Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח!

בשעה טבה נכנס בי אוטו מאחור ועכשיו צריך מוסך...

מישהו שמע על "מוסך ג'בנר" בת"א?

פשוט זה המוסך שאליו הפנו אותי מהביטוח.

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

תשתדל להימנע ממוסכי הסדר.

גש למוסך רשת אמין, בביטוח לא יאהבו זאת ואולי לא תקבל רכב חלופי.

אבל זכור - הזול יוצא יקר - ואמירה זו נכונה במיוחד כשמדובר במוסכי הסדר.

בהצלחה

פורסם

אני מסכים ב100% עם DORIK, לאחר שניכנסו בי מאחור הביטוח שלח אותי למוסך שהם עובדים איתו, חאפר לא נורמלי, שמו טמבון מפרוק וצבעו אותו, כל הצבע מיתקלף אפילו ממכה של כדור, שלא נדבר על זה שלא חיברו אותו על כל הברגים והוא רופף.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

לא ידעתי שמוסכי הסדר כאלה מסוכנים (למרות שחשדתי קצת).

הרכב החליפי דווקא לא כזה חשוב לי, אבל איך אני מסדיר בכלל תשלום במוסך אחר?

הרי אני אצטרך לשלם עכשיו ולא ידוע מתי אני אקבל כסף מהביטוח.

ועוד שאלה: איך אני מכריח אותם להחליף את כל הדלת של תא המטען ולא רק ליישר אותה?

פורסם

תודה!

אבל לא עדיף לפנות ל-UMI ולהגיד לחברת הביטוח לשלוח לשם את השמאי?

פורסם

בדיוק בשבוע שעבר קרה לי אותו הדבר.

במידה והרכב לא בן שנתיים ופחות, רוב הסיכויים שישתמשו בחלקים תחליפיים.

זה מה שאמרו לי במוסך המרכזי - פשוט השמאי לא מאשר חלקים מקוריים כשניתן להשתמש בתחליפיים.

תעשה חיפוש בפורום על פחחים מומלצים מהאזור שלך, דבר עם אחד או שניים ולך אליהם.

מנסיון, אל תבנה על רכב חלופי וכד',במידה ולא תתקן במוסך הסדר אתה זכאי לרכב חלופי החל מהיום הרביעי לתחילת העבודה על הרכב ולפי מס' הימים שהשמאי קבע שצריך כדי לתקן את הרכב. ללא קשר לזמן מהתאונה ו/או לזמן שהרכב במוסך.

אני נמנעתי להכנס לחברה משתי סיבות: במוסך כזה גדול לא תמיד יד ימין יודעת מה יד שמאל עושה. שנית, סיכוי גדול שרמת הפחחים שם נמוכה מפחחים מומלצים עצמאיים.

הרכב שלי אמור לצאת מחר מתיקון ובהתאם לתוצאות אפתח שרשור בנושא.

תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות.

רונן

פורסם

לפי הבנתי אתה תובע את הביטוח של הפוגע ולא את הביטוח שלך.

לכן התביעה היא תביעת נזיקין לכל דבר ואתה לא כפוף להסכמים כלשהם עם מוסכי הסדר או לא יודע מה.

אתה רשאי לתקן בכל מוסך שאתה בוחר שהינו מורשה משרד התחבורה (כלומר בעל רשיון עסק לניהול מוסך) ולקבל את ההוצאה מהביטוח של הפוגע, ללא שום השתתפות עצמית.

כמובן שהנ"ל כפוף לקביעה של שמאי - אתה רשאי להביא כל שמאי מטעמך.

הייתי לפני כ-שנה בסרט הזה, הבאתי שמאי שאני בחרתי, קבעתי איתו במוסך שאני בחרתי, השמאי ומנהל מח' פחחות עשו איזה מו"מ של 10 דקות (הפחח: יש פה עבודה ב-700 שקל... וצבע... השמאי: לא, יש פה בקושי עבודה ב-400... וכו' וכו'), בסוף הסכימו ביניהם בדיוק על כל העלויות, המוסך תיקן את הרכב, שילמתי למוסך בצ'ק דחוי לחודשיים, שלחתי לחב' הביטוח של הפוגע את כל הניירת, ושילמו לי.

על עלות התיקון (סביב 4500 שקל) לא התווכחו בכלל, על ירידת ערך שהשמאי קובע צפה למו"מ קשוח של חברת הביטוח, הם ירצו לשלם סביר להניח אולי חצי ממה שהשמאי קובע בכל מיני תרוצים מצוצים מהאצבע בידיעה שבשביל 500 שקל אף אחד לא יתבע אותם.

ולגבי רכב חלופי - יש מוסכים שמחזיקים רכבים חליפיים שלהם, ואני למשל קיבלתי רכב חליפי "בחינם" ע"ח המוסך כשירות.

אמנם לא היה מדובר במגאן חדשה אלא בגרוטאה ממש (שרייד מנוע 1000 עם ריח של דלק), אבל עדיף מלנסוע באוטובוס.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכולם על המידע! אולי אולי הפעם אני לא אצא טיפש גמור..

עכשיו עוד שאלה:

מה קורה אם אני משתמש בשרותיו האדיבים של שמאי מטעם חברת הביטוח?

האם כדאי בכל זאת להביא שמאי מטעמי?

פורסם

אני מחזק את דבריו של ronenlev.

תשאל במוסך "עם איזה שמאי 'נוח' להם לעבוד". הם כבר יביאו את השמאי שאיתו אתה תקבל את התנאים הטובים ביותר והביטוח את התנאים הגרועים ביותר.

תזכור - לא מדובר במדע מדויק אלא בשוק. כמה שהמו"מ יעשה מצדך עם פחות טעויות כך תצא עם תיקון איכותי יותר.

ובשולי הדברים: חבל שכדי לקבל את מה שמגיע - קרי השבת מצב הרכב לקדמותו - נאלצים גם לקמבן. אבל אלו הנורמות במדינה שבה אנו חיים.

פורסם
תתיעץ עם המוסכניק לגבי השמאי.

הוא ימליץ לך את מי לקחת.

אני מסייג את דברי.

במידה וברור שהרכב יתוקן זה בסדר.

במידה ונראה לך שיש סיכוי לקבל השבתה - קח לך שמאי פרטי שישמור על האינטרסים שלך ולא על חברת הביטוח ועל הפחח.

פורסם

טיפ נוסף: גם אם מדובר ברכב יחסית ישן, בדוק את ההפרשים בין החלקים התחליפיים שהשמאי מאשר לבין עלות של מקורי חדש. תתפלא לשמוע, לעיתים ההפרשים הם בגדר הבדיחה (הלא מצחיקה בכלל) ושווה להוסיף עוד כמה שקלים מהכיס לטובת חלק מקורי חדש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...