Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SKODA=VW?

Shuffle
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שVW קנו את סקודה בערך בשנת 96.

השאלה שלי, האם כל הסקודות משנה זו ואילך הן 100% VW תחת מותג פחות יוקרתי?

ז"א האם רק המנוע למשל (ואיזה חלקים בו) מיוצרים ע"י VW ומושתלים על שלדה וחלקים אחרים שסקודה מייצרת?

קצת לא ברור. 8)

פורסם

שקודה מייצרים לקונצרן את מנועי ה-1.2 3 ציל' ואת תיבת ההילוכים הידנית המשודכת למנועים הנ"ל (200QM).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם אני לא טועה גם מנועי ה1300 היו צכיים בתחילת דרכם.

עד כמה שידוע לי בתקופה הראשונה רק מנועי ה1600 השתייכו לVW

פורסם

קונצרן פולקסווגן רכש את מניות השליטה בסקודה בסביבות 91-92 בחפשו אחר קווי יצור זמינים ואפשרויות התפתחות באירופה.

בשנים הראשונות בוצע שדרוג למכונוית סקודה שהיו קיימות אז, בדמות הרכבה של מנועי פולקסווגן וכן מערכת שלא היו קיימות עד אז בסקודה, בהן ABS וכריות אוויר. השדרוג כלל גם מעט קוסמטיקה ושינוי השמות של הדגמים השונים.

הסקודה פולקסווגן האמיתית הראשונה היא האוקטביה שהוצגה ב 1997 על הפלטפורמה של הדור הרביעי של הגולף. כל דגמי סקודה מאז ועד היום, חולקים את הפלטפורמות ואת המכלולים עם דגמי המותגים האחרים בקונצרן, ןנבדלים בעיצוב ובפרטים הקטנים המקנים למכונית את האופי השונה משאר המותגים. פרט מענין הוא מדד האמינות הגבוה ביותר בקונצרן פולקסווגן, למרות הזהות במכלולים העיקריים.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה על התשובה.

אפשר להגיד אז שסקודה חולקת את האמינות ואת החלקים היקרים של VW?

מה לגבי פליסיה משנת 96? אפשר להגיד שהייתה לה נשמה (מנוע) של VW וגוף של SKODA?

פורסם

אז היית אומר שלא שווה להתעסק עם הדגמים שמגיעים עם מנועי סקודה?

ומה לגבי צריכת הדלק של ה1600? (אם מישהו יכול להגיד מנסיון אישי)

פורסם

אם אתה מתכוון למכונית חדשה, אף אחת מהן לא מגיעות עם מנועי "סקודה" לארץ.

כל הדגמים שנמכרים כיום בנויים על שלדות, הגאים, מנועים וגירים של VW או כאלה שVW משתמשים בהם גם לכלי הרכב שלהם.

הדגם האחרון שהגיע לארץ עם מנוע "סקודה" היה הפליסיה 1.3.

בחו"ל נמכרים עדיין מנועים מדגם 1.2HTP - לא רלוונטי עבורנו.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

רשמתי בפרוש שמנועים צכיים הם עד 97\98 ולא ברכבים חדשים.

ולגבי אמינות, סקודה פייבוריט ופורמן הצכיים לחלוטין הפגינו אמינות לא רעה כלל (עם הטיפול הנכון כמובן) במהלך השנים, הסיבה היחידה להתרחק מהם לדעתי לפחות היא ההספקים הנמוכים של מנועי ה1200 ו1300

• תוכן חדש...