Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשם המוסך רשום מוסך מורשה לאזור הצפון סיטרוטן פזו. אני מכיר המוסך כבר כמעט 30 שנה (יקר מאד אבל זה מה יש)

לגבי הרכב נכון להיום אחה"צ פירקו טיימנג לבדיקה והחליפו אותו שוב (עשו זאת לפני 9000 ק"מ ) החליפו עוד מספר סנסורים ולא עזר כלום המלצה של הצרפתים בשלב הבא החלפת מחשב הצתה ראשי , חברת הליסינג חוזרת על הנושא שאין לי מה לדאג הרכב תחת אחריותם, עקב החגים הם אפילו לא העבירו עדיין בעלות והיום מנהל האזוןר עצר את החלפת הבעלות עד שיוחלט מה לעשות,

נטיתי היא להחזירו לחברה ולהחליף למשהו אחר.

:|

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו זה ודאי הוחלט חהרכיב מחשב הצתה חדש , ואנו קיבלנו רכב מכוער ולא נוח אבל נוסע :? יונדאי גטס מול הסיטרואן מרגיש ונראה כמו אופניים ישנות.

הובטח לי ע"י חברת הליסינג אחריות מלאה לשנה מרגע שהרכב יהיה תקין.

פורסם

עדכון לגבי הסיטרואן הנכבה בטורים סרק ובכל מצב שאינו נסיעה רצופה.

הC5 זרוק בצד במוסך כל הקרביים האלקטרוניים מפורקים המחשב נשלח לבדיקה\תיקון\החלפה הסוף אינו ידוע וגם במוסך טוענים שעד עכשיו אינם בטוחים לגמרי. בקיצור כנראה שהאמינות של C5 שווה ל.... וכך גם הידע של המכונאים שעוסקים בו , הם פשוט מפרקים את כל הרכב לאט לאט עד למציאת הבעיה או מריחתה בצורה זו או אחרת.

או... הליסינג המוכר אומר על תדאג אנחנו אחראים לרכב, עכשיו אני מודאג כפליים וממתין לדעת מהיכן תגיע המכה הבאה.

היונדאי גטס שניתנה כחלופית הינה גרוטאה איומה , אין הנדסת אנוש ואין נוחות."אבל זוחלת בכבישים"

:?:?

כל הטעם הטוב של הקסנטיה הלך בC5

פורסם

אני רואה שאתה מנהל כבר שני שרשורים נפרדים בהם אתה מבסס תיאוריה בדבר אמינות C5 באופן כללי על סמך המכונית שלך ונטייתה לכבות.

שתי נקודות שחשוב לזכור:

1. יש ב- C5 מנוע סטנדרטי ומערכת חשמל סטנדרטית של פיז'ו-סיטרואן. אין במנוע\חיישנים שלה שום דבר שאינו משותף לכלל תוצרת היצרן. מכיוון שהתקלה שאתה חווה אינה שכיחה בכלל תוצרת היצרן, כדאי להימנע מהסקת מסקנות גורפות בדבר אמינות הדגם, ולהסתפק בעובדות.

2. מה שמביא לנקודה השניה. המכונית שלך היא מכונית מחברת ליסינג.

נכון, חברת ליסינג שמבטיחה לך ש"הכל יהיה בסדר" וש"הכל על חשבונה", אבל כנראה גם אותה חברת ליסינג שאולי תחזקה את המכונית לאורך שלוש שנים בתחזוקת שבר בלבד, השתמשה בשמנים זולים (אם בכלל החליפה אותם), במסננים חליפיים (אם בכלל החליפה אותם) וכיוב'.

במכונית שמתוחזקת כך לאורך זמן יכול להיווצר נזק מצטבר שיבוא לידי ביטוי ביום בהיר אחד, למגינת ליבו של הלקוח שרכש רכב נוצץ (למראית עין) מליסינג. כולי תקווה שזה לא המקרה אצלך ושהתקלה תבוא על פתרונה לשביעות רצונך המלאה.

אם לא, אני באמת לא מתרשם שמדובר במקרה שיש להסיק ממנו מסקנות בדבר הדגם ו\או בדבר מוניטין היצרן.

פורסם

הי ארנון,

כאשר הגעתי למוסך המורשה התגלה לי במחשב מוסך זה עברו של הרכב לטוב ולרע הוא טופל באותו המוסך מכיוון שהוא נמצא בצידו השני של משרד הראשי של חברת הליסינג.(אופרייט ליס)

בהסטורית הרכב הוא מופיע 3 טיפולים במוסך זה 30K,60K,90K טיימינג וזהו פה ושם תיקוני פח דלת וטמבון פה ושם תקלות מטופשות שונות שאפשר לכתוב עליהן ספר שלם.

מה קרה לאותו הרכב האמין שב 99K החליט להחזיר נשמתו לבורא. ואף אחד מחכמי מוסך צמרת לא הצליח לאתר התקלה לקח להם 5 ימיםועדיין לא בטוח.

עלי לציין שמייד לאחר הקניה בוצא ברכב זה טיפול שמנים ונוזלים ופילטרים בכדי להסיר ספק מקוריים ,מתוך הרכב הוצאו חלקים מקוריים (פילטר הדלק המקורי לא הוחלף מכיוון שבהמלצת היצרן נתנו לו עד 120K. הרכב נסע 400 ק"מ והתפגר סופית.

העם זו אמינות...:wink:

חבל על הזמן,

פורסם

שוב, התסכול שלך מובן בהחלט, אבל המסקנות בדבר אמינות המכונית - לא.

סיפרת בעצמך שהפלאגים השחירו אחרי 600 ק"מ.

במנועים העומדים בתקני זיהום מתקדמים - כמו זה שבמכוניתך - פלאגים לא משחירים גם אחרי עשרות אלפי ק"מ.

גם התיאורים בדבר בית מצערת שחור משחור ומסנן דלק שנשפכים ממנו גרגרים ותוכו מטונף לא נשמעים כמו סיטואציה סטנדרטית.

משהו במכוניתך מקולקל, זה ברור. אין לנו מושג אם זה באשמת היצרן, משטר התחזוקה, איכות הדלק או משהו אחר.

בסופו של דבר עוד תגלה שבמהלך הכנת המכונית למסירה ע"י חברת הליסינג נותק חוט חשמל של חיישן כלשהו, ואז החל רצף הבעיות שאתה חווה.

תהה אשר תהה הסיבה, כל עוד אינך יודע מה התקלקל ומדוע, תליית האשם ב"אמינות" היא מסקנה לא רצינית.

פורסם

בחלק מהדגמים כאשר קיימת תקלה שכיחה, אחרי פעם או פעמיים קל להתמודד עימה ולזהות אותה במיידית.

ב C5 תקלות מהסוג הזה הינן נדירות מאוד - ולכן קיים קושי (למוסך) לאתר באופן נקודתי ומדוייק את הבעיה - מה גם שהרכב לא באחריות וקשה "לרוץ" עם המלצות המחלקה הטכנית העולמית של היצרן, כי אין מי שיממן את ההמלצות שלהם באופן שוטף (כי בסופו של דבר - יש לקוח שמשלם) ולכן הבדיקות נעשות בזהירות יתרה להחריד.

לפי דבריך אני יכול להמר שאם אין בעיית חיווט לבית מצערת וכל החיישנים והמפעילים מסביב תקינים, כנראה שיש בעיה במחשב הזרקה.

אגב, לא ציינת האם המוסך מאתר קודי תקלה במחשב הרכב או שהמחשב מודיע שאין שום תקלה בזיכרון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המוסך בו נמצא הרכב הינו מוסך סיטרואן מורשה מחובר בטכנולוגיות הגבוהות לסיטרואן ראשי בחו"ל אכן לקח זמן לאתר והם צעדו באיטיות מרובה לבסוף הוסר מחשב הזרקה ונשלח לבדיקה וזאת אחרי אין סוף החלפות ובדיקות חלקים, מזלי היחיד בשלב זה שאיני משלם מאומה הרכב רשום במוסך על שמה של חברת הליסינג שרכשתי אותו ממנה.

השאלה המתבקשת ממה מחשב הזרקה בן 3 מת במידה והוא אכן מת.

בתקלות במחשב לא הופיע אף תקלה והכל על פניו היה בסדר רק לאחר נסיון החלפה של מנוע צעדים התחילו הודעות לגבי מנוע צעדים.

:?

אני מקווה שלא אכלתי אותה בגדול עם רכב בעייתי.

פורסם

תקלה דומה התגלתה אצלי ברכה אתמול

לאחר בדיקת דיאגנוסטיקה התברר שמעברי אוויר סתומים מפיח בראש המנוע,

אלה מעברי אוויר שזורקים אוויר חם לממיר הקטליטי

תופעה זו קרתה לך במזג אוויר קר אני מניח ולכן חיישן הטמפרטורה של הממיר שיגע את האוטו

כוון את אנשי המוסך לכיוון זה ותראה מה הם אומרים

אני בטוח שהם לא ירצו לגעת בזה כי טיפול זה עולה בסביבות 4500 שח

רוב הסיכויים שזו הבעייה

אצלי הוכנס K44 , נוקה בית המצערת ומנוע הצעדים.

נקווה לטוב...

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
המוסך בו נמצא הרכב הינו מוסך סיטרואן מורשה מחובר בטכנולוגיות הגבוהות לסיטרואן ראשי בחו"ל אכן לקח זמן לאתר והם צעדו באיטיות מרובה לבסוף הוסר מחשב הזרקה ונשלח לבדיקה וזאת אחרי אין סוף החלפות ובדיקות חלקים, מזלי היחיד בשלב זה שאיני משלם מאומה הרכב רשום במוסך על שמה של חברת הליסינג שרכשתי אותו ממנה.

השאלה המתבקשת ממה מחשב הזרקה בן 3 מת במידה והוא אכן מת.

בתקלות במחשב לא הופיע אף תקלה והכל על פניו היה בסדר רק לאחר נסיון החלפה של מנוע צעדים התחילו הודעות לגבי מנוע צעדים.

:?

אני מקווה שלא אכלתי אותה בגדול עם רכב בעייתי.

בשנת 2005 אין מנוע צעדים ב C5 עם מנוע 2 ליטר, יש בית מצערת חשמלי.

תקלה דומה התגלתה אצלי ברכה אתמול

לאחר בדיקת דיאגנוסטיקה התברר שמעברי אוויר סתומים מפיח בראש המנוע,

אלה מעברי אוויר שזורקים אוויר חם לממיר הקטליטי

תופעה זו קרתה לך במזג אוויר קר אני מניח ולכן חיישן הטמפרטורה של הממיר שיגע את האוטו

כוון את אנשי המוסך לכיוון זה ותראה מה הם אומרים

אני בטוח שהם לא ירצו לגעת בזה כי טיפול זה עולה בסביבות 4500 שח

רוב הסיכויים שזו הבעייה

אצלי הוכנס K44 , נוקה בית המצערת ומנוע הצעדים.

נקווה לטוב...

נו באמת, תפסיק לבלבל לו סתם את המוח.

התקלה שיש אצלך לא קשורה בכלל למה שיש אצלו ותאמין לי שאתה לא מצאת או גילית את האופציה לשים 44K לנקות את הפיח.

אצלך נורת התקלה במערכת ההזרקה נדלקת לאחר התנעת הבוקר ואצלו מדובר ברכב שלא עומד בסרק ועכשיו מת לחלוטין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תיקון בשנת 2005 מנוע 1800 יש ויש מנוע צעדים אני פירקתי אותו אישית וניקיתי אותו בשבוע שעבר , במוסך החליפו אותו לחדש ,

לגבי פיח כבר איני מאמין שיש פיח איפוא שהוא ,בוצא גם ניקוי ידני וגם ניקוי אינפוזיה וגם החלפת חלקים לצערי זה נראה חדש.גם תוספי ניקוי כמו 44 שאני שמתי , שבמוסך שמו , לדעתי כבר אין דלק במיכל רק תוספים.

(אפילו הערתי למוסך שהיה כדאי שימלאו דלק אמיתי בכדי לבדוק הרכב)

שוב אומר אני ממש מקווה שלא אצטרך לקנות מזרן ולשים במוסך ולהעביר את משכורותי ישירות לשם..(למרות שהמון אומרים שכן)

פורסם
תיקון בשנת 2005 מנוע 1800 יש ויש מנוע צעדים אני פירקתי אותו אישית וניקיתי אותו בשבוע שעבר , במוסך החליפו אותו לחדש ,

לגבי פיח כבר איני מאמין שיש פיח איפוא שהוא ,בוצא גם ניקוי ידני וגם ניקוי אינפוזיה וגם החלפת חלקים לצערי זה נראה חדש.גם תוספי ניקוי כמו 44 שאני שמתי , שבמוסך שמו , לדעתי כבר אין דלק במיכל רק תוספים.

(אפילו הערתי למוסך שהיה כדאי שימלאו דלק אמיתי בכדי לבדוק הרכב)

->

בשנת 2005 אין מנוע צעדים ב C5 עם מנוע 2 ליטר, יש בית מצערת חשמלי.

ב 1.8 מאז ומתמיד הגיעו לארץ רק גרסאות עם מנוע צעדים (מה גם שבמודל הזה כבר כמעט ולא היו 1800 אלא בעיקר 2 ליטר).

שוב אומר אני ממש מקווה שלא אצטרך לקנות מזרן ולשים במוסך ולהעביר את משכורותי ישירות לשם..(למרות שהמון אומרים שכן)
חדל בעילת שכל והגזמות מטורפות...

עוד שאלה קטנה: באיזה ספר בדיוק היה רשום שהפלאגים ששמת מתאימים לרכב שלך ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש קטלוג של פלאגים של דאנסו ובו רשום DS K16HPR

בקטלוג של EYQUEM EW7J4-L4

בקטלוג של בוש EW7J4

בקטלוג של צמפיון EW7J4

C5 1800

ואכן המוסך של החברה אישר זאת.

EW7J4 זה הקוד מנוע שלך (1800 סמק עם 16 שסתומים).

הפלאגים שאתה שמת הם K16HPR-U11 והם בעלי מרווח אלקטרודה של 1,1 מ"מ. כל הפלאגים של פג'ו וסיטרואן הם בעלי מרווח של 0,9 מ"מ וככל שהמרווח גדל, סליל ההצתה עובד יותר קשה ונזקים עלולים להיגרם למחשב ההזרקה כתוצאה מכך.

לא ברור לי למה לא שמת פלאגים מקוריים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היום סוף סוף קיבלתי הרכב חזרה (C5 2005 1800)הוחלף מחשב הזרקה מנוע צעדים ואין סוף .... השתתפתי לפי בקשת הליסיג 520 ש"ח (נו לא נורא העיקר לצאת לדרך), הספקתי לנסוע כמה מאות ק"מ בבקר ובדרך חזרה הביתה מלאתי דלק

34ליטר ל250 ק"מ :cry::cry:

הגעתי לעליות של איזור מגורי וווהוא לא סוחב מרגיש מת לגמרי דוושה עד הרצפה צג מחשב מראה 30ליטר ל100 ק"מ והרכב לא זז, גם בהעבירי לידני בקושי זז.:roll::roll:

דיברתי עם הליסינג מוכנים להחליף לרנו מגאן 2006 או להכניס שוב למוסףלעוד בדיקות וסידורים ושוב לקבל רכב חלופי.

מה עושים ?

גרים במוסך? יש שם אינטרנט , קפה טוב וכורסאות נוחות.

ב10.00 בבקר אפשר להזמין סנדוויץ.

או זורקים הרכב לכל הרוחות ועוברים למגאן (אני מבין שלמאגן לא חסרות תקלות גם)

נראה לי שאני אתגעגא לקסנטיה שלי חזק.

• תוכן חדש...