Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Philips Diamond Vision לקיה ריו שנת 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אפתח בציון העובדה שפשוט לא ידעתי באיזה פורום לפתוח את האשכול הזה, חשבתי אולי פורום שיפורי רכב או אולי טכני, אבל מפאת ההתלבטות החלטתי בסופו של דבר לפתוח אותו כאן ברכב כללי, כך שאם עשיתי טעות אני מתנצל ומבקש מהמנהלים להעביר לי את האשכול לפורום המתאים.

אתמול רכשתי את הקיה ריו 2004 שלי (אוטו נחמד מאוד רכשתי אותו במחיר מציאה משתלם במיוחד, וכרגע אני די מרוצה ממנו בסה"כ). צבע אפור, יד ראשונה שמורה מאוד עם 55K קילומטר. האוטו הועבר אתמול טיפול והיום עבר טסט והעברתי אותו לבעלותי.

עכשיו, השאלה שלי אליכם היא כזאת -

"ברצוני לשים לה פנסים בגווני תכלת-לבן מקדימה, לשיפור התאורה הקדמית וכמו כן גם למראה האהוב. זה לא חוקי ? איזה חלופות עומדות לי על הפרק במידה ואני לא יכול להזמין כלום מחו"ל? וכמה תעלה לי חלופה מסויימת אם קיימת, ועד כמה היא תהיה דומה לגוון התכלתי-לבן של הקסנון ?

הערה : כמובן שאני מדבר על לשים רק דברים חוקיים שאני אעבור איתם טסט ללא בעיות."

את התשובה לשאלה הנ"ל כבר קיבלתי פה בפורום בעבר, ונאמר לי כי החלופה היחידה שעומדת לי על הפרק הינה התקנת נורות רגילות לחלוטין שהגוון שלהם הוא לבן תכלתי יחסית, ששמם הינו Philips Diamond Vision.

- האם הנורות זהות לחלוטין לנורות שכעת מותקנות ברכבי ? כלומר, האם אני פשוט צריך לפרק את המכסה מאחורי הנורה ופשוט להחליף אותה בלי אוויזרים נלווים וכד' ?

- האם יש מספר סוגי נורות שכל סוג נורה מתאימה לרכב אחר ? אם כן מה מתאים לרכבי שלי ? (קיה ריו 2004)

- כמה יעלו לי זוג נורות שכאלו ומהיכן אני יכול לרכוש בארץ ? (חשוב לציין כי אני יכול לרכוש בארץ בלבד, בעדיפות לאזור השרון).

- כמה זמן נורות כאלה יחזיקו לי ? האם הן יעשו לי בעיות יותר מכל נורה רגילה אחרת כמו אלו שכעת מותקנות ברכבי ?

- ועוד שאלה אחרונה היא האם בוודאות אעבור איתם טסט לכשאני אצטרך?

אני ממש צריך את עזרתכם פה, ומתחנן אליכם שלא תפנו אותי לעבור כפתור החיפוש. מי שיודע בדבר יותר ממוזמן לעזור לי ואני אודה לו מראש המון על כך. מצטער על אורך התגובה ומקווה לתשובות ענייניות ויעילות.

המשך יום נעים ותודה, עמית. 8)

פורסם

- האם הנורות זהות לחלוטין לנורות שכעת מותקנות ברכבי ? כלומר, האם אני פשוט צריך לפרק את המכסה מאחורי הנורה ופשוט להחליף אותה בלי אוויזרים נלווים וכד' ? כן, יש שני סוגים, H7, ובנוסף H4.

ההבדל בינהם הוא שהH7 זה נורא בעלת מתח כפול כלומר, האור הדרך ואור המעבר, נמצאים באותה נורה.

לעומת H4 שזה נמצא בשתי נורות (נקווה שאני לא מתבלבל וזה הפוך, כן?) אחת לדרך ואחת לאור מעבר.

- האם יש מספר סוגי נורות שכל סוג נורה מתאימה לרכב אחר ? אם כן מה מתאים לרכבי שלי ? (קיה ריו 2004) אם יש לך ספר רכב, תפתח אותו לשניה. אם לא תבדוק פה: carfolio.com

- כמה יעלו לי זוג נורות שכאלו ומהיכן אני יכול לרכוש בארץ ? (חשוב לציין כי אני יכול לרכוש בארץ בלבד, בעדיפות לאזור השרון). ממה שאני שמעתי יש חנות בת"א בשם GTLV שמוכרת את הנורות הנ"ל במחיר בסביבות ה-220 ש"ח, תחפש אנשים שמוכרים יד שניה.

- כמה זמן נורות כאלה יחזיקו לי ? האם הן יעשו לי בעיות יותר מכל נורה רגילה אחרת כמו אלו שכעת מותקנות ברכבי ? תלוי. פתיחת הנורות וסגירת הנורות מקצרת את חיי הנורה. הן לא שונות מכל נורה אחרת חוץ מהגוון שלהם. שמעתי על אנשים שמחזיקים איתם שנה, שמעתי על אנשים שהחליפו אחרי חצי שנה.

- ועוד שאלה אחרונה היא האם בוודאות אעבור איתם טסט לכשאני אצטרך?

לא. רוב הסיכויים שלא. אבל להחלפת הנורות הרגילות זה בדיוק 5 דקות עבודה.

גם בגלל שהרככב אינו מושך תשומת לב (קיה ריו) אז כנראה שגם המשטרה לא יתרגשו מהרכב.

תגובות באדום ;)

בהצלחה.

פורסם

ניב - אם אתה לא יודע, עדיף שלא תענה.

יש יותר משני סוגים של נורות. אם אתה באמת רוצה להחליף, עדיף שתקח את הנורה הישנה ותראה אותה למוכר. בספר הרכב לא תמיד כתוב איזה נורה וגם באתרים שמספקים מידע יש לא פעם אי דיוקים.

אין בעיה לעבור טסט עם הנורות שעליהן אתה מדבר. מדובר על נורות רגילות לגמריי.

בארץ לא קל למצוא אותן. למעט החנות ביצחק שדה בת"א(שגם לה אין את כל הסוגים) אני לא מכיר עוד כאלה שמוכרים אותן.

אגב, H4 זו הנורה בעלת שני חוטי להט ולכן היא זו שנותנת גם אור מעבר וגם אור דרך.

פורסם

אה. סליחה.

לא תמיד באתרי אינטרנט יש את הפרטים על סוג נורת הרכב ובספר רכב בכלל אין. צודק. טעות שלי. אני מצטער.

הנורות האלו עוברות טסט? באמת?

אני רוצה הוכחה. כי עד עכשיו לכל חבר שלי שהיה לו את הנורות הנ"ל (ולצערי יש יותר מידי) לא עבר טסט.

אם יש יותר משני סוגים, מצטער מעומק ליבי. ממה שידוע לי יש שני סוגים. החכמתי.

פורסם

NokyaActicWhite_chart.jpg

קודם כל, הנה כמה סוגי נורות שתוכל למצוא בשוק. למיטב ידיעתי יש עוד כמה סוגים שלא מופיעים בתמונה.

דבר שני, אנחנו לא בבית משפט ולכן לא סביר שתקבל פה הוכחות :)

הנורה הזו היא נורת הלוגן רגילה ולכן גם תעבור טסט. אם חבריך לא עברו את המבחן, כנראה שהבעיה אצלם נובעת מפנס לא תקין/ לא מכוון.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

איך ההתרשמות מהריו עד כה?

ואם ניתן לשאול מחיר רכישה? (תשובה בפרטי גם טובה)

אני בדיוק לפני רכישה ורכב זה עלה כאופציה

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

• תוכן חדש...