Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על אזעה MVP-625 לאחר התקנה ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיישן הסטנדרטי הוא לא חיישן נפח,אלא זעזועים.

בקשר לבאגז שפתוח,כנראה לא התקינו לך את כול החלקים,כי לי יש אותה וכאשר הבאגז או הדלתות או המכסה מנוע פתוח השלט מתחיל לצעוק והאטו לא נסגר.

בקשר לחיישן נפח זה באמת בעיה,קרה לי פעם אחת ששחכתי לנעול את החלון ולא ידעתי בכלל עד שלא חזרתי לאוטו אחרי בילוי,במזל לא נכנסו.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב לכולם שוב,

היום הייתי אצל המתקין בשנית לאחר שיחות טלפון חוזרות ונישנות

ולהלן הפירוט.

למי שלא זוכר את סוג הרכב:פגו 306 שנת 96 XN

המתקין הסביר לי שכאשר אני פותח את הבגאז האור בתוך הרכב אינו נדלק כלומר אין מעגל חשמלי.

ולכן יש צורך בהתקנת קונקרטור/מנוע בבגאז בעלות גבוהה מאוד שנמנע מלפרט

אך הציע לי פיתרון זול אחר בשביל לתקן את העוול שנגרם.

הוא התקין לי בעלות נמוכה(150 ש"ח) גלאי שטח של גארד וחיבר אותו למכסה מנוע כלומר ברגע שהגלאי שטח מגלה משה הוא מראה לי בשלט את המכסה מנוע.הגלאי שטח הנ"ל ניתן לכיוון בתוך הרכב(הרגישות)

עכשיו כאשר אני פותח את הבגאז דלתות או רוכן על הרכב הוא מייד מפעיל את האזעקה כמובן שיש להוריד את הרגישות לקראת החורף אבל נראה לי אחלה אזעקה עכשיו....

ממליץ בחום על השילוב של שני הגלאים(של האזעקה-זעזועים+שטח)

אשמח לקבל תגובות

יוסי

פורסם

ממש פתרון מדהים :?, אני נדהם איזה גועל נפש של מתקינים קיימים היו "מנוע חשמלי" סך הכל מיקרו סוויץ' פשוט ב5 שקל, + חוט גיד אחד 0.5 מ"מ עד לקידמת הרכב, 10 שקל השקעה, ו20 דקות עבודה,

במקום זה הוא מכר לך גלאי שטח

שעלותו לא עוברת את ה100 שקל +/- למתקין וחמש דקות עבודה וכל זה ב150 שקל, אין גבול לביזיון הייתי שולח מכתב זועם עם כל התנהלות הנושא לחברת רב בריח, שיבינו טוב מאוד עם מי יש להם עסק ומי המורשים שלהם !,

פורסם

בשבילך אני מקווה שהגלאי הוא נפח ולא שטח. ואם נפח, אז שהעיניות גבוהות ליד המגיני שמש ולא נמוך בצידי הדשבורד.

וחבל, אבל מפסקים זה מפסקים ותמיד ראוי שיהיו כבסיס לכל התקנה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, היעילות של גלאי נפח המותקנים בחלק העליון של הקורות בהכרח טובים יותר מאשר כאלה הממוקמים למטה ?

הרעיון הוא הסתרה של החלל ע"י עצמים ? כיסאות וכו' כאילו ?

אגב דני, מה הכיוון המומלץ לגלאי נפח (לא רגישות) כי שמתי לב שיש מתקינים שמכוונים אותו לשימשה יש כאלה לגג ויש כאלה לתוך חלל הרכב עם שיפוע פנימה (כאילו למרכז המושב האחורי) אחרים מכוונים אחורה בצורה ישרה (כאילו הגלאי "מסתכל" על הדלת נוסע האחורית) מה מומלץ ?

תודה

פורסם

לא למרכז המושב האחורי אלא ישר לאחור,באופן כמעט מקביל לצידו החיצוני (בחלק הפנימי כמובן) של הרכב.

נקודת "הפגיעה" (אם היה כיוון עינית ליזר בתוך כל עינית גלאי הנפח) כ 5-10 סמ' לכיוון מרכז הרכב מהפינה , כלומר לא פנימה יותר מקו החיצוני של משענת הראש (הצד שקרוב לכל דלת אחורית) ככל שיש כזו ובגובה שמעליה, וללא הסתרה של קו העינית עד לחלקו האחורי הרחוק ביותר הניתן בתוך הרכב.

מקוה שההסבר ברור, לא יצא לי קל יותר..

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סבבה, הרעיון הוא שכביכול כל חדירה שמגיעה מהצדדים "תחצה" את קו הראיה של העינית...

שקיבלתי את הרכב הגלאים היו מכוונים כלפי השמשה הקדימית (כאילו למעלה) הדבר היה נראה לי מוזר, ולא רק זה, גם פעם ביום\יומיים האזעקה היתה מצפצפת, אני חשבתי שזה מנגיעה ברכב...מצד שני ברכב אין גלאי זעזועים,

אז שיניתי את הכיוון בדיוק כמו שאמרת (נראה לי הכי הגיוני מסתבר שצדקתי) ומאז באמת אין יותר התראות שווא בכלל

פורסם

ואי אני פשוט מתחרפן

כל שעה האזעקה עובדת!!!!!

דיי אני כבר לא יודע מה לעשות

פורסם

דיי אני כבר לא יודע מה לעשות

אין לך הרבה מה לעשות , אבל כדאי שתתחיל בראית הת'רד שוב

ושוב , עד שתבין מה כתבו לך ,SOUNDER, עתיד , וכמובן דני זומרשטיין .

תקלה בהתקנה- חזור למי שהרכיב לך את האזעקה.

יש חוט בצבע כתום/לבן המתחבר לבגאז .

כדי לקבל ביצועים טובים מכל אזעקה (לא משנה מאיזו תוצרת ) יש לחבר את כל הדלתות לאזעקה,

מיותר לציין כי בכל ספר הוראות לאזעקה מודגשת העובדה הנ"ל, ובטח שבMVP625 .

כדי לתת לך אזעקה בתא המנוע והמטען הוא צריך למקם שם מיקרו סוויץ' ולמשוך ממנו חוט עד למוח האזעקה ! (גם מתא המנוע וגם מתא המטען)

המתקין קיבל על עצמו להתקין אזעקה. ההתקנה תמיד תכלול הגנה על כל הפתחים והמכסים להווה אומר 4 דלתות, מכסה תא מנוע, ומכסה תא מטען, אלא אם הודיע מראש לבעל הרכב וסיכם איתו כי ההתקנה לא תכלול את כל הדברים הבסיסים האלה.

דני

אחרי שקראת והבנת שקיבלת אזעקה טובה שהותקנה בניגוד להוראות,

ובמקום לתקן את הליקויים - "דחפו" לך עוד 150 ש"ח.

הולך מחר בבוקר- ודבר ראשון מחזיר את הגלאי המיוחד , ומקבל את כספך בחזרה (ה150 ש"ח העודפים).

מבקש בתקיפות לחבר את האזעקה כמו שצריך , כולל כל המפסקים שצריכים להיות.

ללא תשלום נוסף - תקרא לזה פיצוי על חוסר מקצועיות .

אם זה היה קורה לי?

אזעקה טובה שהותקנה גרוע => חוזרת למתקין .

כסף טוב ששולם על שירות גרוע => חוזר למידן מ.

אתה חושב שמתקין נורמלי היה נותן לך לצאת ככה?

אני לא חושב.

ZZR

פורסם

אני עם מידן בעיניין, תחזור אליו, תחזיר לו את גלאי השטח הזה תבקש ממנו שימקום זוג מיקרו סוויצ'ים תחת מכסה המנוע ותחת מכסה תא המטען, ואתה רוצה במחיר של 150 שקלים האלו שיחליף לך את גלאי השטח בגלאי נפח ללא חיוב נוסף,

א-ל תסכים לצאת משם עד שהשלבים הבאים בוצעו :

האזעקה מגלה פתיחה של 6 פתחים (4 דלתות ותא מטען+מנוע)

האזעקה ללא גלאי שטח !

האזעקה כללת זוג גלאי נפח !

אפשר לשקול הורדה מעט של רגישות חיישן הזעזועים כדי למנוע התראות שווא,

אם כל זה לא מבוצע תגיד למתקין שהוא רימה אותך שאתה רוצה שיפרק את כל מה שהרכיב ויחזיר לך את הכסף, ותגיד לו שאתה שולח מכתב לסמנכ"ל השירות של רב בריח אודות השירות שקיבלת מאחד המתקינים שהם ממליצים עליו (הוא לא ירצה לאבד את ה"מורשה" שלו)

פורסם

מעבר לשנרשם, יש לאתר את הגורם לאזעקת השווא, ולטפל בו נקודתית.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

להלן המכתב שנשלח לחברת רב בריח לסמנכ"ל שיווק ומכירה

5.7.07

לכבוד מר צביקה רוזנטל

ס"מנכל שיווק ומכירות חברת רב-בריח

איזור התעשייה- יבנה

א.נ...,

הנדון -תלונה-התקנה לא ראויה ע"י מתקין מורשה

במהלך חודש 6/07 הותקנה ברכבי אזעקה מדגם:MVP-625 מחברתכם.

ההתקנה בוצעה אצל מתקין מורשה מטעמכם "רדיו יזיד"-מתחם רגבה(כביש נהרייה)

במעמד ביצוע העבודה שילמתי עבור רכישת האזעקה והתקנתה ברכבי.

כבר בו ביום שמתי לב כי האזעקה לא פועלת כאשר פותחים תא מטען, דלתות אחוריות ומכסה מנוע.

שוחחתי עם מר יעקב ציפרוט, אחראי על תחום אזעקות הרכב וזה הסביר לי, כי על המתקין היה לבדוק את סוג הרכב לפני התקנת האזעקה האמורה, על מנת להתאים את אבזור האזעקה לרכב עוד הבטיח לי כי ידבר ישירות עם המתקין על מנת שזה יבצע את התיקון הדרוש ללא תשלום נוסף. דיברתי עם המתקין מרדיו יזיד ,וזה זימן אותי להגיע אליו.

אכן הגעתי למתקין וזה אמר לי כי יש להתקין בנוסף גלאי שטח על מנת שהאזעקה הקיימת תיתן מענה כולל לכל חלקי הרכב. האבזור הנוסף הותקן וכן שולם סך של 150 ₪.

לתדהמתי נוכחתי לדעת כי גם התקנה זו לא הועילה, האזעקה פועלת כל 40 דקות מבלי נגיעה ברכב , מה גם שלא היה צורך לגבות סכום נוסף בגין האבזור האמור וזאת עפ"י שיחה שנערכה בין יעקב ציפרוט לרדיו יזיד(זאת ידעתי בדיעבד!!! ).

ביום 5.7.07 שוחחתי בשנית עם מר יעקב ציפרוט והוא הפנה אותי למתקין בשנית.

לעניות דעתי על העסק "רדיו יזיד" היה ליידע אותי מבעוד מועד כי הרכב שברשותי דורש אבזור מיוחד אחר ולא סטנדרטי -זאת הייתי מצפה ממתקין מורשה מטעמכם.

גילוי נאות ע"י רדיו יזיד היה מונע את השתלשלות האירועים ומונע ממני הוצאת כספים מיותרת ובזבזנית

אני מוצא שאתם חברת רב בריח האחראים על אספקת המוצרים ,מנחים את המתקינים לנהוג בצורה הוגנת וישרה כלפי הלקוחות כי מבחינתכם לקוח מרוצה זה גולת הכותרת.

בקשתי היא, כי תסדיר הנושא עם רדיו יזיד.

מבחינתי, או שתשלח אותי למתקין שיודע להתקין את המערכת כראוי, או שתנחה את רדיו יזיד לפרק את האזעקה ולקבל החזר כספי.

אבקש לקבל את תשובתך בכתב ואולי בכך נחסוך אי נעימות כלפי חברה, בעצם מותג רב בריח.

לתשובתך החיובית , אודה.

בתודה ובברכה

פורסם

רציתי להוסיף תגובה לחר המכתב לגבי שיחה שהייתי לי כרגע עם האחראי על האזעקות

אני בטוח שרוב המתקינים שמתעסקים עם אזעקה זו מכירים אותו שמו:יעקב ציפרוט

להלן מספר התבטויות שלו בשיחת הטלפון:

אני:שלום רציתי לשאול האם ביררת עם רדיו יזיד כיצד הוא פותר את התקלה

יעקב:תקשיב אין לי בקרה עליו האזעקה שאני סיפקתי לך תקינה לחלוטין

אני:יעקב אני מבין שין לך אפשרות לטפל בבעיה

יעקב:אני לא חייב לך שום דבר עוד מעט תגיד לי שאתה רוצה אחריות על הפיס שהוא מוכר בחנות מה אתה חושב אני אחראי עליו

אני:איך אני פונה להנהלה שלכם

יעקב:תפנה למי שאתה רוצה מנתק את הטלפון

זאת הנהלת רב בריח ממליץ לרכוש אזעקות לרכב יש לכם ממש עם מי לדבר

פורסם

מכתב ארוך ומתברבר.

וגם, רשמת:

לעניות דעתי על העסק "רדיו יזיד" היה ליידע אותי מבעוד מועד כי הרכב שברשותי דורש אבזור מיוחד אחר ולא סטנדרטי -זאת הייתי מצפה ממתקין מורשה מטעמכם.

אני מצטער, לדעתי אתה טועה. לדעתי האישית, והתקנתי כמה אזעקות בחיים, התקנת מפסק לתא מנוע והתקנת מפסק לתא מטען (או התחברות למעגל חשמלי קיים בתא המטען) , איננה "אבזור מיוחד אחר ולא סטנדרטי" כפי שרשמת.

ההפך, זוהי התקנה בסיסית לחלוטין. על כן אתה מכשיל את עצמך.

אבל לא נורא.

אזעקה תפקידה בבסיסה הינו "הגנת פתחים ומכסים" וברגע שפתיחת דלתות אחוריות אינן מפעילות את האזעקה וזאת לאור שאין שם מפסקים, הרי שהאזעקה אינה ממלאת את ייעודה.

יתרה מכך. אמנם אינני משפטן במקצועי, וגם לא אכנס לתחום הזה, אציין את דעתי שאם המתקין לא יידע אותך טרם ההתקנה שיש בעיה בהגנה וחיבור האזעקה לדלתות האחוריות ברכבך, יש מקום שהוא ישא בעלות הסידור הנ"ל, ואם היה מתקין גלאי נפח בלבד מסוג סביר, ומכוונו כראוי, היתה הבעיה נפתרת כל זמן שהגלאי היה במיטבו.

סידור ראוי הינו להתקין מפסקים במשקופי הדלתות האחוריות, אך חיסרון הוא שיש לבצע חורים, מה שיכול להביא לחלודה בהמשך.

כל הטעות של המתקין עת חזרת אליו, שהתקין גלאי שטח במקום גלאי נפח עם עיניות ממוקמות גבוה ליד המגני שמש.

ושוב, אל תטעה להבא, אין מדובר באיבזור מיוחד. הגנת פתחים ומכסים, בסיסית היא.

למיטב זכרוני יש באוטו שלך תאורות תא מטען, ואם כן, הרי שקיים מעגל חשמלי, וכל שנותר הוא להתחבר אליו אף ללא מפסק נוסף.

לחילופין, גם אם רוצים להתייחס לציטוט שרשמתי בדבריך, הרי שבכך שלא יידע אותך מראש , גם אם לכאורה היה צריך אבזור מיוחד, יתכן ועליו לספק לך אותו ללא חיוב נוסף, שאם לא כן, יתכן ולא היית מתקין את המערכת מלכתחילה.

לחילופי חילופין, פירוק המערכת והחזרת הכסף הינו מהלך ראוי, אך מצד שני, פתרון הבעיה ושהאזעקה תתפקד כראוי (אם שאר ההתקנה איכותית וראויה) היא בהוספת גלאי נפח במיקום עיניות גבוה בלבד.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
הרכב הוא פגו 306 XN שנת 96

דיברתי לפני מספר דקות עם חברת רב בריח ואמרו לי לחזור למתקין.

הוא מוגדר כמתקין מורשה של האזעקות הללו, עפ"י החברה.

לא הבנתי מה הקשר בין מחיר ההתקנה לבין האיכות ברור.

כאשר אני הולך למתקין מורשה של האזעקה הנ"ל ע"י חברת רב בריח שמאשרת לי טלפונית שהוא מתקין מורשה.

והוא דורש 800 שקל על התקנה לעומת מתקין מורשה אחר שדורש 1200 שקל על התקנה אז האיכות תהיה שונה?!

אם אתם נהנים לשלם יותר שיהיה בכיף.ברור לי כרגע שהוא לא סיים את ההתקנה ולכן אני חוזר אליו בהקדם המירבי.

אני מקווה שהפתרון יהיה הולם ויבוא על הצד הטוב ביותר, אבל אני לא יכול שלא להזכר במשפט הזה שלך, אתה מבין למה אנחנו "נהנים" לשלם יותר ? אתה כבר עם אלף שקל הוצאות בלי לחשב מספר פניות אל המתקין חזרה, עם אזעקה שזועקת כל 40 דקות ללא קשר למציאות, עם מכתבים לרב בריח ועוד ועוד וכאבי ראש שכנראה אותו מתקין "יקרן" שלוקח 1200 שקל סביר שהיה מתקין לך את זה בצורה טיפטופ כמו שצריך....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...