Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה פעמים אני שם לב שאנשים שואלים, מה צריך להיות בהתקנה?

איך אני יודע אם מתקינים לי טוב?

החלטתי לנסות לעזור, מי שמעוניין לסייע בכתיבת המדריך מוזמן להגיב

בנוגע לרדיו דיסק

יש לבדוק שהמתקין לא יתעצל וילחים את החוטים כמו שצריך

בדרך כלל משתמשים במתאם על ידי לחבר את הצמה של הרדיו דיסק,הקפידו שהחיבורים יהיו בהלחמה.

בעיות?

1.רגע הרדיו לא נכבה עם האוטו- המתקין במקרה חיבר פלוס קבוע עם פלוס של הסטרטר (אדום וצהוב)

2.רגע הרדיו נכבה ומתאפס - הוא עשה את זה הפוך וחיבר אדום וצהוב לפלוס של הסטרטר

קומפוננט

לא, אל תשאיר לי את החוטים המקוריים בעובי מיקרון לקומפוננט 100RMS שלי, זה לא בסדר

יש לוודא החלפת החוטים מהדלת לקרוס , חוטים איכותיים טיפה יותר מהזבל שיש לכם מהיצרן

יש לוודא שהרמקול יושב באופן טוב בדלת, החלון לא נוגע ונסגר עד הסוף.

דבר חשוב נוסף הוא שבין הדלת לרמקול לא יהיה רווח, זה יהרוס לכם את הבאס

את הטוויטר תמקמו ביחד עם המתקין, בצורה שהצליל ישמע הכי טוב לכם

גם את הוופר יש לחבר צד צד ולהפוך קוטביות (-+) של הוופר ,מה שישמע יותר טוב.

הידעת? בקרוס בדרך כלל יש אפשרות "להוריד" את עוצמת הטוויטר, נסו וראו מה מתאים לכם

יש לוודא כי כל קצוות החוטים שישתמשו מולחמות שני הצדדים ולא באיזוליר בנד חובבני

בעיות?

למה אין לי באס? יכול להיות שהמתקין חיבר את הרמקולים בצורה הפוכה אחד לשני(פאזות וכאלה, כרגע לא נתעסק בזה)

כלומר הפלוס מינוס של וופר אחד הופכי לשני

מגבר

כבל פלוס-ישיר שרץ מהמצבר למגבר-כבל חשמלי בעובי של לא פחות מ8G על (אפשר פחות אבל תחשבו קדימה)

כבל רימוט שעובר מהרדיו למגבר -תשתדלו לא לקחת את הכבל הכי דק שתמצאו

כבל מינוס- כבל קצר ככל שניתן לנקודה בפח הרכב ישירות(ללא צבע)-כן לגרד קצת צבע זה לא נורא

RCA- כבל בננות- סיכוך משולש, כפול -אל תצאו מגידרכם באלפי שקלים-כמה עשרות שקלים יעשו את העבודה,עדיף חברה מוכרת

כבל פלוס- בית פיוז אטום למים בתא המנוע קרוב מאוד למצבר, פיוז בערך מתאים על פי המערכת ברכב שלכם, הכבל צריך לעבור בצינור שרשורי עד לנקודה בקיר אש (הקיר ברזל בין התא מנוע לרגליים שלכם) שם הוא בדרך כלל יעבור בגומיה, נסו לוודא לשלא יקרעו לכם את הגומיה ושל-מים לא יהיה קל להכנס, את הפלוס "מריצים" באחת התעלות ברכב (ימין או שמאל בדרך כלל) עדיף לא מעל המשאבת דלק, משם מחברים למגבר - כמובן שהכל בהלחמות

כבל רימוט- להעביר ביחד עם הפלוס ולצידו(באותה התעלה) עד למגבר -בהלחמה כמובן של קצה החוט

כבל מינוס- כאמור כבל באורך של מקסימום חצי מטר שיחובר לנקודה בפח הרכב, ולא ההברגה של המושב בחיבור המשענת היא לא הפח של האוטו

RCA- עובר בצד הנגדי לפלוס (אם הפלוס צד שמאל אז הRCA בימין קאפיש?)

בסוף ההתקנה הזאת יש לוודא שלא שוברים לכם פלסטיקים ואומרים זה תמיד קורה

את המגבר מחברים על קרש ולא על פח של המושב האחורי כדי למנוע רעשים

ולא, זה לא חכם לחבר את הברגים של המגבר ככה שיגעו בפח של הכיסא מעבר לעץ -ברגים קצרים וחזקים

עדיף להעביר 3 זוגות RCA- לחיבור עתידי של מגברים

יש להעביר את הכבל שעובר לקומפוננט מהמגבר, או ליד ה RCA או באמצע הרכב-אם עושים כמו שצריך

אם כבר תתנו לכם עוד מרחב נשימה ותעבירו עוד כבל רמקולים לבי אמפינג שעלול לצוץ- תשתמשו בחוט טוב לא חוט של סיב אחד

סאב- לחבר את הסאב למגבר -כמובן שקצה החוט מולחם בשני צדדים אלא מה?

כיוונים- מאוד בכלליות כרגע אבל מאוד

כאן צריך אוזנים טובות ואת סוג המוסיקה עם הדיסיקם שאתם הולכים להשתמש בהם- לא חוכמה להשתמש בדיסק הדגמה חדש צרוב בצורה סופר איכותית- להשתמש בדיסק ממוצע שלכם

לאוזן לא מיומנת, זו מטלה קשה - יש לבדוק שהצליל לא מתעוות גם בהגברה למקסימום ברדיו דיסק, שאין "פיצוצים",בעיקר בטוויטרים

את הסאב מכוונים בהתחלה, כך שהוא ישמע לכם הכי טוב ושלא יעשה רעשים של "חצוצרה סתומה (:" או זימזום מוזר שאני לא יכול להסביר

את הקומפוננט מחברים לאחר שהסאב מחובר ומכוון -בכיוון טוב הבאס צריך להשמע כאילו הוא מגיע מקדמת הרכב ולא מאחור

בדיקה כללית נוספת היא לאחר סיום ההתקנה בנוכחות המתקין, יש להניע וללחוץ על דוושת הגז(בניוטרל (: ) ולראות שלמוזיקה אין רעשי רקע מוזרים בצורת יללה

נוסף על כך יש להחליש עד הסוף ולבדוק שאין רחש מעצבן (ארחיב על כך בהמשך)

על פניו נראה פשוט אבל יש מאחורי כל דבר הסבר, יותר מאוחר אני אשתדל להוסיף

אל תהפכו את זה לצ'אט- נעשה מזה מדריך

כל י שמעוניין להוסיף לנושא מוזמן להגיב בענייניות -מתוך ניסיונו

פורסם

הכוונה טובה אבל:

הרבה פעמים אני שם לב שאנשים שואלים, מה צריך להיות בהתקנה?

איך אני יודע אם מתקינים לי טוב?

החלטתי לנסות לעזור, מי שמעוניין לסייע בכתיבת המדריך מוזמן להגיב

בנוגע לרדיו דיסק

יש לבדוק שהמתקין לא יתעצל וילחים את החוטים כמו שצריך

בדרך כלל משתמשים במתאם על ידי לחבר את הצמה של הרדיו דיסק,הקפידו שהחיבורים יהיו בהלחמה.

בעיות?

1.רגע הרדיו לא נכבה עם האוטו- המתקין במקרה חיבר פלוס קבוע עם פלוס של הסטרטר חוט הסטרטר לא מגיע לרדיו (התכוונת ל acc)(אדום וצהוב)

2.רגע הרדיו נכבה ומתאפס - הוא עשה את זה הפוך וחיבר אדום וצהוב לפלוס של הסטרטר אותו כנ"ל

קומפוננט

לא, אל תשאיר לי את החוטים המקוריים בעובי מיקרון לקומפוננט 100RMS שלי, זה לא בסדר

יש לוודא החלפת החוטים מהדלת לקרוס , חוטים איכותיים???? (מי כמוך אמור לדעת שעובי החוט מאפשר העברת עוצמה ולא איכות)הטיפה יותר מהזבל שיש לכם מהיצרן

יש לוודא שהרמקול יושב באופן טוב בדלת, החלון לא נוגע ונסגר עד הסוף.

דבר חשוב נוסף הוא שבין הדלת לרמקול לא יהיה רווח אם הייתה מכיר את כל סוגי הרכבים לא היית אומר את זה, זה יהרוס לכם את הבאס שטויות-אולי יהיו רעשי פלסטיקה אבל אין השפעה על הבאס

את הטוויטר תמקמו ביחד עם המתקין, בצורה שהצליל ישמע הכי טוב לכם

גם את הוופר יש לחבר צד צד ולהפוך קוטביות (-+) של הוופר ,מה שישמע יותר טוב.

הידעת? בקרוס בדרך כלל יש אפשרות "להוריד" את עוצמת הטוויטר, נסו וראו מה מתאים לכם

יש לוודא כי כל קצוות החוטים שישתמשו מולחמות שני הצדדים ולא באיזוליר בנד חובבני תתפלא אבל לפעמים הלחמה היא חובבנית-בהרבה פעמים שימוש בנעלי כבל ייעודיים היא הדרך הנכונה

בעיות?

למה אין לי באס? יכול להיות שהמתקין חיבר את הרמקולים בצורה הפוכה אחד לשני(פאזות וכאלה, כרגע לא נתעסק בזה)

כלומר הפלוס מינוס של וופר אחד הופכי לשניאו שברכב יש גל עומד, או שהרמקול לא מיועד לנפח שהוא מותקן בו ויש עוד כאלף סיבות

מגבר

כבל פלוס-ישיר שרץ מהמצבר למגבר-כבל חשמלי בעובי של לא פחות מ8G על (אפשר פחות אבל תחשבו קדימה)דווקא השבוע היה לי מקרה מעניין של בחור שרצה להתקין מגבר 20*2 עם כבל 8 גייג אחרי שהוא קרא כאן בפורום המלצה על כךבלי שום כוונה לשדרוג עתידי- בקיצור כל מקרה לגופו

כבל רימוט שעובר מהרדיו למגבר -תשתדלו לא לקחת את הכבל הכי דק שתמצאו הרדיו מוציא 200-300 מיליאמפר לרימוט!!

כבל מינוס- כבל קצר ככל שניתן לנקודה בפח הרכב ישירות(ללא צבע)-כן לגרד קצת צבע זה לא נורא

RCA- כבל בננות- סיכוך משולש, כפול -אל תצאו מגידרכם באלפי שקלים-כמה עשרות שקלים יעשו את העבודה,עדיף חברה מוכרת

כבל פלוס- בית פיוז אטום למים בתא המנועואם המצבר יושב בתא המטען כמו ב bmw או מתחת למושב האחורי כמו בחיפושית או בביואיק לוצרן? קרוב מאוד למצבר, פיוז בערך מתאים על פי המערכת ברכב שלכם, הכבל צריך לעבור בצינור שרשורי עד לנקודה בקיר אש (הקיר ברזל בין התא מנוע לרגליים שלכם) ורצוי להכנס עוד קצת פנימה שם הוא בדרך כלל יעבור בגומיה, נסו לוודא לשלא יקרעו לכם את הגומיה ושל-מים לא יהיה קל להכנס, את הפלוס "מריצים" באחת התעלות ברכב (ימין או שמאל בדרך כלל) עדיף לא מעל המשאבת דלק, משם מחברים למגבר - כמובן שהכל בהלחמותושוב נעלי כבל!

כבל רימוט- להעביר ביחד עם הפלוס ולצידו(באותה התעלה) עד למגבר -בהלחמה כמובן של קצה החוטכנ"ל

כבל מינוס- כאמור כבל באורך של מקסימום חצי מטר שיחובר לנקודה בפח הרכב, ולא ההברגה של המושב בחיבור המשענת היא לא הפח של האוטואז מה זה? הסאנרוף? כל מקרה לגופו,יש להתחשב בנקודות ריתוך.

RCA- עובר בצד הנגדי לפלוס (אם הפלוס צד שמאל אז הRCA בימין קאפיש?)יש מכוניות שאי אפשר להעביר לא בשמאל ולא בימין בגלל הקרנה של מחשבים.

בסוף ההתקנה הזאת יש לוודא שלא שוברים לכם פלסטיקים ואומרים זה תמיד קורה

את המגבר מחברים על קרשלא מחייב ולא על פח של המושב האחורי כדי למנוע רעשיםהסיבה שמחברים את זה היא אחרת-רעשים זה לא אחת מהם

ולא, זה לא חכם לחבר את הברגים של המגבר ככה שיגעו בפח של הכיסא מעבר לעץ -ברגים קצרים וחזקיםלא שזה אכפת לי אבל אני חייב לדעת למה?

עדיף להעביר 3 זוגות RCA- לחיבור עתידי של מגבריםשיקול כלכלי

יש להעביר את הכבל שעובר לקומפוננט מהמגבר, או ליד ה RCA או באמצע הרכב-אם עושים כמו שצריך

אם כבר תתנו לכם עוד מרחב נשימה ותעבירו עוד כבל רמקולים לבי אמפינג שעלול לצוץשיקול כלכלי- תשתמשו בחוט טוב לא חוט של סיב אחד

סאב- לחבר את הסאב למגבר -כמובן שקצה החוט מולחם בשני צדדים אלא מה?אוי ואבוי

כיוונים- מאוד בכלליות כרגע אבל מאוד

כאן צריך אוזנים טובות ואת סוג המוסיקה עם הדיסיקם שאתם הולכים להשתמש בהם- לא חוכמה להשתמש בדיסק הדגמה חדש צרוב בצורה סופר איכותית- להשתמש בדיסק ממוצע שלכם

לאוזן לא מיומנת, זו מטלה קשה - יש לבדוק שהצליל לא מתעוות גם בהגברה למקסימום ברדיו דיסקטוב בשלב זה הייתי מפנה אותך למדריכי כוונים אבל כאן יש טעות, שאין "פיצוצים",בעיקר בטוויטרים

את הסאב מכוונים בהתחלה, כך שהוא ישמע לכם הכי טוב ושלא יעשה רעשים של "חצוצרה סתומה (:" או זימזום מוזר שאני לא יכול להסביר

את הקומפוננט מחברים לאחר שהסאב מחובר ומכוון -בכיוון טוב הבאס צריך להשמע כאילו הוא מגיע מקדמת הרכב ולא מאחור

בדיקה כללית נוספת היא לאחר סיום ההתקנה בנוכחות המתקין, יש להניע וללחוץ על דוושת הגז(בניוטרל (: ) ולראות שלמוזיקה אין רעשי רקע מוזרים בצורת יללהברוב המקרים ground loop נגרם כתוצאה מהתקנה לקוייה אבל בחלק מהמקרים זה גם נגרם מציוד לקוי או מתקלה במערכת החשמל ברכב.

נוסף על כך יש להחליש עד הסוף ולבדוק שאין רחש מעצבן (ארחיב על כך בהמשך)

על פניו נראה פשוט אבל יש מאחורי כל דבר הסבר, יותר מאוחר אני אשתדל להוסיף

אל תהפכו את זה לצ'אט- נעשה מזה מדריך

כל י שמעוניין להוסיף לנושא מוזמן להגיב בענייניות -מתוך ניסיונו

לסיכום-אין לי שום דבר אישי אבל הייתי מתייחס לזה בתור המלצה ולא כמדריך!

יש עוד אלף דברים שצריך לקחת בחשבון בהתקנה .

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

כמו שאמרתי יש עוד אלף (אולי קצת פחות:lol: ) שיקולים ותנאים להתקנת מערכת אבל בכללי יש להקפיד על הדברים הבסיסיים.

פורסם

שקט!

כולכם לא רציניים בעליל!

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

המדריך רציני אבל לא מדוייק.

אני חושב שההתייסות של עופר היא בהחלט רצינית.

התגובה שלך גם רצינית אבל לא כמו של עופר...8)

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

לדעתי שווה ביחד עם התגובות של עופר להכניס לfaq

ברור שיש עוד 1000 דברים אבל זאת אחלה הכוונה למישהו מתחיל.

אלי, מה עם מר קו?

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

עופר פירט לעומק- אני נתתי דגשים כללים וטוב שעופר פירט

זו מטרת האשכול, שיהפוך למדריך

עופר, מה הבעיה שהחוט של הסאב יהיה עם הלחמה בכל קצה שלו?

כלומר, בקצה כל חוט מתוך הארבע ישנה הלחמה של הקצה בבדיל שמתחברת בהברגה לטרמינל ולמגבר?

אני גם על נעלי כבל מלחים- זו בעיה?

חברה להמשיך לתת דגשים זו הדרך

פורסם

על הטרמינל של הרמקול יש חומר הגנה שמונע התחמצנות (קורוזיה),אם תלחים אותו הוא נשרף.

פורסם

הלחמות לא מומלצות תמיד.

יש סיכוי גבוהה שהבדיל איננו מאיכות טובה והוא יהיה כמובדד שם ולא כמוליך.

אני אישית חושב שחיבור רגיל של החוטים הוא ללא בעיה. אין שום בעיה להשתמש באיזולירבנד מה שמומלץ במקרה הזה הוא לפתוח את הכבל לסיבים ואת להשתדל כמה שיותר סיבים יתערבבו אחד בשני , לסגור ע"י סיבוב באצבעות ואז לעשות קיפול ושוב סיבוב ואז איזולירבנד באלכסון פעמיים לפחות למעלה ולמטה.

*גם נעלי כבל לא מומלצות עקב כך שגם הן יכולות להוריד מוליכות הכבל וכמו כן אם אינן מצופות זהב אז יתפסו קורוזיה באותה קלות .

לא הופכים קוטביות בוופר איך שנשמע טוב, יש סיבה ברורה מאוד למה יש לרמקול + ו - וגם למגבר. אחרת אתה מקבל סינוס הפוך.

כבל 10 גייג' מספיק לכל מגבר ממוצע של 50X4 (ממוצע אומר עד 1000 ש"ח מגבר) .

את המשפט של הוופר דלת ורווח לא הבנתי.

יש להוסיף כי כל מה שנכתב פה הוא בגדר המלצה בלבד.

פורסם

אז הינה שבירת הסטיגמה!!

מותר לחבר מגבר לכסאות בלי שום קרש! כיוון שגוף המגבר משמש כ - לכן הסיבה היחידה היא שיש יותר טוב ולא קשור למינוסים ופלוסים!

:twisted: ...............:twisted:

למכירה VCVR עם תיבה מקורית! דנדש!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165846

diverdolphins.gif

• תוכן חדש...