Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבורה של אבא שלי קיימת יחידת בקרת אקלים מכאנית.

מצאתי באיביי יחידה אלקטרונית במחיר טוב, וברצוני להתקין אותה ברכב.

רציתי לדעת האם מדובר בהליך שהוא PLUG & PLAY, או שעלי לעשות התאמות נוספות.

במידה ואכן צריך לבצע התאמות, אשמח לדעת מה הן. אם מישהו יוכל גם לתת לי הערכת מחיר, זה בכלל יהיה מצוין.

תודה ושבת שלום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אנא ציין פרטים מלאים של הרכב מכיוון שיחידת הבקרה למערכת המיזוג יש וורציות שונות (כמדומני) ואני אבדוק האם התהליך הוא P&P.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

יחדת בקרת האקלים של פולקסווגן ה CLIMATRONIK

נעזרת בחיישני טמפ סביבה ,וטמפ כניסה ליחידה,חיישן קרינת שמש ,מנועי דלתות אויר

חשמליים ,ממסר המאווררים שונה מזה שיש אצלך, והמון חיווט

של היחידה הזאת אל מחשב המנוע שאצלך אין .

בקיצור זה פרוייקט מאד מאד מורכב ובעייתי

שכולל צמות חוטים חיישנים יחידה פנימית מושלמת ואת יחידת הפיקוד שאתה כבר מכיר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מרק, לאילו פרטים נוספים אתה זקוק? למיטב ידיעתי, בשנים הללו הדגם הגיע עם שני סוגים של יחידת בקרה: אלקטרונית ומכאנית.

זאת האלקטרונית (שאני רוצה לקנות) :

Climatronic.jpg

וזאת המכאנית (שקיימת ברכב) :

168051808_o.jpg

בכל אופן, הבנתי שיחידת הבקרה היא רק חלק אחד מתוך המכלול וכי ההחלפה אינה דבר פשוט כמו שסברתי.

ברשותכם, שתי שאלות הבהרה:

1. החוגה השמאלית ביחידה המכאנית מיועדת לויסות טמפ'. כיצד היא עושה זאת ללא כל אותם חיישנים שקיימים באלקטרונית?
  2. נניח ואצליח להשיג חלקים נוספים של המערכת (מפירוק או ממשהו בסגנון) - האם גם במקרה זה ההחלפה לא כדאית? מה מחירם הכולל של כל אותם חלקים (ממסר מאווררים, חיישנים שונים וכל השאר)?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

זה פשוט לכפתור הוויסות מחובר מעיין חוט שמגיע עד למפעיל המדף של הויסות וע"י הוזזת הכפתור אתה מזיז מכאנית את המדף.

ואילו ביחידה עם בקרה אלקטרונית היחידה נותנת פקודה למנוע חשמלי אשר מזיז את המדף.

ולגביי השאלה השניה שלך לא יודע איך זה בדיוק ברכבך אך בוא נאמר שאין לך הכנה מבחינת צמת החשמל שבתוך הדשבורד וליחידה עצמה אין הברגות לחיבור המנועים אז תצטרך להוריד דשבורד לפרק יחידה להחליף צמת חוטים להחליף את היחידה להוסיף חיישני טמפ'

אתה חושב שיצא לך משתלם העלות של זה עלולה להגיע לאלפי שקלים.

פורסם

אלעד, אנא ציין מהי התקלה שבגללה אתה מחפש להחליף את מערכת הבקרה/שליטה ידנית ?

בקיצור המערכת הקיימת בבורה אצלך היא לא מערכת מיזוג מסוג בקרת אקלים אלקטרונית אלא מערכת מיזוג סטנדרטית עם בקרה/שליטה ידנית.

מערכת בקרת אקלים אלקטרונית 'מדברת' בין הייתר עם מחשב הרכב וגם מקבלת ממנו מידע לדוגמא: מהירות נסיעה.

החיישנים הקיימים במערכת בקרה אלקטרונית ולא קיימים אצלך הם:

1. חיישן טמפ' חיצונית (מיקום משתנה מרכב לרכב)

2. חיישן טמפ' של האוויר הנכנס לתוך הרכב אחרי המפוח

3. חיישן טמפ' של איזור הרגליים

4. חיישן טמפ' המותקן בלוח הבקרה

5. חיישן קרינת השמש

בתמונה שצירפת הוספתי הערה על חיישן טמפ' שמנטר את הטמפ' הפנימית ברכב (מה שלא קיים אצלך ברכב)

לא ניתן לבצע את השידרוג מכיוון שהעניין תלוי גם במחשב הרכב וכמובן עלות החיישנים הרבים שרובם ניתן לקנות רק מקוריים.

Climatronic.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

הסיבה כבר נכתבה בתחילת השרשור

מצאתי באיביי יחידה אלקטרונית במחיר טוב

אין ביחידה הקיימת תקלה כלשהי. היות ומחיר היחידה האלקטרונית היה ממש זול, חשבתי לשדרג קצת את איכות החיים ברכב, זה הכל.

• תוכן חדש...