Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוצאתי ב-2003 רישיון למלגזה, לפני כל החוקים החדשים.

יש לי רישיון מטעם המוסד לבטיחות וגהות ומטעם 2 מורי נהיגה(אחד המקורי, אחד מהישתלמות בשביל עבודה במפעל ספציפי עם מורה שהם עובדים איתו).

היום ראיתי בעיתון הצעות עבודה שצריך "רישיון למלגזה מופיע ברישיון רכב, לפי החוק החדש".

יש אמת בעניין?טעות של העיתון?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אכן כן, אבל בשביל שזה יופיע ברשיון הרכב אתה תצטרך לעשות עוד פעם טסט על המלגזה.

מכיוון שכרגע מבחינת משרד התחבורה רשיון המלגזה שלך לא תקף ( במילים אחרות אין לך רשיון למלגזה ).

פורסם

לא בהכרח

אם יש לך 3 שנות וותק בנהיגת מלגזה ומנהלך נותן לך אישור חתום (נספח 7) המעיד על נהיגה מעשית בשלוש שנים שעברו אתה יכול לקבל את ההיתר למלגזה ישירות לרישיונך ללא טסט כלל.

ירון מאיר

פורסם
לא בהכרח

אם יש לך 3 שנות וותק בנהיגת מלגזה ומנהלך נותן לך אישור חתום (נספח 7) המעיד על נהיגה מעשית בשלוש שנים שעברו אתה יכול לקבל את ההיתר למלגזה ישירות לרישיונך ללא טסט כלל.

ירון מאיר

צודק, שחכתי מזה.

בנוסף למה שאמרת צריך להיות לו רשיון נהיגה מעל 10 שנים בכדי לקבל את ההיתר ללא טסט.

פורסם
לא בהכרח

ירון מאיר

כבר לא. את זה היה אפשר לעשות עד ה 1 בספטמבר.

היום אתה חייב קורס במקום שהוסמך ע"י משרד התחבורה וזה חייב להופיע ברשיון הנהיגה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שטויות זה לא נכון.

אני אישית עשיתי את זה הרבה זמן לאחר התאריך הנ"ל.

התאריך הנ"ל נקבע על מנת "לעשות כסף למדינה"

כלומר מי שלא יודע ילך לעשות קורס מלגזה.

ירון מאיר

פורסם

ולפי מה אתה כותב את השטות הזו?

מעניין שאתה יודע דברים שהתאחדות התעשיינים והמפקח מטעם משרד העבודה לא הצליחו לעשות והתאחדות התעשיינים לא שייכת למדינה ויש לה קצת יותר ידע וכוח ממך.

פורסם

כי רשמתי לך עובדתית!

אני הוספתי את ההיתר למלגזה רק ב 25 לנובמבר (עדיין רשום על הרישיון),שזה כמעט 3 חודשים לאחר "תקופת מעבר".

לאחר שהפקידה במשרד הרישוי שאלה אותי למה אני מאחר, עניתי לה כי לא ידעתי שצריך לבצע את זה .

זה הכל !

שינסה ויעדכן אותנו.

ירון מאיר

פורסם

אנחנו ניסינו לרשום באוקטובר (7 עובדים) ונתקלנו בסירוב. בבדיקה שערכנו מול התאחדות התעשיינים ומול מפעלים נוספים באיזור שלנו כולם נתקלו בסירוב.

פורסם

אכן החוק החדש מחייב לעבור הדרכה + "טסט" על מלגזה. במפעל בו אני עובד העובדים נשלחים לקורס בן יומיים ובסיומו מקבלים את ההיתר המיוחל.

הפרוצדורה כוללת הגשת "טופס ירוק" בדיוק כמו כל רשיון נהיגה. יש שני סוגי רשיונות למלגזה, עד משקל נשיאה של 20 טון והיתר לכל משקל.

איתמר.

rrrr (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

והאם יש אפשרות להראות את הרישיון הישן ולקבל עידכון לרישיון הנהיגה כיום בלי כל הבלאגאן?

או לחילופין,לעשות טסט בלבד?

זה מצחיק, כבר יש לי רישיון מלגזה כמה שנים, עבדתי עם מלגזות מאז הרישיון,ופתאום מישהוא החליט שאני לא יודע לתפעל מלגזה?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...