Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אם אתה אומר שזה בנסיעה הייתי מהמר שזה האגזוז. לא שאני מכונאי דגול, אבל יש לי C5 שנת 2002. גם לי היה רעש כזה, מתכתי בערך עד 50 קמ"ש. בגלל שגם לך זה קורה, בעיקר במאמץ ורק בנסיעה, נראה לי שזה יכול להיות זה. במוסך המרכזי רתכו משהו באגזוז והם אמרו שזו תקלה ידועה.

תנסה.

לי זה הסתדר יופי, אז כנראה שהם יודעים מה הם עושים.

חוצמזה, בחייאת, אתה מוציא שם רע ל-C5 עם כמות התקלות שאתה שואל עליהן.. כמעט ופתחת ספר רכב :wink:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הההההה,

את האמת אני ממש מבסוט מהרכב שלי (תפו תפו תפו). אבל מצד שני כל דבר קטן מפריע לי ולא מוכן לעבור עליו בלי טיפול. לכן אני שואל על כל דבר לפני שאני ניגש לטיפול. יש אנשים שמה שקורה נכנסים ישר למוסך או לאיש מקצוע ומסדרים, ורק אם צצה בעיה או שהתיקון הסתבך אז מתחילים לחקור ולבדוק מה קרה. לא אני כזה!

פורסם

אני מדייק עוד קצת, הרעש נשמע יותר בתחילת נסיעה קצת מאומצת, כך שלא צריל להגיע לסל"ד ממש גבוה מספיק 2.5-3K כדי לשמוע אותו טוב. כאשר עוברים להילוך 3 כבר פחות נשמע.

פורסם

אני שמח לשמוע.

מה איכפת לך לקפוץ למרכזי? (אמנם כסף, אבל יכול להיות שזה יסיים את הסיפור).

גם לי זה היה ככה. עד הילוך שלישי. נשמע מהמנוע.

תנסה

פורסם

האם החלפת לאחרונה גומיות לציריה? או ציריה? או צמיגים? או משהו במערכת ההיגוי?

אם כן - יכול להיות שזה קשור לקרדן של הציריה.

אם התקתוקים נשמעים רק במאמץ והתדירות שלהם דיי קבועה - אז קרוב לוודאי שזה הקרדן של הציריה.

לי זה קרה ואני נוסע כך כמעט חצי שנה ללא טיפול

במוסך אמרו לי - "סע עד שהאוטו יפסיק לנוע" זה סיפור של 3000 שקלים

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

רעש של חריקה שולח אותנו לכיוון של הרצועות ומייסבי הגלגלות השונים.

רעש של נהמה חזקה שולח אותנו לכיוון האגזוז.

תיקטוקים זה אולי ציריות.

זה בגדול, מעבר לזה לא ניתן ליעץ לך בלי לראות ולשמוע את הרכב.

אם זה מפריע לך גש למוסך החברה

הם בטח ניתקלו בזה והם מכירים את הבעיה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני לא יודע האם הנושא עדיין אקטואלי... אבל!

היה לי סיטרואן C5 נפח 2.0 שנת 2002 בנזין (כמובן טיפטרוניק). רכב היה קרוב ל-200,000 ק"מ. ממש בזמן האחרון (לפני המכירה) שמתי לב לרעש שמקורו מכיוון תא המנוע וחודר לתוך הסלון. הרעש היה נשמע כמו משהו מכרסם את הברזל. ממש כמו משהו מתכתי נוגע באיזשהו גל/גלגל מתכתי מסתובב.

הרעש לא נשמע בהרצת סרק, אך נשמע בתנועה והתגבר כפונקציה של סל"ד עולה. בערך שמעתי אותו בהילוך 2 ב-2000+ סל"ד וכאשר הילוך עובר ל-3 נחלש (אך לא נעלם). גם במהירות 100 קמ"ש (הילוך 4) עדיין היה ניתן לזהות רעש מתוך רעש כולל של רכב.

ממש שבוע לפני מכירה החלפתי רצועת טיימינג כולל מותחנים - לא פתר בעיה (הטיפול לא היה קשור לרעש אך מבטל הנחה בתגובתו של אחד הפורומיסטים לגבי מכלולי רצועת תזמון.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

ערב טוב,

הנושא אכן עדיין אקטואלי, ולא פתרתי את הבעיה. הרעש נשמע רק בתחילת נסיעה מאומצת או בעליה בהילוכים 1-2. כאשר עולים במהירות לא שומעים כלום. יש לציין שהרעש נשמע רק כאשר האוטו חם!

וזה לא תקתוק, אלא מין חריקה כזאת.

פורסם

מציע להכנס למוסך מורשה לדיאגנוזה ואז לתקן במקום אחר.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

בוקר טוב,

לפני כמה ימים הייתי במוסך, לאחר בדיקה וסיבוב קצר באוטו. אמרו שהרעש לא בא ממיסבים כי זה לא נשמע כל הזמן. לדעתם יש סיכוי די גדול שזה ממשאבת המים שמעולם לא הוחלפה! אבל הם לא בטוחים ורצו שאבוא עוד פעם לבדיקה ע"י מישהו אחר. עדיין לא הלכתי.

אגב, הרעש מתגבר כמו תקתוקים חזקים בזמן עקיפה למשל כאשר עושים קיקדאון והאוטו מוריד הילוך עם עליה גדולה בטורים.

פורסם

רעש ממשאבת המים אמור להשמע גם לא בנסיעה.

היא מסתובבת אותו הדבר בדיוק גם כשהמנוע בעמידה ולכן אתה אמור לשמוע את הרעש מהמנוע אותו הדבר אם מכסה המנוע פתוח ומשהו נותן גז. אם זה תלוי בחום המנוע אז תבדוק את זה כשהמנוע חם.

ממה שאתה כותב הרעש הוא של תקטוקים כאשר הרכב במאמץ של האצה, לא הייתי פוסל נושא של ציריות פנימיות או חיצוניות כמו שכתב שי.

האם הגומיות שלהן קרועות? האם הן היו קרועות בעבר ולקח הרבה זמן עד שתוקנו?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון, בדיקה חוזרת יותר מעמיקה באותו מוסך: לאחר הרמת הרכב נתכלה חופש במיסב הציריה הימנית שיושב על התושבת מנוע. יש גם חופש וגם מין תקתוק כזה אם משחקים עם הציר ביד.

לדברי המכונאי יש סיכוי גדול שזה מקור הרעש שהוא שמע. ביום ראשון הוא יזמין את המיסב עם הסגר בטחון שלו כדי שנחליפו.

אני מקווה שנמצא סוף לנושא הזה.

אגב, מישהו יודע את עלות החלק הזה בערך?

פורסם
עדכון, בדיקה חוזרת יותר מעמיקה באותו מוסך: לאחר הרמת הרכב נתכלה חופש במיסב הציריה הימנית שיושב על התושבת מנוע. יש גם חופש וגם מין תקתוק כזה אם משחקים עם הציר ביד.

לדברי המכונאי יש סיכוי גדול שזה מקור הרעש שהוא שמע. ביום ראשון הוא יזמין את המיסב עם הסגר בטחון שלו כדי שנחליפו.

אני מקווה שנמצא סוף לנושא הזה.

אגב, מישהו יודע את עלות החלק הזה בערך?

לא מכיר את הזה מיסב ספציפית אבל מיסב כזה באופן כללי אמור לעלות בין 100 ל 200 ש"ח תלוי בסוג וביצרן.

העבודה כאן להערכתי יכולה להגיע לכמה מאות שקלים כי צריך לפרק את הציריה עם גל ההנע ולחלץ ממנו את המיסב.

פורסם

עדכון

היום הוחלף מיסב ציריה ימין שיושב על התושבת מנוע. מקורי + סטחונית מקורית. הרעש נעלם לגמרי תודה לאל. הישן היה מפורק לגמרי!!

נשאר לתקן את הרדיו המעצבן הזה (החלפת טיונר FM).

• תוכן חדש...