Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיון שהשירשור הקודם http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=138099 כולל הרבה צרות ואינו ממוקד

אני פותח חדש ומתמקד בבעיה הנוכחית...

אחרי שטיפלתי במפלג וכיוונתי אותו פחות או יותר ידנית, הלכתי למוסך שיכוון את ההצתה כראוי בעזרת מיכשור נאות.

הוא איחר את ההצתה בהרבה, ואכן הרכב מגיב יותר מהר ונוסע יותר טוב כשהמדובר במהירויות נמוכות.

אבל לפי איך שהוא כיוון, יש מצב מוזר, לפי ספר הרכב בהילוך שני למשל, אפשר להגיע מקסימום עד 60 קמ"ש, וכך היה באמת

עד עכשיו, אבל אחרי הכיוון של המוסך בהילוך שני בקושי מגיע לחמישים קמ"ש במישור, ועל זה הדרך בשאר ההילוכים.

כמו כן בעליות הרכב ממש לא סוחב, שזה אומר שעד היום הייתי נוסע בעליה ממוצעת על 80-90 בהילוך רביעי, ובמצב הנוכחי

מקסימום על 60 ובדרך כלל אני צריך להוריד לשלישי.

כמו כן במצב הכיוון של המוסך הרכב מקרטע לעיתים.

סימנתי את הכיוון של המוסך, והחזרתי לכיוון שאני עשיתי, והרכב מגיע שוב למהירויות שבהם היה נוסע בעבר, אבל המנוע מצלצל.

כמו כן יש קושי מסויים בהכנסת ההילוך הראשון והשני, מה שאין לפי הכיוון של המוסך.

האם יתכן שהמיכשור החשמלי לא מדייק?

האם יכול להגרם נזק למנוע בנסיעה ממושכת כשהמנוע מצלצל?

אודה למי שיוכל לעזור ולהחכים אותי בענין.

פורסם

שלום,

המנוע מצלצל בעקבות כיוון הצתה לא נכון! גש לחשמלאי מומלץ שיכוון לך את ההצתה ואפילו יבדוק אם צריך את הפלאגים או חוטי ההצתה.

נ.ב

תרשום מאיפה אתה כדי שנוכל להמליץ על חשמלאי!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

כשהכיוון הוא כמו שכיוון במוסך, המנוע לא מצלצל, אבל לא סוחב.

כשאני מקדם את ההצתה, המנוע סוחב הרבה יותר טוב, אבל מצלצל.

חוטי ההצתה חדשים (לפני כחודש).

פורסם

תבדוק את הפלאגים ,את החוטי הצתה (אפילו שהם חדשים).

אני אומר לך מניסיון עם פלטינות צריך כיוון מקצועי כי אם טועים טיפה בכיוון זה משנה את הכל!

כיוון הצתה זה חלק מהסחיבה!

תנסה להוציא חוט חוט ולבדוק איך המנוע מגיב הייתה לי תופעה של פלג שלא עבד ועשיתי מליון כיוונים!

חיפושיות 73-74

פורסם
כשהכיוון הוא כמו שכיוון במוסך, המנוע לא מצלצל, אבל לא סוחב.

כשאני מקדם את ההצתה, המנוע סוחב הרבה יותר טוב, אבל מצלצל.

חוטי ההצתה חדשים (לפני כחודש).

בכל מכונית זה אמור להיות כך.

תנסה בעצמך את נקודת האופטימום-נקודה שבה המנוע לא מצלצל אבל עדיין מושך טוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תבדוק את הפלאגים ,את החוטי הצתה (אפילו שהם חדשים).

אני אומר לך מניסיון עם פלטינות צריך כיוון מקצועי כי אם טועים טיפה בכיוון זה משנה את הכל!

כיוון הצתה זה חלק מהסחיבה!

תנסה להוציא חוט חוט ולבדוק איך המנוע מגיב הייתה לי תופעה של פלג שלא עבד ועשיתי מליון כיוונים!

שי לרכב אין פלטינות, ההצתה אלקטרונית.

הרכב לאחר שיפוץ ראש מנוע, לאחר חדירת מים לשמן.

הרכב מגיע למהירות 140, עם הצתה מכוונת , ו אבל מצלצל, ולא עובר את ה60 לאחר כוון הצתה אצל חשמלאי.

לקרבורטור חדר "טחינה" מצינור הנשם, בזמן חדירת המים לשמן.

ראש המנוע הוחלף למחודש לאחר חדירת המים לשמן, הראש כנראה מושחז יתר על המידה, מה שמעלה את הדחיסה,

יחד עם תערובת ענייה בקרבורטור, ברכב שגומע את העליות של ירושלים, נוטה לצלצל. נקוי שפוץ וכוון קרבורטור, בדיקת דחיסה,

וכוון הצתה , יפתרו לדעתי את בעיית הצלצולים, והסחיבה, וישפרו בדרך את תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שי לרכב אין פלטינות, ההצתה אלקטרונית.לזה התכוונתי אבל לא משנה.

הרכב לאחר שיפוץ ראש מנוע, לאחר חדירת מים לשמן.

הרכב מגיע למהירות 140, עם הצתה מכוונת , ו אבל מצלצל, ולא עובר את ה60 לאחר כוון הצתה אצל חשמלאי.

לקרבורטור חדר "טחינה" מצינור הנשם, בזמן חדירת המים לשמן.

ראש המנוע הוחלף למחודש לאחר חדירת המים לשמן, הראש כנראה מושחז יתר על המידה, מה שמעלה את הדחיסה,

יחד עם תערובת ענייה בקרבורטור, ברכב שגומע את העליות של ירושלים, נוטה לצלצל. נקוי שפוץ וכוון קרבורטור, בדיקת דחיסה,

וכוון הצתה , יפתרו לדעתי את בעיית הצלצולים, והסחיבה, וישפרו בדרך את תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

מחזק את דברי צביקה!:mm_yeah:

חיפושיות 73-74

פורסם

סוף טוב אחרי עוגמת נפש שנמשכה זמן רב.

היום (24/1/2007) הייתי אצל צביקה בנתניה, לאחר בדיקה קצרה הוחלט על ניקוי - שיפוץ הקרבורטור.

למותר לציין שהטיפול נעשה במקצועיות ובדקדקנות, וכמובן כל הבעיות שהיו נפתרו!

לאחר כיוון ההצתה ושאר הבדיקות, יצאתי לביתי, נסיעה של מעט יותר משעה, הרכב נסע רוב הדרך על 120 קמ"ש

ללא אימוץ מיותר של המנוע, וללא לחיצות מיותרות על דוושת הגז.

בעליות הקשות הרכב נסע בין 90 קמ"ש ל - 80, ללא מאמץ, ובמאמץ אפילו עבר את ה - 100.

כיון שהכביש לא היה פנוי מספיק, לא יכולתי לבדוק במהירות המרבית של הרכב = 140.

בדקתי בנסיעה את כל הצירופים האפשריים, קרי - טורים גבוהים ונמוכים בכל הילוך,

המנוע עבד חלק ללא גמגומים.

מאוחר יותר בדקתי שוב את המנוע אחרי שהתקרר, (לא לחלוטין - שעה וחצי במקום מוצל וקריר), והמנוע שוב עבד חלק.

ולסיכום - אמנם הנסיעה לנתניה הלוך וחזור גוזלת שעה וחצי יותר מאשר הנסיעה למוסכים שאני רגיל לטפל בהם,

אבל כיון שאין תחליף לאיבחון מדויק וטיפול מסור, מתברר שהיה כדאי לעשות את הנסיעה הזו כבר לפני חודש.

הערכה משוערת של נזק כספי בגלל איבחון לקוי במוסכים האחרים -

200 ש"ח חגורת טיימינג שהוחלפה לשוא

50 ש"ח כיוון הצתה במיכשור אלקטרוני אצל חשמלאי

כ 450 ש"ח דלק מבוזבז עקב צריכת דלק גבוהה + נסיעות חינם למוסכים.

המסקנה ברורה.

מה שחשוב להוסיף, צביקה היקר - מלבד הטיפול בקרבורטור, בדק על הדרך מכלול דברים ברכב, חלקם אפילו

בטיחותיים או קריטיים, שבשום מוסך אחר לא טרחו ליידע אותי על כך.

דוגמא - צינור דלק כמעט גמור בסמוך למציתים, שהיה יכול להקרע ולגרום להצתת כל הרכב.

רצועת אלטרנטור יבשה, אמנם לא במצב קריטי, אבל דבר שחשוב לדעת.

עכשיו התחילה בעיה חדשה עם הסטרטר, אבל זה נושא לשירשור חדש.

פורסם

צביקה פתח שרשור משלו לגבי המתנע (סטרטר) שבמכוניתך ועניתי לו שם.

אני יכול להעיד שצביקה עובד עם הידיים, הראש וגם הלב ולכן התוצאות טובות וזה נדיר בימינו.

בברכה - רפי לין :-)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני לא רוצה סתם לפתוח שירשור אני יתפוס טרמפ על חשבון פותח השירשור.

יש לי גם גימגומים מהמנוע מין רעידות כאלה אותו סיפור כמו שהבחור מתאר.

עכשיו אצלי הוחלפו פלאגים ופלטינה שהיתה שרופה. והמוסכניק אמר ש90 אחוז שהאוטו יחזור למיטבו.

עכשיו שבאתי למוסכניק בבוקר לפי שהוא החליף לי את החלקים. באתי להראות לו שיש בעיה נוספת שהאגזוז משתעל אבל לא שיעולים רצופים. הבעיה שבאתי אליו כשהאוטו היה קר אז לא היו שיעולים מהאגזוז באותו הרגע.

השיעולים מגיעים בתדירות גבוהה לאחר נסיעה מחוץ לעיר. כשאוטו חם.

מה אתם אומרים שזה יכול להיות. (אבל בלי להגיד לי תחליף זה ותחליף זה) יענו לתת כיוון מכוון לבעיה.

תודה.

• תוכן חדש...