Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית לשעבר מרצדס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב משפחתי ( להכניס עגלת תינוק ) ובטיחותי בתקציב מוגבל ( עד 20 אלף ש"ח)

לאחרונה נחשפתי לאפשרות לקנות מרצדב מונית לשעבר, דגם 220 ויש לי מספר שאלות

1. מה עלות ביטוח חובה וטסט לדיזל

2. מה עלות התיקונים

3. מה צריכת הדלק

4. האם זה "חכם" לקנות רכב על 500000 ק"מ, אולי בעוד מספר חודשים אני אצטרך להחליף מנוע במחיר של רכב חדש.

5. מה עדיף מיצובישי כריזמה 98 עם 120000 או מרצדס 95 עם 600000 מונית לשעבר ולמה ?

בתודה מראש

פורסם

שלום.

אני לא בקיא בחומר המרצדס כך שאני לא יוכל לעזור לך יותר מדי אך בכל זאת אתן את חוות דעתי.

המיצובישי כריזמה נכנסת לך בתקציב וגם מודל יותר חדש.

הכריזמה עומדת על קילומטרז' לא רע בכלל לשנתון.

ומה מושך אותך למונית לשעבר שעברה 600000 ק"מ?

לפי דעתי יותר מדי ואני הייתי הולך על הכריזמה.

מקווה שעזרתי.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

קשה להתנבא איך המונית לשעבר תתפקד.

מצד אחד לגבי האיכות של מרצדס והאמינות באופן כללי- אין על מה להתווכח.

אבל,צריך לקחת בחשבון ש-500,000 קילומטר הם בלאי לא רק של מנוע או גיר,אלא של כל המכלולים ברכב:בולמי זעזועים /בלמים/קפיצים/חלקים אלקטרוניים /חשמליים ועוד,לך תדע איזה תאונה עבר,זה מסובך כמו לפתור משוואה בשלושה נעלמים כאשר אין מספיק נתונים.

אותו דבר לגבי רכב בן 11- אי אפשר לדעת לגבי אמינות ולגבי מצב המנוע /הגיר או השילדה וזה הרבה מזל לנמצוא רכב שמתוחזק כראוי.

חבר שלי למשל יש לו כריזמה כזו אבל הוא לא מוכן למכור למרות שהפסיד הרבה מאוד כסף (קנה את הרכב חדש מהניילון ב-98,שילם 82,000 ש"ח והיום הרכב שווה 20,000 וקצת בלחץ והרכב לא הגיע עוד ל-140,000).

אני הייתי מעדיף כריזמה,הנתונים על הנייר נראים טוב יותר,אם כי חובה לקחת לבדיקה גם אם מדובר בתקציב קטן יחסית.

בד"כ רכבים טובים ושמורים ביותר לא נמכרים כלל /נמכרים אפילו במחיר מעט מעל המחירון היות ולוי יצחק ידידינו שחט את מחירי הדגם הזה.

אם הכריזמה מדגם FIX תתרחק כמו מאש- היו רכבים כאלו של חברות שקרעו להם את הצורה.

תחשוב על כריזמה רק אם מדובר על דגם GLX.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לקנות מונית לשעבר משנת 95' לא נראה כמו אופציה מדהימה במיוחד.

עם כל הכבוד לאיכות היצור של מרצדס (ויש כבוד, במיוחד בשנים האלה) -

הזמן עושה את שלו וכמות החלקים שיתכן ותצטרך להחליף תהיה לא קטנה.

אם תמצא אחת פרטית זו יכולה להיות אופציה מעולה (אם כי כנראה שזה יחרוג מהתקציב).

רוב הסיכויים שאתה מדבר על רכב שכבר כרגע פרטי ולא נמצא עדיין כמונית, פשוט כי השנתון ישן מדי.

לטעמי, פשוט חפש רכב אחר בטוח בטווח המחיר הזה.

אני מבין שדיזל זה לא חובה מבחינתך? ציינת את הכריזמה.

אם השנתון גם לא מפריע לך, שקול וולוו 940 מודל 96~.

תא מטען מרווח, הרבה מקום באזור הפנים, פוטנציאל אמינות גבוה (חפש אחת שמורה) והכי חשוב בטוחה עד כמה שניתן בטווח המחיר הזה :)

בהצלחה.

פורסם

מרצדס זה רכב פרימיום ואין דבר כזה רכב פרימיום בזול, גם אם מחיר הקניה הוא זול.

ביטוחים, חלפים, תיקונים - על הכל תשלם הרבה יותר מאשר על רכבים אחרים, ככה שלאורך זמן תגלה שעלות הקניה היא הוצאה ראשונית בלבד. בנוסף על זה שמדובר במונית לשעבר עם חצי מיליון ק"מ, שזה רכב שמועד ליותר מהרגיל לתיקונים וחלקים ששובקים חיים.

פורסם

לחבר של אבא שלי הייתה מרצדס מונית לשעבר(עד לפני חודש) והוא היה מרוצה מאוד ,

היא הייתה עם 890,000 ק"מ ושבוע לפני שנשרף לו המנוע בעליות של ירושלים הוא צחק עליי איך שה-B3 שלי לא סוחבת בעליות ,

הכל עיניין של מזל אתה יכול לקנות מרצדס ולהחזיק איתה כמה שנים בלי הוצאות מיוחדות אבל תיהיה מוכן לזה שיש מצב שתתקע עם פח (אומנם חזק ובטיחותי ) אבל לא נוסע .

פורסם

תראה מרצדס זה רכב שבנוי לסוע במיוחד מהסוג והשנתון שציינת, הייתה לנו במשפחה אחת כזו עם 470 אלף ק"מ ונקנתה גם כן באזור ה400 ומשהו אלף , ולא היה איתה שום דבר שום קלקול שום כלום, חוץ מחיישן אחד שהלך וטיפולים שוטפים לא היה לה שום דבר,

לעומת זאת הנוכחית נאלצה לעבור שיפוץ גיר ב260 אלף בערך, בשנתון של 2003 , בגלל שניסו לחסוך בטיפול (מצידנו כמובן )אז ככה שזה די תלוי באיך הרכב נשמר מטופל ומתוחזק,

בכל מקרה אני ממליץ לך ללכת עם הרכב למוסך של מרצדס מומחה, שאל נהג מונית באיזה מוסך הוא מטפל במרצדס שלו, ותבקש מהם בדיקה וחוות דעת.

וגם אם תחליט לקנות את הרכב השני אל תלך ללא בדיקה של מוסך מומחה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מצטרף להמלצה של ידידי למעלה, 940 תיכנס לך חלק בתקציב הזה (אל תיבהל מהמודעות של יד2, מי שרוצה 27 יתן לך אותה גם ב17, ואיך אומרים -"אין חכם כבעל ניסיון" (ראה חתימתי ;) ) )

ה940 אמין למדי, חזק, בטיחותי ללא עוררין, לא פרייאר בדלק אבל מה לעשות על איכות משלמים, איטי אך לא נוראי במיוחד, מפנק, בוא נגיד שלבגאז' שלו תוכל להכניס גם עגלה של סופר בנוסף לעגלה הקיימת, תיקונים אכן יקרים לפעמים (תלוי אצל מי מתקנים ומה מצב הרכב - הטורבו שלו לא זול במיוחד..), אם שמרו עליו הוא יסע 500K כמו שצריך וימשיך לנסוע ובעליות אף אחד לא יצחק עלייך.

*כמה זמן אתה מעוניין להחזיק? אם זה עניין של שנים, לך על 940, ממליץ.

פורסם

שתי האופציות אינן בטוחות כלל.

למרצדס 2 כוכבים: http://www.euroncap.com/tests/mercedes_benz_c_class_1997/18.aspx

ולמיצובישי 1.5: http://www.euroncap.com/tests/mitsubishi_lancer_1998/38.aspx

ככל שבטיחות היא חשובה, הייתי מתמקד באופציות אחרות, מונית או לא מונית.

מה עם קסארה? או אוקטביה? למשל...

http://www.euroncap.com/tests/skoda_octavia_2001/102.aspx

http://www.euroncap.com/tests/citroen_xsara_1998/47.aspx

HFturbo

פורסם
מצטרף להמלצה של ידידי למעלה, 940 תיכנס לך חלק בתקציב הזה , בטיחותי ללא עוררין,.

תרשה לי לערער לך את הביטחון....

ראה FIFTH GEAR בהתנגשות בין הרנו מודוס לוולוו 940

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

בוא נגיד שהרכב אצלי מספיק זמן ככה שיצא לי להיות איתו בכמה מצבים מסוכנים, הסרטון הזה ממש אבל ממש לא מערער לי את הביטחון בקשר ל940, בוא נגיד שאם היו נותנים לי לבחור לאיזו מכונית לשבת הייתי בוחר בוולוו, ואני עומד על שלי !

*אני לא מדבר רק על תאונות גדולות וקטלניות, פעם אימי נכנסה ברמזור באחד (אני מדבר על מהירות של אולי 5 קמ"ש, לא התרגלה עדיין לאוטומט ולא שמה לב שהרכב מתקדם קדימה בלי גז) עם סוזוקי, בוא נגיד שאפילו שפשוף לא היה ל940, לסוזוקי היה צריך להחליף את הטמבון כולו :idea:

פורסם
ובעיניין הוולבו אין מה לדאוג, שבוע שבועיים ואמכור אותה, הראשון שיקבל ממני ה"פ יהיה אתה (:

אני עדיין ממתין לה"פ, כבר עברו ארבעה חודשים כמדומני...

ארז רונן

פורסם

עם כל הכבוד לוולו אבל צריכת הדלק שלה זוועתית במיוחד 1- ל6 או 7 בתוך העיר,

לעומת זאת המרצדס יותר חסכונית,

נכון זה מתבבטא בהאצות לא משהו במיוחד לעומת הוולוו אבל תקח בחשבון את שיקול הדלק החשוב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

צריכת הדלק יותר בכיוון של 1:8, אבל כמה חסכוני יותר כבר תקבל? 1:10 במשפחתית?

אולי המרצדס תהיה החסכונית, אבל אחרי 500K ק"מ זה רק "על הנייר" - מעשית, רק בדיקה תגיד.

לגבי המבחן של Fifth Gear - זה רק מראה שאנשים לא הבינו מה משמעות המבחן.

הוא לא בא לבחון את הבטיחות של וולוו 940 מול רנו מודוס.

הוא בא לבחון בטיחות של רכב חדש מול רכב ישן שנחשב בטוח.

כל הסיבה הייתה כדי לבדוק את הלבטים שבין קניית מכונית שנחשבת בטוחה בתקציב נמוך, או "לקרוע" את הכיס ולקנות מכונית חדשה שנחשבת בטוחה כיום.

וסתם הערת אגב - אם היו מעמידים מול הרנו רכב אחר אני לא בטוח שהתוצאות היו זהות. אולי אפילו גרועות יותר.

ובכל מקרה -

ב-20K אין הרבה אופציות בטוחות. בטח שלא חדשות במיוחד.

הוולוו היא אחת מהן, אם כי כנראה לא היחידה.

פורסם

ב20K אפשר למצוא רנו מגאן מסוף שנות ה-90.

היא בטיחותית (4 כוכבי NCAP), זולה לרכישה ואפשר אפילו למצוא כמה ידניות עם מנוע דיזל בשביל החיסכון בדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...