Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי קנייה סוברו DL 1600 קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכול חברי הפורום.

רציתי לדעת כמה דברים בנוגע לסוברו DL שנת 87 קופה.

1.מחיר מחירון

2.אמינות

3.אחזקה (חלקים)

4.צריכת דלק

אני קונה את הרכב לא בישביל למכור אותו אחרי כמה שנים אלה בישביל ללמוד אליו כול מיני דברים כמו איך לעשות צבע טיפולים לבד ועוד....

תודה מרוש

יהב

פורסם

מחירון יקר,אבל תלוי במצב הרכב,הרוב שחוטות ובלויות,וגם דורשים עליהם מחירון, חבר שלי מכר קופה 86 ב 12 אלף,אבל היא הייתה שמורה מאוד ומושקעת.

אבל מאידך,גם רכב הכי שחוט תוכל להביא למצב טוב עם השקעה מינימאלית.

אמינות=קשה לדעת,תלוי במה שעשו ואיך טיפלו,בגדול הרכב אמין ביותר,אפשר לומר,הכי אמין שיש בהתאם לשנתון שלו.

חלקים ואחזקה כללית=זול מאוד,זו אחת הסיבות שרובם נראות כמו שהם נראות - גם בלי שום השקעה,הרכב לא יפסיק לנסוע.

צריכת דלק=תלוי מצב קרבורטור,ומערכת פליטה ברכב,בוא נאמר כך,1500 שקל(ניקוי קרבורטור מקצועי והחלפת כל מערכת הפליטה לכל אורכה), והרכב ישתה לך בידני בממוצע 1 ל 12-13.

זה הרכב הכי פשוט וקל לטיפול שיש,את רוב הדברים תוכל לעשות לבד.

בגדול: רכב מ א ל ב,להגיע מנקודה לנקודה בביטחון מלא ובמינימום כסף,אבל אם תמצא דגם GL,עדיף לך כי אז תרוויח גם הגה כוח,מושבים נוחים יותר,צמיגים רחבים יותר,מראות חשמל,נעילה מרכזית חלונות חשמליים,ומגנזיום.

קח בחשבון שזה רכב שקל לפרוץ,והוא מאוד גניב,אם לא תשמור ולא תמגן אותו כמו שצריך...הוא לא יישאר אצלך הרבה זמן.

פורסם

1. אין מחיר מחירון - מכרתי את שלי ב12 אלף - ובאותה מידה אפשר היה להשיג אחת אחרת ב2000.

2. אמינות - תשכח מזה. כל חודש הייתי מגיע למוסך על משהו אחר - בעיקר מערכת חשמל רקובה. הגיע עד לרמה של סיוט מתמשך לתחזק אותה. מה לעשות - הייתה אמינות מוחלטת באייטיז, איפשהוא אחרי 15 שנה זה נפסק...בטח באוטו עם שימוש יומיומי.

3. חלקים - יש שוק תחליפי מעולה. חלקים מקוריים הופכים להיות קשים להשגה עקב הביקוש המוגבר בשטחים ובכפרים הערביים - ניתן לראות זאת בביקור בפירוקיות. בשניה שמגיעה סובארו ליאונה, היא מפורקת לגורמים והחלקים שלה נמכרים בתוך שעתיים.

4. חלקי פח ופלסטיק - בלתי אפשרי להשיג כאלה לקופה. תשכח מזה. אין. זהו.

בכללי מדובר ברכב נחמד אם אתה לא נעול על הקטע של להתניע כל יום בבוקר ולדעת שהיום אתה תיסע בביטחון ששום דבר לא יתקלקל לך. אני איבדתי את האמון באוטו בשנה האחרונה שלי איתו, בעיקר אחרי קטע חשמלי שהוא עשה לי שתקע אותי.

שלי הייתה מתוחזקת ברמה מעולה - בטח ובטח לעומת הסובארואים האחרים על הכביש שאתה רואה. לא חסכתי ממנה כלום, והייתי מכניס אותה לטיפולים יזומים. ברגע שהבנתי שכל זה לא עוזר, ואני רק שופך עוד ועוד כסף על המכונית אבל נתקע במקום - מכרתי אותה.

הבנאדם שקנה ממני הולך להיות מאושר - הכל הוחלף, והוא בקושי נוסע. הבחור האידיאלי למכונית כזו...

כמו כן - הייתי בפראנויה כל הזמן שהרכב עומד להיגנב. ובצדק. ניסו לגנוב אותו פעמיים ולא הצליחו. הרכב הכי גניב בישראל, נקודה.

מקווה שעזרתי.

פורסם

לי הייתה לאונה שנת 89 (יד ראשונה!) 17 שנים בבית ומכרנו אותה עם 155,000 קילומטר, אחרי שהיא הפכה בשנותיה האחרונות להיות רכב שני בבית.

זו המכונית שלימדה אותי להעריך כמה חשובה האמינות ברכב ושזה בעצם הפקטור הכי גדול!

המכונית, בכל 17 השנים תקעה אותי פעמיים, פעם אחת בחניה ופעם אחת בכביש מהיר (ואלוהים יודע שלהתקע בגהה במסלול האמצעי זה לא נעים בכלל!), אבל שתי הבעיות האלו היו באשמת המצבר והמגעים איתו, לא באשמתה של המכונית!.

המזגן במכונית לא מבייש מכוניות הרבה יותר מודרניות והוא נוצל היטב בקיץ.

כן, גם לי ניסו לפרוץ למכונית, אבל הדבר הכי מוזר ששברו את החלון, הוציאו את המנעול הילוכים של רב בריח ולא הצליחו לגנוב את המכונית! כמובן שהם ככל הנראה כעסו והשאירו לי תוהו ובוהו למחרת בבוקר.

הסיבה שלא הצליחו לגנוב לי את המכונית היא כנראה האימובילייזר שהותקן בה, אני מדבר על אימובילייזר ישן, אבל כנראה שעושה את העבודה!

בקיצור, אם לא הייתי חזיר שרוצה הגה כוח, ח"ח ובקיצור מודרניות, היא הייתה איתנו עוד הרבה זמן.

פורסם

לי יש סובארו 86 בבית, כיום רכב שלישי, כ -6 שנים, לעיתים שימש כרכב שני וראשון.

מטופל כל חייב במרכזי, מגלה אמינות מעולה ומופתית, הרבה יותר מיפניות וארופאיות שעבורו ועוברות אצלינו.

מבקר במוסך פחות מהרנו מגאן II מודל 2004 (טיפול כל 30,000? לא אצלי)

פורסם

לא יודע מאיפה השטות על המזגן. אולי רק במזגן מקורי. גם אחרי שהשקעתי מעל 3000 שקל במהלך השנים במזגן, עדיין הזעתי כמו חזיר בקיץ. פשוט סיוט.

עכשיו עם הצרפתיה אני סוף סוף מחייך כשאני נכנס למכונית. דקה וחצי והקירור באוטו מושלם.

פורסם
לא יודע מאיפה השטות על המזגן. אולי רק במזגן מקורי. גם אחרי שהשקעתי מעל 3000 שקל במהלך השנים במזגן, עדיין הזעתי כמו חזיר בקיץ. פשוט סיוט.

קודם כל, תכבד תגובה של אדם ואל תזלזל בה ותכנה אותה שטות, תודה.

המזגן היה מקורי ואני לא היחידי שהעיד שהמזגן עבד מצויין וכדי להדגיש את זה, אציין שתמיד הוא היה על רמה שתיים ולפעמים על שלוש (רמה אחת לא פעלה).

פורסם

בקיצור - אם הנסיעה היא בין 5-7 אלף ק"מ בשנה, אפשר להסתדר עם DL כזו.

ברגע שהק"מ עולה - הצרות מתחילות לחגוג.

אגב - אצלי כל המהירויות עבדו - והנגד מהירויות היה חדש. ובכ"ז המהירות הגבוהה ביותר היא כמו הנמוכה ביותר בקסארה שלי. עלות התיקון לתקלה זו בסובארו - 3000 ש"ח. מחייב פירוק קומפלט של כל הדשבורד, והחלפת כל צינורות הואקום. ועדיין לא מבטיח שזה יהיה איכותי במיוחד.

כמו שידידי לדוקטורט בליאונה, משה, אמר - מערכת המזגן בסובארו מאוד מסובכת, בטח לעומת רכבים אחרים.

אף אחד אגב, לא דיבר על עניין החלודה שאוכלת באוטו.

בקיצור -

אם לא איכפת לך לנסוע באוטו בן 20, גניב בטירוף, עם חלודה שמוסיפה גוונים (וחורים) ומזגן עייף - זה הרכב בשבילך. יש מצב שהוא לא יעשה הרבה תקלות אם תיסע בו מעט.

מצד שני, אם כל מה שיש לך זה 5000 שקל...אז נימר.

פורסם

לי היתה סובארו ליאונה במשך הרבה מאוד שנים ,נת 92' עד שבקיץ האחרון היא נגנבה שעל השעון היה 299,300 ק"מ.

המנוע היה מקורי (גמור לקראת הסוף) הרכב עשה אצלי בממוצע 20 אלף בשנה (בשנים האחרונות נסע יותר מבהתחלה)

בעיות חשמל לא היו ,רכב עד 250 אלף ק"מ לא סבל משום בעיות.. (אלטרנטור הלך כל 80 אלף ק"מ בידיוק-מחלה בסובארו)

נתקעתי איתו שלוש פעמים בסה"כ (קבל קלאץ,אלטרנטור,צינור של הרדיאטור נקרע).

הרכב שירת אותי נאמנה ונסע לכל מקום בארץ. אם לא היה נגנב הייתי משפץ אותו שיפוץ מקיף ומחזיק בו לעוד שנים רבות.

לגבי המזגן.. היה פשוט מעולה ,אומנם הנגד מהירות הוחלף במקורי ( 230 שקל כולל עבודה) והוחלף טרמוסטט ( 160 שקל)

אבל הוא קירר בצורה יוצאת מן הכלל..פשוט מעולה. אני זוכר שבלילות יולי - אוגוסט הייתי פותח על רמה 1 ולאחר כמה דק' הרכב היה קפוא והייתי סוגר עד שהיה חם שוב ומדליק.

אני מאוד אהבתי את הרכב..לפני הגניבה היו לי מחשבות למכור.. (לפי המלצת המוסך,למכור ומהר) ולמרות זאת

היו ערבים שבאו ורצו לסגור על 8-9 אלף ש"ח ולא יכולתי להפרד עד ששבוע לפני הטסט שלו הוא נגנב.

מחליף שלו קניתי פוקוס,ובגלל האהבה הגדולה לסובארו הישנות..מצאתי גאסטי מזקנה שעברה רק 80 אלף ק"מ וטופלה

בחברה כל השנים...במצב מעולה.

יהי זכרו ברוך.

• תוכן חדש...