Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוקב אחרי חדשות זמן לא מעט,ואני רואה שמקצצים מכול התקציבים וכרגיל מתקציבי חינוך ובריאות.למה בעצם מקצצים מהכול? לממן ל30 שרים את האודי הלשכה ואת מכונת הקפה?

כאילו חוץ מכמו תמופרזת של שרים מה עוד קרה שלא קרה בשנים קודמות שפתאם החליטו לקצץ בכזה אופן דרסטי?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לרוב זה כי הכיס של הח"כ גדלה (אצל כל אחד באופן אישי כמובן) והממשלה התרחבה ומישהו צריך לפרנס את כווולם. אז את התפקיד התילו על העניים , כי העשירים בדרך כלל חברים טובים של הממשל. ומשלמים לא רע בסתר כך שלא צריך סנקציות פומביות עליהם.

פורסם

המדינה לא מרוויחה כסף,וכדי להעניק לך שירותים היא צריכה כסף, את הכסף הזה היא גובה ע"י מיסים, כאשר המיסים יורדים היא אינה יכולה לממן את הוצאותיה ולכן יש קיצוץ.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
לרוב זה כי הכיס של הח"כ גדלה (אצל כל אחד באופן אישי כמובן) והממשלה התרחבה ומישהו צריך לפרנס את כווולם. אז את התפקיד התילו על העניים , כי העשירים בדרך כלל חברים טובים של הממשל. ומשלמים לא רע בסתר כך שלא צריך סנקציות פומביות עליהם.

רק לא נשכח שעדיין העשירים משלמים פי כמה מהעניים (שבעיקר מקבלים), למרות שהם מקבלים את אותם השרותים (כבישים, הגנה, משטרה, בריאות).

מעצבן אותי כל פעם שכולם חושבים שהעשירים אמורים לממן את העניים, למה? כי יש להם?

מישהו באמת מאמין שהעניים מממנים את המדינה? תבדקו כמה מהמיסים משולמים על ידי אנשים שמקבלים פחות מהממוצע, וכמה משולמים על ידי אלו שמרוויחיפ מעל הממוצע.

העניים כל הזמן בוכים שלוקחים להם - אבל בדרך כלל לא לוקחים להם, פשוט נותנים פחות, קיצוץ הקצבאות, קיצוץ במימון של גופים שונים כל אלו זה שהמדינה נותנת פחות לאנשים שחושבים שמגיע להם, וחושבים שהעשירים צריכים לממן אותם.

בקיצור, טענות כמו "העניים אמורים לפרנס את כולם", אלו הערות ללא שום ידע, רק הסתה מטופשת של כאלו שחושבים שמגיע להם...

פורסם

חסר כסף להוציא על כל מיני שטויות לשרים החדשים אז צריך לקחת יותר מסים מאנשים עובדים ולתת לאוכלי חינם.

רק עלות אבטחה של השרים מעל 100 מליון שקל לשנה, מה עם מכוניות ל 30 שרים, לשכות,מזכירות וכו ?

לא היה לאף אחד שום ספק שנתניהו לא השתנה ושהוא הולך לדפוק את החלשים ולתת לעשירים כמו שהוא עשה כשהיה שר האוצר פשוט לעם ישראל יש זכרון קצר וזה מאוד חבל

פורסם
לא היה לאף אחד שום ספק שנתניהו לא השתנה ושהוא הולך לדפוק...

והקשר בין נתניהו למשבר העולמי הוא...?:?

תגידו, אין איזו הודעה דביקה באוף-טופיק בנוגע להימנעות

משיחות על פוליטיקה בפורום? השאלה המקורית אמנם על כלכלה,

אבל כולנו יודעים שזה הולך לגלוש לתעלת הביוב הזאת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
רק לא נשכח שעדיין העשירים משלמים פי כמה מהעניים (שבעיקר מקבלים), למרות שהם מקבלים את אותם השרותים (כבישים, הגנה, משטרה, בריאות).

מישהו באמת מאמין שהעניים מממנים את המדינה? תבדקו כמה מהמיסים משולמים על ידי אנשים שמקבלים פחות מהממוצע, וכמה משולמים על ידי אלו שמרוויחיפ מעל הממוצע.

העניים כל הזמן בוכים שלוקחים להם - אבל בדרך כלל לא לוקחים להם, פשוט נותנים פחות, קיצוץ הקצבאות, קיצוץ במימון של גופים שונים כל אלו זה שהמדינה נותנת פחות לאנשים שחושבים שמגיע להם, וחושבים שהעשירים צריכים לממן אותם.

בקיצור, טענות כמו "העניים אמורים לפרנס את כולם", אלו הערות ללא שום ידע, רק הסתה מטופשת של כאלו שחושבים שמגיע להם...

לא מסכים איתך. למה למשל צריכה להיות תקרה לתשלום ב"ל מוס בריאות?

לא העניים נושאים את המדינה על כתפיהם אלא מעמד הביניים (עשירונים 4 עד 9) מהסיבה הפשוטה שהם רוב האוכלוסייה שמשלמת מיסים וכל שקל מהם שווה מליון ש"ח בגבית מס בעוד ששקל מהעשירון העליון שווה הרבה פחות בגבית המיסים.

יש לא מעט דברי מותרות שעליהם אין מיסים. מה שווי השימוש במטוס פרטי?

למה יין ב 1000 ש"ח לבקבוק משלם מס כמו יין ב 20 ש"ח?

למה ליאכטה אין שווי שימוש?

למה דברי אומנות פטורים לחלוטין ממס והשקעה בהם לא יורדת מהרווחים אחרי מס אלא נחשבת להוצאה?

למה האמר H1 לא משלם שווי שימוש ומוכר מהק"מ הראשון?

יש עוד הרבה עיוותים ומקלטי מס שבהחלט צריך לחסל וזה לא כדי לקחת מס מהעשירים אלא כדי לתקן עיוותים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי,

אתה באמת מאמין שאם יתחילו למסות את היין היקר ולגבות שווי שימוש על ההאמר H1 ולהטיל מסים על יאכטות ומטוסים פרטיים,

זה מה שיסתום את הגרעון?

המחשבה הזאת של ישר ללכת לעשירים ולקחת מהם רק כי יש להם והכותרות שזה צבר לאחרונה בעיתון,היא תרגיל סתימת פיות של הממשלה. להגיד "הנה גם אותם דפקנו".

בפועל הגרעון התקציבי קיים בגלל ניהול לא נכון של התקציב :

התקציב מבוזבז על תמיכה באוכלוסיות שאינן רוצות לעזור לעצמן,אלפי אנשי קבע מיותרים בצה"ל וכו'.

אז נכון לעשירים יש יותר,וגם אני מקנא בהם - אבל לפחות הם לא חיים על חשבוני.

פורסם

לא מדובר על סגירת החור בתקציב שבכלל נובע מהעובדה הפשוטה שהפעם האחרונה שבנו תקציב לפי צרכים היתה ב 48' ומאז הוא נקבע לפי סחטנות ולא לפי צרכים עד כדי כך שכל משרד מקבל תקציב ורק אח"כ מחליט מה לעשות איתו במקום לקבוע צרכים ותכניות ולקבל תקציב לפי זה. מדובר פה על חלוקה שווה בנטל כדי שאלה שנושאים בו ירגישו פחות דפוקים.

לגבי התמיכה באוכלוסיות שלא רוצות לעזור לעצמן אתה צודק שיש לא מעט כאלה אבל יש גם הרבה אחרים שנתמכים כי הם לא יכולים לעזור לעצמם (ותאמין לי שאני מכיר טוב את האוכלוסיות האלה כי אני פעיל במספר גופים שמטפלים בהם) ובכל מקרה את המאבק אתה תנהל לא על גה הפרזיטים אלא על הגב של הילדים שלהם וזה דבר מאוד לא בריא.

למרות שאני נמצא בצד שנהנה מחלק ממקלטי המס אני בהחלט בעד לסגור אותם אפילו רק בשביל ההרגשה היותר טובה של מעמד הביניים.

פורסם
לא מסכים איתך. למה למשל צריכה להיות תקרה לתשלום ב"ל מוס בריאות?

כי יש תקרה בתשלומים שאתה מקבל מהם. אתה קונה ביטוח עם כיסוי מקסימלי. זה ביטוח, לא מס, ולכן אין הצדקה שיהיה דיפרנציאלי מעבר לרמת הכיסוי שהוא מעניק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ביטוח לאומי רק נקרא ביטוח אבל הוא מס לכל דבר מהסיבה הפשוטה שבביטוח אתה קונה פוליסה מחייבת שלא ניתן לשנותה ובב"ל אין לך פוליסה והתנאים משתנים כל פעם שלמישהו בממשלה מתחשק לשנות אותם.

מס בריאות גם מוגדר כמס וגם בו יש תקרה.

פורסם

לדעתי יש תקרת ביטוח לאומי מהסיבה שזה כן איזשהו סוג של ביטוח.

אם ארז ויגודמן מנכ"ל עילית הפורש יילך לחתום עכשיו בלשכה הוא לא יקבל מהמדינה 17 מיליון ש"ח לשנה, כמו שכרו האחרון, אלא לפי התקרה.

כניראה שלא ניתן לגבות ממנו דמי ביטוח לאומי לפי שכרו, אבל כשהוא יזדקק לשלם לו לפי תקרה - אז לכן גם גובים ממנו לפי תקרה.

פורסם

זה בדיוק הרעיון של מדינת הרווחה. וזה רעיון לא רע בכלל - ערבות הדדית וכאלו. אם אחד העשירים יאבד את הונו, הוא מוזמן להפוך לנזקק על שולחנה של המדינה. זה לא כיף כל כך.

מס שאין בארץ ויכול לשנות ולהקטין את הפערים הוא מס ירושה שכיום לא קיים.

שווי שימוש למטוס פרטי, או יין יקר - זה לא שווה הרבה מבחינת הכנסות למדינה.

פעם באמת לא הייתה תקרה לתשלומי ביטוח לאומי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
זה בדיוק הרעיון של מדינת הרווחה. וזה רעיון לא רע בכלל - ערבות הדדית וכאלו.

הרעיון מצויין, בעיקר אם מי שהיה נהנה ממדינת הרווחה היו אלה שבאמת לא יכולים להשתכר למחייתם - קודם כל נכים ואחר כך קשישים.

הבעייה במדיניות הרווחה בישראל שהיא דואגת קודם כל לאלה שלא רוצים לעבוד למחייתם (כלומר בחורי ישיבות) ולאלה שמעמיקים את העוני והבערות (כלומר תיגמול על הבאת ילדים מיותרים וטיפוח החינוך החרדי שלא תורם בכלום לפרנסה העתידית של הלומדים בו).

נוסיף את אלה שלא משתתפים במעגל העבודה כי המדינה דואגת שיוכלו לפרוש בלי דאגות כלכליות כשהם בשיא הקריירה ויכולים לתרום עוד הרבה שנים פרודוקטיביות בתפקיד אותו הם מבצעים (פרישת ג'ובניקים בשנות הארבעים שלהם, עם פנסיה תקציבית).

אם יבוטלו ההטבות הלא-צודקות לשלוש האוכלוסיות שמניתי, נוכל להפוך למדינת רווחה אמיתית.

בינתיים, אני לא מאמין שיש הרבה מדינות בעולם עם מדיניות רווחה כל כך מעוותת.

• תוכן חדש...