Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לשאול לגבי בעייה ששמתי לב אלייה לא מזמן..

מה שקורה זה שהמזגן מקרר מעולה ואין שום בעיה אבל שמעבירים לחום ממשיך לצאת אוויר רגיל וממש לא קרוב להיות חם.

המדחס פועל חלק לפי דעתי, אמרו לי שיש איזה חלק שאחרי על החום שעולה בסביבות ה1000 ש"ח ויכול להיות שזו הבעיה..מישהו יודע להגיד לי מה זה יכול להיות כי מאוורר/מדחס/גז שחסר, זה לא..

ועוד משהו זה שהמד טמפרטורה ברכב נמצא כל הזמן על פחות מהקו התחתון, קרה לי מקרים בודדים בימים חמים שנסעתי עם מזגן פועל וסחטתי את הדוושה שהמחוג עלה מעט מעל הקו התחתון (אפילו לא הגיע לרבע של השעון).

מה שרציתי להוסיף זה שהרכב עבר ראש מנוע לפני 6000 ק"מ בערך (אצל הבעלים הקודמים) והמאוורר פועל כל הזמן (מרגע שאני מכניס מפתח לסוויץ עד שאני מכבה) אמרו לי שזה בגלל שהרכב התחמם בעבר ועשו לו ראש מנוע אז זה כדי שהרכב תמיד ישאר "קר"..

אשמח אם תשפכו לי קצת אור על הבעיות שנתקלתי בהם ואפש' לפיתרון. ( לא מפריע לי שהמאוורר פועל תמיד)

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

לגבי המזגן המתן לתגובות נוספות ולגבי השעון ברכב יש שתי אפשרויות: או שהוא מזייף בגלל שהשעון עצמו תקול /יוניט חום מזייף או שכאשר עשו ראש מנוע, ביטלו את התרמוסטט או הוציאו אותו ואם זה כך,תצרוכת הדלק שלך גבוהה וחוץ מזה אם הרכב יתחמם לעולם לא תוכל לדעת וזה לא תקין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי המזגן- כנראה והלך רדיאטור חימום (נמצא תחת הדש) עלותו אכן בין 1000-1500 תלוי כמובן בסוג הרכב

-לגבי שעון טמפרטורה,נתן לך עצה ידידנו colauti 9 תבדוק ראשית מה שהמליץ לך ונראה לי שאתה תצא עם תשובה גם לשאלה זאת..

המשך ערב מהנה ושבוע טוב

פורסם

לא בטוח שהלך רדיאטור חימום, יכול להיות שהוציאו את הטרמוסטט ולכן טמפרטורת נוזל הקירור נמוכה, (בנוסף לעובדה שהוונטה פועלת כל הזמן) ולכן האוויר שיוצא לא חם.

ייתכן וזו הסיבה לשני הדברים -גם לא יוצא אוויר חם, וגם שעון טמפ' נמוך כל הזמן

פורסם

אם השעון טמפ' לא מזייף אז מן הסתם שלא יהיה חימום. המזגן לא מחמם שהרכב קר.

אם באמת עשו ראש בעבר אז יש סיכוי שמכונאי או בעל רכב חאפר הוציאו תרמוסטט ואכן זה גורם לצריכת דלק גבוהה ובלאי גדול יותר למנוע.

גש למוסך שיגידו לך אם באמת הוציאו את התרמוסטט. אם כן שישימו תרמוסטט מקורי ותבדוק את המזגן אחר כך.

עוד משהו שאפשר לבדוק זה אם החימום לא מנותק. בדוק את שני הדברים הללו ואל תקפוץ למסקנות כי מאוד יכול להיות שכל הסיפור זה תרמוסטט בעלות של כמה מאות שקלים.

פורסם

שעון הטמפ' ברכבך קר תמידית מכיוון שהמאוורר פועל קבוע ולא מאפשר לרכבך להתחמם ולהגיע לטמפ' עבודה.

מזגן על חום מגיע מחום המנוע, עובר דרך מסננים ומדחס ומספק לך אוויר חם נקי.

מכיוון שברכבך המאוורר פועל קבוע, אין חום מנוע, ולכן אין מזגן על חום.

נסה לנתק את המאוורר ע"י הוצאת הנתיך ואפשר למנוע להגיע לטמפ' עבודה.

ברגע שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה, הפעל את המזגן על חום וצפה בתוצאות.

אם ברצונך לבטל את המאוורר ולאפשר למנוע להגיע לטמפ' עבודה, גש למוסך ואתר את מקור הבעיה.

יכול להיות רדיאטור סתום, יוניט חום תקולה, או סתימה במובילי המים.

בהצלחה.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אז ככה..תרמוסטט לא נירא לי שהוציאו כי אני מגיע לצ.דלק יפה של 1:14-15 (נסיעה רגילה מחוץ לעיר).

השעון חום לא נירא לי תקול כי הוא הגיע לי לפעמים גל מעל לקו התחתון ואגב הבעיה הייתה רק אחרי שעשו ראש מנוע (לפני שעשו ראש מנוע המאוורר לא פעל כל הזמן והמד חום היה באמצע כמו בכל רכב נורמלי אחר - כך אמר לי הבעלים הקודמים)

מה שנירא לי זה שמיכוון שהמאוורר פועל כל הזמן הוא באמת מונע מהמים ברדיאטור להגיע לחום שיחשב ברכב כחום עבודה ולכן השעון מראה תמיד שהחום על מינימום. (תקנו אותי אם אני טועה)

רציתי לדעת איך אפשר לנתק את המאוורר עצמאית והאם זה יכול לגרום לבעיה מסוימת (אני רוצה לנסות להניע את הרכב מבלי שהמאוורר מחובר, להתמין 10 דק' על סרק ולראות האם המד חום אכן עולה..(האם זה בדיקה שכדאי לעשות או שזה לא יתן אינדיקציה לכלום)

פורסם

לעומר שלום ושבוע טוב.

כאשר אתה מפעיל מזגן לצורך קירור אתה מפעיל את המדחס ומתג בורר חום/קור על קר. (ובבקרת אקלים אתה מנמיך טמפרטורה למינימום. ) וזה מצב קירור.

במצב חימום מעבירים לחום או לאיזור האדום את בורר חום/קור ולא מפעילים מדחס. (ובבקרת אקלים מעלים טמפרטורה למצב רצוי). וזה מצב חימום.

ובאים נהגתה כך אז דבר ראישון תגיע למכונאי שלך שיבדוק שצינורות החימום מחוברים, ובאים כן אז שיבדוק באים הטרמוסטת מנוע קיים ברכב, ולהחליפו או להתקין חדש באים אין ברכב. ובאים הצינורות מנותקים אז היתה לך נזילה מהרדיאטור הפנימי ויש להחליפו. (כאשר הטרמוסטת תקול או שפורק מהרכב הטמפרטורה של המנוע נמוך ואין חימום ברכב. )

שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
באים הטרמוסטת מנוע קיים ברכב, ולהחליפו או להתקין חדש באים אין ברכב..

לא נירא לי שזה תרמוסטט כי לפי מה שהבנתי מההודעות הקודמות אם אין תרמוסטט מנוע הייתי שם לב לזה בצריכת דלק גבוהה מה שאין כן, אני מגיע לצריכה של 1:14-15.

האם בכל מקרה זה יכול להיות תרמוסטט?

פורסם
לא נירא לי שזה תרמוסטט כי לפי מה שהבנתי מההודעות הקודמות אם אין תרמוסטט מנוע הייתי שם לב לזה בצריכת דלק גבוהה מה שאין כן, אני מגיע לצריכה של 1:14-15.

האם בכל מקרה זה יכול להיות תרמוסטט?

אני לא דן על צריכת דלק . אני מתיחס למנוע קר תמיד ואין חימום ברכב לפי דבריך.

יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

היית מרגיש בצריכה גבוהה לא בגלל שאין תרמוסטט אלא בגלל שהרכב נוסע עם מנוע קר ולא בטמפ' עבודה יש תערובת עשירה יותר ולכן צריכת הדלק עולה (תקנו אותי אם אני טועה).

זה לא משנה אם התרמוסטט הוא זה שגורם למנוע לא להתחמם או שזה המאוור, זה בעצם מה שאני מנסה להגיד לך.

פורסם

אז בעצם אתה אומר שאם הרכב היה בטמפרטורה תקינה, התערובת הייתה עשירה יותר וכך צריכת הדלק תיהיה נמוכה יותר ממה שאני משיג היום.

יש לכם מוסך שאתם ממליצים עליו שיכול לעזור לי לאתר את התקלה באזור ב"ש או באזור ת"א ?

פורסם

הבעיה אצלך ברורה!

או שהוציאו לך את הטרמוסטט או שהטרמוסטט שלך תקול,בגלל זה חום מנוע לא עולה ואם החום לא עולה אז לא יהיה חימום ברכב, ואין קשר למזגן או לרדיאטור החימום כשמפעילים חימום לא צריך להדליק מדחס (חימום/קירור אלה שני מערכות מיזוג נפרדות)

היתה לי בעיה כזאת בדיוק לפני שבוע בגולף חום מנוע לא עולה וחימום לא עבד,החלפתי טרמוסטט ופתרתי את הבעיה.

פורסם
הבעיה אצלך ברורה!

או שהוציאו לך את הטרמוסטט או שהטרמוסטט שלך תקול,בגלל זה חום מנוע לא עולה ואם החום לא עולה אז לא יהיה חימום ברכב, ואין קשר למזגן או לרדיאטור החימום כשמפעילים חימום לא צריך להדליק מדחס (חימום/קירור אלה שני מערכות מיזוג נפרדות)

היתה לי בעיה כזאת בדיוק לפני שבוע בגולף חום מנוע לא עולה וחימום לא עבד,החלפתי טרמוסטט ופתרתי את הבעיה.

שכחתי להוסיף ,לפניי שאתה ניגש לטרמוסטט תטפל בבעיה של המאוורר.

פורסם

יש איזה מקום שאתם ממליצים עליו? או בעצם למי צריך לפנות עם הבעיה הנ"ל? (כל מוסך או בכלל למישהו שמתמחה במיזוג אוויר.?)

• תוכן חדש...