Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אמא של חברה שלי הייתה במוסך מורשה UMI עם השברולט אבאו שלה,לטיפול שגרתי ולאחר שנדלקה לה נורת תקלת ניהול מנוע בצבע כתום.הרכב הוא יד ראשונה ועלה על הכביש ביולי 2005, וגמע עד כה 43,000 ק"מ.

בנוסף לטיפול שעבר האוטו שכלל את כל הפילטרים וטיפול טיימינג הוחלפו גם כמה דברים קצת פחות שגרתיים שאשמח אם תתנו עליהם את הדעת:

הרכב עבר טיפול ברקסים שכלל החלפת רפידות קידמיות וחריטת צלחות בלימה קדמיים אך, הוחלפו גם הדרמים האחוריים (ברכב אין צלחות בלימה אחוריות) שהיו יקרים.שאלתי פה היא האם אכן נהוג להחליף את הדרמים לאחר שנתיים ברכבים אלו? יש לציין כי לפני שנתיים הרכב עבר טיפול דומה.

כמו כן,לאחר חיבור למחשב הוא הראה שהנורה הכתומה שנדלקה כמו שציינתי למעלה היא נורת תקלה בחיישן חמצן,שגם הוא הוחלף בעלות של 800 שקל.רציתי לדעת במקרה זה האם הגיוני שחיישן חמצן יילך אחרי פחות מ-4 שנים ובקילומטראז' כזה?האם היה ניתן לנסות לנקות את חוט הלהט שאני יודע שקיימם בחיישנים כאלה וייתכן והבעיה הייתה נפתרת? אני יודע שאצלי ברכב למשל חיישן החמצן מת במאה אלף ק"מ (חיישן של בוש).

בנוסף,המחשב הראה כביכול תקלה בחיישני ה-ABS (לא הצלחתי להבין האם החיישנים הלכאורה תקולים היו בגלגלים האחוריים או הקדמיים)אוסיף שהתענוג הזה עלה כמעט 500 ש"ח לכל חיישן. פה ארצה לדעת, שוב ,האם הגיוני שחיישני ABS יתקלקלו ברכב בן כמעט ארב ובקילומטראז' כזה?

אני יודע שיהיה קשה לבוא למוסך בדיעבד עם שאלות נוקבות,ובקשות למתן הסברים,מה גם שתשובות כנראה לא ייתקבלו וגם לא בטוח שבכלל יוכלו להינתן. אבל בכל זאת הטיפול הכולל עלה כמעט 6500 ש"ח (!) מחיר מופקע בכל קנה מידה, ואשמח אם תעזרו לי להבין האם הייתה כאן שרשרת תקלות מצערת של טיפול גדול ובו בזמן תקלות שקורות והכל השתלב יחד, או שהמוסך ממש השחיל פה הפעם וניצל את חוסר ההבנה והידע של בעלת הרכב.

תודה ושבת נעימה

פורסם

אם קונים טלוויזיה ב6500 ש"ח אז בטח עושים סקר שוק מקיף בכמה חנויות ומתייעצים עם אנשים, אני לא מבין למה פה אמא של חברה שלך קיבלה את רוע הגזרה והסכימה לטיפול בשווי של 6500 ש"ח מבלי ללכת למקומות אחרים לקבל חוו"ד.

נראה לי שבאמת מיותר עכשיו לקבל ייעוץ והעצה היחידה שיש לי היא רק להחליף מוסך (וגם אוטו)

פורסם

היי

ברכב המדובר ידועה התופעה שבעקבות החלפת רפידות נדבקים שאריות רפידה על גבי חישני הגלגל

ולאחר יציאהמ המוסך מתקבלים קודי תקלה במחשב בקרת הבלמים ...

יש לנקות את החישנים שטיפה במים של איזור הרפידות ונסיעה..

בקש את החישנים שהוחלפו את קודי התקלה ...אני כן הייתי חוזר ומדבר ללא אגרסיביות ..

מי המוסך אםמותר לשאול ואולי אפשר יהיה לעזור לך

איל

פורסם

שלום!

בשברולט אבהו 1.4 DOHC וגם ב-1.4 SOHC ישנן תקלות שחוזרת על עצמן בהרבה מכוניות:

1. הלקוח מגיע עם תלונה של קוד תקלה במחשב המנוע שלאחר בדיקה מתבקש להחליף את חיישן החמצן.מדובר בדרך כלל בתקלה מספר P0135 שאומרת כי גוף החימום של חיישן החמצן לא תקין.למעשה החיישן עצמו מתפקד רגיל אבל אינו מתחמם בפעולתו הראשונה.מחשב המנוע מזהה זאת כתקלה ויש אנשים שנוסעים ככה כל הזמן ובטיפול השגרתי מוודאים שהמנורה אכן נשארת דלוקה רק על בעיה זו.

2. הלקוח מגיע עם תלונה של קוד תקלה במערכת ה-ABS ו-\או רעידות בדוושת הבלם בזמן בלימה (ה-ABS עובד ללא צורך).במקרים הללו ידוע כי חיישני הגלגלים הקדמיים של הרכב (כאמור רק באבהו) אינם תקינים ויש להחליפם.קודי התקלה הם בדרך כלל C1200 ו-C1203 שאומרים כי יש נתק או קצר במעגל החיישן הקדמי שמאלי או ימני.הנתק נוצר כתוצאה מתכנון לקוי של צמת החיישן שכנראה מעט קצרה ובשעת סיבוב נמתחת עד להיווצרות נתקים לאורך הזמן.היצרן יצא בפיתוח חדש של חיישני ABS קדמיים עם צמה משופרת (ארוכה יותר).

בנוגע לשאלותייך:

1. לא נהוג להחליף דראמים אחוריים בפרק זמן שצויין.

2. כאמור חיישני החמצן מתקלקלים ולא ניתן לתקן את גוף החימום.

3. כאמור בחיישני ה-ABS ישנה תופעה של נתקים שמחייבת החלפתם.

שבוע טוב, יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם

עבדתי במוסך של umi כמה שנים טובות אז אני יכול להאיר את עינך למספר דברים..

לגבי החיישני abs -זו תקלה ידועה של האוואו והחיישנים הללו לא מחזיקים הרבה זמן,בנוסף מנסיוני לא עוזר לנקות אותם אלא רק להחליף אותם,כך שמי שעדיין במסגרת האחריות זוכה לא לשלם על כך,ובנוסך קיימים חיישנים תחליפיים שעולים פחות משמעותית.

לגבי דרמים אחוריים- כל מקרה לגופו,ובמקרה שלך שהרכב עבר רק 40 ומשהו אלף ק"מ,אין סיכוי שהיה צורך בדרמים חדשים! יתכן שהרכיבו דרמים שהיו במחסן כבר לאחר חריטה,או ש"דחפו" לה דרמים חדשים ללא צורך בכך.

בכל מקרה אלו בד"כ מוסכים גדולים עם הרבה הוצאות,אז יש להם צורך להרויח מספיק כסף לכסות את ההוצאות הללו,ולא תמיד ביושר והגינות.

בעניין המחירים לכל מוסך הזכות לדרוש איזה מחיר שבא לו,והאחריות היא של הלקוח לברר קודם לכן אם המחיר הוגן או לא לפני שהוא מכניס רכב לעבודה.

כדוגמא אני יכול להגיד לך שעל כל הטיפול שתיארת אני לוקח בסביבות קצת יותר מחצי מהסכום שציינת,אך כמו שאמרתי למוסכים הללו יש הרבה יותר הוצאות חודשיות ממני אז יש לי גם אפשרות לעשות מחירים בהתאם.

חשוב להתיעץ קודם ולא למהר ולזרוק כסף סתם-פשוט חבל!

אלי,תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם.

אומץ לשנות את הדברים אשר ביכולתי.

ואת התבונה להבדיל בין השניים.

• תוכן חדש...