Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי לא מגיעים ל1500 דולר אבל מתקרבים מאוד וזה גם לא שזה שווה את זה

אני עכשיו באמצע הפרויקט שלי.. מחשב נייד הוא פיתרון חאפרי לא בהכרח זול מסובך מידי ובהחלט לא נוח! אולי הוא פותר את בעית החשמל וזה גם רק אחרי שמוסיפים קבל. אם כבר מחליטים על פרויקט כזה עדיף לעשות אותו כמו שצריך - מסודר!

אין מה להגיד הספק כוח הייעודי שפוקליסט הציג הוא הפיתרון הטוב ביותר אבל לי לדוגמה זה לא מתאים.. גם אין לי ויזיה כמה שזה נשמע אבסורד אז אני לא יכול להזמין וגם למחשב שלי יש קונקטורים שונים לספק כוח אז לא בא לי להתעסק עם זה אז החלטתי להשאיר לו את הספק שלו ולנסות לייצב 220 קבוע ברכב? דיברתי עם כמה אנשי מקצוע וגיליתי שזה לא כזה פשוט

אם למישהו יש רעיון איך לייצב 220V ברכב ? אל תגידו לי קנות ממיר AC-DC כי זה לא יעזור א. הממיר הולך לעבוד באופן קבוע והוא מתחמם ופתאום הוא יכול להחליט שלא בא לו לעבוד שלא נדבר על הנפילות מתח שאותם הוא ממש אבל ממש לא מקבל!

חשבתי על אופציה עם אל ספק אבל הבנתי שזה גם מלא פגמים לא חפרתי בזה יותר מידי אבל אני בטוח שיש אפשרות כזאת. אם מישהו יעזור וישלוף ממוחו תוכנית טובה וזולה שבאמת תעבוד אני בטוח שהוא יקבל הרבה תודות!

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נשמע מספיק קרוב מעל 5300 ש"ח(1500 דולר) לעומת 3500 ש"ח.. ואם נקח בחשבון שגם כבר קבל מורכב לי באוטו(מדובר על קבל רגיל שמוסיפים בהתקנת מערכת רצינית,נכון?), נראה לי שלפחות במצב שלי הכי כדאי נייד. אבל זה רק אני..

אם מישהו יוכל לענות לי על השאלה שכבר שאלתי זה מאוד יעזור לי, למרות שנראה לי שאני כבר יודע את התשובה.

אי אפשר להתשתמש בדיוידי מסך נשלף מגע של קלריון למשל, כמסך מגע שיתחבר למחשב נכון? כי לפי מה שאני יודע במכשירים האלה החיבורי in הם rca וזה לא כניסה שמסוגלת גם להחזיר תגובות(כדוגמת לחיצה נקודה מסויימת במסך) אני טועה? יש אופציה לתאם את זה איכשהו?

פורסם

לירן למה אתה כל כך בטוח שעדיף לבנות מחשב? תקנה מחשב נייד יד שניה מסך וקבל וזהו סימת הכל.

במקום זה אתה צריך לבנות מחשב לסדר את הבעיית חשמל הזאת להשים את המחשב בפאגז' להביא מאריכי USB וכל השאר.

במחשב נייד יש לך הכל אתה שם אותו מתחת לכיסא מחבר למצת והכל טוב ויפה אז למה לא תן הסבר רציני שאני באמת יבין למה עדיף לי לבנות מחשב?

פורסם

ממש חכם להשוות יד שניה מול יד ראשונה.

אתה מוזמן לקנות ממני את המחשב כולל המסך מגע בפחות מ-3500 ולקבל פתרון הרבה יותר טוב וחזק מהמחשב הנייד שאתה מציע.

or_lougasi, אשמח אם תסביר לנו איך אתה מדליק ומכבה את המחשב?

איך אתה עושה restart אם וכאשר המחשב או התוכנה נתקעת?

מה קורה כשהלפטופ נשאר ברכב כמה ימים מחובר כשאתה נופש לך בחול? (רמז: אין מצבר)

לגבי מי שרוצה להזמין מחו"ל ואין לו ויזה, צרו איתי קשר בפרטי.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אז מה למדנו,זה נושא קצת יותר מסובך ממה שחשבת, שצריך ללמוד אותו קצת, או לחילופין להשיג איזה מומחה תורן שיוביל אותך יד ביד לעבר היעד.

דבר שני שלמדנו, לעולם אל תקשיב לאדם שמנסה למכור לך משהוא (מצטער פוקליסט אתה פשוט לא מדבר בהיגיון לפעמים)

להדליק לפטופ מרחוק זאת לא בעיה חדשה בעולם ואני בטוח שאתה יודע את זה.

יש כמה וכמה שיטות, סתם דוגמא פשוטה: יש במקלדות היום כפתור שמכניס את המחשב לסליפ ומוציא אותו בלחיצת כפתור עדינה. בלי צורך לגשת למחשב בכלל. עם זאת יש מקלדות שכמעט כל אלא עם המחשב לרכב בחו"ל (שאין לו טאצ') מחזיקים, וזאת מקלדת משולבת עם גלגלת לעכבר, ושני ידיות בצדדים מעולה לרכב.

כל שאר הבעיות פתירות, בעיקר אם אתה נוסע לחו"ל?? שטויות.

היתרוקנות המצבר?! = שטויות.

אני חייב לציין שבכול זאת למחשבים שמיועדים לרכב יש יתרון גדול על לפטופ וגם כמה חסרונות.

לא צריך לשלול אף אחת מהאפשרויות.

פורסם

focalist אפשר לדעת למה פירקת את המחשב מהרכב ואתה מוכר אותו? השימוש היומיומי היה נוח? מה החסרונות בכל המערכת של מחשב ברכב? איך מבחינת סאונד? יותר טוב מרדיו דיסק יעודי? היה לך רעשי מנוע או דברים כאלה? יהיה מעניין לשמוע חוות דעת של יתרונות וחסרונות. מי יודע אולי יהיה כדאי לרדת מזה.

פורסם

זה לא שאני מתעקש לבנות מחשב זה פשוט הרבה יותר מקצועי מלקנות מחשב נייד שלא נדבר על ביצועים וכל דבר הופך לסרט רציני בעיקר עם הסאונד שלא נדבר על יד שניה כמו שכבר אמרו פה. אנחנו רוצים מחשב קבוע לרכב להביא סתם נייד ולשים אותו מתחת לכיסא זה יהיה יותר מידי חאפרי אתה לא חושב? במיוחד שזה גם לא יהיה בריא לו ואת כל החיווט ושאר העניינים עדיין צריך לעשות אולי קצת פחות אבל בכל זאת. וזה גם יראה רע ומבולגן קיצר זאת הדרך הקלה והלא מומלצת. קניתי לא מזמן נייד חדש ליבה כפולה וכל החרא החדש הוא בחיים לא יתקרב למחשב שיש לי בחדר ואני אחד החאפרים אני עושה בפרויקט הרבה קומבינות בין היתר כדי לחסוך בכסף אבל לשים נייד זה פשוט לא אותו הדבר קשה להסביר אבל אני מאמין שיש כאלה שמבינים אותי.. חמישים שנה עד שהוא נדלק כל דבר באיטיות לחשוב זה פתאום דילמה רצינית בשבילו ושתבין אני לא מדבר על יד שניה זה מחשב חדש.. ולמרות הניידות הוא פשוט לא יעשה את העבודה במלואה ברכב הוא לא יספק אותכם אולי חלק כן אבל מבחינתי זה לא הפיתרון ומי שבאמת רוצה פרויקט שראוי לשמו לא ילך לכיוון הזה אחרי הכל מדובר בסביבות אותו הסכום וחבל כי אפשר לקבל הרבה הרבה יותר מבנייה עצמית של מחשב יעודי לרכב וכמובן תוך כדי התחשבות במאפיינים הניידים שגרמו לחלקנו לחשוב בכלל לקנות מחשב נייד.. כמו הארד דיסק שלו שזה הכרחי למדי

פורסם

אני יגיד לך משהו לירן היום המחשב שאתה תבנה יהיה באותו כח עם המחשב הנייד רק שאם אתה קונה מחשב נייד אין לך בעיה לפרק אותו מהאוטו שתצטרך, אין לך בעיה לחבר אותו למצת בלי כל מיני קומבינות של החשמל, הוא דווקא נדלק באותה מהירות כמו מחשב רגיל והוא לא מתחמם ומיועד לטילטולים, אתה יכול יכול להשים אותו מתחת לכיסא וזה חוסך לך את כל הכבלים שצריך להביא מאחורי האוטו חוץ מהכבלים למגבר, ובקיצור יש לו יותר יתרונות מחסרונות.

לגבי מחשב לרכב, צריך שהוא יהיה עד הספק מסויים כדי להשים ממיר DC-DC ואם לא אתה בבעיה כמו שאתה נמצא בה כרגע.

צריך להעביר כבלים למסך מקדימה וגם USB וכו' צריך לבנות את המחשב לעומת מחשב נייד שמגיע לך כבר באריזה שאתה יכול להוציא בשניה ולהשתמש בו גם מחוץ לאוטו.

בקיצור מה יש למחשב שבונים שיותר טוב ממחשב נייד איזה תכונות?

פורסם
אז מה למדנו,זה נושא קצת יותר מסובך ממה שחשבת, שצריך ללמוד אותו קצת, או לחילופין להשיג איזה מומחה תורן שיוביל אותך יד ביד לעבר היעד.

דבר שני שלמדנו, לעולם אל תקשיב לאדם שמנסה למכור לך משהוא (מצטער פוקליסט אתה פשוט לא מדבר בהיגיון לפעמים)

אני ממש לא מנסה למכור שום דבר פה, בשביל זה יש פורום מכירה, נתתי דוגמא להשוואה של יד שניה מול יד שניה ולא מול חדש כפי שעו פה קודמיי.

להדליק לפטופ מרחוק זאת לא בעיה חדשה בעולם ואני בטוח שאתה יודע את זה.

לא, אני לא יודע, אבל אשמח אם תלמד אותי.

יש כמה וכמה שיטות, סתם דוגמא פשוטה: יש במקלדות היום כפתור שמכניס את המחשב לסליפ ומוציא אותו בלחיצת כפתור עדינה. בלי צורך לגשת למחשב בכלל. עם זאת יש מקלדות שכמעט כל אלא עם המחשב לרכב בחו"ל (שאין לו טאצ') מחזיקים, וזאת מקלדת משולבת עם גלגלת לעכבר, ושני ידיות בצדדים מעולה לרכב.

אתה רומז שאני אחזיק מקלדת קרוב לנהג ואדליק דרכה את המחשב ויכבה אותו כל פעם שאני נכנס/יוצא מהרכב? ולזה אתה קורא פתרון? מקלדת לרכב נועדה לדברים אחרים כמו תחזוקה או עבודה של מישהו אחר ברכב מלבד הנהג.

כל שאר הבעיות פתירות, בעיקר אם אתה נוסע לחו"ל?? שטויות.

בהחלט תשובה מפורטת, עכשיו כולם הבינו, תודה על תרומתך לנושא.

היתרוקנות המצבר?! = שטויות.

מחשב צורך מעט חשמל גם כשהוא "כבוי" ולכן אם תשאיר אותו ברכב במצב הזה זמן ממושך הוא ירוקן לך את המצבר, אתה מוזמן לנסות, ספק יעודי לרכב יודע לנתק את המתח למחשב לפני שזה קורה. לפני שהיה לי ספק כזה, קרה שהייתי חולה יומיים שלושה וסוף סוף שהבראתי ובאתי לצאת לעבודה הרכב לא הניע, ממש לא נעים.

אני חייב לציין שבכול זאת למחשבים שמיועדים לרכב יש יתרון גדול על לפטופ וגם כמה חסרונות.

אולי תמנה לנו כמה מהיתרונות והחסרונות האלה שגם אנחנו נבין? או שזה סוד?

לא צריך לשלול אף אחת מהאפשרויות.

אני האחרון לשלול, אם יש לך לפ-טופ ואין לך תקציב זה פתרון סביר בהחלט, אבל הבחור אמר שאין לו בעיית תקציב ולכן מחשב יעודי מומלץ לו.

אני בהחלט לא מנסה לנצל את הבמה למכור שום דבר, המחשב עובד אצלי ברכב יום-יום בצורה חלקה ללא בעיות, ללא רעשים, נכבה ונדלק אוטומטית, מספק סאונד מעולה, עובר טיולי שטח וקפיצות, אבק, ים וכל מה שאפשר לחשוב לעשות עם רכב.

זה לא משהו אישי ובו נשאיר את זה ככה, אם יש לך הערות/הארות עיניניות בנושא אתה מוזמן.

להגיד לי שאני לא הגיוני או מדבר שטויות זו לא דרך מקצועית להעביר ביקורת/ידע לאנשים אחרים.

אני מנסה להעביר לאחרים את היידע שצברתי בנושא כדי לעזור ולקדם את הנושא בארץ, זה הכל.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני אומר לכם בוא נפתח נושא בנעוץ ושם כל אחד יגיד את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהדברים,

(מחשב נייד או מחשב מיועד) מה אתם אומרים רעיון טוב? אפשר לעשות גם סקר שמי שמגיב צריך לתת נימוק.

פורסם

ראשית לא יודע אם זה באשמתך או באשמתי, אבל בוא לא נוריד את הדיון רמה, אף אחד לא היתכוון לפגוע פה באף אחד.

אז א. בקשר ללהדליק את הלאפטופ מרחוק, (ופה ברור שלמחשב ייעודי יש יתרון), אני יכול רק להגיד כמה מהשיטות שאני זוכר,

אבל יש טונות של חומר באינטרנט, אפשר להתחבר עם חוטים חיצוניים לכפתור שמדליק, (יש מדריכים מפורטים) אפשר להשתמש באופציית ה Wake On Lan אין לי כוח לפרט, מי שמתעניין שייחפש. בעיקר כי אני זוכר שזה מסובך קצת יותר מהכוח שהיה לי להשקיע, אפשר לשים ממסר שפיזית ילחץ על כפתור ההדלקה, (בשביל זה צריך לוותר על המסך של המחשב ) ויש גם מעגל קטן שבונים כדי שהוא ילחץ לחיצה קצרה עם הופעת המתח ברימוט.

ובכלל לפותח השירשור כנס ל mp3car אין שם מילימטר על הנושא שלא נטחן כבר.

ב.התרוקנות המצבר, אני לא חושב שמחשב מכובה צורך זרם אם כן אז זניח לכל הדעות, אבל המטען לרכב (ממיר DC DC) באמת מסוגל לרוקן מצבר בשלושה ארבעה ימים ובשביל זה מחברים אותו דרך ממסר שמפוקד מהרימוט, כן, דרוש ידע באלקטרוניקה מתקדמת של כיתה ג' כדי לחבר אותו.

ג. נסיעה לחול..(אני לא מאמין שצריך לפרט) לפטופ מן הסתם יהיה לך הרבה יותר קל לשלוף ממחשב לרכב, אז מה ההבדל בעצם?

ואמרתי שטויות לא כי באתי לזלזל בך, פשוט אני כמעט בטוח שלא חידשתי לך כלום. נשמע כאילו אתה מטה קצת את העובדות, אם טעיתי אז מצטער מראש.

בקשר ליתרונות\חסרונות נישמור את זה למאמר המסכם כנראה :-)

פורסם
אין לי בעיה של כסף

האם זה אפשרי בלי יותר מידי קומבינות?

הבנאדם מצהיר שאין לו בעיית תקציב אז מדוע אתה ממליץ לו ומציע לו דברים, שיתכן שבפועל יעבדו בסדר גמור אבל עם מלא קומבינות. "אפשר להתחבר עם חוטים חיצוניים לכפתור שמדליק", "אפשר לשים ממסר שפיזית ילחץ על כפתור ההדלקה" אוקיי, אפשר וזה עובד יופי. אבל למה? למה לא לקנות car-pc? כמה זה כבר עולה?

http://store.mp3car.com/Car_Computer_Systems_s/25.htm

תוסיף מסך, לכמה הגענו?

• תוכן חדש...