Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני נמצא נכון לעכשיו קצת יותר משנתיים בצבא, ולאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות מה אני הולך ללמוד אחרי הצבא. הבעיה היא שלמרות שהשקעתי בזה הרבה מאוד מחשבה (והרבה זמן בחיפוש אחר מידע שונה), לא הצלחתי להגיע למסקנה מה ללמוד.

יש לציין כי הייתי עתודאי לפני כשנתיים למשך סמסטר אחד, אך פרשתי שכן לא הייתי בשל עדיין ללימודים אקדמיים, וגם לא הייתי בטוח שבחרתי את המקצוע הנכון (למדתי הנדסת חשמל בטכניון).

בכל מקרה לגבי המקצוע.. מצד אחד אני יודע שישנם מספר תחומים שאני לא ארצה ללמוד - מדעי החיים, שכן זה לא מעניין אותי, כנ"ל גם לגבי מדעי הטבע (אומנם אני אוהב מקצועות ריאליים, אך מצד שני אני לא ממש מת על תיאוריה, ומעדיף יותר את התחום המעשי), וכנ"ל גם לגבי רפואה (לימודים ארוכים, יותר הומני ברובו מאשר ריאלי, כמו כן אני לא בטוח שאוכל לנתח או לחורר יצורים חיים).

לסיכום, נשארתי עם תחום ההנדסה, הבעיה היא שמכאן אין לי ממש מושג לאן ללכת.

להנדסת תעשיה וניהול אני לא אלך, גם לא להנדסת תוכנה או מדעי המחשב (התנסיתי די הרבה בתכנות, וזה לא "מיי כאף אוף קופי").

יוצא שאני נשאר עם הנדסת חשמל, הנדסת מכונות והנדסת בניין. כמו כן יש את הנדסה כימית והנדסת חומרים שאני לא ממש יודע מה לומדים ובמה מתעסקים בתכלס, אם כי לפי המידע המועט שיש לי יתכן כי הנדסה כימית תעניין אותי.

אם יש למישהו עיצות איך לבחור מה ללמוד, או כל מידע שימושי לגבי כל אחד ממקצועות ההנדסה שציינתי (או כל מקצוע אחר שיתאים לדעתו), אני אודה על כל פיסת מידע. :-)

תודה.

פורסם

השיקול הראשון בבחירת מקצוע היא "כמה זה שווה בתלוש משכורת?" אל תשכח, המטרה היא שיום אחד תהיה נשוי, תרצה לקנות דירה, אוטו חדש ועוד ותצטרך תלוש משכורת שיכסה את זה או לפחות יקל עליך לעמוד בזה.

אם החלטת שאתה הולך ללמוד הנדסה השיקול כעת צריך להיות שילוב של שני שיקולים: 1. כמה אני נמשך למקצוע? 2. כמה זה שווה/מבוקש בשוק? שלב בין שניהם ותבחר.

הנדסת חשמל היא הפקולטה הכי נחשבת בטכניון, אחריה מחשבים, וכוללת הרבה תתי תחומים והתמחויות שלאו דווקא קשורים בתוכנה למרות שבמהלך הלימודים תתעסק גם בזה ובכלל תעודת מהנדס מהטכניון היא תעודה עם משקל כבד יחסית למקומות אחרים ומוכרת בכל העולם. אני קורע את התחת כרגע במכינה כדי להתקבל לחשמל בטכניון.

פורסם

השיקול הראשון ממש לא צריך להיות תלוש המשכורת. כסף לא יעשה אותך מאושר, ולקום בבוקר לעבודה עם סיפוק חשוב בהרבה מסוג הרכב \ הבית שיהיה לך.

שלא לדבר על כך שאם תצטיין, תגיע לתלושים יפים בכל מקצוע בו תבחר.

פורסם

דבר ראשון תודה על התשובה, דבר שני בשבילי השיקול הוא קודם כל מקצוע שיעניין אותי (נכון הכסף גם חשוב, מאוד אפילו, אבל שום סכום לא שווה את זה שאני אסבול במשך כמה עשרות שנים רק בגלל שהכסף סינוור אותי בהתחלה).

לגבי המקצוע, כמו שאמרתי הנדסת מחשבים (או תוכנה וכדומה) אני לא מעוניין ללמוד, ככה שפחות מעניין אותי כמה היא נחשבת.

ולגבי המוסד, אני כנראה אלך ללמוד בבן גוריון (הייתי גם בטכניון וגם בב"ש, ואני לא רואה סיבה ללכת לטכניון שוב אם יותר נוח לי ללמוד בב"ש. מה גם שבב"ש ישנן פקולטות הנדסה ברמה גבוהה לפי מה ששמעתי). מה שכן, נכון לעכשיו אני לא חושב אפילו על המוסד, קודם כל עלי להחליט על המקצוע.

פורסם

היי,

לא אפרט כאן יתרונות מול חסרונו של מכונות מול חשמל (את זה תוכל לראות כמה עמודים אחורה בOFF )

לגבי חומרים,

מהנדס חומרים מתעסק בעיקר ביעוץ ופיתוח חומרים חדשים (במקום שאני עובד בו)

החל ממטלורגיה (פיתוח סגסוגות חדשות, שילוב תרכובות, כיפוף צנרת נכון, ריתוך ועוד)

כולל חומרים מרוכבים (דבקים (תרמו פלסטי - תרמוסטי), משחתי/ שכבתי,פריפרגים, פיתוח מוצרים בהנחה רטובה ועוד) - זה נושא משולב להנדסה כימית.

פיתוח סוגים חדשים של למינטים ומטריצות וכו'.

אני בטוח שישנם עוד מגון רחב של נושאים ואולי כדאי לבצע חיפוש ולראות מה כתוב באוניברסיטאות על המחלקות האלו.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני חושבת שאתם מסתכלים על זה מהכיוון הלא הכון - המדד הראשון ללמידת מקצוע זה "האם זה מעניין אותי" ואחרי זה רק "כמה אני אוכל להרויח מזה". השיקול השני לדעתי הוא "כמה זמן אני מתכוון ללמוד" או יותר נכון - מה המטרה - תואר ראשון, שני, מאסטר וכו' וכו' וכו'.

אני יכולה מאוד להבין את ההתלבטות שלך לגבי הלימודים, אבל השאלה היא האם חשבת על משהו חוץ מהנדסה? למה לא משהו במדעים מדוייקים לדוגמה? למשל גיאופיזיקה הוא תחום מצויין, מעניין שיש מה לעשות איתו בהמשך (מניסיון של אחותי).

אני מניחה מהדברים שלך שמדעי החברה והרוח מחוץ לחשבון?

למען האמת מכל תואר אפשר להוציא תועלת כלשהי, ואפילו מתואר במדעי היהדות - אם להמשיך באקדמיה...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

להרמן, תודה על הפירוט, קראתי עוד קצת לגבי הלימודים, ואפשר להגיד שדי ירדתי מהתחום (גם בגלל אופי העבודה).

ליוליה, המטרה בינתיים היא תואר ראשון (תואר שני זה רק במקרה ואני ממש ארצה להמשיך ללמוד בתחום מסויים, או לאחר כמה שנות עבודה, אבל בינתיים זה לא על הפרק).

לגבי גיאופיסיקה, מה בדיוק עושים איתו בהמשך, ובמה הלימודים עוסקים? (מהשם של המקצוע אני מניח שמתעסקים בטח בתזוזות הלוחות הטקטוניים או משהו בכיוון? ונושאים דומים).

פורסם

בניגוד לשראגמן שמעלי,אני לא חושב שצריך את כל "תקופת החיפוש העצמי", אם אתה סגור על עצמך ועל הכיוון שלך,אל תבזבז לעצמך את הזמן.

אני חושב שאף אחד כאן לא יכול לייעץ לך מה ללמוד,כי אתה ילד גדול ויודע מה עושה לך את זה וכמה אתה מוכן להשקיע בלימודים.

מה שכן,אפשר לתת לך טיפים בסיסיים לגישה נכונה ובריאה לבחירת מקצוע:

1.הכי חשוב- תלמד משהו שאתה מתחבר אליו-ההגיון הבריא אומר שככל שאתה מתחבר ואוהב את מה שאתה לומד,ככה אתה משקיע ומצליח בו יותר,בין אם זה לימודי צילום מקצועיים,או לימודי רפואה כירורגית.

2.כמה אתה מוכן להשקיע מעצמך ? -חשוב שתדע כמה אתה מוכן להשקיע בלימודים,זה יכול להיות לימודים של פעמיים בשבוע לימודי ערב,וזה יכול להיות לימודים במתכונת מלאה של 4-5 ימים בשבוע.

המטרה למצוא תמהיל שמצד אחד לא יחנוק אותך,ומצד שני לא ימאיס עליך את הלימודים ואת המקצוע עוד לפני שסיימת ללמוד.

דבר נוסף שמתקשר לזה הוא הצד הפיננסי, יש מוסדות שהתואר\תעודה יעלה לך 20,000 שקל בסה"כ, ויש מקומות שבהם תפרד גם ממעל 80,000 שקל,כמה כסף יש לך להשקיע,וכמה מזה תקבל בעתיד חזרה ? (מתקשר לסעיף הבא).

3.מה ייצא לך מזה בסוף ?- אם אתה הולך ללמוד לימודים שיעלו לך 80,000 שקל,ובסוף יביאו לך לעלייה של 500 שקל בשכר החודשי (נטו),אז אולי כדאי לשקול את העניין מחדש.

מאידך,אם הלימודים עולים 80,000 שקל,אבל יוסיפו לך 5000 שקל נטו בחודש,אז תספר לי מה אתה לומד,אולי אני גם ילך על זה...:wink:

זה פחות או יותר הבסיס של הבסיס לגבי איך לבחור מקצוע,כאשר יש לקחת בחשבון כלל ברזל,שתמיד ישב לך בראש:

לא תמיד המקצוע שבחרת ללמוד הוא זה שתעסוק בו בסיום הלימודים.

כל עוד אתה מבין את הנקודה הזאת אתה בסדר.

שיהיה בהצלחה !

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ע"מ לא לצטט את זה שמעלי, שאני מאוד מכבד.

אגיד שכל מה שהוא כתב ובסדר הזה - היה סדר העדיפויות שלי.

פורסם

לעידן והרמן, אם אני אתחיל ללמוד השנה, יוצא שביום (או ימים בודדים אחרי) שאני משתחחר, למחרת אני כבר הופך לסטודנט. מצד אחד אני לא רוצה לחכות סתם שנה, אבל מצד שני אני צריך להיות ממש סגור על המקצוע שאני רוצה ללמוד כדי להתחיל השנה.

לגבי ההשקעה ומה שאני מצפה שיצא, אני מעוניין כמו שאמרתי ללמוד לתואר ראשון, וזאת על מנת למצוא לאחר מכן עבודה עם משכורת טובה ובתפקיד מכובד. כמו כן, אני מאמין שבלי תואר ראשון יהיה לי קצת קשה להסתדר, ואני לא רואה את עצמי מתפתח לאנשהו בלי תואר ראשון.

לגבי ההשקעה הכספית, אני מתכנן ללמוד בבן גוריון כנראה, אז ההשקעה היא שכר הלימוד (אולי אני אקבל מלגה אז זה יתקזז) + כל ההוצאות הנלוות, מגורים, אוכל, צילומים, ציוד וכדומה.

בסך הכל, את כל מה שאמרת לקחתי בחשבון, וכמו שאמרתי הגעתי לרשימה של מספר מקצועות בתחום ההנדסה, ומכאן הבעיה שאני לא יודע מה בדיוק לבחור.

תודה.

פורסם

בסך הכל, את כל מה שאמרת לקחתי בחשבון, וכמו שאמרתי הגעתי לרשימה של מספר מקצועות בתחום ההנדסה, ומכאן הבעיה שאני לא יודע מה בדיוק לבחור.

תודה.

אציע לך מה שעושים אצלנו בהנדסה: טבלת אלימינציה (אני אפילו מוכן לעזור)

לדוגמא:

חשמל (אילו נקודות בעד ונגד)

מכונות(בעד/נגד)

וכו'

לאחר מכן, תבנה שדות כמו.

תחום עניין (לדוגמא 1-9) ולאחר מכן תסכם.

קושי למצוא עבודה.

אפשרויות להיתפתח.

וכו' (כל מה שמעניין אותך)

אנחנו כאן בשבילך, שיהיה בהצלחה.

בכל מקרה, אם תבחר בב"ש זה באמת אחלה מקום, כנראה שאני מסיים כאן השנה ואני יכול לומר שזה היה אחלה של חוויה.

פורסם

בגיאופיזיקה למעשה מתעסקים עם הפיזיקה של האדמה ומדעים פלנטריים (השם המלא של החוג הוא גיאופיזיקה ומדעים פלנטריים).

למעשה התחומים שם נעים מפיזיקה, מתמטיקה, סייסמיקה, גיאולוגיה, קלימטולוגיה עד חקר החלל. הלימודים גם משלבים בהם תכנות.

אם אתה רוצה פירוט גדול יותר - גש לאתר של אוני' ת"א ותציץ בידיעון.

למען האמת - אני מציעה לך לעבור על הידיעונים של כל האוניברסיטאות כי אולי יש דברים שאתה או אנחנו פספסנו שעלולים לעניין אותך.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

שאל את עצמך שאלה פשוטה:

"איפה אני רוצה ליהיות בעוד X שנים מהיום?"

בין אם זה לבוש בחלוק לבן ומנסה לבדוק את הבעיות הפסיכולוגיות של אדם כל שהוא ועד ללשבת מול מסך מחשב ולמלות טבלאות.

כשבחרתי אני לעזוב את העבודה ולהתחיל ללמוד לייעוץ השקעות זה היה

א' כי זה היה מה שכל כך סיקרן אותי.

ב' ראיתי את הקורס הענק כהשקעה בעצמי. אתה לומד איך להגדיל כסף לאחרים וכן, גם לעצמך!

ג' אחרי ששאלתי את עצמי את השאלה הנ"ל, רציתי ליהיות במשרד עצמאי עם קליינטורה דיי פרטית ועל הדרך להרוויח לא רע בכלל.

המון בהצלחה.

GS300.

פורסם

אני מעדכן אתכם בסוג של הארה :-P שהייתה לי. בדקתי באתר של בן גוריון את השנתונים של הפקולטות השונות, וקראתי והתעמקתי לגבי כל פקולטה, ומצאתי מקצוע שבהתחלה לא ממש חשבתי עליו, הנדסה ביורפואית.

ממה שבדקתי זה די מעניין אותי, מצד אחד זה תואר של מהנדס, אבל לומדים שם קצת מכל נושא, למשל תורת המעגלים החשמליים, תרמודינמיקה, מבוא לאלקטרוניקה. ומצד שני לומדים גם את נושא הביולוגיה והרפואה, למשל אנטומיה, פיסיולוגיה של האדם ועוד. יוצא שהלימודים משלבים קורסים של מקצועות ההנדסה השונים (בעיקר חשמל, אך גם מכונות) וגם של רפואה וביולוגיה.

השאלה היחידה שנותרה לי היא האם יש עיסוק למהנדסי ביורפואה עם תואר ראשון? כלומר אני לא מצפה שיהיה היצע משרות כמו למהנדסי חשמל, אך אני רוצה שיהיו מקומות עבודה מכובדים בתחום. מישהו שמע על המקצוע, אפשרויות התעסוקה או כל דבר אחר שיעזור?

תודה.

• תוכן חדש...