Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בשבועיים-שלושה האחרונים, יש לי מעת לעת בעיה בהנעת האוטו: לפעמים, כשאני מנסה להניע, לא קורה כלום (אין סטרטר, או רעש כלשהו) - כאילו האוטו לא על N\P או שכאילו המובילייזר לא נותק (בעיה שלא יכולה להיות, כי הוא מובנה בתוך השלט של האזעקה).

אחרי 2-6 נסיונות של כיבוי והדלקה מחדש, האוטו נדלק בלי שום בעיות.

מה יכול להיות המקור לבעיה?

איך אפשר לדעת אם מדובר בבעיה כלשהי במובלייזר או בסטרטר, או אולי בבעיית מגעים במקום שבו מכניסים את המפתח?

המדובר במיצובישי, סופר לנסר, 97', אוטו'.

פורסם

עדכון:

שאלתי במוסך המרכזי, ונעניתי שצריך לשים "מגבר סטרטר". אף פעם לא שמעתי על דבר כזה (אם יש בעיה שדורשת החלפת סטרטר, אז צריך להחליף, לא...?).

חבר שקרה לו בעבר דבר דומה, אמר לי שהחליפו לו את התושבת שאליה מכניסים את המפתח, כי היתה שם בעיית מגע - והבעיה נפתרה.

יש למישהו תובנות או מידע כלשהו בעניין?

פורסם

היתה לי בעיה דומה במיצובישי שלי.

הוסיפו לו ממסר (לא זוכר את השם) כנראה שזה "מגבר סטארטר" זה לא השם שלו אבל נראה לי שלזה הוא מתקוון.

אני כבר שנתיים עם זה והכל עובד תקין.

קישור לבעיה שהיתה לי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=156913

מה שרשמתי שפתר את הבעיה לא פתר זה חזר אחרי איזה חודש ואז הוספתי את הממסר הזה.

לא יקר 120 שקל (שעת עבודה).

פורסם

הייתה לי אותה בעיה,המיצובישי שלי היא כמו שלך רק 96,החלפתי מצבר (בלי קשר לתקלה הזאת) והבעיה נעלמה.

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

בדקתי וחיזקתי את מגעי המצבר, וגם ניגשתי לחבר שבדק את החומצה בעזרת מדיד מיוחד ומצא שהכל תקין (מה גם, שלא נראה שמקור הבעיה במצבר, אחרת היה סטרטר כלשהו וההנעה היתה מתקיימת אחרי שימוש בכבלים).

פורסם
היתה לי בעיה דומה במיצובישי שלי.

הוסיפו לו ממסר (לא זוכר את השם) כנראה שזה "מגבר סטארטר" זה לא השם שלו אבל נראה לי שלזה הוא מתקוון.

אני כבר שנתיים עם זה והכל עובד תקין.

קישור לבעיה שהיתה לי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=156913

אכן, זה גם מה שנאמר לי במוסך, ואפילו באותו מחיר.

אני פשוט תוהה, אם יש בעיה בסטרטר, אז לא אמורים להחליף אותו?

ואם כן, אז מדוע לפני כשנתיים החליפו לי סטרטר כשהוא התחיל לעשות בעיות - ולא שמו לו את המגבר סטרטר הזה?

פורסם

ממסר למתנע (סטרטר) פותר רק את בעיית מפלי מתח של חוט הפיקוד אל המתנע ולא בעיות של תקלה במתנע עצמו

(ולכן, החליפוהו בעבר).

מפלי מתח כאלו נוצרים במתג ההצתה, חוטים ארוכים וכו' והממסר שמותקן מספק מתח ישיר וקצר מהמצבר למתנע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
ממסר למתנע (סטרטר) פותר רק את בעיית מפלי מתח של חוט הפיקוד אל המתנע ולא בעיות של תקלה במתנע עצמו

(ולכן, החליפוהו בעבר).

מפלי מתח כאלו נוצרים במתג ההצתה, חוטים ארוכים וכו' והממסר שמותקן מספק מתח ישיר וקצר מהמצבר למתנע.

בברכה - רפי לין :-)

רפי, תודה על תגובתך.

האם יש דרך לדעת בוודאות, שאכן מדובר בבעיה בסטרטר שתיפתר ע"י וספת המגבר - ושלא מדובר בבעיות כלשהן בניתוק של המובילייזר?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בעקרון, ישנה ברכב הנ"ל בעיה ידועה כפי שאתה מתאר. בד"כ, כפי שנאמר, מרכיבים "מגבר זרם" שהוא בעצם ממסר.

לפני הרכב של ממסר שכזה יש לשלול אפשרות של תקלה אחרת.

פורסם

אחת התקלות העיקריות שצריך לשלול, זה שהבעיה נובעת מהמובילייזר.

לכן אני שואל, כיצד אפשר לנתק אותו (לצורך בדיקה)?

• תוכן חדש...