Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקרה שקרה במכון הטסטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בסיפור מעצבן שחוויתי באחד ממכוני הטסטים באיזור השפלה,לא אציין את שם המכון מחשש לנקמה,

רק עליי לציין שזאת כבר שיטה שם ואני יודע שלא גיליתי את אמריקה,

אז נכנסתי כבר בשבוע שעבר להעביר רכב של עבודה טסט,מצאו שם ליקויים קטנים כמו נורות חניה שרופות,נורת מספר רכב שרופה,אי המצאות ערכת עזרה ראשונה,אי המצאות מושבים(הרכב במקור רכב נוסעים שהמושבים פורקו לצורך העמסת סחורה)

מספר רכב לא תקין,והדבר הכי מסובך נזילת סולר מבית פילטר,

לאחר תיקון כל הליקויים החלפת נורות שרופות,כיוון אורות,החלפת בית פילטר,ניגשתי שוב לטסט,לפני כן דיברתי שם עם בעלי המכון מכרים שלי,ויתרו לי על המושבים והערכת עזרה ראשונה,היה צורך רק בלוחית זיהוי(מקובל עליי),

בסוף החשבון היה 120 ש"ח,נדהמתי ושאלתי על מה?עבודות חשמל ולוחית זיהוי ענו,עבודות חשמל?שאלתי,כן אמרו החלפנו נורות וכיווונו פנסים,התחלתי להתקומם,אך שותפי לעבודה אמר "עזוב בוא נשלם ונברח מפה לפני שיכשילו אותך על המושבים" האמת שהוא צודק,אבל גם אם המכון מחליף נורה בשני שקלים למה הוא גונב אותנו ב68 ש"ח?על מה אנחנו משלמים אגרה?

אני יודע שכולם נוהגים כך וזה נהפך כבר לשגרה,אך מה זה בא לי לערב את אמנון לוי:evil::bad-word::bad-word:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד לא אמר לך לתקן דווקא שם.

זה בדיוק כמו שחברת השכרה אומרת לך שתחזיר רכב מלא בדלק.

ואם אתה לא מחזיר מלא, משום מה חצי טנק עולה לך כמעט כמו טנק שלם.

למה ? כי כך קבעו חברות ההשכרה.

אני בא לטסט, אחרי שעברתי על כל הדברים הקטנים שאני יכול לבדוק ולסדר לבד. לא בא לי להיכשל בגלל נורה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אף אחד לא אמר לך לתקן דווקא שם.

.

אף אחד לא מכריח אותך לתקן במקום, לכן נותנים לך הארכה לתקן את הליקויים ולחזור.

גם אותי הכשילו בשנה שעברה על מגב אחורי לא תקין (למרות שאני לא משתמשת בו), הפנו אותי לעמדה בה ניתן להחליף מגבים נורות וכו', אמרתי תודה רבה, נסעתי לדרכי וחזרתי למחרת עם מגבים חדשים העולים חצי מחיר מהמחיר שבו מוכרים במכון טסטים.

לפעם הבאה, לצאת מהמקום לתקן בחוץ ולחזור שוב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זו לא גנבה (לדעתי), הכל הוא עיניין של היצע וביקוש.

אף אחד לא מכריח אותך לרכוש ולתקן במקום הכסף הוא שלך, ולכן אתה יכל לבחור היכן להשתמש בו.

יקר לך, לא מתאים לך, קח את הרכב ותתקן במקום אחר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מצטרף לדיעה של קודמי.

אמנם, אתה צודק, וזה כבר נהיה הרגל למצוא תקלות (גם אמיתיות) ולהמליץ לך לתקן אצלם במכון. שוב, אם אתה בוחר לתקן אצלם, זה כבר עניין שלך ואתה תישא בתוצאות.

120 שקל, לרכב דיזל המשמש לעבודה זה באמת כלום כסף. לא הציעו לך תוסף לדלק (חצי ליטר סולר) לשיפור הזיהום אויר (שאין לך) ?

ראיתי גם אנשים ששילמו 50 שקל להחלפת מנורה, כי הם לא יודעים להחליף בעצמם. תקין ביותר, אולי קצת יקר, אבל מה לעשות? מי שלא יודע לסדר בעצמו, ישלם. ידע=כסף, וזו משוואה מאוד ישנה.

ד"א, כיוון אורות המכון צריך לעשות לך ללא תשלום, וזה על פי חוק (שלא רבים מכירים).

מצד שני, השיטה הזו יעילה לפעמים. נאמר ויש לך רכב עם מחלה כרונית - זיהום אויר. במקום להחליף חצי אוטו בעלות של אלפי שקלים, הם ממליצים לשים תוסף (אמיתי, רק שלא פותר לך את התקלה) תמורת 200 שקל, ומרגע זה זו הבעיה שלהם.

אני אישית אוהב לראות 3 או 4 בוחנים על הרכב, עושים שמיניות באויר על מנת להעביר אותו את הבדיקה, ולבסוף "משאילים" נתונים מרכב אחר ומלבישים על שלך, רק כדי שתעבור (למרות, שלא מומלץ לתת להם לחרבש את האוטו יותר מידי).

ולכל הירוקים- אל דאגה, המערכת שלי בטיפול למניעת זיהום אויר (וחיסכון בדלק).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
אף אחד לא מכריח אותך לתקן במקום, לכן נותנים לך הארכה לתקן את הליקויים ולחזור.

גם אותי הכשילו בשנה שעברה על מגב אחורי לא תקין (למרות שאני לא משתמשת בו), הפנו אותי לעמדה בה ניתן להחליף מגבים נורות וכו', אמרתי תודה רבה, נסעתי לדרכי וחזרתי למחרת עם מגבים חדשים העולים חצי מחיר מהמחיר שבו מוכרים במכון טסטים.

לפעם הבאה, לצאת מהמקום לתקן בחוץ ולחזור שוב.

ל'

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון,את החלפת הנורות אני ביצעתי,זה עדיין בתחום של כל אדם עם ידיים שמאליות,

אבל במקום לחייב אותי על 50 ש"ח עבור לוחית זיהוי,הוא הכניס לי את האלמנט על הנורות שבעצם אני זה שהחלפתי,

אבל מה הוא עשה לי מערוף על המושבים,"אז מה אני לא ייתן לא לגנוב אותי",

הבנתם על מה אני מתעצבן?על האלמנט שהוא הכניס לי,לא על ה-120 ש"ח שלא יצאו לי בכלל מהכיס,זה רכב של העבודה,

ואני יודע שאם הייתי מתעקש לא לשלם עבור הנורות השרופות "שהוא החליף" אז הוא היה מחפש אותי על דברים אחרים,

זה ממש ניצול

פורסם
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון,את החלפת הנורות אני ביצעתי,זה עדיין בתחום של כל אדם עם ידיים שמאליות,

אבל במקום לחייב אותי על 50 ש"ח עבור לוחית זיהוי,הוא הכניס לי את האלמנט על הנורות שבעצם אני זה שהחלפתי,

אבל מה הוא עשה לי מערוף על המושבים,"אז מה אני לא ייתן לא לגנוב אותי",

הבנתם על מה אני מתעצבן?על האלמנט שהוא הכניס לי,לא על ה-120 ש"ח שלא יצאו לי בכלל מהכיס,זה רכב של העבודה,

ואני יודע שאם הייתי מתעקש לא לשלם עבור הנורות השרופות "שהוא החליף" אז הוא היה מחפש אותי על דברים אחרים,

זה ממש ניצול

הבנתם?:?:

פורסם

מדוע אתה לא פונה אל מנהל המקום ומיידע אותו על מה שהתרחש?

במקרה הגרוע ביותר שבו אתה חושש שיתנקמו בך תעבור למקום טסטים אחר.

ל'

פורסם
מדוע אתה לא פונה אל מנהל המקום ומיידע אותו על מה שהתרחש?

במקרה הגרוע ביותר שבו אתה חושש שיתנקמו בך תעבור למקום טסטים אחר.

ל'

הצחקת אותי,בעל המכון הוא זה שהמציא את הקומבינה הזאת,תחשבי כמה אלפים הוא דופק מהקומבינות האלה..

פורסם
מצטרף לדיעה של קודמי.

אמנם, אתה צודק, וזה כבר נהיה הרגל למצוא תקלות (גם אמיתיות) ולהמליץ לך לתקן אצלם במכון. שוב, אם אתה בוחר לתקן אצלם, זה כבר עניין שלך ואתה תישא בתוצאות.

120 שקל, לרכב דיזל המשמש לעבודה זה באמת כלום כסף. לא הציעו לך תוסף לדלק (חצי ליטר סולר) לשיפור הזיהום אויר (שאין לך) ?

ראיתי גם אנשים ששילמו 50 שקל להחלפת מנורה, כי הם לא יודעים להחליף בעצמם. תקין ביותר, אולי קצת יקר, אבל מה לעשות? מי שלא יודע לסדר בעצמו, ישלם. ידע=כסף, וזו משוואה מאוד ישנה.

ד"א, כיוון אורות המכון צריך לעשות לך ללא תשלום, וזה על פי חוק (שלא רבים מכירים).

מצד שני, השיטה הזו יעילה לפעמים. נאמר ויש לך רכב עם מחלה כרונית - זיהום אויר. במקום להחליף חצי אוטו בעלות של אלפי שקלים, הם ממליצים לשים תוסף (אמיתי, רק שלא פותר לך את התקלה) תמורת 200 שקל, ומרגע זה זו הבעיה שלהם.

אני אישית אוהב לראות 3 או 4 בוחנים על הרכב, עושים שמיניות באויר על מנת להעביר אותו את הבדיקה, ולבסוף "משאילים" נתונים מרכב אחר ומלבישים על שלך, רק כדי שתעבור (למרות, שלא מומלץ לתת להם לחרבש את האוטו יותר מידי).

ולכל הירוקים- אל דאגה, המערכת שלי בטיפול למניעת זיהום אויר (וחיסכון בדלק).

ברצוני לדעת, בקשר לחוק כיוון האורות בחינם, האם קיים כזה חוק באמת , שכשאני מגיע למכון, הכל עובר חלק ואני מבקש כיוון אורות מהם, הם אמורים לעשות לי אותו ואם הם מסרבים אני אמור להזכיר להם שזהו החוק? אודה לך מאוד אם תוכל לכוון אותי לפחות איפה ניתן למצוא אותו כתוב, או ציטוט שלו, תודה.

פורסם

לגבי כיוון אורות

אתה לא צריך לבקש.

במהלך הבדיקה אם הבודק רואה שלא מכוון הוא אמור תוך כדי בדיקה לכוון ולהעביר.

יכול להיות שהבודק מתעצל לכוון, אבל מבחינתך (התאורטית) אם הוא העביר אותך, אז או שהאורות היו מכוונים מלכתחילה, או שהוא כיוון עם מברג שקוף.

בוחן לא אמור להכשיל על כיוון אורות, כל עוד מדובר רק בכיוון.

אם יש כשל בברגי הכיוון - את זה הוא לא יתקן וכמובן בגלל שלא ניתן לכוון הוא יכשיל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הצחקת אותי,בעל המכון הוא זה שהמציא את הקומבינה הזאת,תחשבי כמה אלפים הוא דופק מהקומבינות האלה..

רוצה לשנות את מה שקרה?

יש לך זמן פנוי?

אכפת לך מאנשים אחרים ואתה לא רוצה שזה יחזור על עצמו?

אפשר לפנות ל:

משרד התחבורה-מרכז מידע ארצי ממוחשב הפועל 24 שעות ביממה.

*5678

משרד התחבורה נציבות תלונות הציבור-מטפלת ב: הזנחה, מחדל, חוסר התחשבות, מחדל של עובד משרד התחבורה, או גורם חיצוני בפיקוח המשרד: חברות התחבורה הציבורית,מוניות,חברות תעופה,יבואני רכב,מוסכים וכו'.

תלונות מתקבלות רק בכתב בכתובת:

משרד התחבורה נציבות תלונות הציבור

בנין השירות המטאורולוגי

ת.ד 42

בית דגן 50250

או בכתובת הדוא"ל:

[email protected]

או באמצעות אתר האינטרנט בכתובת:

www.mot.gov.il

ל'

• תוכן חדש...