Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתוב שהתאונה נגרמה בגלל מים על הכביש. נראה לי שזה עוד מקרה של ממטרות שמשקות את האספלט במקום צמחים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סליחה שאני לא מצטרף לחגיגה אבל מישהו מכם הסתכל על גודל הפסל?

כדי שפסל כזה לא יעוף ברוח הוא חייב להיות חזק ובהתחשב בזה שאת רוב המכה הוא מקבל בגובה 20 ס"מ מהבסיס אז ההתנהגות שלו סבירה.

אם הפסל היה עף ברוח או היה נתלש מהמכה ופוגע ברכב חולף הרי כולם היו באים בטענות לאומן ולעירייה.

הנקודה היא שלרכב אין מה לחפש על אי תנועה בכזו מהירות.

איך אני אוהב את בוחני התנועה כמוך (יש דרך אגב דומים במשטרה) שמודדים מהירות פגיעה על סמך תמונות!

ראיתי תאונה בקריות שבה התהפך רכב בגלל שרכב אחר החליט לא לאותת ולהיכנס לנתיב שלו. הרכב שהתהפך ניסה לברוח מפגיעה, פגע ב"מעקה הבטיחות" (שזאת מין רשת שאמורה למנוע מאנשים לעבור שלא במעבר חצייה) הרכב איך שהוא נתפס אליה התהפך על הגג והמשיך להחליק עוד מספר מטרים (לא גדול).

מהרכב יצאו ללא פגעיות משמעותיות ילד כבן 18 וחברתו למרות שכל הגג בצד של הנוסע היה מעוך לגמרי.

הגיעו לשם אמבולנסים וכמובן בוחני תנועה. לאחר כחצי שעה אמא של הנהג הגיע למקום ובוחן התנוע אומר לה: הבן שלך נסע לפחות על 160 קמ"ש, לפחות!

התאונה התרחשה במהירות של 50 - 60 קמ"ש ולא עזר אפילו העדויות של אלה שנסעו מאחורי הרכבים.

פורסם
כתוב שהתאונה נגרמה בגלל מים על הכביש. נראה לי שזה עוד מקרה של ממטרות שמשקות את האספלט במקום צמחים.

:mm_yeah:

התופעה המסוכנת הזאת נפוצה בערי השרון- ביחוד בשעות הערב המאוחרות- ברחובות הראשיים (ויצמן ובן-יהודה בכפ"ס, ויצמן ואחוזה ברעננה, הבריגדה היהודית בהרצליה). לא יכול להיות שמחלקות הגינון וטיפוח העיר בעירייות השונות לא מסוגלות למצוא פתרון בטיחותי (שלא נזכיר חסכוני) יותר לשיטת ההשקיה הזאת.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

דוקא אני חשבתי על לשלוח מכתב תודה והוקרה לעירייה על כל האושר והכיף שמספקת לי שיטת ההשקיה שלהם + כיכרות בלתי פוסקות.

פורסם
איך אני אוהב את בוחני התנועה כמוך (יש דרך אגב דומים במשטרה) שמודדים מהירות פגיע על סמך תמונות!

.

לא יודע מה הידע שלך בפיזיקה אבל נזק כזה דורש אנרגיה הרבה יותר גבוהה מאשר פגיעה במהירות 40-50 קמ"ש (שזה נסיעה בכביש במהירות יותר מכפולה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
:mm_yeah:

התופעה המסוכנת הזאת נפוצה בערי השרון- ביחוד בשעות הערב המאוחרות- ברחובות הראשיים (ויצמן ובן-יהודה בכפ"ס, ויצמן ואחוזה ברעננה, הבריגדה היהודית בהרצליה). לא יכול להיות שמחלקות הגינון וטיפוח העיר בעירייות השונות לא מסוגלות למצוא פתרון בטיחותי (שלא נזכיר חסכוני) יותר לשיטת ההשקיה הזאת.

יגאל.

אבל איך אתה רוצה שהכבישים בארץ יגדלו אם לא ישקו אותם ? :loco:

כולם טוענים שהתשתית פה דפוקה וכשכבר משקים אותה שתגדל ותחזק באים צרי עין כמוך ומתלוננים, ממש חוצפה:roll:

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לא יודע מה הידע שלך בפיזיקה אבל נזק כזה דורש אנרגיה הרבה יותר גבוהה מאשר פגיעה במהירות 40-50 קמ"ש (שזה נסיעה בכביש במהירות יותר מכפולה).

אני סטודנט להנדסת מכונות, עוד לא הגעתי לידע מספיק כדי לאמוד את מהירות הפגיעה של רכב על סמך תמונות או המראה לאחר תאונה. מי יודע אולי בעתיד אני יוכל.

נ"ב: מה אתה חושב על הידע של בוחני התנועה בפיזיקה?

פורסם
לפי מה שאתה מתאר הבעיה היא לא הפסל אלא חוסר מעקה בטיחות. אם הפסל לא היה עוצר את הרכב הוא היה מגיע לנתיב הנגדי ורוב הסיכויים שהיינו קוראים על תאונה עם הרוגים ופצועים במקום תאונה עם פצוע אחד.

לא מכיר הרבה מקומות בהם יש מעקה בטיחות על שטח ההפרדה בין הנתיבים. מעקה כזה אכן היה מונע תאונה, אבל היא הופך את המקום בו אנו חיים למכוער מאוד!

כביש ישר כמו סרגל + מים לא אמורים לגרום לאיבוד שליטה. הגורם האנושי פה הוא כנראה האחראי לסטיה כזו או אחרת מהנתיב שהיה רטוב, בין אם הסטיה נגמרה בגלל רכב אחר ובין אם בגלל שהנהג נבהל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אנחנו תמיד נצטרך לתמרן בין נוחות, בטיחות, איכות סביבה ויופי כי הרבה פעמים הדברים האלה סותרים. אני בטוח שכמעט כולם יסכימו שפארק רחב ידיים משני צידי נחל האיילון במקום כביש מכוער ומזהם עם מסילת רכבת אבל לך תיכנס לת"א בלי איילון.

BORKA, עוד כמה שנים שתצבור קצת ניסיון בתחום המקצועי (בהנחה שתעבוד במפעלים שמתעסקים כם בעיבוד פחים) אתה תוכל די בקלות להעריך אם הנזק פרופורציוני למהירות הפגיעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפי מידת המעיכה של הרכב בתמונות, מדובר במהירות גבוהה במיוחד ואני ארשה לעצמי להמר על נתון הגבוה מ-150 קמ"ש.
אם מהירות הפגיעה היתה קרובה למספר הזה, היו מוצאים את הגולגולת של הנהג ברעננה.

פגיעת צד (אין משענת ראש שסופגת את המכה), מרחק של מטר (בערך) מרגע הפגיעה בדלת הנוסע ועד לעצירה מוחלטת, בחישוב קונסרבטיבי זו תאוצה שלילית של ~90G.

אני לא חושב שהצוואר של הנהג היה עומד בזה.

פורסם
כביש ישר כמו סרגל + מים לא אמורים לגרום לאיבוד שליטה. הגורם האנושי פה הוא כנראה האחראי לסטיה כזו או אחרת מהנתיב שהיה רטוב, בין אם הסטיה נגמרה בגלל רכב אחר ובין אם בגלל שהנהג נבהל.

צודק בהחלט. גורם אנושי עם "קצת" עזרה מכביש רטוב.

פורסם

150?

אין סיכוי.

בהחלקה הרכב איבד מהירות והפגיעה בעמוד היתה במהירות נמוכה יחסית - סביב 40 50 קמ"ש.

אפשרי להשתמש בברגי גזירה שבעת פגיעה יאפשרו שחרור של הפסל מהמקום, אפילו חלקית.

הנהג הוא משתמש בדרך, גם אם טעה לא מגיע לו גז"ד מוות.

המערכת אמורה לחשוב על זה - עובדה אנחנו חושבים על זה, לפחות בדיעבד...

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
פסל גדול ויפה ללא ספק, אבל למה קרוב לכביש יחסית מהיר?

למה לא רחוק יותר מהכביש?

למה לא בגן ציבורי?

ברור לי לגמרי שאי אפשר להמנע למשל מנטיעת עצים על איי תנועה, אבל עדיין אפשר היה למקם את הפסל הזה טוב יותר או לפחות להתאים את המבנה שלו (נקודת קריסה) לפי המקום בו מתכוונים למקם את הפסל (ליד כביש).

אגב דני, הפסל ממוקם על אי תנועה של כביש ארוך ומהיר יחסית, לא בכיכר או בצומת.

כאחד שרוכב בקטנוע, אני רואה כמה הכבישים לא סלחניים!

ועזבו את הפסל דווקא, מדוע כל אי תנועה חייב להיות עם דשא שדורש השקייה?

אנחנו במדבר, ומבזבזים מים על השקייה, מסכנים עובדי גינון, סתם!!!

מדוע יש רהוט רחוב במדרכה צמוד לכביש?

מדוע כשמשפצים כבישי פתאום אין שוליים?

למה יש תקן לגפרורים אבל אין תקן לחלקלקות כביש? (תאונת הפו"פ)???

מדינה זמנית

פורסם

אני רוצה לפנות, ברשותכם, ברגע עצוב זה לנהג, ולאחל לו מכל הלב ובמלא הכוונה, דבר שהוא (מסתבר) חושב עליו ומאמין בו בעצמו, ולא נאמר מספיק :

תן חיוך. הכל לטובה.

:evil:

וכמובן החלמה מהירה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...