Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הכנסתי את הרכב למוסך להחלפת קלאץ'

בכניסה למוסך נפתח כרטיס עבודה ונרשם הקילומטרז' של הרכב - 270XXX ק"מ.

החליפו קלאץ', התקשרו אלי והודיעו שהרכב מוכן, אבל לא הספקתי להגיע לפני סגירת המוסך, וביקשתי, שיוציאו לי את הרכב אל מחוץ למוסך, ואנ אגיע בערב לקחת אותו.

באתי בערב, נכנס, מניע, הקילומטרז בצג הדיגיטלי עומד על 10000 עגולים.

מחר אני חוזר אליהם, השאלה, מה הם יכולים לעשות, ואיך ניתן להחזיר את הקילומטרז הקודם.

תודה.

פורסם

נשמע מוזר...אבל אני מעלה השערה שאם זה תצוגה דיגיטלית יתכן שאתה רואה כרגע מצב תצוגה בו מוצג מספר הקילומטרים שיש לך עד הטיפול הבא וזאת לאחר איפוס המחשב ע"י המוסך.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

קנגו מהמודל הזה לא יודע להציג בצג בלוח שעונים שום נתונים מלבד קילומטרז' כללי, קילומטרז' יומי (TRIP) שעון זמן, וגובה שמן בהתנעה.

כלומר תצוגות אחרות, כמו זמן לטיפול הבא פשוט לא קיימות.

אין ברכב התרעה על טיפולים, אין מחשב דרך, ומדובר בוודאות בתקלה.

כמו כן, לאחר שהתחלתי לנסוע, קילומטרז' מתקדם רגיל , ועכשיו אני כבר ב 10045.

מישהוא רוצה לקנות קנגו שמורה שנת 2000, עם 10000 ק"מ בלבד ?:-D, אחרי קלאץ' ? אהה , אין ספר טיפולים :shock:

פורסם

ממליץ לך לבקש שיתקנו את זה או שיתנו לך מסמך שבו הם מודים באשמה כדי שתוכל להראות לקונים כשתמכור את הרכב.

ככה לא יוכלו להגיד לך שאתה לא ישר.

באופן אישי אני אוהב לראות מסמכים מסודרים כשאני קונה רכב.

פורסם

יש לך תקלה שנעשתה במהלך החלפת הקלאצ'. כנראה שנגעו במשהו כאשר הורידו את הגיר כדי להחליף קלאצ'.

תחזור למוסך ותיקון התקלה. אם הק"מ התאפס, סימן שניתן להחזירו חזרה למצב המקורי.

Veni Vidi Vici

פורסם

מאוד נדיר שתצוגה דיגיטלית של לוח שעונים משתבשת, יתכן עקב ניתוק מצבר בצורה לא תקינה או חיבור הארקה רופף שגורם/גרם קפיצות מתח כלליות במערכת החשמל של הרכב - שווה בדיקה האם חיבור הארקה של המנוע או המצבר מאובטח מחוזק כנדרש.

בכל אופן, יש תיעוד מדוייק מה הייתה קריאת מד אוץ בכניסת הרכב למוסך וניתן לשחזר את המד אוץ הקודם בכל מכשיריה ללוחות שעונים.

פורסם

דניאל, אשמח להבין איך נשמר הק"מ של הרכב כאשר המצבר מנותק ? האם קיימת סוללה קטנה בלוח או שיטה אחרת לזיכרון הק"מ ?

Veni Vidi Vici

פורסם

קיים שבב זיכרון בלוח והק"מ העדכני נצרב בו. מומחי האלקטרוניקה של הפורום יכלו אולי לפרט יותר על האופן הפיזי שפעולה זו מבוצעת.

פורסם

האם ייתכן והמד אוץ מקבל את הנתונים ממחשב הרכב ? דהיינו, החלפת מחשב בלבד תשנה את מד האוץ ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

זיכרון בלתי נדיף כלשהו, סביר להניח שמדובר בזיכרון מסוג Flash, וסביר להניח שלפחות בחלק מלוחות השעונים הזיכרון הזה איננו רכיב נפרד (כדי שלא יתעסקו איתו), אלא הסיליקון שלו כלול בתוך המעבד המרכזי שבלוח השעונים.

ידוע שכל מכון ספידומטרים יודע לשנות את הקילומטראז' לכמה שרוצים כך שמעבר לדרך הטריוויאלית של שינוי מסודר דרך מחשב הרכב ישנן גם דרכים עוקפות. למרות שאני לא יודע בוודאות איך הם עושים זאת אני יכול לחשוב על כמה דרכים דיי בטוחות שאני לא הולך לפרט כאן מסיבות ברורות.

• תוכן חדש...