Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין כלל כיצד לפי התוצאות שהתקבלו הוא מסיק שהמנוע ידרוש אובראול עוד שנה. האידיאל הוא שהמנוע יהיה מאוזן לחלוטין, אך אם לא מורגשת בעיית סחיבה, תצרוכת שמן /מים/דלק מוגברת, והמנוע עובד מאוזן, נכונו לו עוד שנים נסיעה בשקט ובטחון.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים עם האמירה שלך דניאל אבל דברים כאלה קצת קשה לבדוק ברכב שאתה רוצה לקנות ולא בבעלותך.

אם אכן יהיו בריחות לקרטר אז אתה תראה את זה בצורת הזעות ונזילות מאיזור האטמים והמחזירי שמן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני לא מבין כלל כיצד לפי התוצאות שהתקבלו הוא מסיק שהמנוע ידרוש אובראול עוד שנה. האידיאל הוא שהמנוע יהיה מאוזן לחלוטין, אך אם לא מורגשת בעיית סחיבה, תצרוכת שמן /מים/דלק מוגברת, והמנוע עובד מאוזן, נכונו לו עוד שנים נסיעה בשקט ובטחון.

מסכים מאוד!

תוצאה של4% של דליפות לחץ נחשבת לתוצאה מצוינת. למנוע חדש לגמרי יש משהו כמו 2% דליפה.

מה שמחזיר אותנו לשאלת היסוד - מהיכן הדליפה בצילינדר החלש? הרי יתכן שמדובר בשסתום שאיננו אוטם היטב ואחרי טיפול קל גם זה יתאזן. במקרה כזה צפויות למנוע עוד שנים רבות של עבודה.

פורסם

היות ומדובר על רכב למכירה , לא נראה לי שהבעלים הנוכחי ירשה לליאור לקחת אותו למוסך כזה או אחר כדי להמשיך לפרק\לבדוק מהיכן נובעת בדיוק הבעייה.

מה עוד שהרכב נגרר כבר למוסך לאחר התחממות - ולקנות את הרכב רק על סמך מילה של המוכר...נשמע לי לא סביר.

אי לכך ובהתאם לזאת - קומבינציית הראש בריא+מיטה חולה יושבת כאן הכי טוב.

מצטער ליאור - תמתין למשהו טוב יותר בנתיים או קו11 או אוטובוס. :)

פורסם

ללא ספק,יש בעייה בצילינדר מס' 2,העיניין הוא שהיא לא ממש קריטית וההפרשים לא גבוהים ברמה שמחייבת טיפול מיידי.

ברור שרק בהורדת ראש מנוע ניתן יהיה בבירור לראות מהיכן הבעייה-שסתומים או רינגים.

בהפחתה של 5K מהמחיר-שווה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בהפחתה של 5K מהמחיר-שווה.

לא מסכים איתך...הוא קיבל מהמוכר הנחה גדולה יותר מ5K - עדיין אף אחד אחרי הבדיקות שהוא ביצע לא יכול להגיד במאת האחוזים מהיכן נובעת הבעייה-ופה אתה עלול ליפול ב"גדול" -למרות שמנוע מיבוא היום זה סיפור של 15K כולל הרכבה.

בסה"כ לא צריך לעשות מעכבר פיל גדול, 4% זה בסדר גמור - העניין שהאוטו עבר טראומה כלשהיא והוא (ממה שהבנתי מליאור) גם לא ממש סוכריה בכל מה שנוגע לצורה פנימית וחיצונית.

לכן שיש אקסמפלר לא מציאה , אני אומר שישאר אצל בעליו - או שימכר למישהו שפחות אכפת לו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצטער שאני מקפיץ אבל מתברר שאני בסוף זה שקניתי את הרכב.

כמובן שהמוכר לא סיפר על כל השתלשלות העניינים שליאור רשם פה + בבדיקה שלי במכון לא נמצאו הבעיות הללו!

מה ניתן לעשות?

מהי עלות הנזק לדעתכם?

פורסם
בבדיקה שלי במכון לא נמצאו הבעיות הללו! מה ניתן לעשות?

הנה התשובה שלך....

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

שלום.

לדעתי אין למנוע הזה כלום וכולם כותבים וואלה להיתגלגל מצחוק!!!

מה אתם רוצים ההפרשים גם בדחיסה וגם בנפילות לחץ הם מינורים והמנוע במצב מעולה.

חבוב סע אם הרכב לשלום [המפתחות בפנים]

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

לדעתי אין למנוע הזה כלום וכולם כותבים וואלה להיתגלגל מצחוק!!!

מה אתם רוצים ההפרשים גם בדחיסה וגם בנפילות לחץ הם מינורים והמנוע במצב מעולה.

חבוב סע אם הרכב לשלום [המפתחות בפנים]

בברכה בני ל.

שלום בני,

בכל מקרה המוכר היה צריך לידע אותי (הקונה) על הבעיה הנ"ל + מכון הבדיקה היה צריך למצוא את הבעיה

תסכים איתי שצריך להתייחס אחרת לרכב שקונים יד שניה כשיש נורה אדומה שהמנוע לא תקין לחלוטין (ובטח אחרי שנאמר במוסך מורשה לאחר בדיקת קומפרסיה עם שעון שישנה סבירות גבוהה לאוברול בעוד כשנה)

פורסם

על מה בדיוק הוא אמור לידע אותך?

שיש חילוקי דעות?

שמיטב האנשים פה אומרים לך שתכלס אתה יכול להיות עם ראש רגוע?

לקחת לבדיקה, לא עלו על זה. פה זה נגמר.

מבחינה משפטית אין לך קייס. כשבית המשפט ישאל אותך האם ביצעת כל שביכולתך ובגדר רמת הסבירות, לגלות בעיות

שהוסתרו מענייך ותאמר להם שכן ולא גילו כלום, ביהמ"ש יגיד לך שלום ולהתראות.

אין כזה דבר לקנות רכב ספורטיבי, יד שניה ולמצוא מושלם.

תהנה מהרכב, טובי וגדולי הפורום אומרים לך סע בראש שקט. תאמין להם. הם יודעים מה הם אומרים.

פורסם

נתחיל מזה שאני חושב שאתה יכול קצת להרגע מהלחץ שתקף אותך כשקראת את השרשור הזה. הפרשים בקומפרסיה ברכב הם דבר שבשגרה ויש מכוניות עם הפרשים גדולים יותר שנוסעות ונוסעות...

כל עוד אתה לא מרגיש בעיה משמעותית בסחיבה אני לא רואה צורך להכנס לטיפול בבעיה הזאת. גם אם המנוע מפיק 15 כ"ס פחות מהמקור זה עדיין לא מצדיק כניסה להשקעה של אלפי שקלים (מקסימום שים פילטר פתוח ותחזור לכוח המקורי :wink:).

בקשר לרכישה וכו'. לקחת את הרכב למכון בדיקה שאתה בחרת (אני מקווה שאתה בחרת) ולכן תוצאות הבדיקה לא קשורות למוכר. אתה מודה שרכשת רכב עם נורת מנוע דולקת ולמרות זאת רכשת את האוטו ללא ידיעה מה סיבת דליקת המנורה. אני לא יודע איך הסביר המוכר את מנורת המנוע הדולקת אבל אתה היית צריך לברר זאת לפני הרכישה.

אני לא יודע אם אפשר לבוא למכון הבדיקה בטענות כי הוא לא מצא את הפרשי הלחצים בצילינדרים. יש כמה שיטות לבדיקת הלחצים האלו וכל מכון בודק בשיטה שונה, בכל מקרה השיטות האלו לא מדוייקות ואותו מנוע יתן תוצאות שונות ממקום למקום.

ברר למה דולקת לך מנורת מנוע לפני ההתעסקות עם הפרשי הלחצים. הנורה לא דולקת בגלל הפרשי הלחצים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...