Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לדוד שלי יש הונדה סיויק 96.

לפנ כמה ימים "נגמר לו המצבר" והוא לא הצליח להתניע, הוא החליף מצבר חדש והתקלה עדיין קיימת, לאחר יום ללא התנעה המצבר מתרוקן.

יום שישי אני הולך לבדוק את הזליגה ואת הגורם לבעיה של התרוקנות המצבר.

מה הזליגת זרם שצריכה להיות בטווח הנורמלי?

אני אמדוד כך:

לנתק את המינוס מהמצבר ויחבר רב מודד בין הקוטב מינוס לכבל (חיבור הרב מודד בטור למינוס)

מה התוצאה התקינה שצריכה להיות? בMA?

פורסם

לפני שאתה עושה את זה, וודא שאין באוטו "מרים חלונות" , כלומר ברגע חיבור המכשיר, באם יש מרים חלונות (שמחובר לשלט) ובאם יתחיל לפעול, אתה יכול לומר "ביי ביי" למכשיר שלך, אלא אם יש לו נתיך הגנה ,וכנראה שאין.

אם אין מרים חלונות , אז אולי תעבור זאת בשלום.

זליגה סבירה עד 0.06 אמפר. (שישה מיליאמפר)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה דני.

יש ברכב אזעקה של קליפורד שהיא דפוקה ועושה בעיות וסביר להניח שהיא הגורם לבעיה.

המכשיר שברשותי פשוט מאוד ולא נורא אם ישרף.

עכשיו אפשר להתניע את הרכב בלי ליחלוץ על השלט כי האזעקה דפוקה פעם היא הייתה עובדת, אז אפשר לנתק אותה בצורה כזאת שרק לנתק את הקוננקטור הראשי למוח של האזעקה?

אם אני יתק את הקונקטור הראשי של המוח של האזעקה הרכב יתניע?

נכון לעכשיו אפשר להתניע בלי לילחוץ על השלט(האזעקה מחוברת אך לא תקינה ולא עובדת.)

פורסם

באזעקה הזו, אם תנתק את מחבר מח האזעקה רוב הסיכויים שהרכב יניע.

אם לא , הרי יש לבצע גישור של שני חוטים להניע. (אני שולח לך הסבר בהודעה פרטית, לא סביר לרשום מידע כזה לעיניי כל, במיוחד אם יש כאן גורמים "פליליים" שמשוטטים כאן)

אל תנסה להניע כאשר המכשיר מחובר בטור, אז הוא יראה כמו גריל שרוף.

להדגשה, זליגה בודקים כאשר מפתחות הרכב מחוץ לרכב, לא בסוויץ, בטח לא מונע, גם לא בתהליך הנעה.

ההסבר ששלחתי לך בהודעה הפרטית, נועד לחלץ אותך ממצב שאם משהו ישתבש , האזעקה אולי לאחר הבדיקה תתחיל לפעול, ואם לא תצליח להשתלט עליה, לא תוכל להניע. אם תיישם את התיאור שרשמתי לך, הוא יניע. (אמור בכל אופן)

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה דני!!!

מצטער שלא הייתי ברור אך אני יודע שבודקים זליגה בזמן שהמפתחות מחוץ לסוויץ.

הסברתי לך את הבעיות ועזרת לי (בה"פ) תודה רבה!

פורסם

עוד בעיה באותו הרכב:

יש קשיים בהתנעה, בזמן שמקישים את הקוד ואז מנסים להתניע אין המנוע לא מניע, יש סטרטר ואין התנעה, אז כדי להתניע צריך לתת סטרטר ארוך ולפמפם עם הגז עד שהמניע.

אין קשר למנוע קר או חם הבעיה תמיד קיימת בכל מצב.

זה קשור לפלאגים? כי איזה חשמלאי שם פלאגים עם 3 אלקטרודות.

פורסם

יש לנטרל דבר דבר. יש לבדוק מה הבעיה, יתכן ויש קשר למערכת המיגון ויתכן שלא. עקב ריבוי הבעיות ברכב, אני מציע לקחת לבעל מקצוע מוכח, שיבדוק את הבעיות.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זליגה סבירה עד 0.06 אמפר. (שישה מיליאמפר)

התכוונת ל 60 מיליאמפר.

בדקתי זליגה ויש 0.43 בדקתי כאשר המודד היה על מצב "10A".

מה עושים?

יש לאתר את המעגל שגורם לזרם הפראזיטי הגבוה ע"י ניתוק נתיך אחר נתיך עד שרואים שזרם יורד לרמות תקינות ויודעים איזה מעגל גורם לבעייה . לאחר מכן יש לעיין בשרטוטי חשמל ולבדוק איזה צרכנים יושבים על הנתיך "הבעייתי".

פורסם

לא תקין, חריג!

גש לחשמלאי שהחליף את המצבר שימצא את הזליגה, או בעצם אולי לחשמלאי אחר, כי אם הוא החליף מצבר בזמן שבעצם יתכן והבעיה נעוצה בזליגה, זה אולי מוזר.

בכל אופן, הבדיקה שדניאל הציע, מעולה. בכל אופן, בדוק ראשית שאין מצב שאור תא מטען דולק, או לחצן מכסה מנוע אינו נלחץ כראוי למרות שמכסה המנוע סגור (בעצם, האם בדקת שלחצן מכסה מנוע פועל כראוי? כי אם חיברת מכשיר מדידה למצבר, המכסה פתוח, ואם יש לחצן , הוא מדליק את האור.....)

יתכן שרדיו מחובר לא נכון (אמורה להיות זליגה נמוכה יותר) , אור ,תא כפפות למשל, טלפון בדיבורית שמושך טעינה ועוד ועוד.

הזליגה שציינת , נמוכה לכאורה ממשיכת זרם של נורת תאורה רגילה , וגבוהה לכאורה ממשיכת זרם של רדיו או דיבורית או מכשיר אחר שהשתבש, אבל זה מה שיש , את זה צריך למצוא.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אהה וואלה אתה צודק, בדקתי את הזליגה כאשר המכסה מנוע פתוח (אולי גם האור בתקרה היה פועל כי המכסה פתוח)

אבדוק שוב.

תודה.

• תוכן חדש...