Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איטום של הרכב ....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום דבר מיוחד.

סאב קיקר 12" על מגבר אינפיניטי 5 ערוצים שנותן 200 וואט לסאב (ראה פרום מכירה אודיו) ,קבל 1 פארד וזהו.

יש הרבה משתנים אחרים שאתה צריך לקחת בחשבון:

תדר רזוננט של הרכב,איטום,לאיזה תדר מכוון התיבה,חשמל(ורק בנושא הזה יש אלף ואחד סעיפים) ועוד.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

אסור לשכוח שתחרות הSPL האחרונה הייתה חובבנית ואף אחד לא באמת בנה את הרכב בשביל SPL. אם התחרות תהיה רצינית אז בהחלט יהיה חשיבות להספק ולסאבים שיהיה בהם שימוש (ברצינית הכוונה כמובן לתכנון מראש לSPL).

בתחרויות הראשונות סביר להניח שהתוצאות לא יהיו כל כך צפויות, אבל עם ההתמקצעות בנושא כבר יהיו פחות ופחות "הפתעות".

פורסם

אני לא יודע כמה שמת לב לתחרות האחרונה אבל היו אנשים שיום לפני קנו 2 סאבים JL W6 ומונובלוקים שממש הזלתי ריר עליהם :lol:

מה שאני מנסה לאמור זה שהיו הרבה אנשים עם מערכות פי 3 ויותר מהמערכת שלי והוציאו ניקוד יותר קטן, דברים כאלה צריך לתכנן מראש גם אם אתה לא בונה רכב בשביל להתחרות.

אלא אם כן יש לך עודף כסף אז אני צריך שתקנה לי כמה דברים

פורסם

ויסכים איתי אייל שרוב המערכות המותקנות ברכבים(לפחות 90%) הם ללא כל חשיבה מוקדמת ותכנון, רק מותגים ומספרים.

פורסם

היה שם מישהו עם שני W6? האמת לא זכור לי (אלא אם אתה מתבלבל עם השיבה שלי כי אני התקנתי בערך יומיים לפני התחרות :D ).

ממה שזכור לי מהציוד שהיה בתחרות, לי אז היה פוטנציאל SPL הגבוה ביותר. אבל שוב, כמו שנאמר, התיבה כוונה ל24HZ שזה ממה לא כיוון SPL וכמו כן הבגז' האטום של הוולבו לא עזר הרבה (הוצאתי 127 אם אני זוכר נכון).

אז שוב, למרות שאם המערכת הייתה נשארת בוולבו הייתי חותך את המגש שכולל בתוכו גם שני סנטימטרים של ריפוד עבה לבידוד רעשים על מנת להרוויח עוד כמה דציבלים, עדיין המערכת כוונה לSQ והצליל של הסאבים אכן היה טוב וSPK גבוה באמת לא היה מתקבל ממנה אלא אם כן הייתי משנה את התיבה.

יש לתכנן למה שאתה רוצה לשאוף. אם SPL אז SPL ואם SQ אז SQ. לרוב, הם לא מתערבבים יחד. יש לקחת את התחרות האחרונה בפרופורציה הנכונה ולהבין שלא היה שם אף רכב שתוכנן לSPL נטו ובשל כך לא היה ניתן לנבא את התוצאות.

רוב המערכות שמותקנות בארץ ובעולם הן אכן ללא חשיבה מוקדמת אם כי אלו שנמצאים בהם מותגי היי אנד לרוב כן מושקעת בהן חשיבה מהסיבה הפשוטה שחברות ההיי אנד פחות מפורסמות ומי שמכיר אותן גם בדרך כלל יודע על סאונד נכון ותחרויות.

כך לדוגמא לא תמצא אצל אדם בבית רמקולים של ווילסון אודיו בלי שהוא ייהיה מודע לחשיבות של הטיפול האקוסטי בחדר שהוא ישים אותם.

ההתקנה מהווה אחוז גדול מהתוצאה סופית, גדול יותר מהציוד עצמו, אך עם ציוד איכותי ניתן כמובן להגיע לתוצאה יפה יותר.

אחרי הכל, עוד לא ראיתי זוכים בתחרויות בחול שלא היה להם ציוד טוב.

וואי, מאוחר נורא, צריך ללכת לישון :sleeping:

פורסם

ברכב שלי מותקן סאב-וופר של סרווין-וגה מדגם סטרוקר 12 אינץ, וה spl הוא 135db (על מנת להשיג שלושה db נוספים עליך להכפיל את הספק ההגברה)אתה וכל גולשי הפורום מוזמנים לשמוע שילוב של spl גבוה,וסאונד איכותי בו זמנית. התוצאה נמדדה עם ציוד תקני(rta של אודיו-קונטרול)

פורסם

גם בתחרות המדידות נעשו עם RTA של אודיוקונטרול אם כי יכול להיות שהוא לא היה מכוייל כי לדעתי התוצאות היום קצת נמוכות. בכל אופן כבר שמעתי רכבים של 140+ והייתי ליד כאלה של אזור ה150(לא נתנו לי להיכנס :( ) ככה שלמרות ש135 זה תוצאה יפה לארצנו (נכון להיום), עדיין בSPL היא לא להיט.

איך מוקם המיקרופון בעת המדידה?

פורסם

נחמד כול התר'ד הזה אבל אפילו הודעה אחת לקשור למה ששאלתי ... :?

אייל טוב ששעשרה את האנשים פה בנושא של לאיזה כיוון לכוון את המערכת שלהם אולי ככה יהיו מכוניות יותר מוגדרות SQ או SPL ...

יובל

• תוכן חדש...