Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אנסה לתכנן לך מעגל לוויסות מהירות המאוורר יותר מתחוכם.

תמתין אני חושב שבעבר בניתי ווסת מהירות למאוורר לשם שאיבת אדי בדיל בזמן הלחמה(אני אחפש בבוידם את המעגל).

איזה כייף לי :)

פורסם

השרטוט הראשון איננו נכון. חיבור נגד בין הרגל האמצעית לאדמה לא ישנה כמעט כלום. לא שולטים במתח המוצא של מייצב בצורה כזו, אלא ע"י מחלק מתח שבו אחד הנגדים משתנה.

בכל מקרה קח בחשבון שמאווררים מהסוג שתארת מוגבלים בתחום המתח שניתן לספק להם, כיוון שהם לא כוללים מנוע מברשות אלא מנוע ללא מברשות. זה אומר שמתחת למתח מסויים הם משתגעים ומפסיקים לפעול.

הרעיון שלי היה שתתקן את מה שיש לך, לא את המקורי שאין לך.

אם בכל זאת תרצה לשלוט באופן חכם במהירות ניתן לעשות זאת בדרכים טובות ופשוטות. מרק הציע לעזור ואם צריך גם אני אעזור.

הרעיון של פוטנציומטר טורי גם איננו נכון כיוון שפוטנציומטר רגיל לא יעמוד בזרם הנדרש. ריאוסטט להספק גם יקר וגם קשה להשגה.

פורסם
לפי דעתי בתכנון שצירפת יש 2 בעיות (אני מתייחס אך ורק לשרטוט בקובץ וורד ולא לשאר האשכול).

התכנון לא מקצועי ולכן אני אישית לא הייתי בונה את ווסת המהירות בצורה זו.

1. לא תוכל להפעיל את המאוורר במקסימום מהירות שאליה הוא מסוגל להגיע.

המאוורר מתכונן לעבוד במתח של 12 וולט 800 מיליאמפר, אתה משתמש במייצב מתח של 9 וולט כלומר מתח המוצא הינו 9 וולט כלומר המאוורר הסתובב במהירות יחסית איטית.

2. כנראה (תלוי בתכונות המאוורר והמייצב) לא תוכל לכוון את המהירות ל-0 כלומר המאוורר יעבוד תמיד.

התכנון עונה על הדרישות, בצורה הפשוטה.

1. נכון שלא התייחסנו כלל למצב שהמאוורר לא יעבוד אבל זה כבר לא בעיה, אפשר פשוט לעשות כפתור שמנתק את המאוורר

מהמייצב.

2. ממש לא נכון המשפט שרשמת, על המייצב של ה 9V , אתה לא הבנת בכלל את אופן החיבור של הרכיבים אז אני אנסה להסביר שוב.

את רגל הכניסה של המייצב 78XX שיכול להיות מייצב של 5 או 9 וולט , נחבר ל+של המצבר, דרך מפסק (שיפור קל של המעגל)

תפקיד המפסק לכבות ולהדליק את המעגל משמע המאוורר או שיעבוד במהירות מסוייימת או שכלל לא יסתובב. וכמובן גם פיוז מתאים.

את הרגל האמצעית של המייצב נחבר לנגד משתנה, באופן הבא:

את הרגל המרכזית של הנגד נחבר לאדמה ,הכוונה ל- של המצבר.

ואת אחת הרגליים הנותרות לרגל האמצעית של המייצב מתח. מה שבעצם יתן לנו החיבור הזה שהמתח ברגל האמצעית , שהיא רגל הייחוס יוכל להשתנות תכלות בנגד שנשלט ע"י הנהג,

מתח מוצא של המייצב יהיה המתח ברגל האמצעית, ועוד המתח שאליו המייצב מייצב את המתח. לדוגמא אם המתח שנופל על הנגד ברגל האמצעית של המייצב הוא 3 וולט ביחס לאדמה, אז המתח במוצא של המייצב ביחס לאדמה יהיה 3 פלוס המתח שאליו הוא מייצב,

המאוורר מחובר מהמוצא של המייצב ביחס לאדמה , וככה בעצם יצרת שליטה על מתח המוצא שבעצם ישלוט גם על הזרם שיצרוך המאורר ובהתאם לכך תשתנה מהירותו,

אם רוצים זרם גבוה מ1 אמפר אפשר לחבר מייצב זהה נוסף במקביל למייצב הקיים, ובכך להגדיל את הזרם שיסופק, כמובן שיש לחבר דיודות במוצא של כל מייצב ולחבר ביחד את הרגל השלילית של 2 הדיודות.

לדוגמא במייצב 7805 יהיה מתח המוצא 5+3

ודבר נוסף מרק10 , אם יש לך איזשהי הערה או שאלה לגבי התכנון או משהו שלא הבנת אתה מוזמן לשאול ואני אענה לך, אני חושב שזה יותר מקצועי מאשר לפסוק תשובה מטופשת כמו,"שהתכנון לא מקצועי" אם לא בנית אותו או לפחות משהו דומה (שאני דווקא כן ), אז תנסה להחכים קצת.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
השרטוט הראשון איננו נכון. חיבור נגד בין הרגל האמצעית לאדמה לא ישנה כמעט כלום. לא שולטים במתח המוצא של מייצב בצורה כזו, אלא ע"י מחלק מתח שבו אחד הנגדים משתנה.

הזרם שיזרום דרך הרגל האמצעית , יגרום למפל מתח על הנגד, הרגל המרכזית של הנגד תחובר לרגל האמצעית של המייצב, והרגל השניה לאדמה, ומתח המוצא ישתנה בהתאם לנוסחה

המתח ברגל המרכזית + XX

78XX

MUSH בכדי למנוע מצב של ספקולציות, אני מציע לך לבנות את המעגל בתנאי בית ,עם מאוורר קטן, ולהיווכח בתוצאות בעצמך, ולעדכן אותנו. בהצלחה!

פרטים בה"פ .

פורסם
התכנון עונה על הדרישות, בצורה הפשוטה.

1. נכון שלא התייחסנו כלל למצב שהמאוורר לא יעבוד אבל זה כבר לא בעיה, אפשר פשוט לעשות כפתור שמנתק את המאוורר

מהמייצב.

2. ממש לא נכון המשפט שרשמת, על המייצב של ה 9V , אתה לא הבנת בכלל את אופן החיבור של הרכיבים אז אני אנסה להסביר שוב.

את רגל הכניסה של המייצב 78XX שיכול להיות מייצב של 5 או 9 וולט , נחבר ל+של המצבר, דרך מפסק (שיפור קל של המעגל)

תפקיד המפסק לכבות ולהדליק את המעגל משמע המאוורר או שיעבוד במהירות מסוייימת או שכלל לא יסתובב. וכמובן גם פיוז מתאים.

את הרגל האמצעית של המייצב נחבר לנגד משתנה, באופן הבא:

את הרגל המרכזית של הנגד נחבר לאדמה ,הכוונה ל- של המצבר.

ואת אחת הרגליים הנותרות לרגל האמצעית של המייצב מתח. מה שבעצם יתן לנו החיבור הזה שהמתח ברגל האמצעית , שהיא רגל הייחוס יוכל להשתנות תכלות בנגד שנשלט ע"י הנהג,

מתח מוצא של המייצב יהיה המתח ברגל האמצעית, ועוד המתח שאליו המייצב מייצב את המתח. לדוגמא אם המתח שנופל על הנגד ברגל האמצעית של המייצב הוא 3 וולט ביחס לאדמה, אז המתח במוצא של המייצב ביחס לאדמה יהיה 3 פלוס המתח שאליו הוא מייצב,

המאוורר מחובר מהמוצא של המייצב ביחס לאדמה , וככה בעצם יצרת שליטה על מתח המוצא שבעצם ישלוט גם על הזרם שיצרוך המאורר ובהתאם לכך תשתנה מהירותו,

אם רוצים זרם גבוה מ1 אמפר אפשר לחבר מייצב זהה נוסף במקביל למייצב הקיים, ובכך להגדיל את הזרם שיסופק, כמובן שיש לחבר דיודות במוצא של כל מייצב ולחבר ביחד את הרגל השלילית של 2 הדיודות.

לדוגמא במייצב 7805 יהיה מתח המוצא 5+3

ודבר נוסף מרק10 , אם יש לך איזשהי הערה או שאלה לגבי התכנון או משהו שלא הבנת אתה מוזמן לשאול ואני אענה לך, אני חושב שזה יותר מקצועי מאשר לפסוק תשובה מטופשת כמו,"שהתכנון לא מקצועי" אם לא בנית אותו או לפחות משהו דומה (שאני דווקא כן ), אז תנסה להחכים קצת.

לאחר שהתבוננתי שוב פעם בציור הבנתי שתכננת מעגל לשינוי זרם המוצא (וויסות הזרם).

אם היית מצרף סכימה חשמלית תיקנית אזי היה יותר קל להבין.

שוב פעם עדיין אתה לא תוכל לקבל במוצא את הזרם והמתח המקסימלי (מתח המקור), למטרה זו עדיף הרכיב LM317 (מייצב מתח מתכוונן שאפשר להשתמש איתו גם להגבלת/שינוי זרם מדוייק).

נניח שמתח המבוא הינו 12 וולט ותחבר נגד של 1 אוהם עדיין במוצא תקבל מקסימום מתח של 10 וולט והגבלת זרם ולכן המאוורר לא יעבוד במהירות המקסימלית שלו.

אם מתח המבוא הוא 14 וולט אזי התכנון שלך מספיק טוב למטרה זו.

פורסם

התפתחויות

החלטתי לוותר על נגד משתנה לחבר רק את מייצבי המתח שבירשותי

7809

7609

חיברתי אותם לבורר מצבים שאת תמונתו הבאתי בתחילת השירשור.

יש לי 3 מצבים.

OFF

12

9

6

בשבילי זה מספיק טוב.

בוצע ניסוי בביתי וזה עבד טוב.

החיבור התבצע כך: קובץ מצורף

השירטוט תקין?

והאם זה יחזיק?

נ.ב

במידה וכל הסיפור הזה היה מבוסס על AC ולא DC מה היה שונה?

רעיון ל

(שאיבת אדי אצטון כאשר אשתי עושה ציפורניים לה ולאחרות כדאי שלא ישרפו לה העיניים ולא תנשום את החרא הזה).

בניתי לה משהו בעבר מבוסס על מאוורר אחד 120X120 12V אם שנאי + צינור שרשורי קטן שיוצא מחוץ לחלון דרך חור יעודי.

אך אם אני רוצה שהיא תוכל לברור מהירויות בקלות ולא דרך השנאי עצמו.(בהנחה שייש לי בורר מצבים דומה).

מה הרכיבים וצורת החיבור הדרושה.

כאן זה שונה לגמרי ..נכון?

Doc1.doc

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

1. עדיף להעביר דרך הבורר את יציאות המייצבים ולא את כניסתם (עלול להיגרם להם נזק).
  2. אם לאחר עבודה ממושכת (כשהם סגורים היכן שמתוכנן) אתה יכול לגעת בגוף הקירור ביד מבלי להישרף זה אמור להיות בסדר.

מרק, המעגל גם לא יכול לשמש לוויסות הזרם. אני פשוט ממתין לתגובתו של ESTK שאוליי יסביר לנו את שהוא אומר.

פורסם

ESTK אביב מרק וכולם.

אני מודה לכם על העזרה.

בפיתרון הסוגיה של הרכב והצעת העזרה.

אני ירכיב הכל ויחזור לדווח.

בתקווה שבנושא זה הצרפתיה שלי לא תפתיע אותי יותר.

רק בעניין של רעיון דומה על AC

מרק אמרת שייש לך בבית איפה שהוא מעגל כזה .

"אני אנסה לתכנן לך מעגל לוויסות מהירות המאוורר יותר מתחוכם.

תמתין אני חושב שבעבר בניתי ווסת מהירות למאוורר לשם שאיבת אדי בדיל בזמן הלחמה(אני אחפש בבוידם את המעגל)."

זה מעגל של AC.

אני גם רוצה לבנות אחד עבור AC.(לא יעבור 1 אמפר).

אביב / ESTK

עזרתכם יותר מחשובה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מספר שאלות

1. האם המאוורר עובד על מתח AC ומהו המתח וזרם העבודה הנומינלי ?

2. האם מתח המבוא (כניסה) הוא AC או DC ?

3. לאיזה מטרה המעגל אמור לשמש אותך ?

פורסם

אז כך

שנאי מ 220 ל 12.

המאוורר 0.39 אמפר 12 וולט. 120X120 של מחשבים.

המעגל תפקידו לווסת את המהירות של המאוורר.

מעוצמה מלאה עד כיבוי מלא.

אני מניח שהמתח כאן AC

המעגל שדיברנו עליו בכל השירשור הזה הוא DC.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

המתח של מאוורר של מחשב סטנדרתי הוא DC לכן הפתרון די דומה.

ל AC מתאים המתג של עמעום אורות בחדר לדוגמא זהו מתח 220V

פורסם

שליטה בעומס המוזן ממתח AC עובדת בצורה אחרת לחלוטין , יש כאן בעצם ניתוק של העומס בפרקי זמן קבועים , משתמשים בטריסטורים על מנת להעביר לעומס כל פעם חלק אחר מגל הסינוס,

משתמשים בד"כ במתנד תפוגה בעזרת UJT ,ליצירת פולסים, שיציתו את הטריסטור (בד"כ SCR או TRIAC).

הרכיבים הללו מסוגלים לעמוד בזרמים גבוהים וכשהם במצב OFF אז לא מתפתח עליהם הספק (בניגוד למעגל שמחובר בו בטור לנגד העומס נגד משתנה, ששולט על עוצמת הזרם).

פרטים בה"פ .

פורסם

מרק, המעגל גם לא יכול לשמש לוויסות הזרם. אני פשוט ממתין לתגובתו של ESTK שאוליי יסביר לנו את שהוא אומר.

ההסבר שרשמתי הוא די ברור לדעתי , ההסבר בקצרה:

נגד משתנה שישלוט על מתח המוצא של המייצב , מתח המוצא של המייצב לא ילקח ביחס לרגל האמצעית שלו שבד"כ מחוברת לאדמה אלא ישירות לאדמה,

ואת הרגל האמצעית נחבר לנגד משתנה ואז מתח המוצא יהיה גדול בXX וולטים מהמתח ברגל האמצעית שיהא הייחוס,וברגל זו יווצר מפל מתח על הנגד, אולם העומס יהיה מחובר בקצהו השני לאדמה הראשית ל המעגל ובכך יצרת מקור מתח , שמוציא מתח משתנה כתלות בנגד שמחובר לרגל הרמצעית , ביחס לאדמה.

לא התייחסתי כלל לעניין של צריכת הזרם , הנחתי שזרם של עד 1 A יספיק.

מקסימום תחבר טרנזיסטור NPN ,

את האמיטר למוצא המייצב, את הקולקטור למתח הספק.

פרטים בה"פ .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...