Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בקאקס בוולוו 244

re_ilan
שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

במסגרת פרוייקט שיפוץ הוולוו (מודל 83, ידני), הכנסתי אותה היום למוסך כדי לקבל אישור רכב מיושן לטסט וכדי שיעיפו מבט כללי על מצב הרכב (יש רעידות בתחילת נסיעה בהילוך ראשון וגם בהעברה לשני).

המכונאי איבחן, בין היתר, את הרשימה הבאה:?

1. הבקאקס רועד וצריך להחליף. הוא הראה לי שאפשר להזיז אותו קצת קדימה ואחורה באמצעות היד.
  2. צריך להחליף את הבוקסות מאחורה (+ בתקווה שזה יחסוך אולי את החלפת הבקאקס).
  3. צריך לשפץ את מסרק ההגה (אפשר לנדנד את הגלגלים).

מחר על הבוקר אני אמור לקבל הצעת מחיר, אבל לפני שאני סוגר איתו הייתי רוצה לקבל פה חוות דעת לגבי העלות הצפויה בשביל לדעת האם אני מקבל הצעה ריאלית או שכדאי לי לבדוק בעוד מוסך. אשמח לדעת כמה אמורים לעלות החלקים וכמה העבודה.

תודה וערב טוב!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להחליף סרן (בקאקס) ? בגלל רעידה?

נשמע לי די הזוי. ראיתי כמה וכמה כלי רכב עם רעידות... וזה יכול להיות הרבה דברים מבוקסה גמורה במתלה ועד צלב תפוס או שחוק ואם ממש רע, אפילו מיסב של הפיניון. אבל להחליף סרן? מוגזם לחלוטין. או שלא הבנתי אותך נכון ואתה מתכוון למשהו אחר כשאתה כותב בקאקס.

יותר טוב תחליף מוסך.

אסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאני כותב בקאקס אני מתכוון לסרן האחורי, בין שני הגלגלים האחוריים. אני טועה במינוח?

הבקאקס אמור להיות מקובע ב100%? כי אצלי המכונאי הזיז אותו קדימה ואחורה עם היד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבקאקס לא אמור להיות מקובע ב100%. הסרן האחורי הוא חלק ממערכת התמסורת, הוא לא מחובר לרכב ישירות אלא דרך מערכת מתלים, מה שאומר שהוא חלק נע. אני לא בדיוק מכיר וולבוו, אך לסרן צריכות להיות מס' נקודות חיבור לשילדה, מספרם נגזר מסוג מערכת המתלים. בהנחה שלוולבו אין קפיצי עלים, צריכות להיות כ5-6 נקודות חיבור, 2 למתלים (בולמים) הנעים מעלה מטה, 2 לזרועות הרדיוס המשמשות כציר, ועוד למוטות חיזוק/הקשחה/פנהרד/מה שלא יהיה. כל החיבורים בנויים על תושבות גומי וזרועות ציר על בוקסות וגומיות. בלאי של כמה/כל אלה (וסביר שיש אם גילה עולה על 25) יגרום לחופשים בחיבורים מה שיצור חופש בסרן כולו. החלפת בוקסות ותושבות תפתור את הבעיה.

חופש בתוך הסרן (בלאי גלגלי שיניים/ציריות/מיסבים וכו') יצריך שיפוץ או החלפת הסרן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לעונים.

לסגירת התמונה, זה מה שהיה היום:

בעל המוסך ראה את הרכב, אחרי שאתמול בדק אותו אחד המכונאים שלו.

לדברי בעל המוסך, יש סיכוי טוב שהרכב יעבור טסט גם עם הבקאקס במצבו הנוכחי, ולכן הוחלט לעזוב את זה לעת עתה. בכל אופן, הוצע לי להחליף את הזרועות (אני מקווה שאני משתמש בשם הנכון - זה החלק שהקפיצים יושבים עליו בשני הצדדים של הרכב ושמתחבר לבקאקס). את הטיפול הזה אני מתכוון לעשות לבד ולהחליף אותן בזרועות מרכב שאני רוצה לקנות לפירוק.

בעל המוסך גם אמר שאין צורך לשפץ את מסרק ההגה, ולכן הוחלפה רק זרוע אחת שיוצאת לאחד הגלגלים + כיוון גלגלים.

כמו כן החליפו 4 צינורות בלמים (2 בכל גלגל).

כל זה + אישור לטסט - סה"כ 1150 לפני מע"מ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...