Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולגבי השאלה על המבחנים הפסיכודיאגנוסטיים...אגיד רק שבנוסף ל...קיימת גם דעה שגויה שאדם סביר עובר את המבחנים בקלות. לא כך הדבר' date=' ולא אוסיף מעבר לכך.[/quote']

אינני מפרט את המבחנים, אולם אני מכיר אותם. את אותם המבחנים בדיוק עושים המבקשים רשיון נהיגה לרכב ציבורי, מה שגרם לי לעבור אותם בתחילת הדרך של לימודי הנהיגה באוטובוס. לא רק שאלו אותם המבחנים, כל האוכלוסיות השונות (מבקשי רשיון נהיגה לרכב ציבורי, מבקשי רשיון נהיגה למשא כבד, פסולי נהיגה עקב שכרות, פסולי רשיון נהיגה עקב תאונות קשות קטלניות וכיו"ב) נבחנות בהם יחדיו, באותו אולם ובלי שום הפרדה (למיטב ידיעתי לומדי הנהיגה בצבא אינם מבצעים את המבחן במרב"ד). מכיוון שלא בדקתי את סטטיסטיקת ההצלחה של האוכלוסיות השונות במבדקים אלו, לא אוכל להגיב לטענה, אולם נראה לי שאתה טועה כאן.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד"ר יקר - מקריאת המאמר עולה ש"לא כצעקתה" - חלק ניכר של הנכשלים הינם במצב גופני ירוד מבחינה נוירולוגית או פיזית, ורבים אינם מסורבי רשיון אלא "מסורבי שדרוג" או מותלים למשך זמן. הדבר נוגע בעיקר למבוגרים, בעלי לקויות פיזיות וכו'. אני עדיין סבור שאדם מן הישוב בעל כישורים פיזיים ומנטאליים סבירים יעבור את הבחינה - שתיית 1/2 ליטר אלכוהול עדיין לא הופכת את הנהג ללקוי נפשית...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מבחינתך אפילו 2 ליטר בירה זה לא שיכור, אבל מבחינת המשטרה חצי ליטר בירה, זה כבר שיכור גמור.

מתי תבינו אנשים, לא שותים ונוהגים!

ואם הוא היה עושה תאונה עם הרכב של אמא שלך, אז מה?

פורסם

היה לי במשפחה מקרה דומה, הרכב הושבת מכל מלאכתו למשך חודש ימים, ולא עזרו כל התחנונים של בעל הרכב

לשאלותיך,

כמות האלכוהול המותרת בדמו של נהג היא 240 מיקרוגרם אדי אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הויכוחים אודות אמינותו של הינשוף הסתיימו בפסק דין מתאריך 11.02.2009, של כבוד השופט אליקים רובינשטיין בבית המשפט העליון. בפסק דין זה, אישר כבוד השופט רובינשטיין את אמינותו של המכשיר, וקביעות זו מחייבת את כל בתי המשפט בארץ. הטולרנס של המשטרה הוא עד 255 מיקרוגרם אדי אלכוהול בליטר אוויר נשוף, ומעבר לכך נרשמת הזמנה לדין. במקרה הנ"ל מדובר ביותר מ 50% מעל למותר.

אורן

אתה טועה ובענק. עדיין אמינות המכשיר עומדת למבחן וכן עומדת למבחן האם 240 מיקרוגרם היא שכרות או לא. שתי נקודות שטרם נבחנו על ידי מומחים ועל יד בית המשפט העליון

פסק הדין עסק אך ורק בחוקיות של השימוש במכשיר בתקופת הביניים ולא באמינות המכשיר להלן ציטוט סעיף ס' לפסק הדין

ס. בחתימת הדברים יש לציין, כי מכתבי הטענות עולה תמונה שאינה בהירה דיה באשר לאופן השימוש בינשוף - הן מבחינת דיוקו וטווח הביטחון שיש לנקוט בו, והן מבחינת שיטות ההפעלה, לרבות חיוב נהגים לנסוע לאתרים מרוחקים לצורך ביצוע הבדיקה, וכבר צוין בהחלטתנו (מיום 30.6.0, כי אי קיומם של תנאי ההפעלה עלול לפגוע במשקלה הראייתי של הבדיקה. השאלות הללו קשורות, בין השאר, למידת הדיוק של תוצאות הבדיקה - ולאלה השלכה ישירה על האפשרות לבסס הרשעה. על הרשויות לתת לבן לטרוניות שעלו בפי המבקשים, ובהן גם העיכוב בבדיקה באחד המקרים. בית משפט זה עמד בעבר על כך שיש להסדיר את הטעון הסדרה ולהקפיד על יישום הכללים (בש"פ 6812/07 כהן נ' מדינת ישראל (לא פורסם); ע"פ 6901/07 סבא נ' מדינת ישראל (לא פורסם)). כל זאת, כאמור, מעבר להליך שלפנינו - התחום לשאלות ההסדרה החוקית בלבד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
...שתיית 1/2 ליטר אלכוהול עדיין לא הופכת את הנהג ללקוי נפשית...

דווקא עם הגישה הזו ישנו הסיכוי להכשל במבחן (זילזול בחומרת המעשה, אי לקיחת אחריות וכו'). אפשר להתוכח על יעלותם של מבחני מרב"ד. אך יש לזכור כי מדובר בגוף סטטוטורי שעל קביעותיו המקצועיות לא ניתן לערער לבית המשפט. במילים אחרות מדובר במצב שאיש מאיתנו לא ירצה להגיע עליו. ועל כך יש לחשוב בכל פעם ששתיית אלכוהול אפילו בכמות הקטנה ביותר מתרחשת בסמוך לרכב.

פורסם

ישה,

קרא בסעיף נ"ד לפסק הדין שם מידת ה-240 מיקרוגרם מאושרת בכתובים.

בסעיף י"א לפסק הדין וגם בסעיף כ"ה, נותן כבוד השופט רובינשטיין הכשר לאמינות ולחוקיות של המכשיר. לכן אינני טועה, ובוודאי שלא בענק כדבריך.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

סלחו לי , אמנם לא קראתי את כל השרשור..

אבל גם לחבר שהוא "אח" אפשר להגיד "לא!" כשהוא מבקש את הרכב של ההורים.

אלא אם כן זה מצב חירום כלשהו (מה שלא נראה שהיה באותו יום).

8)
פורסם

לאלון,

אתה צודק אפשר לומר לא לחבר שהוא כמו אח.

לומר לך ת'אמת לא רציתי לומר לו לא כי סמכתי עליו יותר מדי רציתי ההפך שיהיה לו טוב היה לא איזה פגישה עם מישהי ואם הבנאדם הזה ביקש משהו בגלל בחורה כנראה שהיא אחת האיכותיות הוא לא יבקש רכב מחבר בשביל סתם מישהי לא שווה.

ת'אמת הוא ביקש קודם כל את הרכב שלי, אמרתי שאין מצב כי אני צריך לצאת מן הסתם עם הרכב שלי אך אני יכול לתת לו את הרכב של אמי בתנאי שהוא יחזיר לי אותו עד 5-7 בבוקר.

וכן אני לא אשקר לך עכשיו אני מצטער על זה מאוד כי אני די לוקח בחשבון שיילקח לי הרכב ומן הסתם אמי תיסע ברכב שלי בחודש הקרוב מה שאומר שאני אהיה בלי רכב כמעט כל היום וזה די מבאס אני ממש לא רגיל לזה.

מה שכן אני מקווה שאנשים פה ילמדו מהמקרה המבאס הזה כי סך הכל זה חוסר מזל(עצרו אותו 2 דק' מהבית בתוך העיר).

וגם כשעצר אות והשוטר הוא היה כל כך בטוח בעצמו שאמר שיבדוק אותו בכיף הוא הודה בפני השוטר ששתה כוס בירה לפני שעתיים אחרי זה גם אכל משהו שתה מים לפני הנסיעה ככה שאין לו ממה לפחד, השוטר בטח מכיר המון מקרים כאלה ואמר לעצמו תפסתי בנאדם בהשפעת אלכוהול.

ובאמת אם אתם שותים אל תעלו על ההגה זה כל כך לא שווה את זה עדיף תישארו לישון בתוך הרכב עד איזה 7-8 בבוקר ותחסכו לכם את כל הכאב ראש והלחצים בדרך חזרה הבית.

פורסם
ישה,

קרא בסעיף נ"ד לפסק הדין שם מידת ה-240 מיקרוגרם מאושרת בכתובים.הויכוח הוא לא על 240 אלא אם 240 נחשב לשכרות

בסעיף י"א לפסק הדין וגם בסעיף כ"ה, נותן כבוד השופט רובינשטיין הכשר לאמינות ולחוקיות של המכשיר. לכן אינני טועה, ובוודאי שלא בענק כדבריך.

אורן

אתה טועה בקטן

ההדגשות בפסק הדין עצמו ופירושם המעשי שטרם נבחנה בערכאה דיונית לעומק הסוגיות הללו. קביעת מחוקק המשנה עדיין ניתנת לסתירה על ידי מומחים בארץ או אפילו ממצב חוקי /ואו פסקי דין מחו"ל

י"ח. ולבסוף, יודגש כי שתי שאלות אינן נדונות בגדרי ההליך שלפנינו: איננו נדרשים לשאלת מהימנותה של בדיקת הינשוף - ולצורך הדיון אין ספק, לדוגמה, כי גורן נהג כשריכוז האלכוהול בגופו הוא 565 מק"ג. אף איננו נדרשים לשאלה האם "המידה הקבועה" בתקנה 169א (240 מק"ג) מעידה על שכרות - שאלה שהצדדים בחרו שלא לטעון לגביה (ואף אנו, בהחלטתנו מיום 30.6.08, עמדנו כנזכר על הקושי לדון בה בהיעדר דיון בערכאות הקודמות ובהיעדר תשתית מפי מומחים).

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לא האמנתי עד כמה שהמצב חמור.

אני הייתי בטוח שלהפך אם הבנאדם נהג מקצועי כמו שאתם אומרים אז אולי יתחשבו בו כי בכל זאת עבירה ראשונה שלו רק חבל שזה ייצא ככה.

אם הוא משתחרר עוד כ-3 חודשים, יכול להיות שהוא יהיה בכל זאת במאסר בכלא צבאי?

אתם יודעים מה הקטע המבאס בכל העניין, אתמול אמרתי לחבר אחר שאני משאיל לחבר את האוטו של אמי והוא אמר לי אל תעשה שטויות כי אם היא לא יודעת אתה יודע איך זה, תמיד שקורה משהו בחשאי מגיע חוק מרפי וקורה משהו, אני אומר לחבר הזה אין מצב תשכח מזה הבנאדם מנוסה הוא כל היום נוהג בצבא יש לו רשיון מעל 15 טון ואפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות ואני עדיין חושב ככה, זה הבנאדם היחידי שאני בוטח בו בקשר לכל דבר שקשור בכביש, הכל פשוט חוסר מזל מה שעוד יותר מעצבן שעצרו אותו בדיוק 3 דק' לפני שהוא אמור להגיע הבית ממש באיזור שלו.

בכל מקרה תודה לעונים ואם יש עוד פרטים שאני לא יודע ואפשר להציג אני מאוד אשמח לדעת.

לאשה המסכנה שנהרגה מאקליפטוס שנפל עליה היה חוסר מזל.

לנהוג שיכור זה פשע ולא מזל .אם אתה לא מכיר את חבריך - שלם בשמחה והתפלל הגומל שלא הרג אנשים.

פורסם

המקרה לא היה בשום מחסום.

עצר אותו שוטר סמוי סתם לבדיקה שגרתית.

לזה שרשם שאני אגיד תודה שלא הרג אנשים אני לא סובל את ההגזמות האלה כי מפה עד למשהו כזה באמת הדרך ארוכה מאוד ואני מתחרפן מכל המגזימים האלה, למה לא אולי בגלל השפעת החצי כוס בירה אני צריך לומר תודה שלא רצח כמה אנשים ואנס איזה 2 בחורות ככה על הדרך אולי גם היה יכול לשדוד בנק בגלל ההשפעה של הבירה, זה בנאדם שהייתי מביא לו את ההגה חופשי גם אחרי 50 כוסות וודקה אם היה צריך.

עוד שאלה שאני רוצה להעלות:

הבחור היה במלחמת לבנון השניה ובמלחמת עזה כל הזמנים האלה הוא לא ראה בית היה נהג בכל המערכות ועשה את כל המוטל עליו, המפקד ומפקד היחידה הולכים לרשום לו חוות דעת והמלצות ולהגיע למשפט והם רוצים לציין את זה שהבנאדם נתן מעצמו הרבה למען המדינה ושאין לו עבר פלילי והכי חשוב אין לו שום עבירת תנועה ואפילו לא דו"ח חניה.

רציתי לדעת אם דברים אלה משפיעים על השופט ואם יהיה מצב שיוציאו אותו בעונש הרבה יותר קל ממה שהיה מקבל כל נהג אחר בכל זאת צריך להתחשב בכמה שהוא תרם מעצמו למדינה הזאת ובכלל חצי ליטר בירה לא צריך להרוס לבנאדם כזה כל כך הרבה.

פורסם
המקרה לא היה בשום מחסום.

עצר אותו שוטר סמוי סתם לבדיקה שגרתית. השוטר תוך כדי הבדיקה חש כי משהו בנהג לא בסדר ולכן שלח אותו לבדיקה בה נמצא כי הבן אדם שיכור

, זה בנאדם שהייתי מביא לו את ההגה חופשי גם אחרי 50 כוסות וודקה אם היה צריך. ממש לא הגזמת:shock: אבל אני מבין כי אתה אוהב אותו מאוד ומכאן זה בא, אבל במצב הזה עדיף בשבילו ובשבילך שלא ינהג

עוד שאלה שאני רוצה להעלות:

הבחור היה במלחמת לבנון השניה ובמלחמת עזה כל הזמנים האלה הוא לא ראה בית היה נהג בכל המערכות ועשה את כל המוטל עליו, המפקד ומפקד היחידה הולכים לרשום לו חוות דעת והמלצות ולהגיע למשפט והם רוצים לציין את זה שהבנאדם נתן מעצמו הרבה למען המדינה ושאין לו עבר פלילי והכי חשוב אין לו שום עבירת תנועה ואפילו לא דו"ח חניה.

רציתי לדעת אם דברים אלה משפיעים על השופט ואם יהיה מצב שיוציאו אותו בעונש הרבה יותר קל ממה שהיה מקבל כל נהג אחר בכל זאת צריך להתחשב בכמה שהוא תרם מעצמו למדינה הזאת ובכלל חצי ליטר בירה לא צריך להרוס לבנאדם כזה כל כך הרבה.

התשובה היא כן. עד כמה? זו שאלה שאין לתת עליה תשובה .

חצי ליטר בירה והינשוף הראה 360 :shock:? הבחור סובל מתת תזונה?

אין בשום מקום טבלה המראה כי כוס בירה לאדם במשקל X = לכך וכך מיקרוגרם וכך לגבי שאר המשקאות כדי לתת לבן אדם ידיעה מה מותר וכמה מותר לשתות. ואחרי כמה זמן חולפת ההשפעה וזה חבל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...