Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים עם תומר לגבי השקע מתחת לאף.

יש לי חבר שלמד פעם בבית ספר דתי ושם אמרו שלפני שהבן אדם נולד הוא יודע המון וכו', ולפני שהוא נולד עושים לו את ה"חור" הזה מתחת לאף וככה הוא שוכח הכל.

זה לפי הדת למי שלא ידע.

ובכלל מי שרוצה מידע על הפלות ביהדות (למי שמעניין בכלל):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%9C%D7%94_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%AA#.D7.91.D7.99.D7.94.D7.93.D7.95.D7.AA

איפה שרשום יהדות.

Kia Sportage, 2014 

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פתרון נהדר! 4 קילו זה בדיוק מה שיש לי להוריד, אני אץ רץ לפעולה.

הפלת אותי מהכיסא :lol::lol::lol::lol:

קבל ח"ח

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
הרעיון לפתור אותה ע"י למנוע מהם מראש להביא ילדים, הוא במקרה הטוב מטופש, ונובע מנאיביות וחוסר הבנה, ובמקרה הגרוע ביותר קשור לאידיאולוגיות פאשיסטיות ונאציות דוגמת אאוגניקה.

ואכן השיטה מאד מצליחה ועל כן יום יום אנחנו שומעים פחות ופחות על מקרים כאלו וכאחד שבא מהתחום אני מניחה שיש לך חלק בזה.

אל תקשור אותי לעניני השבחת הגזע וטיהורו ורק אומר שהתגובה האקדמית שלך מבחינתי סגרה את הנושא.

אירית

פורסם

אף אחד לא קשר אותך לענייני השבחת הגזע, אבל את יכולה לראות מהגישה של פרנקוס לאן השיטה שלך יכולה להוביל. פרנקוס חושב שרק אנשים עם השכלה מינימלית ויכולת כלכלית שתספק אותו יהיו רשאים להביא ילדים לעולם.

אין לך אפשרות לקבוע קריטריונים להגבלת ילודה, כי יכולת הורית זה נושא ערכי ולא אבסולוטי, ואין לך אפשרות לכפות אי-ילודה, אלא באלימות. שני התחומים הנ"ל רק משטרים טוטאליטריים יכולים להגות וליישם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דר. ג'קיל

האם באיזשהו מקום כתבתי רשימת קריטריונים להגבלת ילודה?

כן ציינתי את הקריטריונים לאימוץ, ונגעתי גם בנושא ההשכלה, ישנם קריטריונים נוספים לדירוג "משובחותו" של התינוק המאומץ למשל שבכוונה לא ציינתי.

אמרתי שצריכים להיות קריטריונים להורות, כלומר מי שלא שינה את דרכיו על אף הענישה ו/או הטיפול איתו צריכים להתנהג אחרת

ויש לשלול ממנו את הזכות הזאת.

אירית

פורסם

אירית,

איך בדיוק ישללו מאדם את הזכות להורות?

האם השילטון יקח אותו/אותה בכוח לניתוח עיקור, לסירוס כימי?

האם יכלאו אותם עד סוף ימיהם ללא חופשות?

לקחת מהורה את ילדיו, זה ענין של אימוץ/אומנה, זה תהליך שמתקיים ממילא כאשר יש צורך.

לא תמיד השילטון יודע מראש מי כבר בהריון ומי לא. יש כאלה שמצליחות להסתיר הריון שלם ולהשאיר ילוד נטוש ברחוב. אם כך הדבר, הרי שגם אפשר ללדת ילד ולא לדווח עליו כלל. (זה קורה גם בסין).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היי אמיר

אני מסכימה שאי אפשר על רגל אחת לקבוע קריטריונים אולם יש פה דילמה גדולה שהיא טובת הילד לעומת זכות ההורים ללדת ילדים, השאלה הנוספת היא מתי עקרון טובת הילד תופס, האם רק אחרי שנולד או לפני? שהרי הילדים של אותתה אם מתעללת הם בסיכון חמור ותסכים איתי ששרותי הרוווחה שקיימים ומסגרות חלופיות לא מספיקים, לאור המצב הזה האם אתה חושב שיש לאפשר לאותה אם להמשיך להרות כשברור מעל לכל ספק שגם הילד הבא יסבול מהתעללות?

אירית

פורסם

אירית,

הדילמה אכן קיימת , אבל כדילמה תאורטית ופילוסופית בלבד, מאחר וכפי שfaolu כתב לך, כל נסיון לערוך חקיקה \ קריטריונים בנושאים אלו יוביל למדרון חלקלק שסופו מר.

לעומת זאת, את מצבם של שירותי הרווחה והמסגרות החלופיות צריך וניתן לשפר. המשפט האחרון של "ברור מעבר לכל ספק שגם הילד הבא יסבול מהתעללות" אינו יכול להיות נכון. אם משפחה תטופל מרגע ההריון וקודם, תקבל תמיכה וליווי, אין סיבה שתמשיך התעללות. במקרים של פסיכוזות שונות ניתן גם להוציא ילדים מביתם. השאלה היא כמה משאבים אתה מוכן ורוצה בתור מדינה להקדיש לנושא. נכון למדינת ישראל 2008 - לא הרבה וודאי לא מספיק. (בניגוד לטיפול בילדים מפגרים לדוגמא).

עוד משפט לסיום - צר לי אם נפגעת ממני. לא זו היתה הכוונה, ולא כתבתי זאת ישירות אלייך אלא אל עצם הרעיון. משום מה אני מרגיש שכשאני כותב דברים הם מרגיזים אותך יותר מאשר הם היו אמורים לעשות זאת. (אולי בגלל שרשורים קודמים?)

אז שוב, אם נפגעת - אני מתנצל.

צביקי

פורסם
משום מה אני מרגיש שכשאני כותב דברים הם מרגיזים אותך יותר מאשר הם היו אמורים לעשות זאת.

זה לא אתה, אלא תסמונת האירית הרגיזה. נפוץ אצל ג'ינג'יות. מתחממות מהר, ונרגעות באותה המהירות :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

צביקי?

שירשורים קודמים? לא זכור לי

יש לי בעיה קשה מאד עם אילו שמיחסים לי גזענות במישרין או בעקיפין, משפחתי נחלקה לדוסים אורתודוכסים שהחרימו אותי והצד השני גויים גזענים, דווקא הצד הגויי נרגע וחבק לעומת הצד הדוסי שהתנתק.

ואתה ליעד אם תמשיך להסגיר סודות, בביקור מולדת הבא אל תגיע למרכז.

השם אירית במילעייל משמעו אחת מאירלנד ולא הפרח.

ולעניננו, שבעצם חרג מנושא השירשור, אבל ממילא הטלנביילה הזאת נגמרה וכולם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה.

צביקי

האלימות במשפחה , עבירות המין, הפדופיליה לא בנסיגה בשום מקום בעולם, גם במדינות שהרווחה שם משגשגת, זה לא עובד, כמו שאמרתי קרוב ל350,000 ילדים מוגדרים ברמת סיכון אצלנו ורק שני שליש בפיקוח משרד הרווחה, כ- 100,000 ילדים שלא נדע, 100,000 ילדים סובלים

אירית

פורסם

אירית,

את מפספסת את הנקודה הדומיננטית בשאלה שלי.

אני אחדד זאת יותר:

נניח שאני מקבל את עמדתך. איך בדיוק המדינה אוכפת את ההחלטה לאסור על מישהו להיות הורה?

האם אשה שנאסר עליה להיות אם, תוכרח להפיל את עוברה?

האם יחזיקו אותה בהסגר עד שתלד ואז יקחו את הילוד וישחררו את האם?

האם יושיבו את האם במאסר כל חייה כדי שחלילה לא תנצל חופשה להרות?

האם יקחו אותה בכפיה לניתוח עיקור ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אירית,

את מפספסת את הנקודה הדומיננטית בשאלה שלי.

אני אחדד זאת יותר:

נניח שאני מקבל את עמדתך. איך בדיוק המדינה אוכפת את ההחלטה לאסור על מישהו להיות הורה?

כפי שאמרתי , לא על רגל אחת

האם אשה שנאסר עליה להיות אם, תוכרח להפיל את עוברה?

כן

האם יחזיקו אותה בהסגר עד שתלד ואז יקחו את הילוד וישחררו את האם?

ראה תשובתי שורה לפני

האם יושיבו את האם במאסר כל חייה כדי שחלילה לא תנצל חופשה להרות?

שיקשרו לה את החצוצרות

האם יקחו אותה בכפיה לניתוח עיקור ?

כן

.

אמיר, מדובר בפושעת, ואני חוזרת ואומרת, אך ורק במי שהוכח מעל לכל ספק שזה ריטואל אצלה, ושכל הפעולות של גורמי הרווחה לא הצליחו לטפל בבעיה

אירית

פורסם

יתנו לה קנס פשוט מטורף כשהילד יוולד והיא תאבד את כל הזכויות שלה כמו ביטוח לאומי ותמריצי מיסים.

המדינה לא יכולה להתעסק עם נושא המוות, אבל כן עם ההשלכות הכלכליות של ילד שנולד.

ברגע שהמדינה מחליטה על דעת עצמה לכפות הפלות, אז מתחיל המדרון החלקלק שFALOU דיבר עליו עד להרג על רקע גזעי.

פורסם

יופי צ'ה

ואם אין לה מאיפה לשלם, וקרוב לוודאי שאין לה?

אירית

• תוכן חדש...