Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רכב "אוכל" שמן(לא נוזל)מצד אחד,ומצד שני הוא מתנהג כמעט כרגיל(סוחב פחות טוב מהרגיל),מה זה אומר על המנוע? שהוא גמור?יש להחליפו? או אולי רק לבצע איזשהוא טיפול כמו ראש מנוע?

אודה למי שיאיר את עיני.

יום טוב.

פורסם

צריך קודם כל לבדוק במוסך של הרכב מה הצריכה התקינה של שמן , לכל רכב נתון שונה , אצלי למשל לפי היצרן מצב תקין זה עד קילו שמן ל 1000 ק"מ .

בכל רכב היצרן מגדיר את הנתון הזה כך שיכול להיות שמה שנראה לך כ " אוכל שמן " הוא בגבול התקין .

פורסם

אוכל..אוכל..

יותר ממה שצריך,מה ששאלתי בעצם למה לצפות? מנוע שעומד ללכת? טיפול מקיף למנוע שיפתור את הבעיה?

ממש אין לי מושג ככה שרציתי כיוון כללי ,ואם יתווסף גם הסבר טכני למה שקורה לרכב בעצם,זה יהיה אחלה בונוס:lol:.

תודה.

פורסם

צריכת שמן מוגברת (ללא דליפת שמן וללא סימני שמן במערכת המים) נגרמת כתוצאה של אטימה לקויה של הצילינדרים.האטימה הלקויה היא בגלל בלאי של טבעות האטימה (רינגים) ושל הצילינדרים. השמן חודר לתא השריפה ונשרף. תוצרי השריפה עשויים לגרום לאטימה לקוייה של השסתומים (הפסד כח וצריכת דלק גבוהה).

לשריפת השמן מתלווה גם עשן כחלחל שיוצא מן האגזוז. הטיפול הנדרש הוא אוברול שבו מחליפים את הטבעות ומחליקים או חורטים את הצילינדרים (אם נדרש oversize).

עשה חיפוש בפורום לגבי אוברול לעומת החלפת מנוע.

יש כל מיני תוספים שמתיימרים "לתקן" את המצב. בדרך כלל הם ישיגו תוצאות קצרות טווח ויגרמו נזק למנוע. "שומר רכבו ירחק".

כמובן שההחלטה תלויה בכמות השמן הנצרכת. כשהדליפה תגיע למצב בו הרכב יכשל במבחן הרישוי - לא תהייה לך ברירה.

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר ...אם אין עשן כחלחל.. המצב עדיין לא גרוע כל כך..

וכמה אמור לעלות בממצוע אוברול למנוע?(אופציית החיפוש נעלמה כידוע לכולם).

פורסם

שלום רב !

אופציית החיפוש לא תעזור לך , בהשגת אינפורמצייה לגבי ברבוניות מטוגנות בשמן, שנצרך בכל מנוע אטמוספרי קיים כולל ברכב חדש.

ההתיחסות של טיפול מקיף לרכב הצורך שמן מעל הנדרש, אמורה להתייחס לכל רכב ספציפי בהתאם לגילו , סוג הרכב תנאי הנסיעה וכמות השמן הנשרפת לאורך של 1000 ק"מ.

הטיפול המקיף ומחירו נקבעים לפי סוג העבודה המבוצעת על מנת להקטין או למנוע לגמרי את הצריכה, ותלוויה בכמות ההשקעה שמתבצעת.

לדוגמא מחיר החלפת גומיות שסתומים יבשות, על מנת למנוע צריכת שמן בגלל מעבר שמן מהמובילי שסתומים לתא השריפה, אינו מתקרב ולא זהה לצחיר של פירוק כללי של המנוע , הלפת גומיות שסתומים טבעןת בוכנה מיסבי טלטלים וגל ארכובה, וחריטת צילנדרים.

לכן מבלי שציינת מה סוג הרכב שברשותך, ומה כמות השמן הנצרכת לX קילומטר, כל התיחסות היא ספקולצייה בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרכב המדובר הוא פולו שנת 2000 מנוע 1000...

אולי זה סתם נראה לי שהוא אוכל יותר מדי כי בסך הכל הוא מתנהג בסדר גמור,טיפה ירידה בביצועים אבל הרכב כבר עם 190 אלף קילומטר ככה שזה נורמאלי,סימנים של עשן כחלחל כפי שאחרים אמרו כאן ,לא מופיעים.

לגבי תצרוכת שמן,לא בדקתי ממש מדוייק אבל לפי מה שאני זוכר זה בערך פחות מחצי ליטר ל1000 קילומטר.. זה סביר?

פורסם

כפי שכבר רשמתי בתגובה הראשונה , אצלי המצב התקין ברכב סיאט איביזה 2005 הוא עד 1 ליטר ל 1000 ק"מ ( לפי נתוני היצרן ) כך שאני מאמין שרכב מודל 2000 שצורך חצי ליטר ל 1000 ק"מ הוא מצב סביר . אבל הכי בטוח , תתקשר למוסך פולסווגן ותשאל מהיא צריכת שמן תקינה .

פורסם

1 ליטר ל1000 ק"מ זה סביר?? זה כל טיפול יותר מ2 גלונים של שמן...זה נשמע המון... אצלי זה בטוח לא המצב... בין טיפול לטיפול אני לא שם יותר מגלון.

פורסם

איזה צמיגות של שמן שמת? אני חושב שבמקרה שיש צריכת שמן חריגה, דבר ראשון שצריך לעזות זה לעלות צמיגות ולבדוק גומיות שסתומים. האם יש הרבה פיח באגזוז? האם בבוקר כשאתה מניע יש עשן כחול?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...