Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל הנראה עכשיו אנחנו נמצאים בדרך הבטוחה להחלפת הרכב, מונדיאו 2.0 ליטר 2004 ברכב חדש.

הרכב עבר כבר קרוב ל200 אלף קילומטר (מתוכם באזור ה80 אלף אצלנו) ולאחר ביקור במוסך שבו אמי שילמה כמה אלפים טובים על החלפה של חלקים כאלו ואחרים (וזאת בלי להחליף את כל מה שהייתה צריכה, שכולל גם בולמים אחורים די גמורים) אמרו לה (בהגיון) שהרכב ככל הנראה כבר במצב של בלאי, ומעכשיו והלך יתחילו בעיות שקשורות לבלאי, מה שכבר לא מתחשק לה לבקר במוסך כל חודשיים + -.

אם תיפול החלטה על רכב חדש (רכבים יד שניה כרגע בעדיפות שניה) אני מבקש את עזרתכם במציאת חלופה הולמת. ישנם כמה דברים חשובים שהרכב צריך לעמוד בהם:

1) בטיחות.

5 כוכבי בטיחות + ESP (או כל קיצורי דרך אחרים לבקרת יציבות אלקטרונית) מעדיף שלא לשמוע דברים בסגנון "ההבדל בין 4 ל5 כוכבים יכול להיות גם על תזכורת חגירה", בסדר, כל מכונית שתוצא אפשר לבדוק באתר של הEuroNcap.

2) לא סופרמיני אבל לא גדולה כמו המונדיאו, כלומר שום דבר בסגנון C5, מג'נטיס, מונדיאו החדשה, אקורד או מזדה 6.

3) למרות הסעיף הקודם, האוטו צריך להיות מרווח לפחות מקדימה. מאחור המצב צריך להיות טוב אבל לא חייבים מרווח של לימוזינה. מאחר שאני היחידי במשפחה שבעל רגליים ארוכות שנוטות להיתקע בדשבורד או בכיסאות מקדימה, וברוב המקרים יוצא שאני מקדימה, ואם אני מאחור אין בעיה להזיז את הגמד במושב הקדמי.

4) רכב קטן יותר - אפשרות למנוע קטן יותר ולכן כדי שלרכב תיהיה צריכת דלק טובה משל המונדיאו, מה שאומר יותר טוב מ9-10 קילומטר לליטר.

5) אמינות. איכות חומרים סבירה לכל הפחות וכמה שפחות צקצוקים מעצבנים.

ועוד כמה דברים:

*מוסכים ברמה טובה.

*הרכב לא צריך להצטיין בהתנהגות כביש יוצאת דופן, אבל שלא יהיה עגלה (לאמא שלי כבר היה בעבר מזדה 3 ופוקוס דור ראשון, אז מבחינתה הן בסדר גמור, לעומת רנו לגונה שהיא טוענת שהיא עגלה גמורה).

*חלפים במחירים סבירים.

*נסיעות מרובות בכביש 6 (רצוי משהו נוח) עד לפקקים של ת"א.

בינתיים עלתה לי בראש הגולף החדשה, מה אתם אומרים? הרכב בטוח מאוד, איכותי, מאובזר ושקט.

יחד עם זאת יש שמועות על יבואן עם שירות נוראי (צ'מפיון) ודיבורים על חלונות שנופלים כל הזמן (קיים גם בפולו).

אשמח מאוד לעזרה:-).

Insane things comes from insanely people.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטווח מחירים הזה לדעתי תוכלו להוציא הונדה סיוויק חדשה בגירסתה ES ( מפוארת, אבל לא הכי ), לדעתי תוכלו להוציא מהם איזה הנחה על הרכב בקלות.

רכב מעולה סה"כ, מקדימה דיי מרווח, מאחורה גם כן אין תלונות, מנוע 1.8 שמרגיש דיי טוב וגם דיי חסכוני, בקיצור לדעתי רכב משתלם ביותר.

פורסם

הבעיה בסיוויק היא הבטיחות הבעייתית.

4 כוכבים עם פגיעות בכל חלקי הגוף (נדיר לרכב עם 4 כוכבים) וגם אינה כוללת בקרת יציבות.

רכב שנת 2008 לדעתי כבר חייב להגיע עם ESP כסטנדרט.

הסיוייק 5 דלתות (יפיהיפה) כבר יקרה מדי ומגיעה עם תיבה רובוטית מציקה.

פורסם

ב-145K אפשר לקנות אוקטביה 2 ליטר בנזין. ב-117K אפשר לקנות אוקטביה 1.6.

אוקטביה הזאת מבוססת על גולף דור 5, היא יותר מרווחת מקודמה, יש לה תא מטען ענק, מושבים מאוד מוצלחים ביחס לדגם קודם וגיר 6 הילוכים אוטומט. ב-145 אפשר לקנות גם אוקטביה דיזל עם גיר DSG מעולה.

לרכב יש 4 כוכבים במבחן ריסוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקטביה אולי תבוא בחשבון, למרות גם כאן הבטיחות לא מצטיינת.

אני לא רוצה לבוא אליכם בגישה של "תציעו משהו בסטנדרט בטיחותי מושלם" אחרי ההמלצות שלהם, אבל זה חשוב, אז שימו לב.

אני עדיין חושב יותר על הגולף מאשר שאר הרכבים, אבל מה בדבר השירות של צ'מפיון מוטורס? והמוסכים שלהם? (אזור נתניה).

פורסם

גם אני ממליץ על האוקטביה, מרווחת מאוד (מנסיון), תא מטען ענק, ESP,שקטה מאוד.

רכב מאוד מפנק!

אבל אם אתם קונים רק את הדיזל 1.9 או הבנזין 2.0.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

תא מטען ענק לא חשוב יותר מדי, מה גם שב5 דלתות מקפלים את המושבים האחוריים ויש נפח הטענה ענק (גם בסדאן יש את זה, אבל נפח מוקטן) ונפח מספיק גדול בשביל קניות בסופר שממלאות 90% מהשימוש גם ככה כשהמושבים לא מקופלים.

פורסם
4 כוכבים עם פגיעות בכל חלקי הגוף (נדיר לרכב עם 4 כוכבים) וגם אינה כוללת בקרת יציבות.

רכב שנת 2008 לדעתי כבר חייב להגיע עם ESP כסטנדרט.

לא יודע מאיפה הוצאת את זה, אבל הסיוויק מגיעה עם VSA שזה שם נרדף ל ESP, ש ESP זה שם נרדף ל ESC.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_Stability_Control#Product_names

תוכל לראות שתחת הונדה רשום גם VSA שזו מערכת לבקרת יציבות, עושה בדיוק את אותה העבודה כמו ESP.

ובמאזדה לדוגמא זה DSC, שזו גם מערכת בקרת יציבות ועושה את אותה הפעולה כמו ה ESP ( ואותה יש בארץ רק בגירסה עם מנוע 2000 ).

הסיוייק 5 דלתות (יפיהיפה) כבר יקרה מדי ומגיעה עם תיבה רובוטית מציקה.
זה עניין של טעם, לדעתי היא מכוערת.

אני עדיין חושב יותר על הגולף מאשר שאר הרכבים, אבל מה בדבר השירות של צ'מפיון מוטורס? והמוסכים שלהם? (אזור נתניה).
אני ארשום גם לך את זה

יש לנו פאסאט 2007, ויום אחד המערכת של הרכב שבקה חיים ( המערכת של הרדיו כן?! ).

למעלה מחודש ימים ( !!! ) המתנו למערכת חדשה, בעוד שבאותו מקרה שקרה עם הסיוויק ( מערכת שבקה חיים ) תוך שבוע הגיעה מערכת חדשה.

אולי זה היה חד פעמי, אבל לדעתי גם זה בזיון.

אין לי מושג לגבי שאר הדברים בגולף כי אין לי נסיון איתה כלל.

פורסם

פיג'ו 308 יכולה להיות חלופה יפה.

יש גם את C4 עם מנוע טורבו אבל היא קצת צפופה ובעייתית מבחינת עיצוב פנימי.

הונדה רכב מעולה אבל יקר באחזקה. אני לא אשכח איך הם היו מצליחים להדגים אותי כל פעם מחדש בפתח תקוה.

לא הייתי קונה VAG למרות כל העליונות הטכנולוגית שיש לה. אם כבר לקנות אז לא לתקן במוסך ראשי.

אולי לחפש ניסן קשקאי יד שניה. יש כמה אקזמפלרים עם קילומטראז' עד 20 אלף שיכנסו לתקציב.

פורסם

לדעתי הונדה סיוויק תתאים לדרישות.

יש לה מערכת ESP AKA VSA בהונדה, שהיא כוללת גם TCS בתוכה.

אפשר להביא את הרכב עם 6 כריות אוויר ולא 4 בדגם LS.

המנוע מאוד חזק, במיוחד בגיר הידני, אף פעם לא חסר כח.

צריכת דלק כ 1 ל 15 \16 מחוץ לעיר 1ל 12 בערך בתוך העיר. (גיר ידני)

מרווח מאחורה גדול מאוד הרבה מקום לרגליים.

אין צק'צוקים מעצבנים, מנוע מאוד שקט.

פורסם

החלונות בגולף כבר מזמן לא נופלים(לפחות לא נפלו בדור 5 כנראה שזה לא יקרה גם בדור 6), רמת השירות בצ'פמיון דווקא סבירה ביותר לפחות מנסיוני באיזור ירושלים.נכון הם לא זולים אבל בכל הרכבים החדשים החלפים לאם זולים .

למה לקנות אוקטביה שמבוססת על דור 5 כאשר יש כבר דור 6.(וגם להרגיש נהג מונית)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
לך עשה נסיעת מבחן בגולף ובסיביק, אם זו הדילמה. אח"כ ההחלטה תהיה קלה.

לטובת מי?

מה אתם אומרים על מחירי החלקים של הרכב, צריכת שמן וכדומה (תחזוקה שוטפת לפחות למי שהיה גולף דור 5).

פורסם

לא מזמן חמותי חפשה רכב בטווח המחירים הנ"ל.

הונדה נתנה לנו הצעה על הסיוויק 5 דלתות שהגיע למחיר של 143K על הכביש כולל אגרות ושאר ירקות ואבזור נוסף לדרישתה (קודן, חיישני רוורס וכו').

בסוף היא בחרה את הדודג' קליבר כי היא נדלקה עליו באותו מחיר ממש.

יש לא מעט הצעות מפתות בטווח המחירים הזה, סיאט לאון 1.8T למשל- רק תבוא עם כסף וכל יבואן ישמח לפתות אותך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...