Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייל ואני רוצה לקנות רכב כדי שישמש אותי לנסיעה לבסיס,( משהו כמו 20 דק' נסיעה) אני יכול להשקיע עד 2000 ש"ח , מה אתה מציעים לי??

פורסם

ברור לך שרק ביטוח החובה יעלה לך יותר מהרכב?

ברור לך שתוך חצי שנה אתה שורף ברכב דלק ששווה יותר מהרכב?

בתקציב כזה אין מה להתפנק ואין מה לבחור. כל דבר נוסע ובמצב סביר יהיה טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין כל בעייה לקנות רכב במצב נסיעה ב 2000 ש"ח.

אבל זה לא מתאים לכל אחד.

לבן אדם, שלא יודע, איך פותחים מכסה מנוע, ולא מתעסק על האוטו שלו לבד, אסור לקנות אוטו ב 2000 ש"ח.

אבל מי, שיש לו קצת ידע בסיסי במכונאות וחשמל, והוא לא מפחד לטפל לבד ברכבו, יכול בהחלט להסתדר.

לי היה אוטו כזה בתקופת הצבא (פיאט ריטמו, מי שלא מכיר, זה הדגם, שהיה לפני פיאט טיפו), קניתי אותו ב2900 ש"ח, הוא היה אצלי שנה, אי אפשר לומר שנסעתי איתו המון, אבל הוא נסע ולא נכנס למוסך אף פעם. קניתי אותו בידיעה, שאני הולך לזרוק אותו אחרי הצבא.

כמובן, שהוא דרש התעסקות בילתי פוסקת עם כל מיני בעיות, החלפתי אגזוז, היו כל הזמן בעיות חשמל (פנסים לא נדלקו או נשארו דלוקים קבוע, בימים גשומים אי אפשר היה להניע אותו בבוקר, ועוד, ועוד.

חלק מהדברים תיקנתי לבד או עם חברים, דברים פחות מהותיים השארתי כמו שהם.

אין מה לבנות על אוטו כזה בתור כלי תחבורה יחיד. למשל, אם אין לך דרך נורמאלית אחרת להגיע לבסיס בתחברה ציבורית, אתה לא יכול להסתמך על אוטו כזה. כלומר, יצאת בבוקר, נכנסת לאוטו, הוא לא מניע. אם זה יעשה לך מצב רוח רע לכל השבוע, ואתה צריך לקחת מונית לבסיס, עזוב את זה. לעומת זאת, אם אתה יכול ללכת לתחנת אוטובוס הקרובה ולהגיע בשקט, ואחר כך, ביום שיש או שבת לנסות לבדוק מה קרה לאוטו, והעיקר, לא להתעצבן מזה, ולקחת את הדברים האלו בקלות, מצבך הרבה יותר טוב.

כסף - רכב עצמו - 2000 ש"ח.

ביטוח חובה לשנה (אני מניח נהג צעיר וחדש) - 2500

ביטוח צד ג' 1000

טסט - 800

דלק - הערכה גסה שלי 400-500 ש"ח לחודש.

תיקונים - לא ידוע. נניח 1500 ש"ח. אם יהיה תיקון גדול יותר, כנראה שתשבית את האוטו.

לגבי הדגמים המומלצים - זה ממש לא משנה. כל דבר הולך. מה שחשוב זה טסט כמה שיותר ארוך, ואוטו, שנוסע ונימצא בשימוש כרגע, ולא עומד(ללא תזוזה) למכירה כבר חצי שנה.

ועוד פעם, אני מדגיש - אם אתה מתכוון על כל נורה שרופה ללכת למוסך, רד מזה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...