Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לרוקן את הרדיאוטור בפיגו שלי כדי לשים מים ורודים במקום המי ברז שיש לי

איך אני מנקז את המים מהרדיאטור?

פורסם

איזה שנה ואיזה דגם ?

בדגמים מסויימים , ישנו בורג מצד ימין בחלקו התחתון של הרדיאטור .

אם אין , תוכל לנקז מים על ידי פירוק צינור מים תחתון .

אבל , לפני הכול , בצע חיפוש , תמצא כמה וכמה שרשורים שקשורים בניקוז ומילוי מחדש של נוזל קירור ב-205 .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

ביצעתי חיפוש ולא מצאתי שרשור צפסיפי לרכב שלי

הרכב שנת 94

קניתי נוזל קירור ורוד של שלקול ורציתי לדעת קודם אם הנוזל הנ"ל מתאים לרכבי, והאם אני צריך למהול אותו המים?

פורסם

אמנם יש בורג ניקוז אך עדיף לפתוח את הצינור התחתון. נסיון פתיחת הבורג עלולה לפרק את כל התותב של ההברגה. אם זה קורה -אפשר לאנך (להלחים) את התותב לגוף הרדיאטור.

רצוי לשטוף היטב את המערכת במים לפני מילוי נוזל קירור. flushing אינו מומלץ (בצע חיפוש בנושא) אך שימוש ממושך במי ברז יכול לסתום חלקים של הרדיאטור. ניתן לבדוק זאת בזמן חימום המנוע ממצב קר על ידי הנחת יד על הרדיאטור.

כאשר ממלאים נוזל קירור יש לפתוח את פיות ניקוז האוויר. אפשר לפרק את מיכל הפיצוי ולהרים אותו מעל מפלס הרדיאטור. יש למלא עד ליציאת מים דרך פתחי הניקוז. מילוי ללא ניקוז אוויר יגרום להווצרות בועת אויר במערכת.

פורסם

כיצד שוטפים את המערכת המים?

איפה נמצאים פיות ניקוז האוויר?

וכיצד מנקזים?

אם תוכלו לתת לי את שלבי העבודה בצורה ברורה אודה לכם מאוד!

פורסם

כדי לשטוף טוב את המערכת לדעתי מומלץ לנתק את הצינור התחתון שיצאו כל המים לנתק את העליון להוציא טמוסטט ולשטוף אם זרם מים אחר כך לנתק את הצינור הדק שיוצא מבית טמוסטט ולשטוף את הרדיאטור חימום ואת הצנרת שלו.

להזהר אם הצינורות כי רוב הסיכויים שהם כבר רקובים והתעסקות איתם תגרום לפיצוץ באחד מהם תוך זמן קצר לכן

אני במקומך היית גם בודק את הצנרת אצלי גם פזיו 94 כל הצינורות היו כבר רקובים עשיתי טעות החלפתי רק את 2 הגדולים ועל הדרך פירקתי את הקטן (זה שיוצא מבית טרמוסטט) ושטפתי אם מים את הרדיאטור חימום בגלל שהצינור היה רקוב יום למחרת הצינור התפוצץ והרכב התחמם.

2 צינורות גדולים עלו לי 120 ש"ח ביחד, הקטן המפוצל עוד 120 ועוד קטן 50 ש"ח.

טמוסטט מקורי 100 ש"ח.

פלאנג מים עוד 40 ש"ח.

קניתי 2 מיכלים של 5 ליטר של מים יעודיים לפזיו כל אחד 90 ש"ח צבע ירוק-כחול או ירוק-צהוב (אחד מהם משופר לטענתם כי יכול להחזיק 4 שנים).

מד חום 100 ש"ח, שהורכב על פלטת פלסטיק ונכנס בלוח מכוונים במקום השעון.

ועכשיו המערכת נקיה לחלוטין אם הנוזל המתאים ושעון חום שנותן לי שקט נפשי, לדעתי כדאי לבצע את כל זה על מנת לנסוע בראש שקט.

• תוכן חדש...