Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא בכל דבר יש שימץ של אמת. הכל שאלה של שיווק ומכירות ובזה משה היה אלוף.

תגידו מה שתגידו אבל אלוהים הוא הטריק השיווקי הכי מוצלח של האנושות.

אישית לא מאמין וגם לא מעניין אותי אם משהו הוא מצווה או חטא. אני פועל לפי אמות המוסר שלי ותפיסת העולם שלי ואם יתברר אח"כ שטעיתי ויש אלוהים לא תהיה לי בעיה להתמודד ולהגן על הדרך שלי.

גם אם זה תלוי ב..:evil::evil::evil:

:-):-):-):-):-):-)

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שנית, החלק הכי נתון בספק בתנ"ך הינו סיפור הבריאה משום שיש בו סתירות רבות שגם פרשני תנ"ך התקשו להתמודד עמן (דוגמת "בצלם ה' ברא אותו" שהרי ל-ה' אין צלם ולא דמות)

לכל פשט בתורה יש פירושים בשלל רבדים שונים. התקשו להתמודד? לא ממש, ואם את רוצה להיכנס לזה, בבקשה בפרטי.

לא בכל דבר יש שימץ של אמת. הכל שאלה של שיווק ומכירות ובזה משה היה אלוף.
שיווק רב שכבתי. היהדות היא הדת היחידה שבה עם שלם, מיליוני אנשים חזו בהתגלות אלוקית. לקריאה נוספת http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=8300&Catogory=4&SubID=8296

אישית אני משתדל לשמור תורה ומצוות כשם שאבותי וגם אבותיו של אותו בעל פורום ועיתונאי נכבד שמרו ממעמד הר סיני

ועד לפני מספר מועט של דורות. אני האחרון שיגיד שלחיים החילוניים אין מה להציע (אולי רק בארץ...), אך הקב"ה הבדיל אותנו

מן הגוים, וכיום בסדר העדיפויות שלי סעודת שבת כהילכתה עם כל המשפחה עומדת בהרבה לפני יציאה למועדון או פאב.

No worries 8)

פורסם

סעודה משפחתית בערב שבת יש גם אצל חילונים וקשורה להווי המשפחתי יותר מאשר לדת.

גם מליוני אנשים ראו את הודיני נעלם ומופיע במקופם אחר. זה עושה אותו למכשף או למאחז עיניים טוב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מליוני אנשים חזו בהתגלות האלוהית? מתי? איפה? אני אשמח לשמוע על זה :)

לגבי הצורך האינטליגנציה ביצירת אדם - לא, אין שום צורך באינטלגנציה. אם לא היינו בנויים כמו שאנחנו, אז לא היינו שורדים בעולם הנוכחי.

אם היינו בנויים כמו שאנחנו והעולם שלנו היה מבוסס סיליקון אז לא היינו שורדים. לא צריך אינטלגנציה בשביל זה.

ומה קורה לנו כשאנחנו מתים? אני חושב שאנחנו פשוט חדלים מלהתקיים. להרבה אנשים קשה עם הרעיון הזה אז הם המציאו רעיונות של נפש שלא מתה לעולם.

ואם כבר אנחנו עוסקים בנפש שלא מתה לעולם, אז אוכלוסיית האנשים בעולם גדלה כל הזמן (לפחות עד היום) בקצב מדהים. מאיפה הגיעו כל הנשמות החדשות האלה?

ואם טוענים שבעצם הנשמות מתגלגלות, אז לאחר מלחמה גרעינית שבה יושמד רוב המין האנושי לאן ילכו כל הנשמות?

הטיעון גם שאלוהים ברא את העולם ככה שזה ייראה לנו כאילו היו דינוזאורים וחבריהם בעולם נשמע לי מוזר ומטופש. למה? כי זה טיעון שפותר כל דבר בקלות רבה מדי. למה יש זיהום אוויר בעולם? כי ככה אלוהים רוצה. למה יש מגפות בעולם? כי ככה אלוהים רוצה. למה לכל עם קרו אסונות כאלה ואחרים (שואה, מגפות באירופה, שחיטה של האנידיאנים וכו') למרות שהוא האמין בצורה כל שהיא של אלים? כי נסתרות דרכי האלוהים.

ודבר אחרון שנראה לי מוזר - אם אני אסתובב ברחוב ואטען שאני מדבר עם דרקון בלתי נראה שציווה עלי להרוג את כל מי שלא מאמין בו אז יאשפזו אותי בבי"ח פסיכיאטרי. לעומת זאת אם אני אטען שאני מדבר עם אלוהים זה ייחשב נורמלי. לא ברור הנושא הזה כל כך.

*ואני לא מאמין בקיומו של אל כזה או אחר, ישות, גורל או כל אלו. הם מגמדים את ההחלטות שלנו בחיים ובעצם אומרים שאין לנו אפשרות בחירה. יכול להיות שבאמת אין לנו אפשרות בחירה וזאת רק אשליה אבל זה לא באמת משנה כי מבחינתי קיימת אפשרות בחירה חופשית.

** פעם האמינו באלילים, אח"כ באלים מופשטים, אח"כ באל אחד, ולדעתי בהמשך התהליך לא נזדקק לאלוהים בשביל להסביר את החיים שלנו. מומלץ לכולם לקרוא את הספר "עולם רדוף שדים".

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ברור שכל העם חזה בהתגלות. זה הרי כתוב בתורה. וכל הכתוב שם התרחש במציאות בדיוק כמו שכתוב.

שום דבר מזה לא הומצא על-ידי הכותבים, חבורה של בני אדם עם דימיון מפותח. הכל אמת. אפילו גדי סוקניק מאשר.

פורסם
ברור שכל העם חזה בהתגלות. זה הרי כתוב בתורה. וכל הכתוב שם התרחש במציאות בדיוק כמו שכתוב.

שום דבר מזה לא הומצא על-ידי הכותבים, חבורה של בני אדם עם דימיון מפותח. הכל אמת. אפילו גדי סוקניק מאשר.

במצוות היהדות אין שום עניין של הפצת הדת בין עמי הארצות (פרט ל-7 מצוות בני נוח) וזאת בניגוד לדתות אחרות שכפו את דתם על עמים אחרים.

אם כך, מהו המקור ליהדותך, קרי המיקום על ציר הזמן שאחד מאבותיך החליט להתחיל ולהאמין לאוסף הסיפורים הדמיוניים הללו?

60 שנה אחורה? אולי 200 שנה? 1500 שנה? 2000? אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

No worries 8)

פורסם

שאלה מצוינת. זה כנראה קרה באותו הזמן ש"עם אחר" החליט להאמין בבתולה שיולדת את בן האלוהים,

וכמעט באותו תאריך בו איזה מוחמד שכנע "עם נוסף" שדווקא המוות שלו הוא-הוא האופנה הכי שווה.

העובדה שבשלב מסוים אבות אבותיי האמינו לסיפורים האלה, לא צריכה לגרום לי להאמין לכל שטות.

הדבר היחיד בו אני מאמין הוא בצורך ובזכות לשאול שאלות, ולא בצורך מוכתב על-ידי "אבותיי" להאמין לסיפורים.

פורסם
במעמד קבלת התורה בהר סיני, כפרה עליך.

הביאו לך פה קישור כדי שתשכיל - http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=8300&Catogory=4&SubID=8296

תיארתי לעצמי שאתה מתכוון לעניין הזה. אני אתחיל מהנתון המספרי - לפי ספר שמות מדובר על 600,000 איש. אם נוסיף לזה נשים וילדים נגיע בלחץ למליון ווחצי נגיד. עכשיו המספרים בתנ"ך לא כל כך מדוייקים (מליון וחצי איש זה המון אנשים. אני לא מאמין שהמפקד אוכלוסין הזה היה מדוייק כל כך). אז לא מליונים של אנשים אלא נאמר (ואני נדיב היום) שמליון אנשים.

מכיר את הסיפור על מלחמת העולמות? בקצרה: הסיפור מתאר פלישה של בני המאדים לכדור הארץ. במקור הסיפור התרחש באנגליה. בשנת 1938 בערב ליל כל הקדושים בתחנת רדיו שודר הסיפור כתסכית רדיו. החליטו שם לעשות את זה בסגנון של מהדורת חדשות. כל הערב שודרה שם מוזיקה קלה, כשמידי פעם השדרן פרץ בתור כתב חדשות שמדווח מהשטח ומהאולפן על הפלישה של בני המאדים. כמובן שפלישה לא הייתה ולא נבראה ובכל זאת מספר שעות אחרי השידור התחילו להתקבל בתחנות המשטרה דיווחים של אזרחים שראו את החייזרים פולשים לכדור הארץ, הרבה אנשים נכנסו לפאניקה וניסו לברוח באזור ניו-יורק וניו ג'רזי. בסופו של דבר תסכית הרדיו הופסק באמצע שלו בגלל שהוא גרם לבהלה בקרב הציבור.

אז פלישה לא הייתה - אבל אנשים שהאמינו שהנה יש פלישה היו לא מעט.

אז אם נניח שהכל נכון ואכן היה מעמד הר סיני, לא אפשרי שמשה ניצל תופעת טבע רגילה (ערפל, עננות, שריפה וכו') וכשהוא חזר לעם הוא אמר "דיברתי עם אלוהים". אגב מעניין לציין שהרעיון של לוחות אבן שחקוקים עליהן המצוות האלוהיות, שנשברו פעם אחת ואז נכתבו בשניה היה קיים בתרבויות האזור עוד לפני הופעת היהדות. אני לא זוכר את שמם של העמים שסיפרו את זה אבל כמו סיפור הבריאה וגן העדן, או המבול גם זה סיפור שקדם לעם היהודי.

תטיל ספק בדברים, תחקור ותדרוש מעבר לעבודה שטחית של וויקיפדיה או אתר הידברות ואני מקווה שתיטיב לראות את העולם. שאל שאלות, אל תתבייש בהן.

פורסם
תטיל ספק בדברים, תחקור ותדרוש מעבר לעבודה שטחית של וויקיפדיה או אתר הידברות ואני מקווה שתיטיב לראות את העולם. שאל שאלות, אל תתבייש בהן.
אתה מוזמן להגיע איתי ביום ראשון לישיבה, ולשאול כל מה שאי פעם חפצת.

No worries 8)

פורסם
לכל פשט בתורה יש פירושים בשלל רבדים שונים. התקשו להתמודד? לא ממש, ואם את רוצה להיכנס לזה, בבקשה בפרטי.

קודם כל לפשט אין רבדים. אתה שוכח שיש 4 סוגי פירושים שבהם הפשט הוא הנחות ביותר. הדרש, הרמז והסוד עושים מטעמים מהפסוק הזה אך עדיין אינם מצליחים להסביר את 2 סיפורי הבריאה הקיימים בתחילת ספר בראשית אשר שזורים לאחד בצורה שבה רוב האנשים פשוט מפספסים את הסתירות בין הסיפורים (חבל שאין לי ספר תנ"ך מולי כרגע).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אתה מוזמן להגיע איתי ביום ראשון לישיבה, ולשאול כל מה שאי פעם חפצת.

כבר הייתי מספר פעמים בישיבה ובשיחות אחד על אחד עם מורים ורבנים ולצערי אף אחד מהם לא באמת ענה על השאלות שלי תשובות מהותיות ועובדתיות.

האמת שניצלתי את ההזדמנות ופתחתי את התנ"ך ואני מתקן את עצמי. בסיפור מתן תורה לא מוזכר בכלל מספר הצופים באירוע מעבר למשה, אהרון, אביהו ושבעים מזקני העם. וגם הם לא עלו למעלה עם משה.

כתוב שבני ישראל שמעו שופרות וראו עשן. זה הכל.

זה ההבדל בין להאמין במשהו לבין לדעת שמשהו נכון או התרחש.

אבל אני אשמח אם הם יוכלו לפרש לי את הפסוק השגוי הבא:

"ואת השפן כי מעלה גרה הוא ופרסה לא יפריס טמא הוא לכם. ואת הארנבת כי מעלת גרה היא ופרסה לא הפריסה טמאה היא לכם" (ויקרא יא ה).

פורסם
זה ההבדל בין להאמין במשהו לבין לדעת שמשהו נכון או התרחש.

שמות פרשת בא פרק יב פסוק לז - "ויסעו בני ישראל מרעמסס סכתה כשש-מאות אלף רגלי הגברים לבד מטף"

ורש"י מפרש הגברים - מבן 20 שנה. לגבי העניין השני, חיפוש קטן באינטרנט יענה לך על השאלה.

אפשר להוכיח כל דבר לכאן ולכאן וכל מי שירצה להתעמק באמת ולקבל תשובות יודע היכן.

No worries 8)

פורסם

ובסיפור מתן תורה עצמו (יציאת מצרים זה 8 פרקים לפני זה אם אני לא טועה) אין שום אזכור.

ואם נניח שמדובר על מליונים (נניח שני מליון, מליון וחצי - כמה שתרצה) אז חיל המצב שצר על מצדה וכלל 30 אלף חיילים השאיר אחריו המון עדויות לחניון הענק שלו, ובני ישראל שכללו מליונים והלכו 40 שנה במדבר, וחנו ליד הר סיני לא השאירו ולו עדות ארכיאולוגית אחת לנוכחות שלהם?

בטח היה להם רס"ר שכל בוקר הכריח אותם לעשות סריקה עד רמת הבדל ובכלל.

ולפסוק הבעייתי שלי, אם אתה מתכוון לזה שהארנבת והשפן של המקרא הם לא אלו של היום, אז מעניין שהרמב"ם התייחס אליהם בתור אלו שקיימים היום ועוד שלל פוסקים גדולים, ורק עם שכלול והתפתחות הזאולוגיה פתאום החליטו שאלה לא הארנבת והשפן של היום?

או אם אתה מתכוון לפרשנות שזה שהארנבת אוכלת את הגללים שלה לפעמים זה העלאת גירה, אז זה מנוגד לחלוטין להגדרה של העלאת גירה, וכמובן מצרף גם את הכלבים ליצורים שעלולים להיחשב כמעלים גירה.

או אם אתה מתכוון לזה שהלסתות שלה נעות וזה נראה כאילו היא מעלה גירה, אז בעצם היא לא מעלה גירה והתורה טועה בגדול כי זה אומר שאין בה אף סימן של קדושה?

כשיש כל כך הרבה טעויות של אדם אחד (משה) ואין אף טענה חיצונית לתורה שמחזקת את הקיום של מעמד הר סיני אז משהו שם מסריח. וזה שאנשים מוכנים לעוות את המציאות ולהמציא המצאות שונות רק כדי שהאמונה שלהם לא תקרוס זאת תופעה פסיכולוגית מענינת. מזכיר לי קצת את בועז יונה.

פורסם
במצוות היהדות אין שום עניין של הפצת הדת בין עמי הארצות (פרט ל-7 מצוות בני נוח) וזאת בניגוד לדתות אחרות שכפו את דתם על עמים אחרים.

אם כך, מהו המקור ליהדותך, קרי המיקום על ציר הזמן שאחד מאבותיך החליט להתחיל ולהאמין לאוסף הסיפורים הדמיוניים הללו?

60 שנה אחורה? אולי 200 שנה? 1500 שנה? 2000? אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

שאלת פעם את עצמך מה מקור יהודתך?

הרי ברור שעד משה לא היה כלום (האבות חטאו מספיק - וקשה לעמוד בחוקים לפני שמקבלים אותם בכלל...)

ולמה החליטו לאמץ כל מיני מנהגים מצריים כמו ברית מילה (הרי זהו ברית בינינו לאלוהים לא? או שהוא חותם עם כולם?)

או איסור אכילת חזיר? אמונה באל אחד? הקרבת קורבנות? תפילות אל האלוהים?

כל הדברים האלו נגזרו מהמצרים הקדומים - וזה הוכח (ראיתה פעם איבר מין של מומיה בת 3000 שנה?)

כמו שהנצרות ואיסלם גדלה מתוך היהדות כך אנו גדלנו מפרעה אחד http://en.wikipedia.org/wiki/Akhenaten שהחליט שמהיום כולם מאמינים באל אחד.

ולמה כל דבר ש רש"י או רמב"ם או כל אחד אחר יודע בדיוק את הפירושים הנסתרים הללו לתנ"ך.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

• תוכן חדש...