Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות מבצע להונדה סיוויק 5 דלתות (ל30 רכבים) מחירה ירד ל139K. זה בערך מחירו של גולף TSI.

הייתי רוצה להשוות:

1. אמינות.

2. עלות הטיפולים בזמן האחריות ועלות התיקונים שאחריה.

3. עלות הביטוח.

4. צריכת הדלק.

5.איכות החומרים והרכבה

6. סחירות

7. כל השאר :-) (תניחו לאסתטיקה ובטיחות).

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הסיוויק רובוטית? אם כן, קח עליה נסיעת מבחן לפני שתזמין אותה (במידה וכן) בעיניים עצומות.

לא רובוטית, תיבה אוטומטית (פלנטרית) רגילה עם 5 הילוכים.

שתי המכוניות הן בעצם הניגודים הכי גדולים שיש מבחינת עיצוב.

הסיוויק 5 דלתות היא בעלת עיצוב רדיקלי, בעוד שהגולף מאוד מופנמת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הסיוויק בדגם ה-5 דלתות מיובאת בגיר רגיל או רובוטי בלבד - אין אופציה לגיר אוטומאטי.

הגיר הרובוטי של הונדה הוא מ-פ-ג-ר ולטעמי ממש לא מומלץ. בגיר הרגיל זה סיפור אחר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אין גיר אוטומט לדגם 5 דלתות. רק רובוטי 6 הלוכים , או רגיל 6 הילוכים.

ולא להתבלבל עם גיר רובוטי של טויוטה!

גיר רגיל שווה כל שקל.

בנוסף, הסיוויק מאוד מיוחדת.

Omnia mea mecum porto

פורסם

לסיוויק האצ'בק גיר רובוטי גרוע למדי, מה שפוסל את המכונית על הסף.

נהגתי במכונית הדגמה יחד עם חבר ששקל לרכוש כזו.

לגולף TSI גיר רובוטי כפול מצמדים מעולה, וביחד עם המנוע החזק מיתקבלים ביצועים מצויינים.

גיר אוטומטי פלנטרי יגיע בסיוויק האצ'בק רק בתחילת 09'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עם על הכבוד להונדה (ויש הרבה כבוד), גם הגיר הרובוטי שלהם לא ניחן באינטליגנצייה גבוהה. ביצוע רחוק מאד מהסטנדרט ההנדסי של הונדה.

פורסם

נכון, והגיר הרובוטי שלהם גרוע אפילו יותר מהרובוטי של הקורלה החדשה.

נקווה שירידת מחירי הדלק תעביר את המתקן המזוויע הזה לעולם שכולו טוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הלוואי, אולם לפי מה שנראה הג'אז החדשה אמורה להיות מצויידת דווקא בגיר הנ"ל במקום הגיר הרציף המעולה של הדגם הקודם.

לך תבין :roll:

פורסם

תודה לכולם :-)

שתי המכוניות הן בעצם הניגודים הכי גדולים שיש מבחינת עיצוב.

לכן ביקשתי לא להתייחס לאסתטיקה.

בקשר לגיר - ידני זה אופציה. לגיר ידני יש (מבחינתי) 2 בעיות. אחת זה זחילה בפקק. שניה - כאשר מגיע הרגע להיפרד מהאוטו. בכל שאר המצבים אני מעדיף את הידני.

אני עדיין מחפש תשובות לשאלות 1/2/3/4/5/6

פורסם
תודה לכולם :-)

לכן ביקשתי לא להתייחס לאסתטיקה.

בקשר לגיר - ידני זה אופציה. לגיר ידני יש (מבחינתי) 2 בעיות. אחת זה זחילה בפקק. שניה - כאשר מגיע הרגע להיפרד מהאוטו. בכל שאר המצבים אני מעדיף את הידני.

אני עדיין מחפש תשובות לשאלות 1/2/3/4/5/6

מצטער אם הטעתי לגבי הגיר האוט' של הסיוויק 5 דלתות.

בכל אופן לגבי נושא סחירות רכב משפחתי עם גיר ידני...נסה לרכוש היום פוקוס ידנית משומשת, היא נמכרת מאוד מהר!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי היום את שתי המכוניות. באולם התצוגה אני מעדיף בבירור את הגולף (גם חיצונית וגם פנימית). להונדה הזמנתי נסיעת מבחן, לגולף אצטרך לחכות לסוף דצמבר/ינואר. בעיה שלי עם פולקסווגן זה אמינות ועלות של הטיפולים/תיקונים מול הונדה. זה 3 שנות אחריות נגד 2, מוניטין מוצק של סיוויק בארץ ובחו"ל בתור רכב אמין מול מממ ..... של גולף, הונדה מפרסמת מחירון של טיפולים - בפולקסווגן לא הבינו מה אני רוצה מהם.

אין לי ניסיון אישי לא עם גולף ולא עם סיוויק. תגידו - אני טועה?

פורסם

אומנם יש לי סיויק 4 דלתות, אך מאותו שנתון ( 2008 ) ואני מניח כי הדברים זהים. יש לבוא בטענות להונדה לאיכות הפח והצביעה. הפח דקיק מהמקובל. ז"א כל שריטה קטנה אמורה להפוך לסיפור גדול. לי טפו-טפו זה עדיין לא קרה. מספרים כי לאחר זמן מה מכסה המנוע יכול להתעקם ללא כל פגיעה, סתם מתוך עייפות החומר, זאת מפני שהוא דק מין הרגיל. סיפורים על קילופי צבע יש מפה עד להודעה חדשה. היו כאלה שניסו להכניס להם רכבים מתקלפים עוד במגרש הקבלה. לי זה לא קרה. אבל לאחר חודשיים (ואני שומר על רכבי בקנעות, לשת של ציפורים זה מחוץ לסיפור) כבר מצאתי 2 קילופי צבע על מכסה המנוע. הם עדיין מיקרוסקופיים, פחות ממילימטר בקוטר, אבל כנראה הם עלולים לגדול אם לא יטופלו בזמן. יתכן ובקרוב יצוצו עוד קילופים נוספים.

עם כל הכבוד להונדה, איכות הפח ברכבים האירופיים טובה יותר. מקבלים גם אחריות על הצבע. כך שבעלי רכבים אירופיים חדשים כנראה מודאגים מהנ"ל פחות. יתכן וזה פרט קטן ובלתי-משמעותי, אבל למי שעומד לשמור על רכבו בקנאות, לגמרי נמנע משריטות למינהם, שוטף אך ורק במשתפות סמרטוטים לצבע מטאלי - זה מבאס עד מאוד.

ולגבי האמינות... אני חושב כי סיפורים אלה שייכים לעבר. כיום כל היצרנים הנהיגו פחות או יותר אותה בקרת איכות ויש להניח כי לרוב רכבים חדשים יש פחות או יותר אותה רמת האמינות.

פורסם

גולף TSI החדשה תגיע כבר עם 160 כ"ס ו7 היל' קידמיים מה שיביא אותך ל100 ב8 שניות ול220 סופיים עם צריכת דלק ממוצעת של 1\16...

הרכב החדש יגיע גם עם 7 כריות אויר וESP כסטנדרט.

מעבר לזה לגבי סחירות - אני חושב שענית לבד... רכב שעושים עליו הנחות עתק צריך להדליק לך נורה...

לגבי טיפולים - פעם ב15K או שנה (מה שבא קודם).

נכון להיום טיפול 15K עולה באיזור ה650 ש"ח וטיפול גדול באיזור ה1200-1400 ..

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

בתור בעל סיביק 5 ד', אני ממליץ לך ללכת על הגולף. למרות העיצוב המיוחד ויפה (לדעתי) יותר של ההונדה, הגיר הרובוטי יכול להיות קצת בעייתי. התיבה הידנית אמורה להיות בסדר גמור.

בכל זאת הגולף עדיפה בבטיחות-5 כוכבים מול 4. צריכת הדלק אם אינני טועה היא דיי דומה.

למרות האמינות והחיצוניות, לך על הגולף. קניה בטוחה יותר עם מנוע\גיר מעולים.

TFSI Power

• תוכן חדש...