Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שיש צורך להמתין לאחר הנעה לפני נסיעה על מנת לאפשר לשמן להגיע למיסבים של הטורבו ולשמן אותם.

כמו כן בכיבוי הבנתי שיש צורך להמתין דקה עד שהמניפה של הטורבו תפסיק להסתובב.

השאלה איך בדיוק הגיעו למסקנה שצריך להמתין דקה? מישהו עמד והסתכל שהמניפה מפסיקה להסתובב, או שהשמן מגיע?

יש לי חבר שטוען שצריך להמתין בכלל 2 דקות ( פאג'רו קינג, דיזל) ובשיחה שערכתי עם בוחן רכב ביום שישי ( שעשה רושם של אחד שמבין על מה הוא מדבר) במכון בדיקה ברעננה

הוא טען שאין צורך להמתין לאחר הנעה, ואילו לפני כיבוי ממתינים דקה לאחר נסיעה בין עירונית ו15 שניות לאחר נסיעה עירונית.

מי צודק?

1. האם כאשר אני נניח מניע את הרכב ומדרדר אותו בניוטרל או מבצע איתו יציאה מחניה ללא לחיצה על הגז

זה מותר ויכול להחשב בספירה של זמן ההמתנה לאחר ההנעה או שנגרם נזק כלשהו? (פאסאט דיזל)

2.נניח שאני מבצע נסיעה איטית במהירות של כ40-50 קמ"ש לפני הכיבוי

עם לחיצה עדינה על הגז (לא עובר את ה1800 סל"ד)

האם זה תחליף להמתנה לפנ כיבוי? או שנגרם נזק?

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

• ספונסר פורום
פורסם
אני מחכה בין 2 דקות ל10 דקות תלוי איך נסעתי לפני הכיבוי.

לטעמי זה הקרבה קטנה בשביל החיים של הטורבו.

רק 10 דקות? אני במקומך משאיר את המנוע מונע עד הבוקר,בשביל מה לחכות?

לפני הנעה במנוע דיזל יש להמתין לכיבוי מנורת הסליל(לא תקף במסילה משותפת),ללא קשר לטורבו.

לאחר נסיעה מאומצת,מניפת הטורבו עדיין מסתובבת בסל"ד גבוה,כיבוי של המנוע יפסיק את זרימת השמן אליה,עקב כוח התנע(התמדה) הציר ימשיך להסתובב,ללא שימון מה שיגרום לשחיקה מוגברת בציר.

באם הגעת מנסיעה איטית,אין צורך להמתין כלל,הציר מסתובב לאט(יחסית),לאחר נסיעה מאומצת,יש להמתין כחצי דקה עד דקה לצורך האטת הציר,הציר אינו עוצר בסרק,הוא מסתובב מרגע הנעת המנוע.

אורן

פורסם

אני לא מסוגל לחשוב על מצב, בשימוש יום-יומי, בו אחרי נסיעה מאומצת אתה מיד מכבה את הרכב.

תמיד יש עוד כביש שמוביל הביתה/לחניה/לעבודה, שבו חייבים לנסוע כמו בני אדם, ואח"כ יש תמרוני חניה במהירות זחילה.

כך שאת הדקה מנוחה הטורבו מקבל.

מצד שני, תמיד אפשר רגע לפני שעוצרים לתת לחיצה אחת אפילו בהילוך ראשון, לכמה שניות, וזה כבר מביא את הטורבו למקסימום מהירות סיבוב.

אבל אין ספק שהטורבו לא ממשיך להסתובב כל כך מהר, הרי ברגע שעזבת את הגז ולחצת שוב, כבר יש השהית טורבו מורגשת, כלומר מהירות הסיבוב של הטורבו קטנה באופן מידי.

פורסם

ממתין כחצי דקה לפני נסיעה וכחצי דקה עד דקה וחצי לאחריה, אם לחצתי קצת יותר אז אני ממתין 2 דקות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כמו שאמרו קודמיי, אין צורך להשתגע, יש להמתין כ- 20 שניות עד חצי דקה בהנעה הראשונה של היום, עד למצב בו הטורים מיוצבים ואז יוצאים לדרך בנסיעה רגועה למשך כ- 5 עד 10 דקות.

לפני כיבוי אני ממתין כחצי דקה ובזמן הזה אני מכניס לכיס פלאפון, ארנק.. סוגר חלונות, סאן-רוף, רדיו-דיסק, אורות.. (עברה חצי דקה ?) וסוייטצ'.

במידה וזו הייתה נסיעה בה הטורים לא היו במקומם הטבעי (או שכן? :-C) אזי אני ממתין את ה- 30 שניות הרגילות + 30 שניות של מוסיקה.

הכל בשביל שהשחורה תהיה נחמדה במוסך.. אה ובסיבובים, לא אוהב תת היגוי :)

בברכה, אבי והקופרה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

בהרבה מכוניות מודרניות לא קיימת ההוראה משום שאין בה צורך. מסבי הטורבינה הם מסוג מודרני ומתקדם, הרבה פעמים על בסיס קרמי ומסוג "סגור", כלומר תרמיל שימון שסוגר על המסב ודחוס בגריז מיוחד.

פורסם
ממתין כחצי דקה לפני נסיעה וכחצי דקה עד דקה וחצי לאחריה, אם לחצתי קצת יותר אז אני ממתין 2 דקות.

עידן

כדאי מאד להמתין את הזמן הזה ואני עושה זאת תמיד, ואני דיי בטוח שהנושא גם מוזכר בספרי החברה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

מוויקיפדיה:

Turbochargers can be damaged by dirty or ineffective oil, and most manufacturers recommend more frequent oil changes for turbocharged engines; many owners and some companies recommend using synthetic oils, which tend to flow more readily when cold and do not break down as quickly as conventional oils. Because the turbocharger will get hot when running, many recommend letting the engine idle for one to three minutes before shutting off the engine if the turbocharger was used shortly before stopping (most manufacturers specify a 10-second period of idling before switching off to ensure the turbocharger is running at its idle speed to prevent damage to the bearings when the oil supply is cut off). This lets the turbo rotating assembly cool from the lower exhaust gas temperatures, and ensures that oil is supplied to the turbocharger while the turbine housing and exhaust manifold are still very hot; otherwise coking of the lubricating oil trapped in the unit may occur when the heat soaks into the bearings, causing rapid bearing wear and failure when the car is restarted. Even small particles of burnt oil will accumulate and lead to choking the oil supply and failure. This problem is less pronounced in diesel engines, due to the lower exhaust temperatures and generally slower engine speeds.

פורסם

ההנחיה להמתנה של מספר דקות שייכת למנועי דיזל גדולים מאוד של משאיות וכלים כבדים שציר המגדש והמניפות שלו מאוד כבדות וקצת תאוטתם איטי יותר.

כיום המגדשים של הרכב הפרטי/מסחרי קל מגיבים מהר יותר גם להאצה וגם להאטה, ונחוצים מספר שניות בודדות כדי להגיע למהירות סרק של ציר המגדש.

חלק מנושא זמן ההמתנה תלוי גם בחום צד הפליטה של הטורבו, לאחר מאמץ מתמשך של המנוע צד הפליטה של הטורבו מתחמם מאוד ודרוש זמן צינון של דקה או שניים לפני שמדוממים מנוע, גם אם ציר הטורבו האט, ובזאת למנוע מהשמן מנוע שנמצא בציר הטורבו להתחמם יתר על המידה להשרף ולהפוך לזפת - שבעתיד יגרום לבעיות ספיקת שמן למגדש.

פורסם

לסיכום התגובות ניתן לומר שנסיעה איטית לפני ההגעה + תמרוני חנייה + המתנה של 20-30 שניות , יספיקו.

השאלה אם מותר לנסוע בניוטרל לאחר הנעה במקום להמתין ללא נסיעה?

האם יכול להגרם נזק כלשהו? (בנסיעה בירידה מתונה כ200-300 מטר)

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

מי שמוטרד שידאג להרכיב לו "טורבו טיימר".

אגב, ישנם מגדשים המקוררים גם על ידי מים ובהם המצב טוב יותר מבחינת החום והעברתו מן המגדש החוצה.

וזו דעתי בנושא.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...