Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצערי תוך פרק זמן קצר אני אאלץ להיפרד לשלום מרכב עם הילוכים ידניים ולעבור ל 1,600-אוטומט שאהוב כל כך על הישראלי המצוי.

מאחר ובמהלך 9 שנות הרשיון שלי מעולם לא היה ברשותי רכב אוטומט לפרק זמן ארוך, יש לי כמה שאלות בנוגע לאופן הנהיגה והשימוש בתיבה כזאת. השאלות מתייחסות לתיבה אוטומטית "טיפשה" בעלת 4 הילוכים, בלי טיפטרוניק ושטיקים אחרים.

1. האם שימוש בהילוכים לשם בלימת הרכב בירידות ארוכות (לא בנסיעה יומיומית) מזיקה לתיבה?

2. האם גם בתיבה אוטומטית מתרחשת פעולת ה fuel cut off ברגע שעוזבים את דוושת הגז?

3. מדוע יש ירידה חדה בסל"ד ברגע שעוזבים את הגז?

4. מדוע בלימת המנוע בהילוך D מורגשת הרבה פחות מבלימת המנוע בהילוכים ידניים?

אשמח לקבל הסברים טכניים מפורטים :wink:

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. זה גורם נזק , הרי אתה לא תסע על הילוך D ואז תוריד ל1 או 2 זה דופק את התיבה, לצערי בתיבת הילוכים אוטומטית הדרך היחידה לעצור זה אם דוושת הברקס

2.ברוב התיבות החדשות הפעולה מתרחשת ברגע שאתה עוזב את הגז גם אם אתה על 160 הטורים יורדים ל 800-820 , כאילו מצב עבודה על נוטרל.

3. לא יודע אשמח לקבל גם תשובה

4. האוטו לא נבלם אם הילוך D הוא פשוט מאט .

פורסם

תודה על הנסיון לעזור, אבל אני מחפש הסברים טכניים יותר מפורטים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. האם שימוש בהילוכים לשם בלימת הרכב בירידות ארוכות (לא בנסיעה יומיומית) מזיקה לתיבה?

תודה,

איתמר.

לשאלות 2+3+4 תצטרך לקרוא קצת חומר טכני על "איך עובדת תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית".

בעניין שאלה מספר 1; כאשר משתמשים בפונקציה זו רק מתי כשצריך - זה לא מזיק לתיבה בשום אופן חריג. כשהופכים את זה לעניין שבשגרה, זה עלול לקצר את חיי התיבה (ולמרות זאת עדיין קיימות 1001 סיבות אחרות שיכולות להרוס את התיבה ה-ר-ב-ה יותר מהר לעומת בלימה באמצעות הורדות הילוכים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום לכולם.

לצערי תוך פרק זמן קצר אני אאלץ להיפרד לשלום מרכב עם הילוכים ידניים ולעבור ל 1,600-אוטומט שאהוב כל כך על הישראלי המצוי.

מאחר ובמהלך 9 שנות הרשיון שלי מעולם לא היה ברשותי רכב אוטומט לפרק זמן ארוך, יש לי כמה שאלות בנוגע לאופן הנהיגה והשימוש בתיבה כזאת. השאלות מתייחסות לתיבה אוטומטית "טיפשה" בעלת 4 הילוכים, בלי טיפטרוניק ושטיקים אחרים.

תודה,

איתמר.

1)בגלל שרכבי ה1600 האוטומטיים הם לא משאית פול טריילר, לא יקרה כלום אם בירידה חזקה תאט את עצמך עם הבלמים, לסרוגין, כדי שסיפיקו להתקרר, רפידות עולות 100 שקל...

בלימה בעזרת הגיר לא מזיקה, אתה בעצם מוריד הילוך, ואני מאמין שאתה מתכוון לבלום בעזרת ההילוך השלישי, כך שאתה בעצם מוריד את הלחץ מהחבק, ורק הצלחות של השלישי מקבלות לחץ, דבר שלא גורם נזק לגיר (במהירות סבירה)

2)כן, אם הרכב בעל הזרקה...

3)לא הבנתי את השאלה...

4) בגלל שבגיר הואטומטי ה"קלאץ'" הוא בעצם ממיר המומנט, או בקיצור, הטורק, כאשר אתה רוצה לבלום עם המנוע, והמשקל של הרכב והתנע שלו רוצים להמשיך קדימה, אותו טורק מחליק מעט, דבר שמונע בלימה מוחלטת כמו בילוכים הידניים. הטורק בנוי 3 מניפות, אחת מחוברת לקראנק, השניה מרכזית, מסתובבת סביב עצמה והשלישית לגיר, בין המניפות האלו יש שמן, ולכן ישנה החלקה מסויימת, תלוי בסוג הרכב. בטורקים החדישים יש שסתום שמכניס לחץ גבוהה יורת של שמן בכדי למנוע החלקה במהירות גבוהה בה לא צריך את ההחלקה, ולחלקם יש אפילו קלאץ' מכני שגורם לכנפיים להסתובב ביחס של 1:1.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
(ולמרות זאת עדיין קיימות 1001 סיבות אחרות שיכולות להרוס את התיבה ה-ר-ב-ה יותר מהר לעומת בלימה באמצעות הורדות הילוכים).

איציק

תוכל בבקשה לפרט חלק מהן ?

תודה.

פורסם

תודה על התשובות! :mm_yeah:

איציק, אם יש לך חומר בנושא בעברית או באנגלית אשמח לקבלו.

fords, ברור לי שברגע שהרכב בהילוך שלישי אין כל נזק לגיר, השאלה היא מה קורה ברגע שדורשים מהגיר להוריד הילוך בירידה, פתאום נופל עומס מאוד גדול על הגיר (הרגשה דומה שמורידים מחמישי לשלישי בתיבה ידנית) והשאלה היא האם זה תורם לקיצור חייו באופן משמעותי שכן לנהג אין שום אפשרות לשליטה על העומס שיפול.

בנוגע לשאלה השלישית, אני לא מבין מדוע ברגע שעוזבים את הגז ברכב עם תיבה אוטומטית הסל"ד נופל. למה הוא לא נשאר לינארי עם מהירות הרכב כמו ברכב ידני? האם זה גם קשור לפעולת המניפות והשמן?

תודה,

איתמר.

פורסם

תשובה: בהחלט לא, כל עוד הורדת ההילוך לא תגרום לסל"ד יתר במנוע אין עם זה שום בעיה, למעט בלאי זניח שנגרם עקב השילוב להילוך הנמוך, לא משהו שצריך להתרגש בגללו אם מתבצע באופן נדיר.

תשובה: פעולה ה CUTOFF לא קשורה לסוג התיבה ותתרחש גם ברכב בעל תיבה אוטומטית, היא תהיה פחות משמעותית אם אתה נמצא במצב ללא בלימת מנוע (ראה הסבר בהמשך) והסל"ד ירד מתחת לתחום שבו פעולת CUTOFF פעילה.

תשובה: זה קורה עקב מצמד חד כווני שיש בתיבה, כאשר התנועה נכנסת לתיבה מכוון הגלגלים (פעולת OVERRUN) המיסב החד כווני פשוט מנתק את התיבה מהגלגלים ובעקבות כך גם את הקשר למנוע ולכן הגלגלים אינם "מחזיקים" את הסל"ד מנוע גבוה (תלוי כמובן בסוג התיבה) ועוד אלמנט הוא הממיר מומנט שכאשר אינו במצב מגושר מהווה קשר חלש בין הגלגלים למנוע, במיוחד לאור העבודה שהוא אינו מתוכנן להגברת מומנט כאשר כוון התנועה הפוך.

כאשר הממיר מומנט מגושר ע"י מצמד - תתקבל בלימת מנוע טובה בתנאי שהמצמד אינו מתוכנן להתנתק בזמן עזיבת המצערת (בהתאם לסוג הרכב).

תשובה: בעת שילוב להילוך מאולץ או OD-OFF המצמד החד-כווני שמוסבר בתשובה הקודמת מבוטל ע"י בלם או מצמד יעודי בתוך התיבה ומתקבלת בלימת מנוע.

פורסם
תודה על התשובות! :mm_yeah:

איציק, אם יש לך חומר בנושא בעברית או באנגלית אשמח לקבלו.

fords, ברור לי שברגע שהרכב בהילוך שלישי אין כל נזק לגיר, השאלה היא מה קורה ברגע שדורשים מהגיר להוריד הילוך בירידה, פתאום נופל עומס מאוד גדול על הגיר (הרגשה דומה שמורידים מחמישי לשלישי בתיבה ידנית) והשאלה היא האם זה תורם לקיצור חייו באופן משמעותי שכן לנהג אין שום אפשרות לשליטה על העומס שיפול.

בנוגע לשאלה השלישית, אני לא מבין מדוע ברגע שעוזבים את הגז ברכב עם תיבה אוטומטית הסל"ד נופל. למה הוא לא נשאר לינארי עם מהירות הרכב כמו ברכב ידני? האם זה גם קשור לפעולת המניפות והשמן?

תודה,

איתמר.

הלחץ הוא לא נוראי כמו שאתה חושב, והורדה לשלישי במהירות סבירה לא תפגע בו, קח עצה, אם בכל זאת בחרת להוריד לשלישי, תאט אותו בעזרת הבלמים למהירות של 80 קמ"ש למשל ורק אז תוריד הילוך.

פורסם
תוכל בבקשה לפרט חלק מהן ?

תודה.

הנפוצות (יחסית): התחממות יתר של הגיר כתוצאה מ cooler שנסתם או ניזוק. חוסר שמן בגיר. עודף שמן בגיר (גורם להתחממות יתר ולעיתים לפריצה של מחזירי שמן והתרוקנות שמן). cooler שנפרץ וגרם לחדירה של מים לגיר (ההרס של גירים אוטומטיים במגע עם מים הוא מהיר ביותר ובלתי הפיך, ז"א שצריך לשפץ גיר). חדירה של מים לגיר כתוצאה מצליחת שלוליות עמוקות (דרך הנשם של הגיר בד"כ). התחממות יתר כתוצאה ממאמץ יתר. שימוש בלתי סביר בגיר (למשל: שילוב ל D, R או P כשהרכב אינו בעצירה מוחלטת ו/או בסל"ד שאינו סל"ד סרק) וכו' וכו'....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזה כו' וכו'? אשכרה מנית את הסיבות היותר דומיננטיות שמחסלות תיבות אוטומטיות, למעט תחזוקה מונעת (החלפת נוזל ATFתקופתית).

אבל את זה החסרת כי אתה PSA Technicien Expert ומכיר בעיקר תיבות SEALED FOR LIFE כנראה...:wink:

פורסם

תודה! :wink:

עכשיו צריך להפוך את האינטרנט ולמצוא repair manual לרכש החדש ובא לציון גואל.

איתמר.

פורסם

למה שלא תספר לנו איזה רכב זה?

פורסם

רפיר מניואל ?

הלו, קנית סוזוקי חדשה, יש לך לפחות 10 שנים של שקט.

תגיד, איך המנועים של האוטו הזה ? עם שרשרת או רצועה?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...