Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרבה פעמים אני שם לב שאנשים שואלים, מה צריך להיות בהתקנה?

2.רגע הרדיו נכבה ומתאפס - הוא עשה את זה הפוך וחיבר אדום וצהוב לפלוס של הסטרטר

כל י שמעוניין להוסיף לנושא מוזמן להגיב בענייניות -מתוך ניסיונו

שרגאמן, רציתי להודות לך על הפתרון לנושא פשוט שהטריד אותי במשך שנה וחצי אשר מתקין מערכות שעשה לי את זה אמר שזה מתאפס בגלל הקודן שלי.

תודה רבה!

...you can hear me coming

למכירה HU JVC kd-s6060 במצב מעולה במחיר קטן.

פורסם
הלחמות לא מומלצות תמיד.

יש סיכוי גבוהה שהבדיל איננו מאיכות טובה והוא יהיה כמובדד שם ולא כמוליך. אין סיכוי. בדיל גם הכי זבל. לא יבודד. אבל הוא ימנע חימום והתכה של החיבור כתוצאה מחיבור רופף. אני אישית חושב שחיבור רגיל של החוטים הוא ללא בעיה. אין שום בעיה להשתמש באיזולירבנד מה שמומלץ במקרה הזה הוא לפתוח את הכבל לסיבים ואת להשתדל כמה שיותר סיבים יתערבבו אחד בשני , לסגור ע"י סיבוב באצבעות ואז לעשות קיפול ושוב סיבוב ואז איזולירבנד באלכסון פעמיים לפחות למעלה ולמטה.

תלוי מה מעביר הכבל, עדיף מבחינת הולכה להלחים!

*גם נעלי כבל לא מומלצות עקב כך שגם הן יכולות להוריד מוליכות הכבל, זה לא נכון, היתרון של נעל כבל. שהיא יוצרת שטח מגע גדול יותר מסיבים בבורג! וסיבים נחתכים ומתנתקים. וכמו כן אם אינן מצופות זהב אז יתפסו קורוזיה באותה קלות .

ולגבי קורוזיה, אם אין לך רטיבות כל הזמן. הסיכוי לקורוזיה מחיבור בינוני ולא מוזהב. נמוך. (יש לי חיבורים שהיו ברכב כ4 שנים. ואין סימני קורוזיה. וזה חיבורים פשוטים!)

לא הופכים קוטביות בוופר איך שנשמע טוב, יש סיבה ברורה מאוד למה יש לרמקול + ו - וגם למגבר. אחרת אתה מקבל סינוס הפוך.

כבל 10 גייג' מספיק לכל מגבר ממוצע של 50X4 (ממוצע אומר עד 1000 ש"ח מגבר) .

את המשפט של הוופר דלת ורווח לא הבנתי.

יש להוסיף כי כל מה שנכתב פה הוא בגדר המלצה בלבד.

הכי מומלץ לחבר נעל כבל.

(יש משחת הלחמה) מורחים משחת הלחמה על הכבל. מכניסים לנעל כבל. ללחוץ, ולהלחים. ואז אין סיכוי לנתק. ויש את המוליכות הכי גבוהה. (ואני לא נכנס לאיכות הבדיל/כבל/נעל כבל וכו)

* הלחמה לא איכותית/ לא טובה, עלולה להתנתק מרעידות!.

מה קשור מחיר המגבר? לעובי הכבל.

עובי הכבל קשור לעוצמה של המגבר.

אתה יכול לקנות מגבר של אודיסון ב 5000 שקל (לא להתיחס למחיר, זה דוגמא) והמגבר הוא 2 כפול 30W RMS.

אתה תחבר אותו עם כבל 4G או 2G בגלל שהוא אודיסון? או בגלל המחיר?

אתה תחבר לו את הכבל המתאים מבחינת צריכת חשמל. ! ש8G / 10G איכותי (אמיתי) יספיק מעל ומעבר.

כמובן שזה תלוי בעוד כמה משתנים נוספים.

לבחור למתחת. ערכתי 3 פעמים. תקרא שוב. ותגיב!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כיוון שלרוב לאודיסון ב5000 שקל תהיה צריכת זרם גבוהה.

טעות נפוצה היא חישוב צריכת המגבר ביחס ישר של W=VI בבספק שהוא מסוגל להוציא.

למגבר איכותי יש ספק מתח גדול יותר שצורך יותר .

לדוגמא: המגבר הבייתי שלי הוא 85 W RMS אך הוא צורך 800 וואט . לעומתו המגבר ימאהה הישן שלי שהוא 85 W RMS צורך אך ורק 135 וואט לשעה עולל הטיונר וכלל התצוגה הבזבזנית.

את ההבדל רואים במחיר (8000 לעומת 1500) ובשמיעה וביכולות.

דוגמא מהחיים: מגבר A1 של DLS . מוציא עד 240W ב 2 אוהם. צורך עד 32 אמפר. לפי החישוב של כולם 32*13.8=441 וואט. האם זה מה שמוציא המגבר ? לא . הם כבל 8 גייג' מספיק במקרה הזה? כן. אבל אם מדובר במגבר 2X45 שח מאגנט אז אני מבטיח לך ש10 גייג' יספיקו ואתה לא תרגיש את ההבדל. כי הוא מקסימום יצרוך 20 ,25 אמפר.

פורסם

אתה שוכח את עניין נצילות המגבר.

מגברי CLASS A/B בד"כ מגרדים את ה-60% מלמטה.

את ההספק התיאורטי צריך לכפול ב-0.6

השיטה הזו טובה לקבלת אומדן להספק והיא לא יותר מכלל אצבע.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מגבר A/B הוא המגבר הסטדרטי וה"פשוט" ביותר שיש לרכב, מגברי A/B יכולים לעלות 100 שקל או 10,000 שקל.

פיוזים לא נשרפים בשניה שמגיעים לעומס המוגדר שלהם. פיוז שעומד בתקנים בין לאומיים יכול לעמוד בזרם המהווה 150% מזרם הנקוב עליו לזמן של עד שעה ולזרם 210% למשך 30 דקות ועדיין לעמוד בתקנים בין לאומיים.

http://www.circuitprotection.ca/Fuse_Standards.html

לא חסרים מגברים שמוצהר עליהם נתון משיכת זרם מקסימלי גבוה יותר מסכום הפיוזים שמגנים עליו (למשל הJBL 75.4). מרבית המגברים לא יכולים לעמות במשיכת זרם מקסימלית לזמן ממושך ללא נזק משמעותי, לכן יש הבדל בין זרם עבודה לזרם צריכה מקסימלי.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

חברה חברה חברה

מספר הערות

עופר

על הטרמינל של הרמקול יש חומר הגנה שמונע התחמצנות (קורוזיה),אם תלחים אותו הוא נשרף.הכוונה הייתה הלחמה של קצה החוט כלומר ציפויו בבדיל ,ולא הלחמה לתוך הטרמינל

דבר שני , הת'רד נועד לעזור בהתקנה בסיסית, כלומר שיהיה אחרי מה לעקוב בהתקנה של מישהו אחר על מנת לוודא כי העבודה נעשית כמו שצריך.

כמובן שיש רכבים עם תעלות באמצע או מצבר בבגאז'

כמובן שיש יוצאים מהכלל כמו רמקולים שלא משנה שיש מרווח בינם לדלת

צאו מנקודת הנחה שאתם נותנים פה טיפים של אחרי מה לעקוב בהתקנה בסיסית של מתקין שמתקין ברכב

אני חושב שזה יהיה מאוד לעניין למשל אם אוגי ירשום מדריך מסודר על לא מעט דברים, למרות שכרגע אפשר לאגד את ההודעות שלו למדריך מצויין בנושאר תאוריה ורכיבים

אין לי ספק שעופר יכול לתרום המון בנושאים נכבדים, אבל עם כל הידע בפורום צריך לאגד פה דברים בצורה מסודרת ואינפורמטיבית

פורסם

בנושא הלחמה, אתם לא קצת מגזימים?

הלחמה היא בשביל לחבר 2 חוטים או יותר ולהעביר זרם חשמלי אני לא צריך להגיד את זה מין הסתם יש התנגדות קטנה.

אך הדבר לא נשמע לאוזן האנושית..

אם זה כל כך משנה לכם הלחמה או "קשירת" קצוות החוטים אינה בשבילכם .

במקרה הזה המוליך הכי טוב בשבילכם הוא זהב,נחושת וכו. ישנם לוסטרקלאמרים "מחבר" לכל קוטר חוט עם ברגים , הלוסטרקלאמרים העשויים מפלסטיק מבודד בתכום מתכות עם מוליכות גבוהה בררו ברשת החשמל הקרובה לביתכם.

מין הסתם בטח למישהו תיהיה תשובה חכמה למה שאמרתי אבל בסדר זאת דעתכם. יותר חשוב לדעתי להעלות עוד פתרונות לבעיות.

...you can hear me coming

למכירה HU JVC kd-s6060 במצב מעולה במחיר קטן.

• תוכן חדש...