Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה (או צריך, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה) להחליף נוזל קירור בפיג'ו 206XS שלי (מנוע NFU, מודל 2001).

אני אני מבין נכון אמורים להיות שני פתחים לניקוז אוויר. אחד מצאתי, על צינורות הכניסה לרדיאטור החימום הפנימי. השני אמור להיות בתיאוריה על בית הטרמוסטט (כך לפחות כתוב בארכיון הפורום וכך היה גם ב205 שהיתה לי) אבל אינני מצליח למצוא אותו בפועל. מצאתי בורג אלן שנמצא בסמוך לבית הטרמוסטט על המנוע עצמו אבל אני לא בטוח שהוא קשור כרגע לניקוז האוויר.

צירפתי שתי תמונות של האזור. הראשונה היא של הבורג החשוד, השנייה כללית יותר של האזור כאשר החץ הצהוב מצביע על הבורג החשוד.

האם אני בכיוון? היכן נמצא (אם בכלל קיים) פתח הניקוז השני ברכב הזה?

Image1.jpg

Image2.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתי עד לניקוז אוויר ב206 של בן דוד שלי , הניקוז בוצע מהפתח שנמצא בצד קיר האש . אין יותר פתחים שאפשר לנקז מהם אויר.

ואגב למה התא מנוע מעפן כזה , אפילו ה205 שלי שחורשת על שבילי קורקר רוב הזמן לא מטונפת כך .

HONDA CIVIC LS

פורסם
איציק? שמר? אנשים נוספים שמפרקים מנועים של פיג'ו להנאתם? :roll:

אין טעם לפרק מנוע NFU, זה מנוע סופר-אמין.

ב 206 יש 2 פתחי ניקוז, אחד נמצא על הקיר אש (כמובן) בצינור העליון שמתחבר לחימום הפנימי ברכב. אי אפשר לפספס אותו, קלי קלות.

השני נמצא על הפלאנג' (פלאנג'=מעבר מים) צמוד לטרמוסטט, לרוב בדופן הימנית שלו (שים לב לתמונה המצורפת ולשני הפקקים שנמצאים על הפלאנג' עצמו, כמו גם היוניט חום שתקוע בחלקו האחורי של הפלאנג'). בחלק מהדגמים מדובר בבורג נחושת - ובחלק אחר בפקק פלסטיק שלעיתים קצת חבוי בגלל צמת-חוטים שעוברת ממש סמוך אליו).

MOT01.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אין טעם לפרק מנוע NFU, זה מנוע סופר-אמין.

ולכן כתבתי "להנאתם" :-P

קלעת בול, אתה צריך לעשות מזה קריירה. מה שנראה קצת יותר כמו בורג ניקוז מסתתר מאחורי צמת החשמל שעוברת בסמוך לפלאנג'. כמובן שיהיה צורך להזיז או לנתק את הצמה כדי לנקז אוויר כמו שצריך, אבל על זה אני מאמין שאני כבר אתגבר.

תודה רבה.

shoke8 - אני לא משקיע מאמצים בניקוי תא המנוע ברכבים שלי.

פורסם

shoke8 - אני לא משקיע מאמצים בניקוי תא המנוע ברכבים שלי.

חאפר רציני תמיד דואג לתא המנוע של המכונית שלו, גם אם היא צרפתיה :lol:

xsara03.jpg

xsara03a.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצתי כדי להגיד תודה.

הבוקר הוחלף בשעה טובה ומוצלחת נוזל הקירור בפיג'ו והאוויר נוקז דרך פתח האוויר הנסתר עליו הצביע איציק הצרפתי. היה פחות מסובך ממה שחשבתי, ולמעט התקלות צפויה למדי עם המחבר הכחול שנגמרה בקצת פלסטיק שבור לא נרשמו נפגעים בכוחותינו.

• תוכן חדש...