Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1182329#post1182329

קראתי את השרשור הנ''ל שמוטי מיאטה רשם ורציתי קצת הסבר כללי.

בשרשור מוטי מסביר איך לעשות פתחי אוורור במנוע.

השאלה שלי אם זה טוב רק לרכבי טורבו או שגם ברכב שלי(פורד אסקורט RS2000 אטמוספרי)

ממולץ לעשות את זה?

כי זה רכב שתמיד נמצא עם טמפ' מנוע גבוה הנורמל שלו נמצא ממש מתחת לקו האדום

ללא קשר למערכת הקרור.(רדיאטור חדש )

השאלה היא אם אוסיף פתחי אוורור(לא כונסי אוויר) איפה שסעפות הפליטה(יציאות האגזוז מהמנוע)

האם הדבר יתרום לקרור? והאם הקרור יתרום לעבודת המנוע ברכב הספציפי הזה(בגלל שהנורמל הוא ב3\4)?

אשמח לתשובה מפורטת.

אריאל

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא חושב שחדירת מים לתא המנוע יכולה להזיק במשהו אם היא לא מגיעה לאזור המחשב אלה רק מעל לבלוק מנוע או מעל לאגזוז מים לא יוכלו לגרום לבעיות

פורסם

פתחי פליטת אויר לא ממקמים באיזור הסעפות. הם לא נועדו לשרת את הטמפרטורה שמתחת למכסה המנוע אלא לשפר את זרימת האויר דרך הרדיאטור, ולפיכך הם ממוקמים בדרך כלל דווקא בקדמת מכסה המנוע.

באשר לגשם - או שממקמים אותם כך שלא יהיו מעל אביזרי חשמל רגישים או שממקמים מתחתיהם מעין צלחת איסוף.

בכל מקרה - קצת מים יכנסו בעיקר כשהרכב חונה או זוחל.

פורסם
פתחי פליטת אויר לא ממקמים באיזור הסעפות. הם לא נועדו לשרת את הטמפרטורה שמתחת למכסה המנוע אלא לשפר את זרימת האויר דרך הרדיאטור, ולפיכך הם ממוקמים בדרך כלל דווקא בקדמת מכסה המנוע.

באשר לגשם - או שממקמים אותם כך שלא יהיו מעל אביזרי חשמל רגישים או שממקמים מתחתיהם מעין צלחת איסוף.

בכל מקרה - קצת מים יכנסו בעיקר כשהרכב חונה או זוחל.

במקרה באסקורט RS הם נמצאים ממש באותו מקום השאלה אם הדבר ממולץ?

פורסם

מוטי מיאטה אני מחכה לחוות דעת שלך, מכיוון שההשראה באה משרשור שלך. אשמח לשמוע את התגובה שלך.

פורסם

תמונה של תא המנוע יש?

באופן כללי, יש לי את ההרגשה שהמנוע שלך עובד חם מדי מאיזושהי סיבה, כך לפחות משתמע מהתיאורים שלך.

חום מנוע שיושב תמיד קרוב לקו האדום הוא לא דבר תקין, אלא אם שעון החום עצמו לא תקין.

בכל מקרה, כן, פתחי איורור יכולים להוריד את טמפ' העבודה הנורמלית בכמה מעלות כל עוד הרכב בתנועה והפתחים כמובן נעשו בצורה נכונה.

מוטי

פורסם

נתחיל בזה שבשום פורד הטמפ' עבודה לא נמצאת קרוב לקו האדום .

לא יודע מי אמר לך את זה , אבל הוא מטומטם .

בפורד הנורמל הוא ב 1/2 ולא ב 3/4 ולא תאמין , כמו בכל רכב אחר...

לגבי פולטי החום ,

פולטי החום נמצאים בקדמת מכסה המנוע .

בכל מקרה , תרכיב שעון חום חיצוני . תמיד טוב שיש ובמיוחד בפורדים ספורטיביות .

אם השעון מראה מעל 90 מעלות אז יש לך בעיה מכאנית . או במערכת הקירור או בבריחת קומפרסיה מהראש .

יאשה , שבבעלותו זוג פולטי חום כבר קרוב ל 5 שנים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מכון לניקוי רדיאטורים אמר לי את זה האות M של הנורמל מסתיים ב4\3

מוטי הוספתי לך תמונות של המכסה מבחוץ אבל ציירתי איפה נמצא כל דבר.

DSC00465.jpg

DSC00463.jpg

מנוע.jpg

פורסם

מוטי מחכה לתשובתך איך לבצע את הפתחים אני מחר הולך לפחח שעושה לי את העבודה והייתי רוצה את חוות דעתך איפה למקם אותם ואיך לעשות אותם בצורה הכי יעילה שיפיקו את המקסימום יעילות

פורסם

דקה לפני שאתה הולך לפחח,

מה צפיפות הרשת שמותקנת לך מקדימה על הגריל..

מכאן היא נראת צפופה מה שפוגע ישירות בביצועי הרדיאטור שלך

דבר שני,

עד כמה אתה בטוח שמערכת הקירור שלך תקינה?

בצעת ניקוי משקעים ברדיאטור?

הכי קל ללכת ולהוציא כסף, האם אתה מעוניין לטפל בשורש הבעיה?

אני לא טוען שפולטי חום זה דבר מיותר, אבל תנסה קודם למצוא את הבעיה

במיוחד שאמרו לך שהטמפ' לא צריכה להיות גבוהה מלחתחילה

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

עם המון המון כבוד למוטי ידידי , אין הכרח בעצתו, פשוט תעתיק את המיקום מאסקורט קוזוורט שלפחות ויזואלית, נראית כמו ה RS שלך.

עצתי לך, למען זרימה אופטימלית ומראה מקורי, פשוט תשתמש בפתחי האיורור המקוריים של הקוזוורט.

מצתרף לתגובה שהרשת בגריל צפופה מדי.

אם המחוק באסקורט נמצא בטווח של המילה NORM בשעון החום אז זה תקין, אכן כאשר המחוג על ה M זה נראה שהמחוג ב 3/4 אבל שם הוא צריך להיות וזה לא חם מידי, נסה לחבר שעון חם חיצוני זמני ולמדוד טמפ בזמן שהשעון מראה על M.

esc-coz.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא חושב שחדירת מים לתא המנוע יכולה להזיק במשהו אם היא לא מגיעה לאזור המחשב אלה רק מעל לבלוק מנוע או מעל לאגזוז מים לא יוכלו לגרום לבעיות

אלוהים ישמור איזה רעיונות.

על המילה חלודה וקורוזיה שמעתם?

פורסם

די לבלבל ת'מוח .

המחוג צריך להיות באמצע . נקודה .

זה שרשום NORM בין 65 מעלות לכמעט 110 מעלות זה לא אומר שזה תקין .

האוטו שלך צריך להיות גם בלי פולטי חום . ככה הוא תוכנן וככה הוא אמור להיות .

במקום לתקן את התקלה אתה מנסה לעקוף אותה .

נ.ב.

תחליף את המכונאים שלך .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
עם המון המון כבוד למוטי ידידי , אין הכרח בעצתו, פשוט תעתיק את המיקום מאסקורט קוזוורט שלפחות ויזואלית, נראית כמו ה RS שלך.

עצתי לך, למען זרימה אופטימלית ומראה מקורי, פשוט תשתמש בפתחי האיורור המקוריים של הקוזוורט.

מצתרף לתגובה שהרשת בגריל צפופה מדי.

אם המחוק באסקורט נמצא בטווח של המילה NORM בשעון החום אז זה תקין, אכן כאשר המחוג על ה M זה נראה שהמחוג ב 3/4 אבל שם הוא צריך להיות וזה לא חם מידי, נסה לחבר שעון חם חיצוני זמני ולמדוד טמפ בזמן שהשעון מראה על M.

בסה"כ המיקום של הפתחים כפי שציירתי אותם זהה למדי למיקום שפורד בחרה לפתחים ככה שאין שום סתירה בין הדברים :-).

לגבי צורת הפתחים - עניין של טעם, אני לא אוהב את הפתח שנראה כמו ביצה ואם כבר חייבים להשתמש באלו שפורד עיצבה אז הפתחים של ה-RS Turbo מהדור שלפני נראים יותר טוב לטעמי.

בכל מקרה, עם כל הכבוד לקוסמטיקה מבית פורד, לטעמי האישי פתחים כמו אלו שציירתי אני ושניתן לראות על מכסה המנוע של המיאטה שלי נראים פי מאה יותר Bad ass.

יש גם סיכוי טוב שהם יותר יעילים בפינוי החום אבל מכיוון שאין לנו היכולת למדוד נתוני זרימה לא נלך על זה לרבנות.

מצטרף גם כן לגבי הרשת וכמו שציינתי בהתחלה, נשמע כאילו המנוע שלך עובד חם מדי משום מה, וזה באמת שורש הבעיה.

מוטי

• תוכן חדש...