Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק הוא ציין שהוא כבר העביר RCA ב'אוויר' , כך שאני לא יודע עד כמה הבעיה מגיעה מכבלי הRCA.

איתמר, הייתי אולי בודק לכיוון של הטיסטרובוטור וחוטי ההצתה בנוסף הייתי מציע ניתוק אלטרנטור

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הם משתמשים בכבלי RCA טובים הם אמורים להיות מסוככים והוא גם אומר שניסו להאריק אותם בקצוות.

אני לא חושב שהטיפול בבעיה הזאת הוא טיפול נכון, בעיה כזאת יש רק דרך אחת לפתור וזה בייסודיות

פירוק המערכת מהרכב והתקנתה מחדש צעד אחרי צעד עד שנתקלים בגורם הראשון שגורם לרעש.

HU + רמקולים.

אחרי זה מוסיפים סאב ומגבר לסאב

אחרי זה מוסיפים קדמיים ורק אחר כך אחוריים עם יש.

בכל שלב כזה מטפלים בגורם המרעיש עד שהוא מטופל.

בהחלט יכול להיות בעיה באלטרנטור - זה שהוא הוחלף לפני חודשיים דווקא מעורר אצלי יותר חשד מאשר בטחון.

אבל כל הת'רד הזה נהיה סלט אחד ובלאגן גדול בגלל שלוקחים כאן כמה דברים כמובן מאליו - כמו זה לא הHU - מאיפה לכם?

או זה לא המגבר - זה שהמגבר הזה עבד טוב לא אומר שהוא לא יספח רעשים ברכב עם בודי שוני עם מטען חשמלי בפוטנציאל שונה. גם את זה כבר ראיתי קורה.

סתם ככה עברה לי מחשבה בראש - אתה מתקין את המגבר הזה עכשיו ברכב גדול, סביר להניח שהפרש הפוטנציאלים שנמצא במגבר לבין אזור תא המטען הוא יותר גדול, ניסית להתקין את המגבר יותר קרוב לקבינה? ולהשתמש בחוטי RCA ומתח קצת יותר קצרים?

אתה יודע שמקום ההתקנה המומלץ למגברים הוא כמה שיותר קרוב למקור המתח ולמקור הסיגנל - חוטים יותר קצרים שווה יותר הספק לאותו עובי חוט = פחות ספיחת רעשים ופחות התנגדות. כנ"ל גם לגבי הRCA.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איתמר - כאשר בודדתם את המגבר ולא שמעתם רעשים - האם גם חוברו סיומות לכניסות?

כלומר מחברי RCA מקוצרים בין הפין המרכזי לגוף

פורסם

לפי דעתי , ניתן לגשת למתקין מקצועי ולבקש שיפתור את הבעייה ,

אפשר לגשת לעופר מ"א.ד.י" או כל מתקין מומלץ אחר ,

בקצב הזה של הת'רד - הבעייה תיפתר רק כשהמנוע מודמם,

לא חסרות עיצות הזויות :

.

הייתי מציע ניתוק אלטרנטור

אם רוצים לפתור את הבעייה בזמן סביר , אני חושב שכדאי להשתמש בניסיון של מישהו מקצועי ,

בדיוק כמו שאמרו לפני:

.

גם אני לא ידעתי וניסיתי "לנחש" איפה הייתה הבעיה., עד אשר המתקין שעבד על הבעיה הזו ברכב הנ"ל לאחר שביצעו החלפות של מגברים,HU,רמקולים ועברו על כל ההתקנה שום דבר לא עזר, למעט זה שכבלי הRCA עברו בתקרה ואז הכל הסתדר.

זה מקרה שפשוט יודעים ישר עם מה יש עסק.

יש הרבה מקרם שבהם רק נסיון יכול להגיד מאיפה הרעש נובע.

ישנם עוד המון מקרים כאלו שרק נסיון ספציפי עם אותה בעיה בסוג מסויים של רכבים יוביל אותך לפתרון שלה.

יש סיבה לכל דבר.

ZZR

פורסם

רק דבר אחד אני לא מבין , יש לנו בפורום מישהו שיש לו נסיון אדיר בכאלו בעיות , ושמו בישראל הוא דני זומרשטיין , ובאופן מיקרי בהחלט הוא גם מנהל בפורום , אז אלא אם כן הוא כרגע בחופשה , אני לא מבין למה לא שאלת אותו

בברכה יהודה

פורסם

מה הבעייה עדיין לא רוצה להיפתר.

שיחליף רכב וזהו בימקום לתת לכל הפורום לישבור את הראש או שבסוף יסתבר שזה סתם מתיחה

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

דיסטרביוטר, אלטרנטורים, כבלי הצתה, כוילים??!:shock:.

טוב שלא אמרתם לו להפריד בין המנוע לשלדה.

רבע'ק! כולה רעשי אלטרנטור,יצא לי להתקל במקרים נדירים, אבל לרוב אם לא מדובר על ההתקנה, אז מדובר על אחד הרכיבים(HU,מגבר).

במקרה הכי קיצוני שהיה לי, כל ההתקנה נבדקה,הHU הוחלף,המגבר הוחלף, כבלי RCA הורצו מחדש באוויר, כבל + עצמאי לHU ישירות מהמצבר.

שום דבר לא עזר.

מסתמן שהקרוסים ספחו רעשים , הפתרון היה פשוט ליצור להם כלוב פלדה, או מה שנקרא לעטוף אותם באלומניום וזה פתר את הבעיה.

זה למעט המקרה עם הכבלי RCA בתקרה, אלו המקרים הכי קיצוניים שאני נתקלתי בהם, או שמעתי עליהם.

אין פה מה יתר מידי לשבור את הראש.

אם לא מדובר באיזה תקלה מסובכת רק בסוג רכב ספציפי, אני בטוח בטריליון אחוז שכאשר אראה דבר כזה מול העיניים- הוא יפתר.

אי אפשר לטפל בבעיות חשמליות ברכב מעל גבי המסך.

צריך מתקין מקצועי ומנוסה על מנת לפתור את העניין.

האם ברכב נבדק עם HU אחר?, עם מגבר אחר? עם כבלים אחרים?

אם לא, זו רק בעיה בהתקנה,אם כל הכבלים והחיבורים נבדקו זה רק יכול לנבוע מהקרוסים,HU,מגבר.

לא שום דבר שקשור למערכת החשמל.

רעשי אלטרנטור הם השראה חשמלית של משהו, אלטרנטור לא יושב ליד המגבר וגם לא הכבלי הצתה ולא דיסטרביוטר או כל רכיב חשמלי.

יכול להיות השראה חשמלית מ: משאבות דלק,מזגן,תיבת פיוזים,תיבת ממסרים,מחשבי רכב,מחשבי ניהול מנוע,מחשבי גדישה או הזרקה או כל מחשב כזה או אחר אפילו כסאות חשמליים.

יכול להיות גם חיבורים של מגברים מקוריים של רכב,כמו בסאב, שחייבים לנתק אותו מהרכב לפני התקנה של כל מגבר אחר, אחרת הוא מראה תקלה בסקנר, בקיצור, כל התשובות מופיעות פה.

אגב, התקנה זה לא רק לבדוק כבלים,חיבורים,RCA,פלוסים והארקות.

מדובר גם על בדיקה של הפרשי פוטינציאל בין מינוסים וכו'.

לפעמים, הרצה של כבל מינוס עצמאי למגבר לטרמינל השלילי של המצבר ישירות פותרת את רוב הבעיות.

ולפעמים זה סתם איזה קונקטור RCA סורר או יציאת פריאווט מקצרת.

under construction..

פורסם

היי איתמר

אני היום פתרתי את בעית הרעשים אצלי באמצעות מתקין מקצועי.

הבעיה נפתרה על ידי נטרול שני גורמים עקריים שיכולים לגרום לרעשים.

קודם כל הוסבר לי שאצלי ברכב עוברים כבלים של חשמל (של הרכב) משני צידי הרכב, כך שאין לי ברירה אלא להעביר את ה RCA מאמצע הרכב. שווה לבדוק אם גם אצלכם לא עובר ליד ה RCA כבלים של חשמל.

דבר שני, היה מותקן אצלי קודם לכן פרוססור בקדמת הרכב ולקחו מינוס מהשלדה.

עכשיו חברו את המגבר ואת הפרוססור מאחורה ובשניהם לקחו מינוס מהמצבר.

הרעשים נעלמו לגמרי.

לסיכום מציע לבדוק שאין כבלים של חשמל לי ה RCA

דבר שני מומלץ לחבר את המגבר ואת ה HU לאותו מינוס, ואפילו רצוי למינוס של המצבר.

פורסם

יש בהחלט הגיון בלחבר את ה-HU והמגברים לאותו המינוס בדיוק מהסיבה שזה מה שיכול למנוע Ground loops.

אני לא רואה שום הגיון לחבר ישירות למצבר אלה אם כן מדובר בסוסיתא.

בכל מקרה, החברה עדיין מנסים לפתור את הבעיה, ברגע שהם יעברו למצב שהם מנסים למצוא אותה קודם החיים יהיו הרבה יותר פשוים לכולם, חבל.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הבטחות צריך לקיים :lol:

בוקר בהיר אחד הרכב לא הניע. בדיקה במוסך גילתה כי האלטרנטור (המשופץ, כזכור) שבק חיים. במסגרת האחריות הוחלף המשופץ באחד אחר - והפלא ופלא - הרעשים נעלמו לחלוטין!

מסקנה: לרעשי אלטרנטור יש פתרון, השאלה עד כמה רחוק צריך ללכת כדי למצוא ולפתור אותם! 8)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא היה לי זמן לקרוא את כל התגובות אז סליחה אם זה כבר נאמר , אני הייתי מנסה לשנות מיקום לקרוסאוברים לעיתים הם קרובים למקור חשמל ובגלל הסלילים שבתוכם מגבירים את ההשראה.

פורסם
לא היה לי זמן לקרוא את כל התגובות אז סליחה אם זה כבר נאמר , אני הייתי מנסה לשנות מיקום לקרוסאוברים לעיתים הם קרובים למקור חשמל ובגלל הסלילים שבתוכם מגבירים את ההשראה.

בגלל שלא היה לך זמן לקרוא את כל התגובות בטח לא שמת לב שהבעיה כבר נפתרה :-)

• תוכן חדש...