Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוך השם שזה נגמר טוב.

היום אני נוסע לתומי במהירות של 50 קמ"ש באחד הצמתים ברוז'נסקי בראשל"צ (רכב של העבודה, הקליאו כרגיל מנמנמת לה בחניה ;-)). כמובן שהאור ירוק. לפתע, אני מבחין בנהגת ממול מתחילה להכנס לי לנתיב. למזלי, התחלתי לבצע את בלימת החרום ישר כשהיא התחילה בנסיעה, כך שנאלצתי לתמרן רק כדי למנוע ממנה להתנגש בצד שמאל שלי.

ולמה למרות שהנהגת עברה באדום אני חושב שהאשמה אינה כולה שלה?

מדובר בצומת שסידור הרמזורים בו בעייתי (הרמזורים לממשיכים ישר ולממשיכים שמאלה רחוקים) - ובנוסף חסר שילוט של חיצים מעל הרמזורים. כלומר רוב האשמה היא של העיריה. צרפו לכך את העובדה שהמדינה מתירה להסיח את הדעת בנהיגה (אחרת החוק לא היה מתיר לדבר בנייד, גם בדיבורית) - ומספיק להיות שקוע בשיחת טלפון עם הילד המעצבן (בדיבורית, כמובן) כדי לא לשים לב לרמזור הנכון.

שבת שלום.

פורסם

מצטער, אבל אני לא מסכים איתך.

לדעתי היא כן אשמה משום שהיא נדרשת להיות מרוכזת בנהיגה בזמן ה... נהיגה.

גם אם החוק מתיר שימוש במסיחי דעת, הוא אוסר עליך לנהוג בקלות ראש, ברשלנות, או בחוסר תשומת לב. הנהגת המדוברת היתה צריכה לחשוב טוב טוב לפני שהיא נכנסת לצומת, וכשיש ספק - אין ספק.

אם הצומת כ"כ מבלבלת, אני משוכנע שכבר שפנית לעיריה בכדי שתתקן את הבעיה, ובכל מקרה אפשר להטיל על התכנון הלקוי אשמה תורמת אך לא עיקרית.

דני G.

פורסם
...שהאשמה אינה כולה שלה?

כתבתי בפירוש שחלק מהאשמה שלה. ברור שלעבור באדום זה לא דבר שניתן להקל בו ראש. אבל תשתית צריכה להיות סלחנית, במקרה הזה היא לא.

בדיוק עכשיו אני אכתוב פניה באתר העיריה.

פורסם

פשוט יותר התעצבנתי על העיריה המפגרים מאשר על הנהגת. האשמה לא הייתה כולה שלה. לתשתית יש אשמה תורמת.

אני לא מבין איך במשרד התחבורה ובעיריות לא נותנים לתשתית את המשקל הראוי לה. כלומר - לעשות כל שבוע בדיקה שוטפת למפגעי תשתית. תביט בשרשור של התשתיות הלקויות שנפתח כאן בפורום ותראה שחלק גדול מהתגובות אני כתבתי, כי אכפת לי. ככה שאני עצבני על כל הנושא הזה עוד הרבה לפני ה'כמעט תאונה' הזו.

פורסם

אני לא מבין איך במשרד התחבורה ובעיריות לא נותנים לתשתית את המשקל הראוי לה.

מה אתה לא מבין? יש להם דברים הרבה יותר חשובים לעשות.

להגיע לעבודה, לקרוא עיתון של היום ואולי גם של אתמול, לגלוש באינטרנט ולעשות שופניג.

אחר כך שותים קפה ומתכננים מה נאכל בצהרים. אחרי זה מחפשים אם אפשר להעלות את הארנונה ואת המיסים כי חייבים כבר להחליף את המחשב נייד, הוא ישן. בן שנה כבר הכלב.

פורסם

סיפור מאתמול בערב. נוסעים במאזדה 2 של אישתי בכביש נתב"ג-פ"ת (כביש שאיננו מהיר כלל וכלל) בנתיב הימני. המשאית ממש לפנינו תוקעת את התנוע. בסבלנות ממתינים עד שיעברו כל הרכבים מהנתיב השמאלי ותוך איתות מסודר יוצאים לעקיפה. פתאום משהו שחור וענק קופץ עלינו משולי הכביש ועוקף במרחק של מילימטר (על כביש צר יחסית נוסעים זה לצד זה המשאית, מאזדה 2 והרכב השלישי בשוליים). זאת הייתה הבמוו שגם נתקע בגלל המשאית והייתה מאחוריינו. בתור אחד שיום יום עובר פעמיים את צומת אלוף שדה, אינני מתרגש בקלות מבריונות כביש. אבל המקרה מאתמול הפחיד אותי עד עומק ליבי. מדברים כאן בפורום שטוב אם יהיו יותר רכבים ספורטיביים. אני באופן אישי מאוד חושש מזה.

פורסם

אם כבר מדברים על בריונות\חולמנות ורמזורים אדומים.

היום 8 בבוקר אני עומד ראשון בצומת של דרך נמיר ושאול המלך, לכיוון עזריאלי במסלול האמצעי. המסלול השמאלי חסום במכוניות שהגיעו מכיוון שאול המלך. הרמזור מתחלף לירוק, אני וקטנוע שהיה לידי מתחילים להאיץ ופתאום - מכיוון ר"ג מגיע רכב פרטי במהירות מטורפת ועובר מול האף שלי במרחק של 10 מטר. טרם התאוששתי מהשוק ומונית מאותו כיוון עוצרת בחריקת צמיגים לידי, תוך שהיא כמעט פוגעת בקטנוע. אני מסתכל שוב פעם לרמזור לוודא שהוא ירוק ואכן כן.

שתי מכוניות עוברות באדום באחד מהצמתים היותר עמוסים ? אין להם משפחות ? לא ברור. :shock:

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

בריון אפשר גם להיות ברנו אקספקס חבוטה, לא קשור לעוצמת מנוע.

לגבי אורות אדומים. אני נתקל בתופעה יותר מידי פעמים. היום בדרך לעבודה ברמזור מאוד ברור, בתוך העיר.

לי יש פנייה שמאלה, אור ירוק. והרכב שבא מולי, פשוט ממשיך בנסיעה נינוחה תוך זה שאישתו חופרת לו והוא עונה לה. ממש בנונשלנטיות. כאילו הוא נמצא באירופה ואני צריך לתת לו זכות קדימה בירוק שלי.

זה לא עניין של תשתית כבר, זה עניין של חוסר תשומת לב מוחלט וזלזול בפעולת הנהיגה.

מקרים אחרים שאנשים נכנסים לי לצומת בירוק שלי ואדום שלהם, זה לרוב מתומת לב נטו, כאשר התשתיות תקינות לחלוטין. פשוט השיחה הזו בטלפון (כן, גם בדיבורית) חשובה יותר ומעניינת יותר ממה שהולך על הכביש.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

רק בכדי להזכיר -

האור המסוכן ברמזור הוא האור הירוק ולא האדום !

דווקא כשיש ירוק ולכאורה ניתן לחצות את הצומת, יש לבדוק שבעתיים.

בשום אופן אין להיכנס לצומת (ברגל, באופניים, באופנוע, במכונית, וכן הלאה...) מבלי להסתכל לצדדים. מבט כזה יכול להיות ההבדל בין חיים ומוות. במרבית המקרים, ניתן למנוע תאונות חזית צד (שנחשבות לקטלניות), יחסית בקלות.

דני G.

פורסם

מחזק.

זה בהחלט עצה מאוד מועילה ומצילת חיים.

זה כמובן חובה בכל רמזור, אבל אני נוסע במסלול קבוע פחות או יותר, כבר מכיר את הרמזורים היותר בעייתיים. ולשם אני נכנס ביתר יתר זהירות. כבר נמנעתי פעמיים ממפגש לא נעים ברמזור, כאשר הרכב הפורץ נוסע בכ50 קמ"ש לפחות - כלומר ללא מודעות בכלל.

במקרה שקרה לי הבוקר, הרכב ממש לא הפתיע אותי, מה שכן הפתיע אותי זה הנינוחות שבה בוצעה העבירה.

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...