Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B3 ספורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן, יונדאי וקיה התקדמו ושינו את תפיסת עולמם בדגמים האחרונים ב180 מעלות.

ואתה צודק, הI30 זה ככל הנראה הרכב הטוב שלהם מאז הקמת החברה.

אבל דעה זה משהו, ועובדה זה משהו אחר.

דעתי על האוטו :

אוטו מעולה, נוח, איכותי אפילו מהסובארו בדיפון, בעל ביצועים סבירים בהחלט.

אבל מה, הוא המוני, עיצוב משעמם ביותר, אין בו שום דבר חדש \ מעניין, וכמו שכבר נאמר אין בו שום הנאה מנהיגה (וכן תתפלא שמהסובארו 2.0 נהניתי הרבה יותר מבI30 2.0 אוט' של השכן (שדרך אגב רק בה נהגתי, נסיעה של כ3 שעות), יותר נוחה והגה מתקשר יותר בהחלט, גיר ידני מוצלח יותר לדעתי ועיצוב הרבה יותר יפה ומיוחד (טוב או לרע, אני ממש אוהב אותו).

ובכל מקרה בהשוואה בין המכוניות בקט', תהיה בטוח שפוקוס 2.0 לוקחת בגדול כל אוטו

1. קודם כל לא ברור לי באיזה הקשר אתה מנתח- על פי דעתך כמובן- את רכבי?

גם פעם הקודמת נעלמת לגמרי מן הנושא, ועברת לפסים אישיים, מיותרים.

2. אין מחלוקת לגבי פוקוס! ואתה תהיה גם כל כך טוב, ותשיג לי אחד חדש, דגם ידני ?

3 B3 האהוד עליך, אז בטח תוכל להראות לי שבדגם ה2 ליטר איך שמים עגלת תינוק בתוך הבגאז'.

אני ניסיתי מכל הכיוונים - לא הלך. כמובן את צריכת הדלק מיותר להזכיר - היא גרועה על פי כל הדיעות, וזה נתון, שאין להתעלם ממנו כיום.

לאור התעניינותך הרבה זכית לקבל ממני תשובה מה היו שיקוליי בעת בחירת רכב זו.

אני מקווה, שמתן התשובה ישחרר אותי מהמשך הוויכוח המיותר הזה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה שאני מתערב, אבל צריכת דלק של I30 היא יותר טובה מ B3?? :shock: סליחה אבל זה לא נכון, I30 זוללת דלק כמו המר(יש לי נסיון אם שני הרכבים), צריכת דלק של B3 בגירסת ה2000 ידנית היא מצויינת (כנראה שהכוונה שלך היתה לדגם 1.5 אוט' שהיא אכן צרכנית דלק ממוצעת ולא יותר מזה)..

לגבי עגלת תינוק, כנראה שיש לך עגלה לתאומים או ניסיתה להכניס אותה במצב פתוח, מכיוון שעגלה רגילה נכנסת יפה מאוד ועוד נשאר מקום לתיק.... לא צריך לריב בגלל שכל אחד מתלהב מרכב אחר... הבן אדם ביקש מידע אובייקטיבי ולא בקטע של "יש לי רכב הכי טוב בארץ"...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
1. קודם כל לא ברור לי באיזה הקשר אתה מנתח- על פי דעתך כמובן- את רכבי?

גם פעם הקודמת נעלמת לגמרי מן הנושא, ועברת לפסים אישיים, מיותרים.

2. אין מחלוקת לגבי פוקוס! ואתה תהיה גם כל כך טוב, ותשיג לי אחד חדש, דגם ידני ?

3 B3 האהוד עליך, אז בטח תוכל להראות לי שבדגם ה2 ליטר איך שמים עגלת תינוק בתוך הבגאז'.

אני ניסיתי מכל הכיוונים - לא הלך. כמובן את צריכת הדלק מיותר להזכיר - היא גרועה על פי כל הדיעות, וזה נתון, שאין להתעלם ממנו כיום.

לאור התעניינותך הרבה זכית לקבל ממני תשובה מה היו שיקוליי בעת בחירת רכב זו.

אני מקווה, שמתן התשובה ישחרר אותי מהמשך הוויכוח המיותר הזה.

קודם כל, אתה רוצה לראות אותי לא מגן על הB3 ? בכיף, הB3 לא מאוד מרווחת, חלשה בגרסאת 1.5 אוט', לא איכותית מדי, לא מאובזרת מידי, והכי חשוב - לא יקרה מדי.

המוטו של סובארו היה מאז ומתמיד פשטות, מאז הדגם הראשון והח מהליאונה, תמיד היה סובארו רכב זשול משאר הרכבים בקט', פשוט מהם, ובגל זה הציע תמורה טובה יותר לכסף שלך.

צריכת דלק גרועה ? אני באימפרזה שלי מדדתי אתמול והיום, נסעתי היום כל היום משום שלצערי הפורד שלי שפכה מנוע, אימפרזה 1.5 עמוסה בבגאז ב100 קילו סחורה, ושני מבוגרים ברכב, היא עשתה 11.6 בנסיעה בין עירונית.

בממוצע 9.8.

רע ? קשה לי להגיד, צריכה ממוצעת ביותר בשביל רכב עם גיר אוטומט בעל 4 הילוכים ארוכים מאוד.

במקרה של הB3, היא רק מעט כבדה יותר, לא ביותר מ-100 קילו, שמה היא בטח תעשה בסביבות 11 לליטר.

מה אתם עושים סיפור מהצריכת דלק של הסובארוידיות ?, עברה תקופת ה1.6, ותקופת הDL אוטומט, תבינו זאת.

אני מוכן לשחרר אותך מהויכוח, ולדעתי, הוא ממש לא מיותר, לדעתי הוא מאוד תורם לידע של שנינו, אחרי הכל, שתי דעות שונות על שני רכבים מתחרים.

להגיד לך את האמת ? אתה בהחלט צודק שI30 מנצחת את האימפרזה החדשה בנקודות לסיכום, אך לזאת יש חסרונות ויתרונות ולשניה חסרונות ויתרונות על הראשונה.

הI30 זריזה יותר, איכותית יותר, ככל הנראה צורכת פחות דלק (הפרש זניח), ובעלת סחירות טובה יותר (מישהו אמר יורשת ה"3" ?)

הB3 פחות איכותית, פחות זריזה, צורכת מעט יותר דלק, ובעלת בגאז' קטן יותר. עם זאת היתרונות שלה על הI30 הן - נוחות עדיפה, שיכוך טוב יותר של מהמורות, אמינות מנוע + גיר מוכחת, לעומת הI30 שהיא חדשה בארץ ואין לדעת על אמינות חלקיה, פחות נפוצה (לדעתי זהו יתרון), עיצוב מעניין יותר (זה לא טעם, זאת עובדה), וגם יפה יותר (זה כבר טעם, לא עובדה).

עגלה של תינוק ? עגלה של אחותי (שבאה איתנו ליבואן משום שהייתה צריכה הקפצה לאנשהו, והייתה עם הבת הקטנה שלה) למען האמת נכנסה יופי, זאת אומרת עגלת אמבטיה (אתמול הילדה הייתה בת חצי שנה, מזל טוב לה (: ) ללא האמבטיה במצב סגור נכנסה יופי, ואם הסתכלתי בעיניים בריאות, היה עוד מקום לקניות של 200 שקל בסופר (למען האמת, הרכב מיועד בעיקר לשוק אירופאי, שוק של אנשים מלומדים ולא פרימיטיבים מזיעים כמו פה, שם מה שהם עושים זה לעשות קניות של 200-300 שקל (אם נתרגם מאירו \ רורונות, וכל כסף אירופאי אחר), ולעשות השלמות במשך השבוע, משום שלהם יש חיים, הם מרוויחים שם משכורת דומה לשל ישראלי שעובד 12 שעות בתוך 7-8 שעות.

אתם לא צריכים להתלונן על סובארו, אחרי הכל, אנחנו שוק בגודל נמלה בהשוואה לשווקים שהם עובדים בהם.

את האמבטיה אנחנו שמנו במושב הנוסע ויצאנו לדרך, ולמען האמת, אני לא מכיר רכב משפחתי א סטיישן שמסוגל להסיע עגלה שלמה בתא המטען.

כמו להאמר אה? :|

הרכב היחיד שאני מכיר שיש לו צריכת דלק דומה להאמר הוא ..... אממ.... האמר..

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

את האמת הגזמתי קצת לגבי צריכה של האמר, אבל הנה נתונים קצת יותר מדוייקים הנכונים ל I30 1.6 אוט' דגם Premium שאני מדדתי במשך חודש וחצי :

נתוני יצרן (מדידה בתנאי מעבדה) - 14.4 ק"מ לליטר, נתון בפועל - 8.9 ק"מ לליטר משולב אם רגל קצת כבדה... (נתון אמיתי, למי שלא מאמין ואני מוכן להוכיך את זה בפועל!)

לא בדיוק האמר, אבל מתקרב... :shock:

פורסם
את האמת הגזמתי קצת לגבי צריכה של האמר, אבל הנה נתונים קצת יותר מדוייקים הנכונים ל I30 1.6 אוט' דגם Premium שאני מדדתי במשך חודש וחצי :

נתוני יצרן (מדידה בתנאי מעבדה) - 14.4 ק"מ לליטר, נתון בפועל - 8.9 ק"מ לליטר משולב אם רגל קצת כבדה... (נתון אמיתי, למי שלא מאמין ואני מוכן להוכיך את זה בפועל!)

לא בדיוק האמר, אבל מתקרב... :shock:

עם רגל פחות כבדה האוטו יעשה בדומה לסובארו - 10\11 ק"מ לליטר, אם לא, ממש בושה.

עם גיר אוטומט ב2.0 הצריכת דלק מגיעה לרמת ה9/10 משולב עם רגל לא כבדה.

אגב, כאשר טופגיר בדקו את ההאמר H2, הם הראו שמחשב המנוע מראה שהרכב עושה כ-1 ק"מ לליטר, זאת אומרת ללא רגל כבדה.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לפותח השירשור, עד ליפני כמה זמן אבא שלי חיפש רכב בעל גיר ידני חדש מהחברה, אף אחת מהמכוניות שביצענו עליהן נסיעת מבחן לא היו בעלות גיר ידני כי היבואנים לא מספקים רכבים כאלו לנסיעות מבחן, למראת זאת לקחנו גיר ידני B3 1.5,

בדקנו את הרכב בנסיעת המבחן התרשמנו מהביצועים וגם אם לא אז לקחנו בחשבון שבגיר ידני המצב יהיה טוב יותר מאשר באוטומט.

אני לא חושב שאתה צריך לישלול את הרכב אם לא נהגתה בו עם גיר שאתה רוצה, נסה לימצוא מישהו שיש לו רכב בעל גיר ידני ובקש לינהוג בו(בטוח לא יהיה קל לימצוא רכב כזה).

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

לי יש את הסובארו B3 2.0 ספורט נהגתי בה עד לים המלח ואפילו השעון בתוך האוטו אמר לי שהרכב אכל 1:9.5 שזה מלא בכביש בינעירוני ואין צורך להצדיק את זה בגלל שהגיר 4 הילוכים ארוכים בעיה של סובארו הטיפשים האלה שלא חשבו להשים ברכב שנת 2008 גיר קצת יותר מתקדם.(דרך אגב גם הבדיקה שלי עם מילוי של טנק מלא ואחרי זה שוב הראתה בערך שהרכב אוכל 1:9.5 אז אני בטוח שזה ככה.

עכשיו לפותח השירשור תשמע הגיר הידני הרבה יותר טוב למרות שקראתי שלמישהו היה בעיה גם איתו אבל אולי זה משהו חד פעמי ויצא לו פעם באוטו ( היה לו בעיה בהילוכים 2,4 הם לא נכנסו טוב, הוא הלך לחברה החליפו לו קלאץ והבעיה לו נפתרה ואז אמרו לו שאין מה לעשות וככה זה אבל אני לא מאמין שזה נכון, אני חושב שיש לו בעיה שלכיוון או משהו אחר).

בקיצור הגיר הידני אני מאמין הרבה יותר טוב מהאוטומט ואם אתה מחפש רכב שיהיה נוח כיפי לנהיגה בטיחותי ויציב תיקנה את הB3 2.0 ידני אני מאמין שתהנה ממנו ( דרך אגב המלצה שלי אליך אל תיקנה את הספורט, אחרי שקניתי את הספורט הבנתי כמה שזה היה לא משתלם למרות שהכיסאות מאוד נוחים אבל רק לרזים ).

פורסם

אוראל יצחקי: השעון שלך אמר 9.5 ליטר ל-100 קילומטר ולא 1:9.5 שזה אומר שהצריכה ברכב שלך היא 1:10.6 שזה בסדר לרכב אם מנוע 2000 אוט'..

פורסם

קודם כל, גודל תא המטען - תקנו אותי אם אני טועה, אך זה מה שכרגע זכור לי- שונה בין 1.5 לבין 2.0 לטובת ה1.5 עקב מערכת 4x4 .

אולי ניסיתם את העגלות ב1.5 שם המצב מעט יותר טוב.

כמובן אין טעם להתווכח שתא המטען בכל הB3 קטן באופן מביש מאוד. זאת עובדה.

נתוני היצרן (שזה לא שווה הרבה) מעידים שליונדאי צריכת דלק עדיפה בגירסת 2 ליטר גיר ידני.

כתבתי כאן בעבר, שבסכ"כ מדובר בשני רכבים די דומים, אך כחבילה הינדאי מנצחת בנקודות את הקרב.

כך זה ברוב המבחנים שנערכו בארץ וגם בחו"ל.

כמו כן אשקר אם אטען שלא היו התלבטויות לפני רכישת הI30 .

היו.

לא בגלל שמקורה מקוריאה.

חלק מן הנתונים לא במיוחד מעודדים, כמו למשל האצה ל100 , אבל מסתכלים מכל הזוויות, וכחבילה היא טובה בהחלט.

הבעיה, שאין למעשה אפשרויות נוספות באיזור ה130000 ש"ח עם גיר ידני...

פורסם

גבי אני לא מחפש רכב משפחתי או רכב לשים בו עגלה ,אני מחפש רכב שיהיה פחות או יותר מהנה לנהיגה ,ומהיר באופן יחסי . בארץ לצערי בטווח המחירים הזה אין הרבה אופציות טובות.

פורסם
גבי אני לא מחפש רכב משפחתי או רכב לשים בו עגלה ,אני מחפש רכב שיהיה פחות או יותר מהנה לנהיגה ,ומהיר באופן יחסי . בארץ לצערי בטווח המחירים הזה אין הרבה אופציות טובות.

תאמין לי אני זוכר מה אתה מחפש.

הוויכוח התנהל כאן ללא קשר אליך.

נכון, במחירים האלה אין הרבה אפשרויות, כמו שכתבתי.

פורסם
לי יש את הסובארו B3 2.0 ספורט נהגתי בה עד לים המלח ואפילו השעון בתוך האוטו אמר לי שהרכב אכל 1:9.5 שזה מלא בכביש בינעירוני ואין צורך להצדיק את זה בגלל שהגיר 4 הילוכים ארוכים בעיה של סובארו הטיפשים האלה שלא חשבו להשים ברכב שנת 2008 גיר קצת יותר מתקדם.(דרך אגב גם הבדיקה שלי עם מילוי של טנק מלא ואחרי זה שוב הראתה בערך שהרכב אוכל 1:9.5 אז אני בטוח שזה ככה.

עכשיו לפותח השירשור תשמע הגיר הידני הרבה יותר טוב למרות שקראתי שלמישהו היה בעיה גם איתו אבל אולי זה משהו חד פעמי ויצא לו פעם באוטו ( היה לו בעיה בהילוכים 2,4 הם לא נכנסו טוב, הוא הלך לחברה החליפו לו קלאץ והבעיה לו נפתרה ואז אמרו לו שאין מה לעשות וככה זה אבל אני לא מאמין שזה נכון, אני חושב שיש לו בעיה שלכיוון או משהו אחר).

בקיצור הגיר הידני אני מאמין הרבה יותר טוב מהאוטומט ואם אתה מחפש רכב שיהיה נוח כיפי לנהיגה בטיחותי ויציב תיקנה את הB3 2.0 ידני אני מאמין שתהנה ממנו ( דרך אגב המלצה שלי אליך אל תיקנה את הספורט, אחרי שקניתי את הספורט הבנתי כמה שזה היה לא משתלם למרות שהכיסאות מאוד נוחים אבל רק לרזים ).

נשמע כאילו הכל אמרת לדעתך.

קודם כל, אתה בטוח שאתה מישהו מבוגר ? נראה כאילו הרגע יצאת מתיכון, לפחות תשתמש בסימני פיסוק.

אצל זה ברור שהוא יוכל 9/9.5 בבין עירוני, ואמרתי את זה בהודעה הקודמת.

אם אני טועה, וכמו שביוזארד אמר שהשעון מראה ליטר:ל100 ק"מ אז יופי דווקא צריכת דלק מעולה ! (אני לא יודע באיזו שיטה מציגה הסובארו את הצריכה.)

הגיר הידני הופך את צריכת הדלק לבסביבות ה11 לכביש עירוני שזה מעולה, גם בשביל מנוע 2.0.

הגיר הידני נחשב גיר אמין מאוד, לדעתי מה שראית היה גיר של ליאונה DL או משהו.

אם אמרו לו שאין מה לעשות אז כנראה זה היה מוסך לא מורשה (עזוב לא מורשה, מוסך שלא יודע מהחיים שלו), אז מה הוא מתלונן על בעיות באוטו ?

וכן, אמרתי שעם גיר ידני ה2.0 עושה בערך 8 שניות ל100, בעוד שהאוטומט עושה 11-12 למאה.

פורסם
קודם כל, גודל תא המטען - תקנו אותי אם אני טועה, אך זה מה שכרגע זכור לי- שונה בין 1.5 לבין 2.0 לטובת ה1.5 עקב מערכת 4x4 .

אולי ניסיתם את העגלות ב1.5 שם המצב מעט יותר טוב.

כמובן אין טעם להתווכח שתא המטען בכל הB3 קטן באופן מביש מאוד. זאת עובדה.

נתוני היצרן (שזה לא שווה הרבה) מעידים שליונדאי צריכת דלק עדיפה בגירסת 2 ליטר גיר ידני.

כתבתי כאן בעבר, שבסכ"כ מדובר בשני רכבים די דומים, אך כחבילה הינדאי מנצחת בנקודות את הקרב.

כך זה ברוב המבחנים שנערכו בארץ וגם בחו"ל.

כמו כן אשקר אם אטען שלא היו התלבטויות לפני רכישת הI30 .

היו.

לא בגלל שמקורה מקוריאה.

חלק מן הנתונים לא במיוחד מעודדים, כמו למשל האצה ל100 , אבל מסתכלים מכל הזוויות, וכחבילה היא טובה בהחלט.

הבעיה, שאין למעשה אפשרויות נוספות באיזור ה130000 ש"ח עם גיר ידני...

ואתה צודק, ונראה כאילו זאת ההודעה האחרונה בויכוח.

בנקודות, וכבר אמרתי את זה, היונדאי מנצחת בהפרש לא קטן כל כך.

נכון שהתא מטען בB3 קטן, אבל קהל הלקוחות של האימפרזה החדשה איננו הישראלי המצוי, אלא האירופאי המנומס, שמשתמש בתא מטען קטן אפילו מזה של הB3.

לפי מה שאני ראיתי, אין הבדל בתא המטען של ה2.0 ל1.5 (בעיניים בלתי מזוינות).

וכמו שכתבת, נתוני יצרן.. במחשב דרך כשהשכן נסע לאילת נראה שהצריכה של הרכב הייתה 10.4 בממוצע (משולב), לא רע, אבל גם לא טוב, משום שלסובארו צריכה עדיפה בידני. (האמת, היונדאי שלו אוט', אך בגרסא הידנית של הI30 הצריכה תהיה דומה.)

ולסיכום :

בנקודות סופיות, היונדאי מנצחת, אך אין כל סיבה לפסול את הB3 משום שיש לה את היתרונות שלה על הI30.

ושי, כמו שנאמר, לדעתי לך על B3\I30.

ע"פ היתרונות של כל אחד תחליט :

סובארו :

צריכת דלק טובה בידני, נוחות עדיפה, שיכוך מהמורות בצורה טובה יותר, אחיזת כביש גבוהה יותר מהI30, הגה מתקשר יותר, עיצוב מעניין יותר, התנהגות עדיפה בגלל מנוע הבוקסר בעל מרכז כובד נמוך בעיקר, אמינות מוכחת, והרבה יותר הנאה מנהיגה, גם בגלל מערכת ה4X4.

חסרונות : איכות חומרים לא גבוהה, ביצועים סבירים, תא מטען מאוד קטן, אבזור ככל הנראה נמוך מעט יותר.

יונדאי :

ביצועים סבירים בדומה לסובארו, איכות חומרים גבוהה יותר, בגאז' סביר, גיר מודרני יותר, אבזור גדול יותר, אמינה, צריכת דלק סבירה.

חסרונות : עיצוב משעמם משהו לדעתי, נוחות נמוכה יותר, פחות יעיל בשיכוך מהמורות, צור יותר דלק מאשר הסובארו, פחות מהנה לנהיגה.

פורסם

וכן, אמרתי שעם גיר ידני ה2.0 עושה בערך 8 שניות ל100, בעוד שהאוטומט עושה 11-12 למאה.

איך הצלחתה להגיע ל 8 שניות??(ידני 0-100)

• תוכן חדש...