Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמיר, המטרה לא מקדשת את האמצעים. וממה שאתה מספר פה, נראה שיש לך חתיכת בעיה שאתה צריך לעבוד עליה, כי מה שאתה עושה זה פשוט Overkill.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים שזה Over kill.

תמיד הייתי כזה

אני לא רק קפדן, אני משתמש במיקרסקופ בכל ענין וענין.

במקום שיש חוק, אני אצמד לרוח החוק אפילו בבחינת יקוב הדין את ההר

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

א. אני מתחנן! די כבר עם הפונט המעצבן הזה!

ב. עם כל הערכתי לאידיאלים שלך, ויש לי הרבה הערכה לאנשים שלא נשברים אל מול המציאות, הסיפור על הזקנה אינו שווה ערך לכל יתר הסיפורים שהבאת.

לעובדים שלך, כמו גם למרצים שלך ולחבריך יש את אפשרות הבחירה, והם אינם חייבים לכפות עליך דברים. מה שעשית מקביל ללקחת נכה שמבקש נדבה ולדרוש ממנו לרקוד לך ריקוד. תבין, היא בת 60! נראה לך שמתפקידך לחנך אותה? תעזור, או שלא, אבל למה אתה צריך להשפיל אותה? עד בכי? ערכים של כבוד האדם, כבוד לזקנים, כבוד לאנשים חסרי ישע כל אלו לא נחשבים בעיניך לעומת מלחמת הקודש שלך בסיגריות? נסחפת, אבל ממש.

פורסם

לפני כחודש הייתי באיזה אירוע, ופתאום שמתי לב שמנהלי המקום מעשנים במקום שאסור לעשן, תמונות שצילמתי הנציחו את המצב.

נכון לכרגע אני דורש מהם לתרום 5,000 שקלים לאגודה למלחמה בסרטן או שאגיש תלונה והם יועמדו לדין והדבר גם יהווה להם פירסום שלילי. בשלב זה הם מוכנים לתרום 2,000. (אני עוד חושב אם הצעתם מספקת).

שוב פעם אתה הוזה, ומשום מה יש לי תחושה שמה שכתוב בשורות שציטטתי מעולם לא התרחש.

דבר שני, אתה מודע לכך שזו סחיטה אפילו שהכסף שאתה מבקש לא יגיע אליך?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
שוב פעם אתה הוזה, ומשום מה יש לי תחושה שמה שכתוב בשורות שציטטתי מעולם לא התרחש.

דבר שני, אתה מודע לכך שזו סחיטה אפילו שהכסף שאתה מבקש לא יגיע אליך?

זאת לא סחיטה.

זאת בקשה לפיצוי הולם על הנזק והסבל שהם גרמו לי, רק שאני דורש שהנזק יועבר לטובת חולי הסרטן.

לפני שמטריחים את בית המשפט ומבקשים ממנו סעד על הנזק שנגרם לי, ראוי לפנות לצד הפוגע ולבקש פיצוי. אני בפירוש אומר, או שנסכם את הפיצוי בינינו, או שהענין יגיע לבית משפט וזה יעלה גם הוצאות משפט.

בדיוק בימים אלה אני תובע נהג שפגע ברכבי תוך שהיה שתוי. את הנזק לרכב שילם הביטוח. את עוגמת הנפש והסבל ואת העובדה שנאלצתי לאלתר פתרונות עד שרכבי תוקן, לכל זה יש מחיר ואת המחיר הזה אני כרגע תובע. אם נסתדר יופי, אם לא זה יגיע לבית משפט. ולמה אני תובע את הנהג אישית, כי הוא היה שתוי ולא תאונה בתום לב.

אגב, בדקתי את הנושא - כיום, אני יכול לתבוע אזרחית ולבקש פיצוי מכל מי שמעשן במקום שנאסר בחוק ובכך גורם לי סבל.

הבעיה היחידה היא שאין לי כל דרך חוקית לבקש ממנו להזדהות בפני כדי להגיש נגדו תביעה.

אני שוקל לבקש להוציא תעודה של נאמן איכות הסביבה, רק כדי לרדת לחייהם של מעשנים ומזהמים ללא רחם.

פעם לפני שכל משוגע בכביש היה שולף סכין ודוקר, כשלמישהו נפל בדל סיגריה מחלון האוטו, אם זה קרה ברמזור, הייתי יוצא מהר מהרכב, וזורק לו את הבדל חזרה לתוך הרכב שלו תוך כדי אמירה לנהג - "סליחה, נפל לך משהו".

אני לא מבין למה כאן בארץ אנשים חוצפנים לעשן בקניון, ואילו בארה"ב מי שרוצה לעשן נאלץ לצאת החוצה לחניה. למה כאן בארץ מי שלא מעשן נמצא בעונש, ולמה בחו"ל המעשנים הם אלה שבעונש.

ובכלל בענין עישון, כתבתי כבר מספר פניות לשרים ובהם אני טוען שמי שמעשן בדיוק כמו שחברת ביטוח לוקחת עליו פרמיה גבוהה יותר בביטוח חיים, כך גם צריך להיות שביטוח הבריאות יהיה גבוה יותר אבל להכניס את זה במחיר הסיגריות

כלומר אם קופסא עולה 15 שקל, אזי שתעלה 30 שקל כאשר 15 שקלים מתוך זה יועברו לתקציב משרד הבריאות ולקופות החולים.

זה עדיין הצעה מאוד זולה למעשנים ולתקציב הבריאות, בסה"כ ב- 40 שנות עישון הם ישלמו כ-250 אלף שקל לטובת תקציב הבריאות למעשנים.

אבל משום מה תמיד אני שומע שהתרופות לחולי הסרטן עולות כל כך הרבה שאנשים מתים בגלל שאין להם כסף לשלם עבורן, או לחילופין לקבל תרופות זולות וגרועות שלא בהכרח עוזרות, או למות בגלל שמשרד הבריאות לא תיקצב תרופה מסויימת כי היא עולה יותר מידי.

ולגבי ההזיות שלך - בא לעבוד אצלי, רק תזכור דבר אחד, גם כשהייתי מפקד בצבא, הייתי מהמחמירים ביותר ללא שום פשרות. ככה כתוב, ככה יהיה, אין סטיות. ומי שלא הבין זאת מיד, הבין זאת אחרי שיצא ממעצר שני והחליט אם הוא רוצה להישאר או לחפש מקום אחר. בכוח לא החזקתי אף אחד.

היום בחוזי העבודה שאני מחתים עובדים, יש רשימת פיצוי מוסכם מראש, שכל עובד יודע שאם לא יקפיד על הכל, בסוף החודש ימצא עצמו חייב לי כסף (קרה פעם אחת).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
גם כשהייתי מפקד בצבא, הייתי מהמחמירים ביותר ללא שום פשרות. ככה כתוב, ככה יהיה, אין סטיות. ומי שלא הבין זאת מיד, הבין זאת אחרי שיצא ממעצר שני והחליט אם הוא רוצה להישאר או לחפש מקום אחר. בכוח לא החזקתי אף אחד.

שמע, רציתי להגיב תגובה עניינית אבל את האמת, אני פוחד שאטעה ותגיש נגדי תביעה בבית משפט, אז החלטתי לוותר.

ארז רונן

פורסם
זאת לא סחיטה.

זאת בקשה לפיצוי הולם על הנזק והסבל שהם גרמו לי, רק שאני דורש שהנזק יועבר לטובת חולי הסרטן.

אתה רוצה פיצויים? תקבל אותם בדרך המקובלת - דרך תביעה בבית המשפט, לא דרך סחיטה.

הגדרת סחיטה - אם לא תיתן לי את X (התמורה) זה יביא ל Y ול Z (נזק פוטנציאלי לעסק), לכן עדיף שתסגור איתי את זה כאן ועכשיו לפני שזה יועבר לבית המשפט = סחיטה, שזה מה שאתה טוען שעשית.

אגב, בדקתי את הנושא - כיום, אני יכול לתבוע אזרחית ולבקש פיצוי מכל מי שמעשן במקום שנאסר בחוק ובכך גורם לי סבל.

הבעיה היחידה היא שאין לי כל דרך חוקית לבקש ממנו להזדהות בפני כדי להגיש נגדו תביעה.

אני כרגע שוקל לבקש להוציא תעודה של נאמן איכות הסביבה, רק כדי לרדת לחייהם של מעשנים ומזהמים ללא רחם.

פעם לפני שכל משוגע בכביש היה שולף סכין ודוקר, כשלמישהו נפל בדל סיגריה מחלון האוטו, אם זה קרה ברמזור, הייתי יוצא מהר מהרכב, וזורק לו את הבדל חזרה לתוך הרכב שלו תוך כדי אמירה לנהג - "סליחה, נפל לך משהו".

עכשיו אני בטוח שאתה מדבר שטויות, ואני מוכן להמר על כל כספי שלא עשית את זה פעם אחת בחייך - בלי קשר לתקופות, מיותר לציין מה אני או כל אדם אחר היה עושה לך אחרי כזה דבר, יש הבדל ענק בין לכלוך מינורי של הסביבה (אפילו שבעיניך ואתה צודק שבכמויות גדולות זה נהיה מטרד, באותה פעם ספציפית זה מינורי ואין זה שקול לאדם שיפתח את חלון הרכב וישפוך על הכביש דלי מלא בבדלים) לפגיעה ברכוש של אדם פרטי.

בקיצור, אין לי מושג מי אתה ובן כמה אתה, אמנם אני כן בטוח שאחד מהבאים נכון -

או שאתה אדם ערירי עם שגעון גדלות שמתנהג ב overkill כלפי כל דבר

אתה ילד שמשעמם לו ורוצה לעשות קצת "אקשן" וויכוחים בפורום

אתה מבוגר, אמנם בפנים אתה עדיין ילד שלא מבין איך העולם באמת מתנהל.

בהצלחה בחיים, מקווה שאם כל מה שכתבת נכון לא תמצא את עצמך מנודה לגמרי מהחברה או גרוע יותר - מישהו עלול לפגוע בך בחזרה ביום מן הימים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
א. אני מתחנן! די כבר עם הפונט המעצבן הזה!

ב. עם כל הערכתי לאידיאלים שלך, ויש לי הרבה הערכה לאנשים שלא נשברים אל מול המציאות, הסיפור על הזקנה אינו שווה ערך לכל יתר הסיפורים שהבאת.

לעובדים שלך, כמו גם למרצים שלך ולחבריך יש את אפשרות הבחירה, והם אינם חייבים לכפות עליך דברים. מה שעשית מקביל ללקחת נכה שמבקש נדבה ולדרוש ממנו לרקוד לך ריקוד. תבין, היא בת 60! נראה לך שמתפקידך לחנך אותה? תעזור, או שלא, אבל למה אתה צריך להשפיל אותה? עד בכי? ערכים של כבוד האדם, כבוד לזקנים, כבוד לאנשים חסרי ישע כל אלו לא נחשבים בעיניך לעומת מלחמת הקודש שלך בסיגריות? נסחפת, אבל ממש.

צביקי?, צביקי?, זה אתה? בחיי, לזה אני קורא תגובה ראויה ברמות. בתגובה הקצרה הזאת באה לידי ביטוי השכלתך ומקצועיותך.

בקצב הזה צביקי עוד יש סיכוי טוב שנתחבר.(נהפוך לחברים). המשך ערב טוב

ארז רונן

פורסם

blavie

אתה טועה בענין הבנת הסחיטה.

בפנייתי כלל לא נאמר שתביעה תגרור שם רע לעסק, זה דבר שניתן להניח שברור להם מאליו.

סחיטה זה כאשר אני בא ואומר: אם לא תשלם לי אז אני אפרסם שאתה כזה וכזה.

אני בכלל לא סוחט, אני מציע מראש לפוגע, או שתפצה אותי ותרום את הכסף, או שנגיע לבית משפט והשופט יקבע את גובה הפיצוי. כלומר מראש אין לי ענין ברווח אישי.

אבל אם נגיע למשפט לא תהיה תרומה וזה כן יהיה רווח אישי.

גם לפוגע ברור שאם נגיע לבית משפט הוא יפסיד, כי זה מתועד, וזה גם יעלה לו בעיקר בזמן יקר. הערך המוסף של תביעה בבית-משפט, תהיה שזה יתפרסם, כי עיתונאים כמובן ישמחו לכתוב על משהו שולי אבל פיקנטי.

זאת תהיה סחיטה אילו אני אראה אותך מבצע עיסקה ולא תדפיס בקופה, ואז כדמי שתיקה אבקש כסף.

אבל אם אני אלך ישר למס-בכנסה, ואתלונן עליך, אני עוד עשוי לקבל בונוס של 10 אחוז ממס-הכנסה מסכום המס שהעלמת כל השנים, אם העלמת.

פורסם

והנה לכם פסיקת השופט זכריה ימיני מהשבוע, בסיפור על פרשת הבשר הפג תוקף ורשת מגה.

השופט קבע כי "איום בהגשת תביעה אינו איום על פי הדין, שכן זכותו של אדם להגיש תביעה בכל עת שיחפוץ. איום פרסום בתקשורת הוא עניין שבכל יום, והמשטרה עושה בו שימוש תדיר ואף אחד לא רואה בכך איום. אם פרסום על ידי המשטרה אינו איום, מדוע שפרסום בתקשורת על ידי אדם פרטי יהווה איום, כאשר אם מדובר בלשון הרע ולא בזכות הציבור לדעת, הרי שיש את ההליך הפלילי של פרסום לשון הרע וההליך האזרחי של תביעת פיצויים".

כשאתם מוצאים חרק בשקית חטיפים ופונים ליצרן בתלונה, לרוב הוא נותן לכן ארגז מוצרים במתנה. הוא לא נותן לכם ארגז כדי שתשתקו, אלא כי זה פיצוי על עוגמת הנפש.

ולא כל תביעת פיצויים אזרחית מגיעה לבית משפט. ברוב המקרים הצדדים מסתדרים ביניהם.

אגב, שימו לב, שבהרבה מאוד מהמקרים של תביעות אזרחיות, השופט שולח את הצדדים לסגור פתרון ביניהם ולחזור אליו עם הסכמה. אם הצדדים יסכמו משהו בענין ביניהם, השופט יברך על המוגמר. לרוב השופט רומז לצד שאמור להפסיד שעדיף לו לסגור ענין ולהתפשר מאשר לחכות לפסיקה.

פורסם

ואגב, עובד שמעשן יודע שממני לעולם לא יראה תוספת שכר. הנימוק שלי הוא שאם אתן לו תוספת, יהיה לו יותר קל לקנות סיגריות, אז לפני שהוא מעשן ומרוויח מחלות שיעלו לו גם בתרופות, קודם שיפסיק לעשן, יחסוך את מחיר הסיגריות ואח"כ נחשוב על העלאה.

.

אמיר, אתה עד כדי כך הזוי ומגוחך, שאני חושב שאתה ממציא את מה שאתה כותב.

אם אתה אמיתי ומה שאתה כותב אמיתי, אנא ממך, ספר לי איפה בית העסק שלך כי הציטוט הזה מדבריך יעלה לך בכל הונך עליי אדמות בתביעה שמתממשת עליך בזה הרגע.

אפליית עובד ואי הסכמה להעלאת שכר בזמן שאתה מעלה לעובדים אחרים על בסיס זה שהוא מעשן?

בבקשה תחזיר את הסרט לבלוקבאסטר או שתפסיק לצרוך סמים (שלא בדרך העישון מן הסתם).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira

יש חוזה עבודה, יש תנאים, הכל ידוע מראש.

אחד הסעיפים מאפשר לך לקחת את חוזה העבודה מראש להתיעצות לבחינת התנאים.

נהפוך הוא, על החוזה אתה חותם לפני עו"ד שאתה תבחר, אתה תשלם את שכרו, והוא יאשר בחתימתו שחתמת בפניו.

אין שום הפתעות לאחר מכן.

הנה לך רק עוד 2 דוגמאות מהחוזה:

פיצויים מוסכמים:

בגין לבוש שאינו תואם את הוראת סעי ף - 300 ₪ ליום.

בגין אי ניקיון בסביבת העבודה בהתאם לאמור בסעיף zz – סך של 1,000 ₪ ליום

כמו שאמרתי – היה כבר מקרה שעובד בסוף החודש, עוד היה חייב לי כסף.

אני לא יודע אם זה מזל, או שמי שקרא את החוזה ומעשן, החליט לחפש מקום אחר, אבל למזלי הרב, עד היום עוד אף מעשן לא רצה לעבוד אצלי, ומי שכן רצה לעבוד, התחרט ועזב כעבור ימים אחדים, ואני שמח על כך. עיקר הבעיה היא שעובד כזה צריך יותר מידי הפסקות כדי לחטוף סיגריה, וזה לא אפשרי מבחינתי.

עכשיו אני מבשל איזה תוספת חדשה לחוזה בענין איסור שימוש בטלפונים סלולריים. ואני שוקל להכניס חוסם.

פורסם

זהו.

עכשיו אני בטוח שאתה מז**ן בשכל.

קונס אנשים על לבוש "לא ראוי" ב 3K ליום?

רוצה להכניס סעיף על איסור שימוש בסלולארי (מילא) אבל להכניס חוסם!?

אפשר אולי לדעת מה שם העסק שלך \ מה תחום עיסוקו? אני חושב שהמנהל של הכור בקמ"ג נרשם לפורום ואנחנו לא יודעים! :lol::twisted:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

blavie

זה לא 3K זה 300. (עשירית ממה שכתבת)

אני לא קונס אף אחד,זה אסור על פי חוק לקנוס. רק בית משפט יכול להטיל קנס.

מדובר בפיצוי מוסכם מראש - וזה חוקי

ענין הפיצוי מוסכם מראש מקובל בהרבה מאוד מקומות עבודה. לדוגמא: יש חברות שמירה שנוהגות להציע למשל 28 ש"ח לשעה, שזה שכר בהחלט מכובד. אבל אין כמעט עובדים שמצליחים לראות בסוף החודש תלוש הכולל את מכפלת השעות ב-28 ש"ח. הסיבה לכך היא שבמשך החודש יש עובדים שנתפסים מס' רב של פעמים על הפרות חוזה ונאלצים לשלם פיצוי מוסכם מראש. בשיקלול יוצא שהמעסיק משלם פחות משכר מנימום, (זה מקוזז ישירות מהשכר). הנושא הזה אפילו עלה לכותרות בעתונים.

מי שמקבל בונוסים, זה דווקא המפקחים שמתאמצים למצוא כמה שיותר הפרות.

לענין הפיצוי מוסכם מראש יש סיבה נוספת - כאשר גורם כלשהו מבצע עבודה עבור גורם אחר, למשל חברת ניקיון במשרדי רשות מקומית - קובע המזמין שאם העבודה לא תבוצע כראוי, היינו לא נקי כפי שסוכם, יש לכך פיצוי מוסכם מראש ללא הוכחת נזק (למשל 300 ש"ח לכל משרד ליום). זאת אחת הסיבות שנקבע גם פיצוי מוסכם מראש בין חברת הניקיון לבין העובדים שלה.

פורסם

מצטער על הטעות בסכום, לא שמתי לב כנראה בגלל הפונט הקטן - כל שעות המחשב של היום ואתמול כנראה לא הטיבו עם העיניים :wink:

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...