Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תלוי ברמת התחזוקה. סבתא שלי מטופלת מזה 35 שנים במוסך "גן עדן", ואנו רואים את המוסך רק פעם בשנה, לטיפול תקופתי... :roll:

סבא שלי, שהיה מכונאי סיטרואן בשנות ה60 וה70, מטופל כבר 18 שנה באותו המוסך בו סבתך מטופלת. יש קשר?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש פיאט טמפרה עם מנוע 1.4 של אונו ואני מאוד מרוצה.

כמו שכבר אמרו כולם, ההודעה שלך היא לגמרי בלי תוכן ולא מובן מה הבעיה בדיוק.

המצב שלך מזכיר לי את מה שקרה עם אחותי והרנו שלי.

אני טיפלתי בו כל הזמן בצורה מאוד פדאנטית, אבל ברגע שנתתי לאחותי את האוטו לשבועיים, קיבלתי שיחת טלפון היסטרית שהאוטו שבק חיים, שיש מליון נוזלים על הרצפה ושהמערכת החשמלית התחרפנה לגמרי.

כשאתה מקבל רכב שנהגו בו בצורה מסוימת, האוטו מתרגל לצורת הנהיגה הזאת.

אם אתה מתחיל לנסוע בו בצורה אחרת, יש חלקים שלא רגילים לבלאי הזה אז הם נדפקים תוך מעט מאוד זמן. התוצאה יכולה להיות קטסטרופלית, ובמקרה שלך, אמינות מפוקפקת.

האונו היא לא רכב גרוע (למרות שראיתי גושי צואה יותר מושכים מהאונו כשעבדתי ברפת), ואם מתחזקים אותו כמו שצריך, הוא גם יהיה אמין.

רכב לא קונים ב4000 ש"ח.

למעשה, לפי הניסיון שלי, רכב עולה מינימום 12000, אם במעמד הקניה ואם ביישור קו אחר כך.

אתה לא יכול לקנות רכב בסכומים כאלו ולצפות שהוא יהיה כל כך אמין.

אגב, מה הבעיה בדיוק עם האוטו?

פורסם

יש לי חבר עם פיאט אונו שנת 94

ומכל הפעמים שאני איתו וכל הפרוייקטים שאנחנו עושים באוטו

הוא ממש ממש מרוצה מהאוטו

החלקים שלו זולים,הטיפולים במוסך זולים יחסית כמובן כשלי יש קורולה שנת 95, אז באמת שיש הבדל בטיפולים

הרכב מנוע 1400

הוא מאוד חסכוני בדלק

ולדעתי זה אחלה אוטו לצעירים

פורסם

היו לי בעבר מספר רכבי פיאט אונו שרובם לא היו אמינים. בתחילת השנה רכשתי אונו 70 מודל 94 מוזרקת מיד שנייה ולהפתעתי הרבה הטוכר הביא לי חוברת עם קבלות שבה יש תעוד טיפולים במוסך פיאט מורשה של 10 שנים אחרונות. לקחתי את הרכב לבדיקה במוסך שאני מטפל בו. ובעל המוסך אמר לי שהוא לא נתקל בפיאט אונו במצב מעולה כזה. כמובן שקניתי את הרכב. הרכב עבר כבר 25000 ק"מ בידי עד עכשיו עם 0 תקלות ועבר רישוי שנתי כמו רכב חדש. וזה אומר שצריך לדעת ממי לקנות רכב.אונו הוא רכב יחסית עדין וכל הזנחה בטיפולים בו תגרום להופעת תקלות. לסיכום אונו לא קונים מכל פרחח שקונה את הרכב למספר חודשים מבלי להשקיע עליו דבר ועוד מנסה להרויח עליו.:x

פורסם
לי יש פיאט טמפרה עם מנוע 1.4 של אונו ואני מאוד מרוצה.

פרנקוס? החלטת לעבור על כל תוצרת מפעלי הרכב של שנות ה- 80 וה-90. אתה מחליף מכוניות כמו גרביים? אולי אני צריך להתעדכן יותר, אבל פעם אחרונה שקראתי הודעה שלך היית בעלים גאים של סובארו לגאסי. לא?

פורסם

חבר'ה לפני שאתם מתלהמים (והאמת בצדק)

אולי תחכו ש-netanel 22 יגיב כבר ויגיד למה

הוא כ"כ לא מרוצה מהפיאט שלו ולא הוא חושב שמכרו לו לוקשים....

פורסם

אני חייתי שנים עם האונו ולא רק אונו אחת והייתי מאוד מרוצה

ואולי תספר לנו מה התרחש בפיאט שקניתה שנדע על מה מדובר

פורסם

עברתי כרגע על ההודעות של פותח השרשור.

האופציות שלו היו פיאסטה, 205, פונטו ואונו עם תקציב בין 4000 ל6000 ש"ח.

בנוסף, הוא לא ממש מבין במכאניקה והתחרפן מבעיות במערכת ההצתה במקום פשוט לתקן את זה במוסך.

אחת הבעיות היא שהוא לא השאיר מספיק תקציב ליישור קו רציני.

מניסיון שלי (כאדם שרק השנה היו לו 7 מכוניות), אין צורה לקנות רכב באופן רציני עם פחות מ12000 ש"ח בערך, אם במעמד הקניה ואם במוסך אחר כל ביישור הקו.

זה מזכיר לי את דודה שלי. אני קניתי בעל כורחי (טרייד אין) סובארו לגאסי 1.8 בגרסת GL המפוארת שנת 91. לא התחברתי לרכב אבל עשיתי יישור קו רציני שכלל 4 צמיגים, תיקונים במזגן, טיפול 10K, בדיקה של המערכת החשמלית ועוד המון דברים.

חודשיים אחר כך באה אלי דודה שלי וביקשה ממני לעזור לה לקנות רכב בתקציב זעום. לקחתי אותה לראות רכב ספציפי והיא לא אהבה אותו, אז הצעתי שאני אקנה אותו ואני אמכור לה את הסובארו (במצב מושלם אחרי יישור קו) ב9000 ש"ח.

היא נוהגת כמו חוליגאנית והצליחה להישאר בלי מצבר (האוטו עמד שבוע שלם עם דלת פתוחה), בלי סטרטר (היא פשוט הרסה אותו), היא התלוננה שהרכב עם צמיגים ישנים מדי (כי זה מה שאמרו לה במוסך כדי שתקנה חדשים :evil:) הם שתקו כשאמרתי להם שיש לי קבלות ושבדקתי את הצמיגים.

בקיצור, אי אפשר לקנות רכב ישן בכל כך מעט כסף.

לי כבר היה רכב שהתפוצץ לו המנוע, אחר שעברתי אתו תאונה רצינית, אחד שבמשך חודש היו לי רק 2 הילוכים ואחרון שנפל לי האגזוז באמצע הנסיעה (כן, כל האגזוז!) וכל זה בגלל שכשקנו לי אותם לא היה תקציב ליישור קו.

לפותח השרשור:

פיאט אונו הוא רכב בסיסי, ובדיוק בגלל זה הוא אמין.

אני משער שההורים שלך הם כמו שלי, היסטריים לגמרי ובפעם הראשונה שהאוטו עושה בעיות הם גם יורדים עליך כי קנית גרוטאה.

עזוב שטויות, אל תקנה רכבים במחירים כאלו אם אין לך כסף ליישור קו ותנסה להיות עדין עם הרכבים כשאתה רק מתחיל לנהוג בהם.

השרשור הזה הוא די מטומטם ונשמע כמו "אוי אוי אוי" כי הוא מבוסס על דעה סובייקטיבית שלך אחרי מעשה לא ממש משכיל מצדך.

לפחות אם היית עונה בשרשור הזה, היינו מבינים מה קרה. ביינתיים זה נשמע כאילו שאתה אומר שפיאט זה רכב גרוע רק כי הייתה לך בעיה עם מערכת ההצתה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חבר'ה,

קודם סליחה על התקופה הארוכה שנעדרתי,

שמתי לב, שערכו לי את המודעה, אנילא כל כך מרוצה מהנוסח הקיים ושלא השאירו את הנוסח המקורי שלי אבל אני בעניין להקשיב לחוקי הפורום, גם אני לא רואה את זה בעין יפה שנתנו לי הזהרה, בסה"כ איך שתראו את זה אני חושב, שבאמת אני עוזר לאנשים שרוצים לרכוש סבתא שסיכוייה גדולים יותר אם הם לא יילכו על פיאט,

מישהו אמר לי פעם שראשי התיבות

fiat - fix it again tommorow

קצת נדוש, אבל נכון!

קודם כל, האוטו עם כל התיקונים עד עכשיו עלה הרבה יותר מ4 אלף, הגיע כבר ל7 , וממשיך לטפס, אני בנחרצות - מוכר!

אין על מה להתווכח שאוטו שמטופל במוסך מורשה לפיאט, ומתוקן, וחוזר להתקלקל לאחר שבוע מאכסימום,

בעל שלל תקלות, ריעדות שלא היו בקנייה, האוטו נכבה בתורים נמוכים מה שלא הרגשתי בבדיקת הרכב לפני הקנייה, הדלת נהג של האוטו לא נפתחת, ההזעקה של האוטו עושה לשכנים עצבים, ואי אפשר לכבות אותה כך שביטלתי את ההזעקה. ועוד.

אם אתם רוצים להגיד לי שהייתי צריך לקחת את האוטו לבדיקה, אני לא יכול שלא להסכים איתכם יותר,

אבל רכשתי את האוטו מאישה שבקושי עברית היא יודעת, נראית לא מזיקה, הורידה את המחיר ב2000 שח כבר שנראה לי שהאוטו הזה מציעה, הבטיחה הבטחות לתקינות אבסולוטית של הרכב, בנסיעת בדיקה שלי לא מצאתי שום בעייה, לאוטו החליפו מנוע ותיבת הילוכים בשנה האחרונה לאחר שהאשה נהגה ללא שמן.

*דרך אגב אין לראות במילה אישה, כזלזול או משהו, זה סתם הדרך לתאר את מוכרת האוטו

שורה תחתונה, אני חושב שיש יותר סבתות פיאט שם שלא עובדות מאשר סבתות סובארו

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

It's not the car who have the skills but the driver

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

פורסם

אז בוא ונסכם את הדרך שבה ההגיון שלך עובד:

קנית מכונית ישנה בזול ממישהי ש"נראית לא מזיקה".

אולי היא לא מזיקה לאנשים, אבל למכוניות היא בטוח כן מזיקה, כי סיפרת בעצמך שהחליפו למכונית מנוע ותיבת הילוכים כי היא נהגה ללא שמן.

יכולת להבין שמדובר במישהי שמזניחה את המכונית. יכולת לחשוד שמישהי שמוכרת מכונית אחרי שהשקיעה בה כל כך הרבה כסף כנראה מסתירה משהו.

במקום זה, קנית חתול בשק, נפלת, והמסקנה הטפשית שלך היא שפיאט אונו, כל פיאט אונו, היא מכונית בלתי אמינה.

מבריק אתה. מבריק.

פורסם

יש לי שאלה אליך, בתור מישהו שדחפו אותו לעשות המון שטויות השנה עם המכוניות ועבר על 7 רכבים השנה (הטעות המקורית הייתה למכור את הג'אסטי).

השקעת 7000 ש"ח ברכב.

אתה תמכור אותו.

תישאר עם 2000 שקל ביד ו5000 פחות ממה שהיה לך (אף אחד לא יקנה ממך את האוטו ביותר ממה שאתה קנית, ולא משנה כמה השקעת בו, במיוחד אם הוא אצלך כל כך מעט זמן).

נראה לך הגיוני?

אם כבר התחלת ליישר קו, לך עם זה עד הסוף אצל מכונאי טוב (לא חסרות המלצות בפורום) ותהנה מאמינות גבוהה בעתיד, למרות שכרגע זה קשה.

חשוב מאוד שתבין, רכב זו לא השקעה, זה בזבוז. בחיים לא יהיה לך רכב שהמחיר שלו רק עולה, אלא אם כן תקנה משהו ממש מיוחד. המחיר יורד תמיד ואין מה לעשות עם זה.

ובנימה אחרת, שיטת הסקת המסקנות שלך פחות ממוצלחת.

אתה צריך להבין באמת מה הנתונים שאתה מקבל ומה אתה עושה איתם כדי להגיע למסקנה נכונה.

במקרה הזה כולם אומרים לך שפיאט אונו זה רכב אמין מאוד, אלא אם כן התעללו ברכב, ולך היה חוסר מזל (וניסיון) ונפלת על רכב נאחס.

המסקנה המתבקשת היא שהפיאט "שלך" היא לא אמינה, אבל שאר הפיאטים כן אמינות.

החדשות הטובות הן שזה לא אורגניזם אלא מכונה, ואפשר להחליף מה שלא בסדר.

מוסכניק מקצועי מספיק יכול לעזור לך. מוסכניק חפיפניק לא.

פורסם
אבל רכשתי את האוטו מאישה שבקושי עברית היא יודעת, נראית לא מזיקה

reklama_008.jpg

נ.ב. לגבי מה שאמרת על סובארו, יש לי חבר עם סובארו לגאסי ישנה בדיוק עם אותן צרות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שלום חבר'ה,

קודם סליחה על התקופה הארוכה שנעדרתי,

שמתי לב, שערכו לי את המודעה, אנילא כל כך מרוצה מהנוסח הקיים ושלא השאירו את הנוסח המקורי שלי אבל אני בעניין להקשיב לחוקי הפורום, גם אני לא רואה את זה בעין יפה שנתנו לי הזהרה, בסה"כ איך שתראו את זה אני חושב, שבאמת אני עוזר לאנשים שרוצים לרכוש סבתא שסיכוייה גדולים יותר אם הם לא יילכו על פיאט,

מישהו אמר לי פעם שראשי התיבות

fiat - fix it again tommorow

קצת נדוש, אבל נכון!

קודם כל, האוטו עם כל התיקונים עד עכשיו עלה הרבה יותר מ4 אלף, הגיע כבר ל7 , וממשיך לטפס, אני בנחרצות - מוכר!

אין על מה להתווכח שאוטו שמטופל במוסך מורשה לפיאט, ומתוקן, וחוזר להתקלקל לאחר שבוע מאכסימום,

בעל שלל תקלות, ריעדות שלא היו בקנייה, האוטו נכבה בתורים נמוכים מה שלא הרגשתי בבדיקת הרכב לפני הקנייה, הדלת נהג של האוטו לא נפתחת, ההזעקה של האוטו עושה לשכנים עצבים, ואי אפשר לכבות אותה כך שביטלתי את ההזעקה. ועוד.

אם אתם רוצים להגיד לי שהייתי צריך לקחת את האוטו לבדיקה, אני לא יכול שלא להסכים איתכם יותר,

אבל רכשתי את האוטו מאישה שבקושי עברית היא יודעת, נראית לא מזיקה, הורידה את המחיר ב2000 שח כבר שנראה לי שהאוטו הזה מציעה, הבטיחה הבטחות לתקינות אבסולוטית של הרכב, בנסיעת בדיקה שלי לא מצאתי שום בעייה, לאוטו החליפו מנוע ותיבת הילוכים בשנה האחרונה לאחר שהאשה נהגה ללא שמן.

*דרך אגב אין לראות במילה אישה, כזלזול או משהו, זה סתם הדרך לתאר את מוכרת האוטו

שורה תחתונה, אני חושב שיש יותר סבתות פיאט שם שלא עובדות מאשר סבתות סובארו

אתה מאשר את שכתבן חברי הפורום: קנית רכב עם בעיות הדורשות טיפול , לא ביצעת מבחן לרכב וכעת שהבעיות מתגלות אתה מתלונן

סדר את הבעיות ואם אח"כ יצנחו צרות חדשות לצרורות תוכל לבא בטענות אך בינתיים אתה מתלונן על כי הרכב שקנית לא היה מטופל כראוי ויש רק כתובת אחת לטענות אלו וזה לא הרכב עצמו

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...