Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותחן נשבר 307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע נשבר לי מותחן של הרצועת אלטרנטור/מדחס מזגן. האמת לא המותחן נשבר אלא פשוט נעקר מהתושבת עם חתיכה של אלומיניום. המותחן עצמו היה שלם.

מה שאני שואל, האם תושבת כזו שהיא יציקת אלומיניום שלא אמורה להישבר, היבואן צריך לתת אחריות מורחבת?

רק לציין שהרכב משנתון 2002 ולא עבר תאונות.

פורסם

לשאלתך:לא.הייצרן מתחייב לשלמות החלקים ברכב לאורך תקופת האחריות בלבד.

באופן יותר כללי תמונה תעזור להעריך את הקף הנזק.

פורסם

מה שאני שואל, האם תושבת כזו שהיא יציקת אלומיניום שלא אמורה להישבר, היבואן צריך לתת אחריות מורחבת?

לכל חלק (בעולם !) קיים אורך חיים מסויים - וכל חלק מתקלקל בסופו של דבר, בין אם זה תוך שעה או תוך 100 שנה.

האוטו מודל 2002 (עלה ב 2001 לכביש), המותחן עשה את שלו. צא מזה, שלם ושכח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל שילמתי והרכב תוקן. אני שואל כי:

א. מעניין אותי לדעת מה גורם לכשל בחלק כזה.

ב. האם באמת היבואן מספק איזה שהיא מטריית אחריות לגבי כשלים שלא נובעים מהתעייפות או לא צריכים לסבול מהתעייפות אחרי פרק זמן של 7 שנים. אני יכול להעיד מנסיוני בתעשייה ומשיחות עם מהנדסי חומרים שעוסקים גם בהתעייפות חומר, יציקת אלומיניום לא אמורה להיכשל ככה אחרי פרק זמן קצר כל כך.

הנה התמונה של המותחן עםהחתיכת אלומיניום מהתושבת. אני רק מצטער שלא לקחתי את התושבת השבורה מהמוסך.. ככה הייתי יכול לצלם תמונה יותר טובה.

מצטער על האיכות, זה התמונה צולמה עם הסלולרי.

mothan.jpg

פורסם

ראשית, הרכב כבר בן 8. עלה ב 2001, עכשיו אנחנו ב 2009.

בהמשך לדבריך ניתן להסיק כי "זמן קצר" = 8 שנים.

אני סבור כי:

א. איננו יודעים בוודאות את הסיבה לכשל.

ב. "פרק זמן קצר" (לדעתי) אינו שווה ערך ל 8 (!!!) שנים.

ג. תיתכן שחיקה בחלקים הפנימיים של המותחן, שיגרמו לשחיקה (חיכוך) של האלומיניום עד לכדי שבר.

היצרן (ובטח שלא היבואן, שסה"כ מייבא את הרכב ארצה ומוכר אותו - בטח שלא מייצר אותו) לא מחוייב לספק שום מטריית אחריות לחלקים בני 8 שנים. אני לא חושב שיש עסק בעולם שיספק מטריית אחריות לפרק זמן שכזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן איציק צודק אבל לפעמים הייצרן נוהג לייצר חלק חדש ומשופר כאשר התופעה של כשל של חלק מסויים מופיעה בהרבה רכבים ובדרך כלל בתוקפת האחריות.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא רק עניין של זמן אלא (ובעיקר) עניין של קילומטראז'.

רכב שעושה בשנה 30 אלף ורכב שעושה בשנה 8000 ק"מ - לא דומים בשחיקה.

פורסם

היבואן לא אמור לתת אחריות מורחבת.

כנ"ל גם אם יקרע לך הריפוד במושב ברכב, למרות שלדעתך הוא אמור להחזיק לנצח.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

זה כמו שתגידו שעם פתאום בלי סיבה נראית לעין יתחילו להופיע סדקים בשאסי. תגידו הרכב בן 8 שנים, עבר X קילומטראז', החומר מתעייף זה הגיוני.

אז זהו שלא. קורות פלדה בשאסי אמורות ללא פגיעה חיצונית להחזיק, אני לא רוצה להגיד לנצח אבל אני בטוח שהמהנדס לקח טווחי ביטחון של כמה עשרות שנים.

אותו דבר לדעתי חל פה, למרות שמדובר בחלק שנושא עומס, המהנדס שתכנן את התושבת צריך לקחת בחשבון את מפל המאמצים ולפזר אותו בצורה כזו שהתושבת תחזיק מעמד לאורך זמן. לראיה זה בכלל לא המותחן שנשבר אלא התושבת שעשויה מיציקת אלומיניום אחת.

רק בשביל העניין שבדבר, המוסכניק חיפש לי תושבת חלופית ובכלל לא מצא את זה בקטלוג, לא היה לחלק הזה בכלל מק"ט, הוא אמר שהוא מעולם לא נתקל בתושבת שנשברה.

פורסם

יש הבדל בין קורת פלדה לבין מותחן (עם קפיץ) דינאמי שנושא בעומסים שונים ומהירויות שונות את רצועת האביזרים לאלטרנטור ולמזגן. המותחן הזה כל הזה "בפעולה" בזמן שהמנוע מסתובב.

עכשיו, יכול להיות שהמוסכניק שלך לא נתקל בכזה דבר מעולם - אבל דברים כאלה קורים. לחלק הזה יש מק"ט והוא נמצא בכל שירטוט במוסכים המורשים שמטפלים בתוצרת הרכב שלך.

תתפלא, לא חסרים עוד הרבה חלקים כאלה ש"מתים בטרם עת" למרות שלדעתך הם צריכים להחזיק חצי נצח.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...