Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שטר מכר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני בערך 10 חודשים קניתי רכב שהוחלף לו מנוע וקיבלתי שטר מכר.

לאחרונה הטסט מתקרב ואיבדתי את השטר מכר!!

המוכר אין ברשותו עוד עותק.

עכשיו מה אני יכול לעשות?

האם אני יכול לפנות לחברת "אמריקה ישראל" שהיא נתנה את השטר מכר ולבקש העתק?

או שיש דרך אחרת?

תודה

פורסם

אוקיי אחרי שערכתי קצת חיפוש הבנתי כמה דברים.

עכשיו אם אני אגש לחברת אמריקה ישראל שהם מכרו את המנוע, האם הם יכולים להימנע מלהביא לי את העותק?

כי אני בעצם לא הרוכש, אלא הבעלים הלפני קודמים.

פורסם

השאלה אם יכולים להימנע אינה רלוונטית, כיוון שברור שהם יכולים להימנע.

השאלה היא האם יש בסיס חוקי להימנעות הזאת.

לא משנה למי מכרו את המנוע, שהרי את המנוע יכול לרכוש כל אחד. השאלה היא על איזה מס' רישוי המנוע הורכב - את זה אמור לספק בעל המוסך שהרכיב את המנוע. אם כך, הרי שרק שטר מכר לבדו לא יעזור לך.

סביר להניח שאם אתה אינך רוכש המנוע, לא יספקו לך העתק כיוון שהם לא אמורים לדעת אם המנוע הספציפי אכן בבעלותך אם לאו, מה שהם כן יכולים לדעת זה רק למי הם מכרו אותו, ולא לאן הוא תגלגל אח"כ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...