Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בחדר בדירה בקומת ביניים (לא קומה אחרונה ולא קומה ראשונה) עם בידוד ברמה טובה מאוד על הקירות החיצוניים (4 ס"מ קלקר+קיר גבס עליהם) + ריהוט (הנפח הגדול ביותר שייך לארון קיר גדול ברוחב של 2.40 על 2 מטר גובה).

במחשבון הנמצא באתר של אלקטרה מזגנים הזנתי את הנתונים ונמצא ש 6500BTU מספיקים לחדר של 10 מ"ר.

בעל מקצוע שאני מכיר טען שכדאי לשים 9500BTU (לערך), שזה 1 כ"ס, לפחות.

לפי האתר של אלקטרה בחרתי בעבר מזגן לחדר אחר בבית בעל אותה רמת בידוד (טענו ש 17,000BTU מספיקים ל 30 מ"ר לפי הנתונים שהזנתי) ולכן שיבצתי מזגן של 18,000 BTU לחדר של 8X4, שהם 32 מ"ר, והוא מקרר במהירות ויעילות את החדר.

לפיכך אני מסיק שניתן לסמוך על המחשבון של אלקטרה אבל הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת מניסיון אישי.

בתודה מראש והמשך שבוע טוב

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בחדר של 12 מטר שקיר שלם שלו הינו מרפסת ככה שהבידוד גרוע מאוד זה היה מספיק בהחלט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שלום.

אצלי בדירה מותקנים שני מזגנים של אלקטרה:

http://www.logate.co.il/logateshop/ProductInfo.asp?ProdId=211&catId=19

שני חדרי שינה של 10 ו 12 מ"ר.

המזגנים עובדים כבר 3 שנים ללא שום תקלה.

יחידה פנימית קטנה, המזגנים שקטים, מקררים מצויין.

אני לא הייתי מזמין במקומך את הדגם אלקטרה 8i

אלא אלקטרה 10i

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בכל תלוי ברמת הבידוד ובטמפ שאליה אתה מנסה להגיע - אם 22-24 מעלות יספקו אותך אז אין בעיה, אל טמפ' מתחת לזה ייקח למזגן כזה קצת זמן להגיע. בכל מקרה אם החדר אכן מבודד טוב והחלונות סגורים (ועדיף עם תריסים מוגפים), אני הייתי מסתפק במזגן בהספק כזה. המחשבונים שבאתרי המשווקים עושים את החישובים שלהם על הצד הבטוח, לא תמיד הם מתחשבים באיכות הבידוד והסגירה של החדר.

בריאות לכולם!

פורסם

אני מקפיץ את השירשור בשביל קצת אינפרמציה אחרי שנברתי עמוק באינטרנט.

ראשית, בקישור הזה קיימת רשימה גדולה של מזגנים מאושרים למכירה בארץ, בחסות משרד התשתיות. הרשימה כבר לא בתוקף אך היא מציגה בצורה ברורה את היבואנים, היצרנים של המזגנים ודגמי המזגנים כולל צריכת זרם ומקדם יעילות.

מהרשימה ניתן להסיק מספר מסקנות:

1. היצרן הסיני MIDEA שממנו קונה "טורנדו" את מזגני "טורנדו" ו"SAGA" הוא יצרן ענק שמייצר גם לא מעט מוצרים חוץ ממזגנים (מוצרי חשמל קטנים למטבח, מקררים, שואבי אבק, מכונות כביסה וכד').

בקישור הזה רואים למעשה את ה"גולד פלזמה" של טורנדו בשמו האמיתי, סדרת ה"אלפא", וכמובן את סדרת ה "גולד" הפשוטה יותר בשמה האמיתי "קורונה". ה SAGA הוא כמובן האח התאום של"טורנדו גולד פלזמה" המוכר רק עם כיסוי פלסטיק שונה. ברשימה הנ"ל של משרד התשתיות ניתן לראות בדיוק את הדגמים של טורנדו גולד פלזמה ו SAGA אחד מתחת לשני עם אותו היבואן (טורנדו) ואותם הנתונים הטכניים אחד לאחד. ה SAGA ממותגים כזולים יותר אבל בשורה התחתונה זה כמעט כמו להשוות 106 לסקסו; העטיפה שונה אבל הבסיס זהה לחלוטין. את המזגנים הענקיים רוכשת טורנדו מ CHUNLAN, שהיא לא פחות ממעצמה בתחום. שקלתם אם לקנות טורנדו או SAGA ? עכשיו תדעו שאם תשיגו מחיר טוב על ה SAGA (ורוב הסיכויים שכן) תקבלו טורנדו במחיר מוזל.

2. יצרן סיני לא פחות קטן המזוהה עם מזגני FAMILY כאן בארץ הוא CHIGO. היצרן נוסד ב 1994 והוא מציג לא פחות מכמה מאות סוגים של מזגנים בייצור סדרטי כולל כל הנתונים הטכניים ONLINE. המזגנים של החברה מופצים בעשור האחרון לכ-100 מדינות והיא בין המובילות במספר מדינות בכמות הייצוא אליהן. המותג הנ"ל מייבא גם 2-3 דגמים של מזגנים קטנים של היצרן CHUNLAN המוזכר בסעיף הקודם (טורנדו דווקא רוכשים מהם את המזגנים הענקיים, פמילי בדיוק להפך).

3. חלק מכובד מאוד מהמזגנים של אלקטרה עד איזור ה 1.25 כ"ס, מהסדרות הזולות (מגה-אייר, ג'טפויינט וכד'), מיוצרים אצל היצרן הסיני CHANG HONG. היצרן נוסד באיזור שנת 1958 ומאז הוא מייצר מוצרי חשמל לבית (מסכי טלויזיה, סוללות ומוצרי אודיו-וידאו אחרים). גם כאן לחברה מבחר נדיב של מזגנים וכל הנתונים הטכניים נמצאים על האתר. יתר המזגנים (היותר יוקרתיים הקטנים וכמובן הגדולים יותר) הם ביצור עצמי של אלקטרה.

4. תדיראן קונה\מייצרת את המזגנים פחות או יותר לפי השיטה של אלקטרה; במזגנים הקטנים (איזור ה 8-9 אלף BTU) יש חוסר אחידות מאחר וחלקם מיוצרים ע"י תדיראן והחלק השני ע"י MIDEA (ע"ע טורנדו, סעיף 1). המזגנים הגדולים נמצאים בייצור של תדיראן או GRAY, שהוא למעשה כמו ספק החלקים\מזגנים והחוליה המקשרת עם המותג CARRIER (זוכרים את "תדיראן קריאר" ?).

זהו לבינתיים

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, זה שרוב החלקים למזגנים תחת המותגים אלקטרה, תדירן, אלקו,טורנדו מיוצרים בסין זה לא חדש.

מה שחשוב בסיפור של המזגנים זה לא רק איפה הם מיוצרים. לא פחות חשוב השירות והחלקים זמינים.

ממה שאני יודע ממתקיני מזגנים,נכון לעכשיו, לאלקטרה יש את השירות המהיר יהיעיל.

כמובן, יש בשוק ישראלי מזגנים יותר יקרים ויותר משוכללים -של LG, מיצובישי.

אבל במידה והמזגנים האלה זקוקים לתיקון יש בעיה להזמין חלקי חילוף.

יש לי עכשיו דוגמה במשפחה. האנשים קנו לפני 4 שנים שני מזגנים של GENERAL ELECTRIC בלי להתייעץ עם אף אחד.

נכון לעכשיו, שניהם לא עובדים כמו שצריך ומתקני מזגנים לא מצליחים לעשות שום דבר - אין חלקי חילוף.

ולכן הבחירה באלקטרה, למרות ארץ ייצור של החלקים, תהיה הבחירה הנכונה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

התייעצתי עם מזגניסט שהוא חבר טוב בעניין ולהלן המסקנות שלי:

השאלה היא מה מתקלקל;

1. אם מדובר ברכיב מאכני מאוד יקר - לא תמיד יש כדאיות לתקןבמזגנים קטנים וזולים ואז זה כבר לא ממש משנה אם זה אלקטרה או כל מותג אחר.

2. אם מדובר בחלק אלקטרוני (כרטיס) ואין חלק להשיג אזי יש פתרונות AFTERMARKET לבעיות מהסוג הזה (קופסאות בקרה אוניברסליות עם שלט רחוק שמחליפות את הכרטיסים החכמים של המזגנים - ראה קישור).

מעבר לזה אני מסכים ששירות זה דבר מאוד חשוב לרוב הצרכנים, לי אישית קצת פחות (כי עם חלק מהתקלות אני מסוגל להתמודד לבד).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני כחצי שנה סיימתי שיפוץ מקיף של הבית שלי וכחלק מהשיפוץ הרכבתי 3 מזגנים חדשים,1 בסלון ו2 בחדרי שינה.

בחדרי השינה הייתה התלבטות על גודל המזגן ובסופו של דבר לאחר התייעצות עם חבר טוב שהוא גם הבחור שהרכיב לי את המזגנים לבסוף, הוחלט להרכיב בחדרים מזגנים של 1.25 כ"ס ולא של 1 כ"ס מהסיבות הבאות:

זמן הקירור של החדר(כ12 מטר רבוע) יהיה קצר יותר (ובאמת תוך דקה,דקה וחצי החדר כבר קר) שמשמעות הדבר היא בעצם התאמצות קטנה יותר של המזגן לקרר חדר ולאורך זמן הארכה של אורך החיים שלו ודבר נוסף שהוא בקשר ישיר לסיבה הקודמת היא שלאורך זמן ,מזגן קטן שיתאמץ יותר לקרר חדר בעצם יקפיץ אמפראז' גבוה בכל הפעלה של המדחס ואם באותו הזמן יפעלו מס' רב יותר של מכשירים בבית יש סיכוי שיקפוץ הפחת.

אני השקעתי עוד כ300 ש"ח על כל מזגן גדול ברבע כח ועד כה זה נראה מעולה,כמו כן כפי שאמרתי קודם ,את ההמלצה הנ"ל נתן חבר שהוא מתחום המזגנים ,שלא דרכו קניתי את המזגנים ולכן לא היה לו שום אינטרס לנסות למכור לי מוצר יקר יותר.

פורסם

זו לא חוכמה - תמיד מזגן חזק יותר יעבוד פחות, השאלה היא האם מזגן של 1 כח יהיה יעיל באותה מידה הרי אין הרבה הבדל ביניהם.

לי יש מזגן 5 כ"ס מיני מרכזי בבית, אמרו לי שהוא לא יספיק לחלל שיש לי (כ 150 מ"ר עם תקרה גבוהה בסלון), האמת היא שבחורף הוא מחמם את כל הבית ברבע שעה עד חצי שעה בערך עד טמפ של 24-25 מעלות, בקיץ קצת יותר קשה לו אבל הוא עושה את העבודה וחשבון החשמל לא עובר 1000 ש"ח דו חודשי שזה תוספת של כ 200 ש"ח לחודש על המזגן. לא נורא.

המזגן הנ"ל עובד אצלי כבר 6 שנים ללא בעיה.

בריאות לכולם!

פורסם
זו לא חוכמה - תמיד מזגן חזק יותר יעבוד פחות, השאלה היא האם מזגן של 1 כח יהיה יעיל באותה מידה הרי אין הרבה הבדל ביניהם.

.

ופה בדיוק היתרון כפי שרשמתי... אורך החיים שלו יגדל .

פורסם

זה תלוי; גם הרבה הפסקות זה דבר בכלל לא בריא למדחס של המזגן - לכן היום הטכנולוגיה הולכת לכיוון של תפוקות משתנות (מדחס עובד קבוע). במכוניות כבר עוברים לזה (207 ו 308 למשל מכילות מדחס ללא קלאץ', המדחס תמיד עובד ורק תפוקת הקירור שלו משתנה) ולאט לאט זה נכנס גם בבתים.

צריך למצוא את האיזון בין זמן עבודה של המדחס לכמות ה"התנעות" שהמדחס צריך לעבור. אין ספק ש 1.25 יהיה עדיף במקצת על 1.0 או 0.8 כ"ס, אבל לטווח הרחוק קשה לדעת אם כמות ההתנעות המרובה במזגן הגדול יותר לא תקצר את חיי המדחס או שמה זמן הפעולה הגדול יותר במדחסים הקטנים הוא זה שיגמור את המדחס קודם לכן.

מבולבלים ? גם אנחנו
:-P

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עזוב נתונים יבשים וסטטיקה יבשה, היום המזגנים החדשים הם מאוד חזקים ומי שאומר שצריך משהו יותר חזק סתם רוצה למכור מוצר יותר יותר יקר ולגזור קופון יותר שמן, אצלי החדר הוא 11.5 מ"ר עם 2 חלונות, המזגן הוא 0.75 כ"ס של אלקו 7300 BTU בקירור, ובימים הכי חמים תוך 7 דקות החדר מקורר ל 22 מעלות.

פורסם

עזוב נתונים יבשים וסטטיקה יבשה, היום המזגנים החדשים הם מאוד חזקים ומי שאומר שצריך משהו יותר חזק סתם רוצה למכור מוצר יותר יותר יקר ולגזור קופון יותר שמן, אצלי החדר הוא 11.5 מ"ר עם 2 חלונות, המזגן הוא 0.75 כ"ס של אלקו 7300 BTU בקירור, ובימים הכי חמים תוך 7 דקות החדר מקורר ל 22 מעלות.

תאמין לי שאתה לא צריך לשכנע אותי, אני הלכתי לפי ההמלצות של המחשבון שיש באתר של אלקטרה ובשורה התחתונה הם פשוט קלעו בול (!). המזגן מקרר את החדר מהר וכשהוא מגיע לטמפ' המתאימה הוא מפסיק לעבוד כ-40% מהזמן. אני חושב שבסופו של דבר הבחירה במזגן של 8000BTU תהיה הגיונית לחלוטין לחדר המדובר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חזרתי לעדכן: רכשתי את המזגן ביום שישי האחרון ואתמול התפנתי סופית להתקנה שלו (יום קודם חצבתי בקיר טרומי של 15 ס"מ לצורך העברת הצנרת החוצה - וגם תליתי את היחידה הפנימית בחדר).

בקיצור, המזגן מקרר פ33ה. היום הזמנתי אחד נוסף לחדר השני :D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שאתם רואים וכמו שכתבתי פה פעם באיזה שרשור, השירות של אלקטרה (ושכחתם את אלקו, שזה אותו שירות ופעמים רבות גם אותם חלקים) הוא הכי טוב, מנסיון המזגנים שלהם באיכות ממש טובה לעומת הטורנדואים ושאר הזבל הסיני, למרות שהרבה חלקים שלהם מיוצרים בסין (יש בקרת איכות שזה דבר ששכחתם).

אבי בתחום כ20 שנה ואני יכול להגיד לכם שכיום נדיר למצוא אפילו דבר פשוט כמו בריכת ניקוז ושלא נדבר על אלקטרוניקה למזגנים עיליים בLG ובשאר הסיניים בכלל...

מהנסיון של אבי המזגנים של מיצובישי הם ברמה ההכי גבוהה, אבל המחיר שלהם גם מרקיע שחקים ויש בעייה רצינית בקשר לשירות וחלפים שזאת לדעתי ולדעתו הבעיה ההכי קשה במזגנים.

ושלא תבינו לא נכון, אולי ממה שכתבתי זה נראה שיש לי אחוזים באלקטרה או משהו (הלוואי), אבי בכלל איש תדיראן במקור וכיום עצמאי ויצא לי לעבוד איתו הרבה.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

• תוכן חדש...