Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

בבדיקת מחשב נבדקה פליטת ה-co ברכב לאחר ששמנו לב שהדלק "נעלם" לו במהירות וגם תצרוכת השמן עולה..

בבדיקה שנעשתה במוסך בחדרה נדהם הבודק (עשה מן פרצוף של אווו כמה שזה לא טוב)

המחשב הראה על פליטה של 5%, מה שאומר שיש בעיה גדולה שמתבטאת בעיקר בתצרוכת דלק מטורפת.

טוב, משם למוסך מורשה של סיטוראן-פיז'ו ושם אומרים לאבא שלי שטיפל בעיניינים שחלק שקשור להזרקת הדלק למנוע הלך לחלוטין- כלומר ההזרקה לקויה ביותר וזה גורם לכל התיסבוכת האדירה הזאת...

מחיר החלק הוא: 1000 ש"ח!

אבא שלי (שהוא ייקה רציני) לא בודק ושואל יותר מדי על מה ולמה ומזמין את החלק ששבוע הבא יותקן ברכב..

שאלתי:

באיזה חלק אתם חושבים שמדובר? איך לעזאזל הוא עולה 1000 ש"ח ואיפה ההיגיון שבדבר?

* מדובר בדגם אורה שנת 93 1.6 ליטר שעבר שיפוץ מנוע גדול לפני 8000 ק"מ

בתודה.........

פורסם
אז ככה:

בבדיקת מחשב נבדקה פליטת ה-co ברכב לאחר ששמנו לב שהדלק "נעלם" לו במהירות וגם תצרוכת השמן עולה..

בבדיקה שנעשתה במוסך בחדרה נדהם הבודק (עשה מן פרצוף של אווו כמה שזה לא טוב)

המחשב הראה על פליטה של 5%, מה שאומר שיש בעיה גדולה שמתבטאת בעיקר בתצרוכת דלק מטורפת.

טוב, משם למוסך מורשה של סיטוראן-פיז'ו ושם אומרים לאבא שלי שטיפל בעיניינים שחלק שקשור להזרקת הדלק למנוע הלך לחלוטין- כלומר ההזרקה לקויה ביותר וזה גורם לכל התיסבוכת האדירה הזאת...

מחיר החלק הוא: 1000 ש"ח!

אבא שלי (שהוא ייקה רציני) לא בודק ושואל יותר מדי על מה ולמה ומזמין את החלק ששבוע הבא יותקן ברכב..

שאלתי:

באיזה חלק אתם חושבים שמדובר? איך לעזאזל הוא עולה 1000 ש"ח ואיפה ההיגיון שבדבר?

* מדובר בדגם אורה שנת 93 1.6 ליטר שעבר שיפוץ מנוע גדול לפני 8000 ק"מ

בתודה.........

תצרוכת השמן יכולה לעלות כתוצאה מתערובת עשירה (בדרך עקיפה).

איך ?

כאשר כמות הדלק גדולה מידי, כמות גדולה (יחסית כמובן) של דלק מחלחלת לאגן בזמן פעולת המנוע/בוכנות. כידוע, דלק מנטרל ומדלל את פעולתו של השמן וגורם לו להיות דליל יותר.

מאחר ולא מדובר במנוע חדש וטבעות הבכונה לא אוטמות בצורה הטובה ביותר שיש, השמן (שהפך דק מאוד) חודר בקלות לתאי השריפה ו"נעלם".

בנוסף לזה ציינת שגם המנוע עבר טיפול מקיף (אוברול ?) לפני כמה אלפי קילומטרים, תצרוכת השמן הגבוה בהחלט יכולה להיות אחת ההשלכות שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה יעזור מאד אם תוכל לציין באיזה חלק מדובר

זה בעצם מה שאני שאלתי אותכם מכיוון שאבא שלי לא שאל במוסך..

בכל אופן מדובר כנראה בחיישן חמצן שהוא הגורם לתצרוכת הדלק והשמן המטורפות האלה..

המוסך אמר שברגע שהם יחליפו אותו- הכל יהיה בסדר- גם הדלק וגם השמן..

בקשר למנוע:

הוא שופץ לחלוטין לפני 7000 ק"מ... מה שאני יודע זה שהחליפו ראש מנוע, והחליפו אטמים..

מעבר לזה אני לא יודע מה עוד החליפו ואני לא יודע מה עשו בו!!

דרך אגב-- המחיר הזה הגיוני לחישן חמצן????(1000 שח)

פורסם

מוסך מורשה קונה חלפים מהמחסן של לובינסקי על זה תוסיף20% ותגיע להפרש מלדיקו

תוסיף שעת עבודה על איבחון + החלפת רכיב +נסיעת מבחן [140-150 שח] ועכשיו נוסיף

מעמ והגעת ל1000 שח. ההפרש פה הוא רק 20% על החיישן. אל תשכח שמוסך מורשה עובד עפי שעתון יצרו.

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

• תוכן חדש...