Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארז. ישנם טיפולים קבועים שעליך להעביר את הרכב בשנה. אחד החשובים בהם הוא טיפול גדול (10K ק"מ)שם בודקים שהכל תקין ברכב, לא חסר כלום, מחליפים נוזלים, מחליפים מסננים במידת הצורך, ובודקים גומיות, וכו'.

שם בודקים גם טיימינג ורצועות הנעה כאלה ואחרות. אם תקפיד על טיפולים אלה הרכב ישרת אותך שנים רבות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ארצה להתייעץ איתך בטיפול שוטף בעקבות ההערה שלך על הדרך בה צריך להתייח ל BX.

כל כמה זמן צריך להוסיף נוזל הידראולי? מתי זה מעט מדי זמן וצריך לבדוק את העניין במוסך?

כל כמה זמן צריך להוסיף שמן, מים? האם יש סוג ספציפי שאתה ממליץ כמו לגבי הנוזל ההידראולי?

האם יש טיפולים שוטפים שאתה ממליץ שאעשה כדי לשמור על האוטו במצב שאינו מתקרב להזנחה?

ארז.

בעיקרון אין צורך להוסיף לרכב שום נוזל מלבד דלק.

באופן מעשי, במיוחד ב-BX (זה למעשה אחד הגורמים העיקריים למוניטין המפוקפק שלה), יש נזילות ומחלות למיניהן.

המערכת ההידראולית כנראה נוזלת (שלא שמפתיע, אף אחד בארץ לא עוקב אחרי המלצות התחזוקה של היצרן, כי החלקים עולים יותר משווי הרכב), המלצתי היא להעלות את הרכב על ליפט ולחפש מהיכן הנזילה. יש מקרים בהם הפתרון אינו יקר, אבל תלוי בחלק (מע' צינורות גומי שנקראת "תמנון" - היא חלק יקר לקנייה וגם להחלפה). שני המוסכים שהמליצו לך טובים, לא מכיר עוד נורמליים באיזור המרכז (מוסך "בראל" המורשה בפ"ת הוא אלוף במכוניות הללו, אבל לדעתי הוא ינסה לגרש אותך משם, וגם אם יקבל אותך, זה יעלה לך המון).

שמן - 10W40 מתוצרת מוכרת, זה מנוע לא מסובך ולא מיוחד, ולא אמור "לאכול" שמן מעבר להחלפה בין טיפולי 10K.

נוזל קירור - הכי מומלץ זה הנוזל המקורי TECHNIC, אבל ספק אם המנוע שלך קיבל את הנוזל במשך כל חייו. בכל מקרה- מי ברז - אסור בתכלית האיסור, גומר מנועים (אצלך זה בלוק אלומיניום, רגיש לחרא שיש במי ברז).

למה עוד לשים לב? בעיקר למערכת החשמל, והפלסטיקה המחורבנת (אגב, יש לי די הרבה חלקי פלסטיק של הדש בורד זרוקים בבית, אם אתה צריך משהו, אתה מוזמן לפנות אליי בה"פ ולקבלם ללא תמורה).

ולסיום, מכיוון שכבר היה לנו נסיון משעשע למדי עם בחור בשם ארז שקנה סיטרואן הידראולית, אני מוצא לנכון לשתף גם אותך בחוויה, כדי שתדע מה לא לעשות.

פורסם

תודה רבה לשמר ולכל המומחים...

מאוד הצחיקה אותי ההתכתבות אם חברי לשם, ושמחתי לדעת שעל אף חוסר הניסיון הקשבתי לכם בזמן.

לגבי נוזל קירור ושמן. את נוזל הקירור אני כבר יודע להוסיף איפה שהמכסה המתכתי. איפה מוסיפים שמן באוטו הזה?

האם יש בטוח דליפה מהמערכת ההידראולית? האם אתם ממליצים בכל מקרה ללכת למוסך ולבקש ממנו למצוא את הדליפה, ואם אתם יכולים אז אשמח לשמוע כמה הגיוני שיבקשו ממני על דבר כזה.

שניפגש בשמחות, עם רכבים אמינים.

ארז.

פורסם

המוסך של תמיר באזור תעשייה חולון ברחוב היוצר 20 גם יהיה לך טוב.

מומחה בסיטרואן ופיג'ו.

בזמן שהמכוניות האלה עוד נראו בכבישים הוא התעסק איתן הרבה.

פורסם
האם אתם ממליצים בכל מקרה ללכת למוסך ולבקש ממנו למצוא את הדליפה, ואם אתם יכולים אז אשמח לשמוע כמה הגיוני שיבקשו ממני על דבר כזה.

שניפגש בשמחות, עם רכבים אמינים.

ארז.

למה ללכלך? סחבק הוא הבעלים המאושר של GTI 1900 שנת 91 (מלפני חודש).

כמו ששמר כתב, הרכב אמין כשמטפלים בו כראוי, המנוע וההידראוליקה שלו לא מסובכת.

לצערי בארץ רוב המוסכניקים סנדלרים, על משאבה נוזלת ב C5 עברתי 3 מוסכים מורשים עד שתיקנו את התקלה.

ה 2 הראשונים אמרו לי "סע עד התקלה, לא יודעים למה יש לך שריקה מכיוון רצועת האביזרים".

צנרת הידראולית עבודה וחלקים בין 1800 ל 2000 ש"ח במוסך השלושה בחדרה.קיבלתי לא מזמן הצעת מחיר.

בומבה מרכזית כ 300 - 350 ש"ח כולל עבודה.

כל בומבה (תחליפית) באיזור ה 250 ש"ח.

תלוי איפה הדליפה.

אם אתה מתכוון להמשיך להחזיק ברכב ולהנות ממנו, תעשה הכל לפי הספר.

אם לא, פשוט תמלא כל שבועיים נוזל הידראולי לפי הכמות שחסרה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
(שלא שמפתיע, אף אחד בארץ לא עוקב אחרי המלצות התחזוקה של היצרן, כי החלקים עולים יותר משווי הרכב),

מה שמפתיע הוא שהחלקים עולים יותר משווי הרכב.

אני חובב סיטרואן - אבל אל תצפה מאנשים, בעלי מודעות מוטורית ככל שיהיו, לתחזק מערכת בחלקים ששווים יותר מהרכב.

• תוכן חדש...