Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב אוטומטי, תיבת ההילוכים אמורה להיות חכמה מספיק בכדי לבחור את ההילוך הנכון כך שגם ישמר סל"ד סביר לכח וגם צריכת הדלק תהיה סבירה.

השאלה שלי היא האם באמת זה קורה?

האם בעליה סבירה, שבה אני זוחל אחרי מישהו, עדיף להיות על D שבמצב זה הטורים די נמוכים, וכל פעם שנוגעים בגז התיבה מורידה הילוך ושניה אח"כ מעלה בחזרה (קיק קטן), או האם עדיף להיות על O/D או להוריד למצב "3" בתיבה?

מהו המצב שאמור להיות חסכוני יותר? (לדעתי המצב ה"ידני" הגיוני שיהיה חסכוני יותר כי כך אני חוסך העברות הילוכים מיותרות)

מהו המצב ש"מזיק" יותר לתיבה? (מצד אחד היא מיועדת לעשות מה שבראש שלה, ומצד שני יותרר פעולות = יותר שחיקה)

האם העברת הילוכים "מ-D למצב אחר פוגעת יותר בתיבה מאשר העברות אוטומטיות של התיבה?

בקיצור, האם עדיף לעלות על סל"ד נמוך יחסית על D (במצב שבו בידני הייתם מורידים הילוך), אבל לא לגעת בתיבה, או האם עדיף לעלות על סל"ד נורמלי ולהגביל את התיבה?

אופיר

פורסם

כל גיר,אפילו גיר של רכבים משנות ה80 ,יהיה חכם כדי להוריד הילוך בעליה ולהתאים את ההילוך למהירות (מה שכן הממיר מומנט מסרס קצת את המנוע).

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ובכל זאת, במצב שאתה מתאור, עדיף להגביל את הגיר להילוך 3, על ידי הבורר או לחצן O/D OFF, כדי למנוע החלפות מיותרות, ולקבלת כוח זמין ומיידי. לחצן ביטול OVERDRIVE מיועד בדיוק למצבים האלו, ויצרנים שמו אותו בשביל שתשתמש בו, ולא סתם ליופי.

פורסם

מחזק את BUKI

תבין, הגיר לא רואה את תנאי הכביש, לא יודע אם העלייה הנוכחית מתמשכת לעוד ק"מ או מסתיימת בעוד מטר. הגיר גם לא רואה את הרכב שעומד לחתוך אותך ואת עומסי התנועה.

מסקנה: בד"כ התוכנית של מחשב הגיר טובה מספיק כדי לבחור הילוך מתאים, מאידך בתנאי דרך בעייתיים יש יתרון לבחירה האנושית.

פורסם

כן ,אין מצב

הבעיה היא שהרכב מתחיל ב 2 ואז בבום חזק לראשון ,וזה במוקדם או מאוחר יפרק לי את הגיר

רוצים את כל פרקי TOP GEAR...?.:arrow:

פורסם
מחזק את BUKI

תבין, הגיר לא רואה את תנאי הכביש, לא יודע אם העלייה הנוכחית מתמשכת לעוד ק"מ או מסתיימת בעוד מטר. הגיר גם לא רואה את הרכב שעומד לחתוך אותך ואת עומסי התנועה.

מסקנה: בד"כ התוכנית של מחשב הגיר טובה מספיק כדי לבחור הילוך מתאים, מאידך בתנאי דרך בעייתיים יש יתרון לבחירה האנושית.

תודה לכל מי שהגיב.

הסיבה היחידה שתהיתי בנושא היא שהעברת הבורר באוטומט מרגישה כל כך "קשה", כאילו לא ממש אמורים לשחק איתו

בגל מקרה, אם זה לא הורס, אז בהחלט שווה לנסות ולראות

פורסם

..זה לא.

אני אגב מוצא את עצמי לוחץ על כפתור הOD לא מעט, זה מקל על הנהיגה, ועל הבלמים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כשהקורולה של אשתי מטפסת את הקסטל (כיוון ת"א) וישנם עומסי תנועה, הרבה פעמים הגיר מתחיל לשחק בין 2 ל- 3 וחוזר חלילה.

לטובת שלמות המנוע והגיר אני ממליץ לה לנהוג כשהגיר על 2.

פורסם
מחזק את BUKI

תבין, הגיר לא רואה את תנאי הכביש, לא יודע אם העלייה הנוכחית מתמשכת לעוד ק"מ או מסתיימת בעוד מטר. הגיר גם לא רואה את הרכב שעומד לחתוך אותך ואת עומסי התנועה.- לא נכון

בתיבות הילוכים מודרניות תוכנת ניהול הנסיעה+חיישנים מזהה התנגדות וחיכוך, כאשר הינך נוסע בעלייה/ירידה או גורר או נוסע מול רוח נגדית בהתאם לכך התיבה מורידה/מעלה הילוך.

ברכבים מודרנים או רכבי יוקרה כמו גולף דור 5 זה עובד מצויין כמו כן הכפתרים O/D או הורדה ידנית של הילוך מיותר וגם הכפתור הזה נעלם...אין צורך 'לשחק עם ההילוכים' התוכנה תעשה זאת טוב יותר ונכון יותר מאשר הנהג הממוצע.

איזה כייף לי :)

פורסם
כשהקורולה של אשתי מטפסת את הקסטל (כיוון ת"א) וישנם עומסי תנועה, הרבה פעמים הגיר מתחיל לשחק בין 2 ל- 3 וחוזר חלילה.

לטובת שלמות המנוע והגיר אני ממליץ לה לנהוג כשהגיר על 2.

הכול תלוי בתכנון התיבה והתוכנה אצלי בגולף התיבה לא משחקת כמו שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אתה צודק, וגם דורקי צודק, אתם פשוט מדברים על דברים שונים.

יש הבדל באופן פעולה של תיבת 4 הילוכים משנת 95, לתיבת 5 הילוכים מתקדמת מהשנם האחרונות.

אני רואה את זה הרבה בדרך לירושלים וחזרה. מכוניות אוטומטיות עם 100 כ"ס מעקבות את התנועה ועולות ב 80 קמ"ש, כי בהילוך 4 המנוע מסתובב ב 2000 סל"ד ואין לו כוח לעלות. לא כל הנהגים אוהבים ללחוץ גז עד הסוף, ובמצב אחר הילוך לא יורד.

בכלל, השאלה כללית מידי, אבל, איפו שיש לוצן ביטול OVERDRIVE, חייבים להשתמש בו. הלחצן קיים, כי התיבה/תוכנה לא מכסה את כל מצבי הנהיגה.

עם התקדמות הטכנולוגיה, נעלם הצורך להשתמש בלחצן, וגם הלחצן עצמו.

• תוכן חדש...